محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845360957
پذيرش طرح عربستان در اوپک سهم ايران را تقديم آنها کرد / تاثيرگذاري در اوپک بدون اجماع امکان ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۸:۳۹ب.ظ)
مديرکل امور اوپک: پذيرش طرح عربستان در اوپک سهم ايران را تقديم آنها کرد / تاثيرگذاري در اوپک بدون اجماع امکان ندارد موج - مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي با اشاره به اشتباه تاريخي دولت قبل در خصوص پذيرش طرح عربستان در اوپک براي کنار گذاشتن سيستم سهميه بندي توليد اعضا، گفت: قبول طرح عربستان باعث شد تا عملا دست عربستان، کويت و ديگر همپيمانان آنها باز باشد تا با افزايش توليد، سهم بازار نفت ايران را که گرفتار تحريم شده بود را بگيرند.
به گزارش خبرگزاري موج، مهدي عسلي مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي درباره هجمه اخير مخالفان دولت به دليل کاهش قيمت نفت، تصريح کرد: حرفهايي که در اين زمينه مطرح است وارد نيست و با انگيزه هاي سياسي مطرح مي شود. همانطور که سقوط قيمتهاي نفت در سالهاي ٢٠٠٨ و ٢٠٠٩ ميلادي (١٣٨٧ و ١٣٨٨) که در دولت نهم اتفاق افتاد ناشي از بحران بين المللي اقتصاد بود و ارتباطي با ديپلماسي انرژي آن دولت نداشت، اکنون نيز دليل کاهش قيمت نفت ربطي به ديپلماسي انرژي ايران ندارد.
* اگر دولت قبل سياست نافذي داشت، جلوي تحريم ها را مي گرفت
وي با يادآوري اين که افزايش قيمت نفت در سالهاي ٢٠١٠ تا ٢٠١٣ (١٣٨٩ تا ١٣٩٢) نيز ناشي از بازيابي فعاليتهاي اقتصاد جهاني و افزايش رشد اقتصادي کشورهاي بزرگ بود، افزود: افزايش رشد اقتصادي کشورهاي بزرگي مانند آمريکا، چين و هند از يک سو و از بازار خارج شدن نفت خام ليبي به دليل تحولات سياسي در آن کشور و حذف بخشي از صادرات نفت ايران از بازارهاي جهاني از سوي ديگر از جمله مهمترين دلايل افزايش قيمتها در آن مقطع زماني بود.
عسلي با بازخواني و تشريح ديپلماسي انرژي در دولتهاي نهم و دهم، با بيان اين که اگر دولتهاي نهم و دهم ديپلماسي انرژي نافذي داشتند بايد مي توانستند جلو تحريمهاي نفتي را بگيرند، افزود: آن تحريمها سبب شد که صادرات نفت ايران به يک سوم قبل از اعمال تحريمها برسد.
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي ادامه داد: واقعيت آن است که دولت دهم نه تنها در عرصه ديپلماسي انرژي بلکه حتي در حفظ سطح توليد نفت کشور هم توفيق نداشت. توجه به آمار توليد نفت ايران نشان مي دهد که کاهش توليد نفت ايران ماهها قبل از اعمال تحريمهاي جهاني بر فروش نفت ايران شروع شده بود و دولت گذشته قادر به جلوگيري از کاهش توليد نفت نبود و تحريمها در واقع آن را تشديد کرد.
وي با اشاره به اين که اصولا هر کارشناس اقتصادي نفت و انرژي مي داند که با اندازه نسبي اقتصاد ايران در مقايسه با اقتصاد جهاني و با ظرفيت توليد نفت و حجم صادرات ايران در مقايسه با توليد و تجارت جهاني نفت، ايران به تنهايي قادر به تاثيرگذاري بر اقتصاد جهاني و بر بازارهاي بين المللي نفت نيست، تصريح کرد: همانطور که مشاهده کرديم ديگر کشورهاي اوپک و غير اوپک به راحتي مي توانند بازارهاي ايران را با افزايش توليد خود اشغال و تاثير خروج نفت ايران را از بازار به حداقل برسانند.
* تاثيرگذاري در اوپک بدون اجماع امکان ندارد
عسلي افزود: در واقع، ايران تنها از طريق اوپک مي تواند بر بازارهاي نفت اثر بگذارد، که البته اين کار هم به طور غير مستقيم و از طريق رسيدن به اجماع در اوپک امکانپذير است.
