واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اقدامات تازه در زمینه حجاب و عفاف در دانشگاهها
دو هفته از ورود دولت تدبیر و امید به سومین سال فعالیتش میگذرد و ظاهرا وزارت علومی که روزهای پرتلاطمی را در آغاز راه این دولت پشتسر گذاشته؛ قصد دارد به حوزه حجاب و عفاف وارد شود.
آفتاب : به گزارش شرق، طرحی که گرچه جزئیات کمی از آن منتشر شده اما در شرایطی که حدود یک ماه تا آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاهها باقی مانده، میتواند به محل بحث تبدیل شود.
سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی وزیر علوم در گفتوگویی که «مهر» از وی منتشر کرده از همکاری با بخشهای مختلف دانشگاهی در راستای ترویج فرهنگ حجاب، عفاف و پوشش مناسب در دانشگاهها خبر داده و درباره سیاستهای معاونت فرهنگی وزارت علوم برای ترویج حجاب و عفاف در دانشگاهها گفته است: «نگاه ما، ترویج حجاب بهعنوان یک آموزه دینی در دانشگاهها است و اولویت و تأکید ما این است که این ترویج از طریق روشهای تبلیغی و با رویکرد فرهنگی صورت گیرد».
اظهارات ضیایی در حالی مطرح میشود که براساس طرح حجاب و عفاف که در دولت قبل برای اجرا ابلاغ شد، برای وزارت علوم نیز بهعنوان یکی از دستگاههای دخیل در طرح مسئولیتهایی تعریف شده است.
معاون وزارت علوم در ادامه سخنان خود بدون اینکه نحوه اجرا و بهکارگیری بخشهای مختلف دانشگاه را تشریح کند از یک توصیه به این بخشها نیز خبر داده است: «به همکارانمان توصیه کردهایم که در مسیر ترویج آموزه حجاب، با برگزاری نشستهای تبلیغاتی و محیطی مناسب، تلاش خود را داشته باشند».
هاشمی البته دو مقوله عفاف و حجاب را نیز از یکدیگر تفکیک کرده و معتقد است: «عفاف مسئلهای است که در جامعه و دانشگاههای ما رایج است و عموم اصحاب جامعه ما را مردان و زنان عفیف تشکیل دادهاند و این موضوع اصلا معضل نیست؛ باید حجاب را بهعنوان هنجار دینی-اجتماعی از عفاف بهعنوان ارزش انسانی تفکیک کنیم و افزون بر آن مسئله حجاب بهعنوان یک سبک پوشش که در آموزههای دینی ما نیز تعریف شده در جامعه ترویج شود».
تیرماه سال گذشته نیز رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد بخشنامهای را به مدیران و رؤسای دفاتر حراست واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد که به موجب آن عوامل حراست باید از هرگونه مداخله در موضوع حجاب و عفاف خودداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه دخالت بیمورد دفاتر حراست در موضوع صدرالاشاره طبق مقررات با افراد خاطی برخورد انضباطی خواهد شد.
بخشنامهای که گرچه با مخالفت گروهی از منتقدان دانشگاه آزاد اسلامی روبهرو شد اما در مقابل مدافعانی هم داشت. یکی از افرادی که در آن زمان به دفاع از این اقدام دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت، سید ضیا هاشمی بود.
او در گفتوگو با «ایسنا» با بیان اینکه در مورد بخشنامه حراست دانشگاه آزاد سوءتعبیر شده است، گفت: «این بخشنامه ناظر به این است که حراست فقط متولی حجاب در دانشگاهها نیست و تمام بخشهای دانشگاهی با محوریت معاونت فرهنگی باید به این مسئله بپردازند، آییننامه حراست دانشگاه آزاد ناظر به این مسئله است که حراست با هماهنگی معاون فرهنگی و مدیریت دانشگاهها در این حوزه فعالیت کند.
به عبارت دیگر جایگاه حجاب بهعنوان یک آموزه و هنجار فرهنگی رفیعتر از آن است که بخواهیم یک برخورد کنترلی نسبت به آن داشته باشیم».
هاشمی درعینحال گفته بود که «در وزارت علوم نیز همین نگاه حاکم است و باید نسبت به آموزههای دینی توجه ویژهای داشته باشیم و مدیریت هم نسبت به این حوزه احساس مسئولیت میکند اما نگاه ما اینگونه است که نگاه جامع داشته باشیم و در وزارت علوم نیز حراست در کنار معاونان فرهنگی و مدیران دانشگاهها به این حوزه میپردازد».
در چنین شرایطی گرچه معلوم نیست وزارت علوم برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف چه برنامهای را در دست اقدام دارد اما رویهای که معاون فرهنگی این وزارتخانه در حمایت از بخشنامه دانشگاه آزاد اسلامی داشته است تا حدودی میتواند مسیر این اقدام را نشان دهد.
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]