واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۵۴ب.ظ)
رئيس مرکز ملي: ۷۰ بازرگان خارجي براي تجارت فرش به ايران ميآيند موج-رئيس مرکز ملي فرش ايران گفت: اگرچه صادرات فرش ايران در ۴ماه نخست امسال کاهش داشته، اما ۷۰ بازرگان خارجي هفته آينده براي تجارت فرش به ايران ميآيند و نيمه دوم سال نيز ميزبان فعالان حوزه فرش آمريکا در ايران خواهيم بود.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد کارگر پيش از ظهر امروز در نشست خبري بيست و چهارمين نمايشگاه فرش دستباف ايران، اظهار داشت: امسال با توجه به لغو تحريمها فضاي برگزاري نمايشگاه فرش دستباف کمي با سالهاي قبل متفاوت خواهد بود؛ چراکه 71 بازرگان خارجي که 54 نفر از آنها غير ايراني و 17 بازرگان ايراني مقيم خارج کشور هستند، در اين نمايشگاه براي پيوند بيشتر با فرش ايراني حضور خواهند يافت.
وي با اشاره به اين که بيست و چهارمين نمايشگاه فرش دستباف از يکم تا 7 شهريور برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: 30 هزار متر مربع فضاي نمايشگاهي در نظرگرفته شده، اما اين بار اجازه ورود واسطهها در اين نمايشگاه داده نشده و ثبتنام به صورت آنلاين و هدفمند و تنها براي افرادي که داراي گواهينامه معتبر از صنفهاي مرتبط خود هستند، انجام شده است،مضاف بر آنکه از بازرگانان خارجي براي رونق بازار صادراتي فرش به صورت هدفمند دعوت به عمل آمده است.
رئيس مرکز ملي فرش ايران از حضور کشورهايي همچون ژاپن، آذربايجان، پاکستان، امارات، هند، دانمارک، روسيه و آمريکا در اين نمايشگاه خبر داد و گفت: از هم اکنون رايزني با بازرگانان خارجي از جمله آمريکاييها براي بافت فرش با طرح و نقش مورد نظر آنها بين بافندگان آغاز شده و فکر ميکنيم. عليرغم کاهش صادرات فرش طي 4ماه گذشته مانند ديگر کالاهاي صادراتي از ابتداي سال 2016 اين کالاي غيرنفتي جهش دو چنداني را در صادرات تجربه کند چرا که اغلب بازرگانان منتظر هستند تا با لغو تحريم و کاهش هزينههاي صادراتي مبادرت به اين کار کنند.
کارگر همچنين به آمار صادرات فرش طي يکي دو سال اخير در کشور اشاره کرد و گفت: اگر چه در سه سال اخير اين حوزه با دشواريهاي زيادي مواجه بوده که کاهش عدد صادراتي فرش تا قبل از سال 93، از مصداقهاي اين موضوع است، اما در سال 93 شاهد صادرات 330 ميليون دلاري فرش به وزن 5 هزار و 100 تن بوديم، در حالي که اين رقم در سال 92، 314 ميليون دلار بود و اميدواريم در آيندهاي نزديک به رقم 500 ميليون دلار برسد.
پرداخت يارانه نقدي به روستائيان و تورم دو عامل مؤثر بر کاهش صادرات فرش
رئيس مرکز ملي فرش ايران به عوامل مؤثر داخلي و خارجي بر کاهش صادرات فرش اشاره کرد و گفت: هدفمندي يارانهها (پرداخت يارانه نقدي به روستائيان) پرداخت نقدينگي مستقيم به قاليبافان، تورم داخلي و بالا رفتن بهاي مواد اوليه فرش از جمله عوامل داخلي و تحريم از عوامل خارجي بر کاهش صادرات فرش برشمرده ميشود، البته اشباع شدن برخي بازارهاي صادراتي را نبايد ناديده گرفت و بايد به دنبال بازارهاي متنوع در کشورهاي مختلف بود.
فرش ايراني دوباره زير پاي آمريکاييها پهن ميشود
وي همچنين افزايش هزينه بيمه و حمل و نقل بر صادرات فرش مؤثر دانست و گفت: برنامههايي را براي رونق صادرات فرش در دستور کار داريم که نمونه آن حضور يک هيات ترکيبي مشتمل بر بازرگانان، پژوهندگان و نويسندگان حوزه فرش آمريکا است که اصحاب رسانه آمريکايي نيز براي پوشش اين رويداد در نيمه دوم امسال و احتمالاً بهمن در ايران حضور مييابند تا از مراکز و نقاط مختلف توليد فرش ايران بازديد کنند و ما آن را پيوندي دوباره با فرش دستباف ايراني ميدانيم.
وي در پاسخ به اين که اين روزها فرشهاي ماشيني با طرح و رنگ فرش دستباف تا حدي بازار را به دليل قيمتي پايينتر در سبد خانوار ايراني گرفتهاند، گفت: برخي فکر ميکنند فقط فرشهاي ريزبافت و ابريشمي چند ده ميليون توماني دستباف محسوب ميشود، در حالي که فرشهاي پشمين درشتبافت ايلاتي نيز زيبايي خاص خود را دارند و خانوادههاي ايراني ميتوانند فرش دستباف را جايگزين فرش ماشيني کنند. مضاف بر آنکه فرش ماشيني معايبي همچون عمر کم و ايجاد آلرژيهاي پوستي و تنفسي براي افراد دارد و نميتوان به عنوان سرمايه روي آن حساب کرد، در حالي که فرش دستباف پس از سالها استفاده در صورت نگهداري درست مرغوبتر ميشود و سرمايه به حساب ميآيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]