واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۵۷ق.ظ)
يک فوريت طرح «صيانت از باغات و اراضي مزروعي شهر تهران» تصويب شد موج - ساير رسانه ها؛ مجلس محلي پايتخت در اولين جلسه غيرعلني پس از تعطيلات تابستاني يک فوريت طرح «صيانت و حفاظت از باغات و اراضي مزروعي شهر تهران» را به تصويب رساند.
دنياي اقتصاد نوشت:
اين طرح که به امضاي 18 نفر از اعضاي شوراي شهر رسيده است براي مقابله با ويروس برج باغ طراحي شده است. مطابق مفاد اين طرح، شهرداري مکلف ميشود با استفاده از 5 لايه محافظتي، برجسازي روي اراضي باغي را محدود کند. طبق اين طرح، بايد تکتک باغات خصوصي باقيمانده در پايتخت، به لحاظ موقعيت و سطح مشجر، شناسنامهدار شوند و مديريت شهري، براي تملک بخشي از اين املاک و تبديل آنها به پارکهاي عمومي و گردشگري، منابع سالانه در بودجه شهرداري در نظر بگيرد.
براي حفظ باغات مستعد تخريب در 6 منطقه تهران نيز مشوقهايي پيشبيني شده است. مهمترين محور طرح کميته محيط زيست شورا به تغيير ابعاد صدور مجوز ساختوساز در باغات واقع در ساير پهنههاي شهري شامل مسکوني، تجاري و مختلط است. اين محور شهرداري تهران را مکلف ميکند تا براي صدور مجوز ساختوساز براي باغاتي که در پهنههاي مسکوني، تجاري و مختلط قرار دارند رفتاري مطابق با ضوابط پهنه G11 و G21 داشته باشد.
محمدحقاني، رئيس کميته محيط زيست شورا، درباره اين طرح توضيح داد: بر اساس اين طرح پيشبيني شده است تا لايحه باغات نيز در طرح تفصيلي اضافه شود تا ما بتوانيم در پهنههايي بهجز پهنه فضاي سبز (G) نيز اگر باغي وجود دارد حفظ شود. البته اين طرح با مخالفتهايي از سوي برخي اعضا مواجه شد. به گفته رضا تقيپور، سخنگوي شوراي شهر مخالفان طرح بر اين نکته تأکيد داشتند که با توجه با اجراي يک روش خاص در طول ساليان گذشته، صاحبان اين املاک حقوق مکتسبهاي دارند که نميتوان آنان را از حقوقشان محروم کرد.
رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران نيز از بررسي لايحهاي به منظور حل مشکل پارکينگ ساختمانهاي داراي تعهد تأمين پارکينگ خبر داد.
عليرضا دبير، رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران، با اشاره به دلايل موجه برخي از املاک براي عدم تأمين پارکينگ توضيح داد: عدم دسترسي خودرو به ساختمان به دليل شيب زياد خيابان، وجود درختان کهنسال، قرارگيري در معابر کمعرض، مجاورت ساختمان با بزرگراه، احداث بيآرتي يا پياده راه و... دلايلي هستند که موجب ميشود مالک نتواند پارکينگ را تأمين کند و بايد براي صدور پروانه براي چنين ساختمانهايي راهکار عملي ارائه داد.
وي افزود: پيش از اين شهرداري با دريافت تعهد از مالکان اين املاک براي تأمين پارکينگ در شعاع ۲۵۰ متري ملک، پروانه ساخت صادر ميکرد، ولي دريافت پايان کار منوط به ارائه سند پارکينگ بود. در حالي که در بسياري از موارد چنين امکاني براي مالک وجود ندارد و ساختمانهاي زيادي در سطح شهر تهران به اين دليل بدون پايان کار و بلاتکليف ماندهاند.
به گفته رئيس کميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران، ساختمانهايي که تعهد پارکينگ داشتهاند بايد دستهبندي شده و مورد به مورد بررسي شوند.
دبير در اين باره گفت: اين لايحه نبايد موجب شود مجتمعهاي تجاري يا پاساژها از تأمين پارکينگ معاف شوند. موارد مسکوني، تجاري، خدماتي و اداري بايد از يکديگر تفکيک شوند و از نظر موضوعي نيز تفاوت براي آنها قائل شويم.
دبير اضافه کرد: کميتهاي متشکل از کارشناسان کميسيون شهرسازي و معماري و کارشناسان کميسيون برنامه و بودجه اين موضوع را بررسي ميکنند تا تصميم نهايي در جلسه ديگري گرفته شود.
همچنين روز گذشته رئيس ديوان عدالت اداري ميهمان صحن غيرعلني شوراي شهر تهران بود. به گفته حجتالاسلام منتظري ديوان عدالت اداري رأي کميسيون ماده 100 مبني بر تخريب طبقات غيرقانوني پاساژ علاءالدين را صادر کرده و اين حکم لازمالاجرا است و شهرداري تهران بايد هر چه سريعتر نسبت به اجراي اين حکم اقدام کند؛ چراکه حجت بر علاءالدين تمام شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]