وي با يادآوري اين که سال قبل با شروع کاهش قيمت، وزير نفت ديپلماسي پويايي را از طريق گفتگو با وزيران نفت کشورهاي عضو اوپک در منطقه شامل عراق، کويت، قطر و امارات و ديگر کشورهاي عضو مانند ونزوئلا و الجزاير براي مديريت عرضه و متوقف کردن روند کاهش قيمت نفت انجام داد، تصريح کرد: از آنجا که مديريت عرضه نفت اوپک بدون همکاري کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس (عربستان، کويت، امارات و قطر) که به اتفاق يکديگر بيش از نيمي از توليد نفت اوپک را در اختيار دارند، امکانپذير نيست و اين کشورها هم همانطور که بارها اعلام کرده اند براي حفظ سهم بازار حاضر به کاهش توليد خود نيستند، بنابراين نمي توان انتظار داشت که ايران با کمتر از يک ميليون بشکه صادرات نفت خام به تنهايي بتواند قيمتهاي نفت را در شرائطي که مازاد عرضه نفت بيش از صادرات آن است بالا نگه دارد.
* اشتباه تاريخي دولت قبل پذيرش طرح عربستان در اوپک بود
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي با اشاره به اين که نمي توان از اشتباه بزرگي که در دولت دهم در کنفرانس دسامبر ٢٠١١ (آذرماه ١٣٩٠) در خصوص پذيرش طرح عربستان در اوپک براي کنار گذاشتن سيستم سهميه بندي توليد اعضا و تعيين يک سقف کلي ٣٠ ميليون بشکه اي توليد کل اوپک که به بهانه آوردن عراق به درون سيستم سهميه بندي صورت گرفت ياد نکرد، افزود: اين طرح ضمن آن که نتوانست عراق را داخل سهميه بندي آورده و توليد او را مقيد کند عملا دست عربستان، کويت و ديگر همپيمانان آنها را باز گذاشت تا با افزايش توليد، سهم بازار نفت ايران را که گرفتار تحريم شده بود بدون آنکه ظاهرا تخلفي از مصوبات اوپک کرده باشند باز بگذارد.
به گفته وي، در واقع مشکلات کنوني اوپک تا حد زيادي به دليل همان اشتباه تاريخي است که در کنفرانس دسامبر ٢٠١١ صورت گرفت زيرا با وجود سيستم سهميه بندي اوپک دست کم در ظاهر از کشورهاي عضو از جمله عربستان درخواست مي کرد به سهميه هاي توليد خود در چارچوب اوپک (عربستان حدود ٨ ميليون بشکه در روز) پايبند باشند اما اکنون اين امکان وجود ندارد. جالب آن است که کساني که در آن زمان در ديپلماسي نفت کشور مسئوليت داشتند مسئوليت خود را در به وجود آمدن وضع موجود فراموش کرده و به اصطلاح نعل وارونه زده و از منتقدان سياستهاي نفتي دولت يازدهم شده اند.
عسلي در اين باره که از نگاه شما دولت قبل چه کرد که هر بشکه نفت در آن سالها بيش از ١٠٠ دلار براي هر بشکه معامله شد، تصريح کرد: همانطور که گفته شد قيمتهاي بالاي نفت در سالهاي ٢٠١٠ تا ٢٠١٣ ميلادي اصولا به دليل افزايش رشد اقتصادي جهان بخصوص آمريکا، چين و هندوستان و تقاضا براي نفت و کاهش عرضه نفت با توجه به بيرون رفتن نفت ليبي و ايران از بازارها بود و ارتباطي به سياست و ديپلماسي دولت قبل نداشت.
وي افزود: سياستهاي ناصواب دولت سبب شد تحريمهاي اقتصادي عليه کشور تشديد شود و نفت ايران از بازارهاي بين المللي بيرون برود و اين امر به رقباي ايران اجازه داد نفت خود را در بازارهاي ما به قيمتهاي بالا بفروشند در حالي که ما حتي نمي توانستم پول نفت فروخته شده را به کشور بازگردانيم.
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي وزارت نفت، گفت: ديپلماسي نفتي دولت دهم همچنين سبب شد بخش بزرگي از ارز ناشي از فروش نفت در صندوق کشورهاي ديگر که خود تحريمهاي ايران را تاييد کرده بودند، قرار گيرد تا در چارچوب قراردادهايي که به قول رئيس اسبق بانک مرکزي بي شباهت به قراردادهاي ترکمانچاي نبود هر طور خواستند با پول نفت ايران رفتار کنند.
