واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۰:۴۴ق.ظ)
تمامي نيروگاههاي کشور امکان مصرف دو نوع سوخت را دارند موج - ساير رسانه ها؛ مديرکل دفتر فني توليد توانير با اشاره به آخرين وضعيت نيروگاههاي کشور و مصرف سوخت در آنها گفت: تمامي نيروگاههاي کشور امکان مصرف دو نوع سوخت را دارند.
ايرنا نوشت:
غلامرضا مهرداد، مدير کل دفتر فني توليد توانير، گفت: طي 4.5 ماهه ابتداي امسال ميزان گاز تحويلي به نيروگاههاي کشور نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 12 درصد افزايش يافت و مقايسه اين دوره در سال 93 نسبت به 1392 رشد 30 درصدي را نشان ميدهد.
وي اظهار داشت: نيروگاههاي بخاري که در آن بخار حاصل از احتراق سوخت، توربين را به گردش در ميآورد و سوخت مصرفي نخست آنها گاز طبيعي است و معمولا براي سوخت دوم شان نفت کوره (مازوت) مصرف ميشود.
مهرداد اضافه کرد: نيروگاههاي سيکل ترکيبي، مرکب از نيروگاههاي گازي و بخاري هستند و گازهاي حاصل از احتراق سوخت، توربين را به گردش در ميآورد و سوخت نخست آنها گاز طبيعي و سوخت دوم گازوئيل است.
وي گفت: همه نيروگاههاي کشور امکان مصرف سوخت گاز را دارند که سوختي پاک و بدون آلايندگيهاي زيستمحيطي است، از نظر قيمتي ارزانتر از ساير سوختها و به دليل عدم نياز به مخزن، پمپاژ، فيلتراسيون و غيره با سهولت استفاده و به بهرهبرداري ميرسد.
مديرکل دفتر فني توليد توانير افزود: ماههاي سرد سال مصارف خانگي گاز طبيعي اوج ميگيرد و امکان تأمين کامل اين سوخت براي نيروگاهها وجود ندارد و بهناچار نيروگاهها مابهالتفاوت نيازهاي سوختي خود را از طريق سوخت مايع تأمين ميکنند.
وي خاطرنشان کرد: امروز بهجز چند نيروگاه کوچک و نيروگاههاي استان سيستان و بلوچستان که گازوئيل مصرف ميکنند، و تاکنون گاز به اين مناطق وارد نشده، ساير نيروگاهها از سوخت گاز طبيعي استفاده ميکنند.
مهرداد اضافه کرد: نيروگاه شهر زرند استان کرمان که از نعمت گاز برخوردار نيست، از سوخت مازوت استفاده ميکند و نيروگاههاي کنارک، چابهار و زاهدان در استان سيستان و بلوچستان گازوئيل سوزند؛ قرار است نيروگاه ايرانشهر امسال گازسوز شود.
وي گفت: غير از برخي قطعات خاص مشعلها، ابزار کنترلي و ديگر اقلام که در صورت نياز از خارج از کشور وارد ميشود، تمام مراحل طراحي و اجراي دوگانهسوز کردن نيروگاهها در داخل کشور صورت ميگيرد.
به گفته اين مقام مسوول، آمارها نشاندهنده حرکت به سوي افزايش مصرف گاز در نيروگاهها است که منافع متعدد اقتصادي، فني و زيستمحيطي به دنبال دارد.
وي اضافه کرد: نکته مهم، احتمال بروز برخي محدوديتها در تأمين گاز است که به دلايل فني يا محدوديتهاي توليدي حاصل ميشود و نيروگاهها بايد هر لحظه آمادگي ادامه کار و پايداري توليد و شبکه را داشته باشند و مابهالتفاوت سوخت مورد نيازشان را تأمين کنند.
به گفته مهرداد، همکاريهاي نزديکي بين شرکتهاي ملي گاز ايران، پخش فرآوردههاي نفتي و توانير وجود دارد بهطوري که هماهنگيهايي زيادي در طول سال در قالب جلسات مشترک و مکاتبات اداري وجود دارد و به صورت لحظهاي نياز نيروگاهها به سوخت مايع رصد شده و به صورت روزانه و سالانه برنامههاي تأمين سوخت مرور ميشود.
مدير کل دفتر فني توليد توانير خاطرنشان کرد: مطابق آمارهاي موجود تا پايان سال 1393 درمجموع قدرت نامي نيروگاههاي کشور 73 هزار و 152 مگاوات بود و از اين رقم 61 هزار و 175 مگاوات آن حرارتي و 12 هزار مگاوات آن شامل نيروگاههاي اتمي، برقآبي و تجديد پذير است.
وي تصريح کرد: قدرت نامي نيروگاههاي حرارتي کشور شامل 15 هزار و 830 مگاوات نيروگاههاي بخاري، 26 هزار و 412 مگاوات نيروگاههاي گازي، 18 هزار و 494 مگاوات نيروگاههاي سيکل ترکيبي و 439 مگاوات نيروگاههاي ديزلي است.
مهرداد در ادامه با بيان اين که سياست وزارت نيرو، اقتصادي شدن توليد در نيروگاهها است، تأکيد کرد: نيروگاههاي سيکل ترکيبي از راندمان بالاتري برخوردارند و بهطور نمونه تبديل نيروگاههاي گازي به سيکل ترکيبي راندمان کار را از حدود 32 به 46 درصد ارتقا ميدهد، اين وزارتخانه احداث نيروگاههاي سيکل ترکيبي و يا تبديل نيروگاههاي گازي به سيکل ترکيبي را در دستور کار خود دارد و در اين زمينه از ابتداي امسال برنامهريزي براي ورود 10 هزار مگاوات به فاز اجرايي در برنامه کاري قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]