واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۱ق.ظ)
رشد 17 درصدي خريد تضميني گندم مازاد بر نياز کشاورزان موج - معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي گفت: استان کرمانشاه به عنوان يکي از استانهاي مستعد براي گسترش کشت پاييزه چغندرقند انتخاب شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس کشاورز در نشست با مديران بخش کشاورزي و کارخانههاي قند استان کرمانشاه، اظهار داشت: يکي از برنامههاي جدي بخش کشاورزي صرفهجويي در مصرف آب است و به همين منظور از سال گذشته به دنبال گسترش کشت چغندرقند به صورت پاييزه به دليل نياز آبي کمتر نسبت به کشت بهاره هستيم.
وي خاطرنشان کرد: يکي از مزاياي کشت پاييزه چغندرقند، نياز آبي کمتر نسبت به کشت بهاره است؛ زيرا از نزولات جوي بيشتري بهره برده ميشود و عملکرد آن نيز نسبت به کشت بهاره بهتر است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي با تاکيد بر انجام دو کشت بهاره و پاييزه در کشور، خاطرنشان ساخت: وجود کشت بهاره و پاييزه در مناطق مختلف کشور اجازه ميدهد تا کارخانهها در دو فصل کار کنند، بنابراين براي کارخانهها نيز مقرون به صرفه خواهد بود.
به گفته وي، کارخانه قند اگر صد روز کمتر کار کند دچار زيان اقتصادي ميشود به همين دليل کشت پاييزه چغندرقند اين زيان را جبران ميکند.
کشاورز يادآور شد: يکي از استانهايي که براي کشت پاييزه چغندرقند در نظر گرفته شده، استان کرمانشاه است و در سال گذشته، کشت چغندر قند پاييزه در اين استان به صورت پايلوت آغاز و نتيجه خوبي نيز حاصل شده است.
وي گفت: در سال جاري نشستي با همکارانمان در وزارت جهاد کشاورزي، مديران سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه، کارخانجات قند و سنديکاي اين کارخانهها داشتيم که در اين نشست، تفاهم شد کشت چغندرقند پاييزه استان از مهر آغاز و همچنين برنامهريزي شد که ميزان کشتي که با مشارکت، حمايت و امکانات هر کارخانه انجام ميشود، مشخص شود.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي با بيان اين که استان کرمانشاه به خصوص غرب استان که از مناطق گرمسيري است، براي کشت پاييزه چغندرقند مساعد و مناسب است، گفت: با توجه به شرايط اقليمي اين مناطق و وجود کشاورزان سختکوش و کارشناسان توانمند جهاد کشاورزي، کشت پاييزه اين محصول انجام خواهد شد.
وي با اشاره به رشد گياه چغندرقند در شرايط کمتنش در کشت پاييزه و بهاره يادآور شد: اين محصول در استان کرمانشاه عملکرد بالاتري داشته و درجه حرارت در فصل پاييز کم ميشود که مساعد رشد اين گياه هست.
کشاورز خاطرنشان کرد: مهمترين پروژه توسعه منابع آبهاي مرزي که همان سامانه گرمسيري است مساحت زيادي از استان کرمانشاه را تحت آبياري قرار خواهد داد که در الگوي کشت آينده از اين مناطق براي کشت چغندرقند پاييزه استفاده خواهد شد.
در اين نشست، علياشرف منصوري، رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه، از کشت پاييزه چغندرقند در سطح 500 تا 700 هکتار از اراضي استان کرمانشاه در سال جاري خبر داد.
منصوري با اشاره به اين که در استان حدود 11 هزار و 500 هکتار کشت بهاره چغندرقند داريم، تصريح کرد: با توجه به کاهش منابع آبهاي زيرزميني و سطحي در مناطق سرد و معتدل استان بنا داريم مقداري از اين سطح کشت چغندرقند را به مناطق گرمسيري و در فصل پاييز ببريم تا بتوانيم از ظرفيت نزولات جوي و منابع آب سطحي اين مناطق به درستي استفاده کنيم.
وي افزود: از طرف وزارت جهاد کشاورزي استان کرمانشاه به عنوان پايلوت کشت چغندرقند پاييزه انتخاب شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي کرمانشاه خاطرنشان کرد: در کشور و به تبع آن در استان کرمانشاه با مشکل بحران آبي مواجهايم و سياست ما بايد به سمت ترويج کشت محصولات پاييزه باشد تا بتوان بيشتر از نزولات جوي براي آبياري اين محصولات بهرهبرداري کرد.
وي تصريح کرد: کشاورزاني که تمايل به کشت پاييزه چغندرقند دارند به مراکز خدمات جهاد کشاورزي در شهرستانها مراجعه کنند تا راهنماييهاي لازم به آنها صورت گيرد.
منصوري با اشاره به اين که دو منطقه براي کشت پاييزه چغندرقند در نظر گرفته شده، گفت: يکي از اين مناطق دشت ديره شهرستان گيلان غرب و ديگري دشت ذهاب در شهرستان سرپل ذهاب است که از نظر آب و خاک مستعد بوده و ما به عنوان پايلوت استاني آنها را براي کشت پاييزه انتخاب کردهايم.
وي افزود: کارخانجات استان کرمانشاه هم اعلام آمادگي کردهاند تا با کشاورزان استان قرار داد بسته و به صورت تضميني و با قيمت مناسبي که از طريق جهاد کشاورزي اعلام ميشود محصول کشاورزان را خريداري کنند.
رشد 17 درصد خريد گندم در کشور
بنا بر اين گزارش، کشاورز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزي در ديدار با استاندار کرمانشاه، گفت: تاکنون 7 ميليون و پانصد هزار تن گندم از کشاورزان خريداري شده که اين رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته از 17 درصد رشد برخوردار است و پيشبيني ميشود که گندم خريداري شده به 8 ميليون و 500 هزار تن برسد.
وي با بيان اين که در سال گذشته، بالاترين توليد شکر در تاريخ کشور را داشتهايم، افزود: امسال براي کشت پاييزه چغندر برنامههاي ويژهاي طراحي کردهايم و اين موضوع به جهت کاهش مصرف آب در توليدات و محصولات کشاورزي است.
وي افزود: با جديت در راستاي حمايت و تشويق و فراهم کردن شرايط لازم براي کشاورزان گام برميداريم.
در اين ديدار، ابراهيم رضايي بابادي استاندار کرمانشاه گفت: در بخش کشاورزي نيازمند حرکتها و برنامههاي جديد هستيم.
وي اظهار داشت: براي پيشرفت بيشتر و افزونتر بخش کشاورزي استفاده از تکنولوژيهاي روز و فنآوريهاي نوين ضروري است.
استاندار کرمانشاه با بيان اين که اين استان در بخش کشاورزي داراي مزيتها و توانمنديهاي ويژه است، خاطرنشان کرد: با برنامهريزي تلاش ميشود اين مزيتها به فعليت تبديل شوند.
وي همچنين توسعه شهرکهاي کشاورزي را اقدامي ارزشمند و مهم عنوان کرد و گفت: اين کار منجر به نظمدهي در سيستمهاي کشاورزي و همچنين اشتغال و رونق در اين بخش خواهد شد.
رضايي همچنين بر جايگزين کردن کشتهاي پرمصرف آب در حوزه کشاورزي تاکيد کرد و گفت: در استان برنامههاي خوبي براي کشت محصولات پاييزه تدوين شده است.
وي بيان داشت: هر اعتبار و هزينهاي که صورت ميگيرد بايد توليد و فعاليت را به دنبال داشته باشد و ما در استان تلاش داريم تا با مشارکت مردم و بخش خصوصي کارها دنبال شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]