* علت کاهش قيمت نفت؛ مازاد عرضه است
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي مهمترين دلايل کاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني را مازاد عرضه نفت که روزانه حدود ٣ ميليون بشکه برآورد شده و نيز تقويت دلار آمريکا عنوان کرد و افزود: مازاد عرضه نفت به دليل ادامه توليد نفت غير متعارف در آمريکاي شمالي در سطح سال گذشته از يک سو و عدم تحقق افزايش تقاضا براي نفت با وجود کاهش قيمت نفت را برخي از دلايل کاهش قيمت نفت هستند.
وي با اشاره به اين که قيمت نفت خام شاخص برنت از روز يکم ژوئيه تا ١٥ اوت سال جاري ميلادي در حدود ١٢ دلار و ٤٩ سنت براي هر بشکه کاهش را تجربه کرده و قيمت نفت خام شاخص آمريک (وست تگزاس اينترمديت) در همين مدت شاهد افت ١٢ دلار و ٣٠ سنتي براي هر بشکه بوده است، تصريح کرد: مجموعهاي از عوامل عرضه و تقاضا در کاهش قيمتهاي نفت خام تأثيرگذار بوده است.
عسلي يکي از عوامل کاهش قيمت نفت را تداوم افزايش عرضه نفت اوپک عنوان کرد و افزود: بر اساس گزارش ماه اوت دبيرخانه اوپک توليد نفت اوپک در ماه ژوييه بر اساس منابع ثانويه برابر با ٣١ ميليون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز بوده است که نسبت به ژانويه سال ٢٠١٥ ميلادي حدود يک ميليون و ٥٠٠ هزار بشکه افزايش توليد را نشان ميدهد.
وي با بيان اين که عربستان و عراق مسئول بيش از ٨٠ درصد از اين افزايش توليد در طي شش ماه گذشته بوده اند، يادآور شد: سطح توليد عربستان و عراق در ماه ژوييه بر اساس گزارش منابع ثانويه به ترتيب برابر با ١٠ ميليون و ٣٥٢ هزار بشکه و ٤ ميليون و ٧٤ هزار بشکه در روز بوده است.
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي با بيان اين که مازاد توليد درحالي است که در ماههاي آينده ايران نيز به دنبال رفع تحريمهاي بينالمللي در خصوص صادرات نفت به دنبال افزايش صادرات ٥٠٠ هزار بشکهاي در افق کوتاه مدت است، تصريح کرد: اين روند مي تواند سطح توليد اوپک را به ٣٣ ميليون بشکه در روز نزديک کند که از زمان تشکيل اوپک تاکنون بيسابقه بوده است.
عسلي يکي ديگر از دلايل کاهش قيمت نفت را رشد دوباره حفاري در آمريکا عنوان کرد و افزود: آمار هفتگي شرکت بيکرهيوز درباره تعداد دکلهاي نفتي آمريکا حاکي از آن است که شمار دکلهاي نفتي ايالات متحده در هفته منتهي به ١٤ اوت سال ٢٠١٥ نسبت به هفته ماقبل آن به ميزان ٢ دکل افزايش يافته است.
وي ادامه داد: به نظر ميرسد که همراه با کاهش قيمت نفت در ماههاي گذشته نه تنها هزينههاي عملياتي توليد نفت در آمريکا در حدود ١٥ تا ٢٠ درصد کاهش يافته، بلکه بهرهوري توليد نفت نيز به دليل استفاده از تکنولوژيهاي جديد مانند زيپ فرکينگ براي بهرهبرداري نفتخام شيل افزايش يافته است که در مجموع سبب کاهش قيمت سر به سري توليد نفت خام شيل با وجود رسيدن به سطح ٦٠ دلار در هر بشکه شده است.
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي با اشاره به اين که تداوم باقي ماندن نفت خام در سطوح بالاتر از ٦٠ دلار در هر بشکه در ماههاي گذشته سبب شد تا توان سازگاري توليد نفت آمريکا با اين سطح قيمتي بيشتر و رابطه بين توليد نفت و تعداد دکلهاي حفاري کمرنگ شود، اظهار کرد: در شرايط موجود که قيمتهاي نفت خام در سطح ٤٠ تا ٥٠ دلار باقي ماندهاند بايد به تدريج شاهد کاهش بيشتر مخارج سرمايهگذاري بالادستي نفت و همچنين به تعويق افتادن پروژههاي سرمايهگذاري از سوي شرکتهاي بزرگ باشيم که به تدريج بر توليد غيراوپک و به ويژه آمريکا تأثير خواهد گذاشت.
