واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۲ق.ظ)
حجتي: حل مسايل کشاورزي توسط تشکل ها و دولت موج-وزير جهاد کشاورزي گفت: خدمات پيشين و پسين توليد بايد با حضور فعال و مديريت توانمند تعاونيها و تشکلهاي صنفي کشاورزي سامان يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود حجتي در سومين نشست هيأت عمومي و دوازدهمين نشست شوراي مرکزي نظام صنفي کشاورزي بر لزوم حضور فعال و مؤثر تعاونيها، تشکلها و اتحاديههاي کشاورزي در عرصههاي تأمين نهاده، مديريت زنجيره توليد تا توزيع تاکيد کرد و افزود: تشکلهاي صنفي توانمند و فعال با پشتيباني بخش دولتي ميتوانند در حل مسائل و مشکلات توليدکنندگان بخش کشاورزي از جمله تأمين اعتبارات و سرمايههاي مورد نياز مؤثر باشند.
وي در همين حال با اشاره به سهم 51 درصدي کشاورزان، تعاونيها و تشکلهاي کشاورزي و سهم 49 درصدي دولت در صندوق توسعه سرمايه گذاري کشاورزي از اين صندو ق به عنوان الگويي موفق در مشارکت مالي و سرمايه اي کشاورزان ياد کرد و مجموع سرمايه اين صندوق را با منابع بانک کشاورزي قابل مقايسه دانست. مهندس حجتي تصريح کرد: از مجموع سرمايه هزار و600 ميليارد توماني صندوق توسعه سرمايه گذاري کشاورزي بيش از 800 ميليارد تومان آورده تعاونيها و تشکلهاست.
وي در ادامه با اشاره به اين که صداي کشاورزي که دامش در مزرعه تلف ميشود و يا صنايع لبني، شير او را با قيمت مصوب خريداري نميکنند، به گوش کسي نميرسد، اظهار داشت: نظام صنفي کشاورزي بايد صداي کشاورز در جامعه باشد و در چارچوبهاي مدني مطالبات کشاورزان را تا حصول نتيجه پيگيري کند.
حجتي سپس به موضوع محدوديت منابع آب در کشور و جهان اشاره کرد و گفت: متاسفانه کشاورزان متهم هستند که آب را هدر ميدهند در حالي که بخش کشاورزي به خاطر ماهيتش آب بيشتري نسبت به ساير بخشها مصرف ميکند و اين مساله نبايد به هدر روي آب تعبير شود بلکه از بدمصرفي آب بايد جلوگيري کرد.
وزير جهاد کشاورزي در ادامه توسعه کشت متراکم و گلخانه اي و تجهيز مزارع و باغهاي کشور به سيستمهاي نوين آبياري را از جمله اولويتهاي وزارت جهاد کشاورزي براي بهينه سازي مصرف آب کشاورزي عنوان و با تشکر از دولت و مجلس شوراي اسلامي براي توجه و تخصيص منابع براي موضوع آب تصريح کرد: سالانه بايد سه هزار تا پنج هزار هکتار گلخانه صنعتي در کشور ايجاد شود ولي منابع براي احداث 700 تا 800 هکتار گلخانه وجود دارد.
وي بر لزوم حضور فعال تشکلها و نظام صنفي کشاورزي در عرصه توليد تا توزيع تاکيد کرد و افزود: با ايجاد صنايع تبديلي توسط اتحاديهها و تعاونيها، علاوه بر آن که کشاورز براي فروش و عرضه محصول خود به بازار منتظر دلالها و واسطهها نميماند از ارزش افزوده فعاليتهاي خود نيز بهره مند ميشود.
حجتي خاطرنشان کرد: تشکلهاي توانمند با حضور مؤثر خود ميتوانند گراني و کمبود نهادههاي توليد را که گاهي به صورت مصنوعي از سوي واسطهها و دلالان ايجاد ميشود، مديريت کنند و هرجا که لازم باشد براي تأمين نهادهها اقدامات لازم را به عمل آورند.
وزير جهاد کشاورزي با طرح اين سؤال که چرا کشاورز و دامدار بايد براي خريد محصول منتظر سلف خر بمانند و چرا محصولي که در داخل توليد ميشود با قيمت محصول مشابه وارداتي که با تسهيلات سه تا چهار درصدي توليد و با تعرفههاي پايين و نزديک صفر وارد کشور ميشود، بايد رقابت کند، تاکيد کرد: اگر نظام صنفي توانمندي در اين عرصه حضور داشته باشد، شاهد چنين مشکلاتي در بخش کشاورزي نخواهيم بود.
حجتي افزود: بايد حلقههاي مفقوده توليد تا توزيع را با کمک تشکلها و اتحاديههاي کشاورزي تکميل کنيم و از توليد تا عرضه محصولات در بازارهاي صادراتي توسط تعاونيها و نظام صنفي کشاورزي سامان يابد.
وزير جهاد کشاورزي سپس با اشاره به حمايتهاي ويژه مقام معظم رهبري، رييس جمهوري و دولت از بخش کشاورزي تصريح کرد: دولت و وزارت جهاد کشاورزي از حضور توانمند نظام صنفي کشاورزي، تشکلها و اتحاديهها حمايت ميکنند.
حجتي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به تصويب قيمت هزار و440 تومان براي خريد هر کيلوگرم شير خام دامداران در سال گذشته، از عدم اجراي مصوبه توسط صنايع لبني انتقاد کرد و گفت: عدم تمکين به اين قانون به ضرر خود اين صنايع است، چرا که صنايع لبني و دامداران به هم متصل و متکياند.
وزير جهاد کشاورزي سپس با بيان اين که با وجود کاهش 20 درصدي بارندگيها و غير قابل برداشت شدن 500 هزار هکتار مزارع گندم در اثر کم آبي، خوشبختانه با لطف خداوند و همت کشاورزان و تأمين به موقع نهادهها و ديگر اقلام مورد نياز توليد، وضعيت توليد گندم امسال مناسب بوده و تاکنون بيش از هفت ميليون و 600 هزارتن گندم مازاد بر نياز کشاورزان خريداري شده است و پيش بيني ميشود تا پايان فصل برداشت اين رقم به هشت ميليون تن افزايش يابد.
وي اضافه کرد: با اين ميزان خريد، نان مردم امسال از محل گندم توليد داخل تأمين ميشود.
حجتي خاطرنشان کرد: تاکنون شش هزار و 300 ميليارد تومان وجه خريد گندم به کشاورزان پرداخت شده و با تأمين منابع تا چند روز ديگر دو هزار ميليارد تومان ديگر از مطالبات کشاورزان پرداخت ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]