واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۲۰ب.ظ)
سلامت اسباب بازي ها رصد مي شود موج - مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: مسائل مربوط به بهداشت اسباب بازيها از جمله موضوعاتي است که سازمان غذا و دارو به عنوان متولي سلامت مردم، مسووليت نظارت بر آن را بر عهده دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين رستگار، مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: اسباب بازي از جمله نيازهاي اساسي کودکان در بهينه نمودن حرکتهاي جسماني و همچنين پرورش خلاقيت آنها محسوب مي شود.
وي در خصوص جنبههاي مختلفي مثل ايده يابي، طراحي، استتيک (زيبا شناختي)، ارگونومي و مسائل فرهنگي که در توليد وسايل بازي کودکان قابل بررسي است، عنوان کرد: اين مسائل آنقدر مهم هستند که نياز به اقدامات کارشناسي و تخصصي داشته باشد اما آنچه بسيار مهم تر از ديگر مباحث جلوه ميکند مسائل مربوط به بهداشت آنهاست که سازمان غذا و دارو به عنوان متولي سلامت مردم، مسووليت نظارت بر اسباب بازيها را بر عهده دارد.
رستگار با اشاره به رنگهاي مورد استفاده در اسباب بازيها که موجب جذابيت بسيار زياد براي کودکان ميگردد، تصريح کرد: بچهها خصوصاً زير سه سالهها بيشتر ترجيح ميدهند کشف و شهود خود را از طريق حس چشايي انجام دهند، لذا دايماً آنها را در دهان ميگذارند و اين عادت به راحتي ميتواند در معرض بيماريهاي مختلف قرارشان دهند.
اين مقام مسوول در بخش ديگري از سخنانش در خصوص مواد رنگي وسايل بازي گفت: چون ممکن است به دليل تماسهاي مکرر رنگ به صورت مستقيم به بدن کودکان وارد شود ضروري است که اين رنگها از انواع خوراکي آن و مورد تاييد سازمان غذا و دارو باشد.
مدير کل آزمايشگاههاي مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با بيان اين که آناليز صحت و سلامت مواد به کار رفته در اسباب بازيها به طور مداوم در آزمايشگاه مرجع انجام مي شود ادامه داد: درج نشان ايمني محصول و همچنين نشان سازمان غذا و دارو، از جمله علايمي هستند که بيانگر رعايت قوانين توليد اسباب بازي ميباشند به همين دليل هنگام خريد، بايد از روي برچسب راهنماي آن سلامت اسباب بازيها را مورد توجه قرار داد.
رستگار جنسهاي به کار رفته در اسباب بازي را نيازمند ويژگي قابليت شست و شو، عدم حساسيت زا بودن و همچنين عدم قابليت اشتعال سريع دانست و خاطر نشان کرد: مواردي که گفته شد تمام آنچه بايد در ساخت و توليد اسباب بازي رعايت شود نيست و غرض اصلي از يادآوري اين نکات ايجاد حساسيت خانوادهها به چنين مسأله مهمي است که ممکن است مورد غفلت واقع شده باشد.
وي در خاتمه تاکيد کرد: همسويي و هماهنگي ارگانهاي مرتبطي مثل وزارت ارشاد، کانون پرورشي و فکري و صنايع با سازمان غذا و دارو در توليد اسباب بازيها موضوع ديگري است که ميتواند ارتقا دهنده معيارهاي سلامت وسايل بازي کودکان باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]