وي به گزارش ماه اوت اداره انرژي آمريکا اشاره کرد و گفت: در اين گزارش آمده که توليد نفت آمريکا ١٠٠ هزار بشکه کاهش يافته و پيش بيني شده توليد نفت اين کشور در سال ٢٠١٥ برابر با ٩ ميليون و ٤٠٠ هزار بشکه در روز باشد که اين رقم در سال ٢٠١٦ به ٩ ميليون بشکه در روز خواهد رسيد.
به گفته عسلي، در يک افق بلندمدتتر در صورت حفظ قيمتها در سطح ٥٠-٤٠ دلار شاهد کاهش توليد غيراوپک و به ويژه آمريکا خواهيم بود.
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي، افول رشد اقتصادي در اقتصادهاي نوظهور را يکي ديگراز عوامل کاهش قيمت نفت عنوان کرد و گفت: بر اساس پيشبينيهايي که در سال گذشته از سوي مراجعي مانند صندوق بين المللي پول در خصوص تأثير کاهش قيمت نفت بر رشد اقتصادي جهان انجام شد، انتظارات حاکي از اين بود که رشد اقتصاد جهاني به دليل افزايش قدرت خريد و تحريک مصرف داخلي (اثر درآمدي) رشد بيشتري را در سال ٢٠١٥ تجربه کند.
وي ادامه داد: اما آخرين پيشبينيهاي ارائه شده از سوي مراجع معتبري مانند صندوق بين المللي پول که در ماه ژوئيه منتشر شد نشان ميدهد که با وجود کاهش ٥٠ درصدي قيمت نفت خام، رشد اقتصادي در سطح رشد اقتصادي سال گذشته (٣,٣ درصد) است.
عسلي افزايش ارزش دلار در برابر ديگر ارزهاي معتبر را نيز يکي از عوامل کاهش قيمت نفت دانست و گفت: نفت خام به عنوان يک دارايي در بازارهاي مالي بر ديگر داراييها تأثير گذارده و از آنها به طور متقابل تأثير ميپذيرد.
وي با بيان اين که مطالعات انجام شده نشان ميدهد که ارتباط بين نرخ اسمي ارز موثر دلار آمريکا و قيمت نفت خام يک رابطه منفي و قوي است، تصريح کرد: با توجه به سياستهاي پولي تسهيل مقداري جاري در اروپا و ژاپن و به طور همزمان نرمال شدن سياست هاي پولي در آمريکا و احتمال افزايش نرخ بهره در ماههاي روبرو از سوي فدرال رزرو، چشم انداز افزايش بيشتر ارزش دلار (حدود ٢٠ درصدي) وجود دارد که از طريق گرانتر شدن نسبي نفت خام براي مصرف کنندگان حوزه هاي غيردلاري موجبات کاهش قيمت نفت را در ماه هاي اخير به همراه آورده و در ماه هاي آينده نيز در صورت تدوام شرايط جاري تأثير منفي بيشتري بر قيمت هاي نفت خواهد داشت.
به گفته عسلي، افزايش نرخ بهره در آمريکا علاوه بر تأثيرگذاري بر ارزش دلار در برابر ديگر ارزهاي معتبر هزينههاي نگهداري ذخيره هاي تجاري را نيز افزايش مي دهد و بنابراين ميتواند سبب کاهش تقاضاي انبار و حتي فروش بخشي از ذخيرهسازيهاي عظيم موجود در بازار شود که قيمتهاي نفت را به شدت کاهش ميدهد.
مديرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژي با اشاره به اين که بازار نفت از سه ماهه اول سال ٢٠١٤ تا کنون همواره مازاد عرضه اي بيش از يک ميليون بشکه در روز را تجربه کرده است، افزود: مازاد يک ميليون بشکه اي نفت در بازار منجر به رسيدن سطح ذخيرهسازيهاي تجاري و استراتژيک در کشورهاي OECD و غير OECD به رکوردهاي بيسابقه شده است. در چنين شرايطي به نظر ميرسد که با اضافه شدن توليد نفت ايران در ماه هاي آينده بايد شاهد کاهش بيشتر قيمت نفت خام نيز باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
هجمه سیاسی به وزارت نفت/ اشتباه بزرگ دولت دهم در پذیرش طرح عربستان در اوپک
مدیرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی هجمه سیاسی به وزارت نفت اشتباه بزرگ دولت دهم در پذیرش طرح عربستان در اوپک تهران - ایرنا - مدیرکل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی درباره هجمه اخیر مخالفان دولت به دلیل کاهش قیمت نفت گفت حرفهایی که در این زمینه مطرح است وارد نیست و با اناشتباه بزرگ دولت دهم در پذیرش طرح عربستان در اوپک
مهدی عسلی اظهار داشت همانطور که سقوط قیمتهای نفت در سالهای ٢٠٠٨ و ٢٠٠٩ میلادی ١٣٨٧ و ١٣٨٨ که در دولت نهم اتفاق افتاد ناشی از بحران بین المللی اقتصاد بود و ارتباطی با دیپلماسی انرژی آن دولت نداشت اکنون نیز دلیل کاهش قیمت نفت ربطی به دیپلماسی انرژی ایران ندارد به گزارش روابط عرکوردزنی اوپک در پی افزایش تولید نفت ایران
رکوردزنی اوپک در پی افزایش تولید نفت ایران احیای تولید نفت ایران به بالاترین سطح از زمان تشدید تحریم های بین المللی در سال 2012 باعث شد تولید نفت اوپک ماه گذشته به بالاترین میزان در بیش از سه سال گذشته صعود کند آفتاب سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک که در 40 درصد از عرضه جبرنامه یارگیری ایران در اوپک/ ورود مستقیم رئیس جمهور به ماجرا
سیدمحمدعلی خطیبی در گفتگو با خبرنگاراندر تشریح مهمترین برنامه های ایران برای بازپس گیری سهم خود در بازار نفت در دوران پسا تحریم گفت گسترش دیپلماسی و آغاز مذاکرات با مشتریان سنتی به منظور بازاریابی و امضای قراردادهای جدید فروش نفت باید یکی از مهمترین برنامه های ایران برای افزایشاوپک خبر داد کاهش 5 دلاری قیمت نفت ایران/ نفت ایران بشکهای 54.86 دلار
اوپک خبر دادکاهش 5 دلاری قیمت نفت ایران نفت ایران بشکهای 54 86 دلاراوپک در جدیدترین گزارش اعلام کرد که قیمت نفت ایران در ماه جولای 2015 برابر با تیر امسال 5 دلار ارزان شده و بشکهای 54 86 دلار معامله شده است به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس اوپک در جدیدترین گزارش اعلام کردطرح جدید علیه توافق هستهای ایران به کنگره تقدیم شد
طرح جدید علیه توافق هستهای ایران به کنگره تقدیم شد پایگاه اینترنتی جوئیش لینک نوشت یک نماینده کنگره آمریکا طرحی را علیه حمایت قدرت های جهانی از برنامه هسته ای ایران ارائه کرد آفتاب کمی پیش از آنکه کنگره به تعطیلی ماه اوت برود اسکات گرت عضو جمهوریخواه از ایالت نیوجرسی در کنگرسخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد ضرورت افزایش میزان تولید برای بازگرداندن سهم اصلی ایران در بازار نف
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کردضرورت افزایش میزان تولید برای بازگرداندن سهم اصلی ایران در بازار نفتسخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ما برای بازگرداندن سهم اصلی ایران در بازار نفت باید میزان تولیدات را افزایش دهیم گفت در این راستا اگر قیمت نفت هم کاهش یسفیر/سیدحسن نصرالله:طرح اصلی آمریکا درمنطقه تجزیه عراق،سوریه،عربستان و یمن است/آنها به دنبال این هستند که آگاه
سفیر سیدحسن نصرالله طرح اصلی آمریکا درمنطقه تجزیه عراق سوریه عربستان و یمن است آنها به دنبال این هستند که آگاهی و بیداری را از مردم منطقه بگیرند اتهامات به سوریه دروغ است جمعه ۲۳مرداد۱۳۹۴انتقاد شدید ایران از دبیرکل اوپک
انتقاد شدید ایران از دبیرکل اوپکتاریخ انتشار جمعه ۱۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵ ۰۰ برخی اعضای عرب اوپک در حالی تلاش میکنند کشورمان را عامل سقوط قیمت نفت به بشکهای کمتر از ۵۰ دلار معرفی کنند که ایران نسبت به سیاستهای یک بام و دوهوای دبیرکل فعلی اوپک واکنش نشان داد به گاوپک: نفت ایران ارزان شد
بازار نفت اوپک نفت ایران ارزان شد اوپک در جدیدترین گزارش اعلام کرد قیمت نفت ایران در ماه جولای ۲۰۱۵ برابر با تیر امسال ۵ دلار ارزان و بشکهای ۵۴ ۸۶ دلار معامله شد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز اوپک در جدیدترین گزارش اعلام کرد متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه جولای-
گوناگون
پربازدیدترینها