واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۳۰ب.ظ)
14.2 درصد طلاقها مربوط به يکسال اول زندگي مشترک است موج - مدير کل دفتر سلامت جمعيت و خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: 14.2 درصد طلاقها مربوط به يکسال اول زندگي و 50 درصد مربوط به 5 سال اول زندگي است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد اسماعيل مطلق در همايش «ازدواج و سلامت در جوانان» افزود: بالا بودن سطح انتظارات از جمله مهريههاي سنگين و توقعات خانوادهها سبب تأخير در ازدواج و بالا رفتن سن ازدواج جوانان شده است.
وي افزود: اکنون افزون بر 11 ميليون دختر و پسر در آستانه ازدواج قرار دارند که بخشي از آنان در حال پشت سر گذاشتن سن باروري هستند.
وي تاکيد کرد: خانوادهها و دستگاههاي دست اندرکار بايد زمينه ازدواج آسان و به موقع را براي جوانان فراهم کنند.
وي ادامه داد: تعادل ايجاد کردن براي سن ازدواج ميتواند رضايت از زندگي را در جوانان تعميق بخشد.
مطلق گفت: بر اساس بررسيهاي انجام شده ازدواج در سال 93 در همسنجي با سال پيش از آن 6.5 درصد کاهش داشته در حالي که طلاق در اين مدت 5.3 درصد افزايش نشان ميدهد.
وي با اشاره به معضلات کنوني جامعه به ويژه گسترش طلاق در ميان زوجين جوان بيان کرد: از سال 1385 تا سال 1393 طلاق در کشور 163 هزار و 572 نفر افزايش داشته که رقم نگران کننده اي است.
وي ادامه داد: در سال 93 در هر ساعت 19 طلاق در کشور اتفاق افتاده در حالي که در سال 92 در هر ساعت 18 طلاق انجام شده و متاسفانه 80 درصد مطلقهها نيز زير 30 سال سن دارند.
مطلق افزود: 14.2 درصد طلاقها مربوط به يکسال اول زندگي و 50 درصد مربوط به 5 سال اول زندگي است.
مدير کل دفتر سلامت جمعيت و خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بررسيها نشان ميدهد که ازدواج سبب افزايش طول عمر، نشاط و شادي، افزايش ارتباط اجتماعي بهتر، سلامت روان و احساس امنيت و سلامت جسماني ميشود.
وي حمايت و پشتيباني همسر را در افزايش سلامت و تقويت قدرت مقابله با فشارهاي رواني بسيار مؤثر و مفيد دانست و افزود: زوجيني که از ازدواج خود رضايت ندارند از سلامتي کمتري حتي نسبت به افراد مجرد برخوردار هستند.
وي سرمنشأ سلامتي جامعه را خانواده دانست و بيان کرد: چنانچه خانوادهها از سلامت کافي برخوردار نباشد افراد بيمار گونه وارد جامعه شده و بيماريشان را به ديگران منتقل ميکنند و سبب نامتعال شدن ساختار جامعه ميشوند.
وي يکي ديگر از مشکلات جامعه را تک فرزندي دانست و افزود: تک فرزندي سبب بر هم خوردن تعادل و توازن نسل، افزايش احتمال طلاق و کمرنگ شدن همبستگي اجتماعي ميشود.
وي بيان کرد: در کشور يک ميليون و 750 هزار باروري انجام ميشود که از اين تعداد يک ميليون و 530 هزار مورد منجر به فرزندآوري و بقيه به دلايل متفاوتي سقط ميشوند.
مطلق اظهار داشت: سالانه 440 هزار فرصت فرزند آوري در کشور از دست ميرود که 410 هزار فرصت مربوط به زنان ازدواج نکرده، 10 هزار فرصت مربوط به افراد فوت شده و 20 هزار فرصت نيز ناشي از طلاق است.
وي سقط را عامل ديگري در کاهش باروري دانست و خاطر نشان کرد: عمل سقط سبب افسردگي و بيماري روحي و رواني افراد ميشود.
وي اعتياد را زلزله اي خاموش براي جامعه دانست و گفت: در هر شبانه روز بطور ميانگين هشت جوان بر اثر اعتياد در کشور جان خود را از دست ميدهند.
مدير کل سلامت جمعيت و خانواده وزارت بهداشت يکي از مشکلات استان سيستان و بلوچستان را افزايش مرگ و مير مادر و کودک عنوان و تاکيد کرد: سلامت مادر و کودک بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]