واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۲۸ق.ظ)
وزير جهاد کشاورزي گفت: بيش از 350 هزار چاه غيرمجاز در دشتهاي کشور وجود دارد موج - حجتي گفت: از 600 دست کشور در 300 دشت تراز برداشت آب منفي است که علت اصلي اين مشکل وجود چاههاي غيرمجاز و اضافه برداشت آب در اين چاههاست.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود حجتي در نخستين گردهمايي مشترک مديران ستادي و استاني وزارتخانههاي نيرو و جهاد کشاورزي که با حضور مسوولان و کارشناسان دو وزارتخانه و وزير نيرو برگزار شد، با اشاره به اين که حداقل يک سوم چاههاي موجود در دشتهاي کشور غيرمجاز است، افزود: برداشت آب از چاههاي غيرمجاز از 6 تا 12 ميليارد متر مکعب است که اين ميزان برداشت خارج از ظرفيت و توان ذخيره آبهاي زيرزميني است.
وزير جهاد کشاورزي بر مشارکت و همکاري دو وزارتخانه براي مديريت مصرف آب به ويژه منابع آب زيرزميني تاکيد کرد و افزود: برداشت بي رويه از آبهاي زيرزميني، سوء مديريت و سودجويي منابع آب زيرزميني را با بحران و کسري ذخاير مواجه کرده است.
حجتي گفت: اجراي طرحهاي نوين آبياري، استفاده از بذور اصلاح شده که به آب کمتري نياز دارد، توسعه مکانيزاسيون، انتقال فصل کشت از بهار به پاييز به منظور استفاده بهينه از روان آبها از مهمترين برنامههاي وزارت جهاد کشاورزي براي مديريت مصرف آب در بخش کشاورزي است.
وي همچنين از اجراي طرح جديد آبياري زيرسطحي در مناطقي که تبخير آب زياد است، خبر داد و افزود: هفته گذشته اين طرح در استان قزوين به بهره برداري رسيد.
وزيرجهاد کشاورزي درباره اجراي طرح مديريت آب منابع زيرزميني در دشتهاي بحراني کشور گفت: با مشارکت روستاييان و بهره برداران محلي در 300 دشت کشور طرح بستن چاههاي غيرمجاز و مديريت زمانبندي برداشت آب از چاهها در حال اجراست.
حجتي افزود: تقويت سفرههاي آب زيرزميني و مقابله با پديده چاههاي غيرمجاز فقط با مشارکت بهره برداران و روستاييان و جلب اعتماد و اطمينان آنها به مديران اجرايي امکان پذير است.
وي گفت: کشاورزان و روستاييان به نحوه عملکرد مسئولان درباره مديريت منابع آب انتقاد دارند و مهمترين نقد آنان آزادگذاشتن متخلفان و سودجويان در احداث چاههاي غيرمجاز است.
وزير جهاد کشاورزي تاکيد کرد: بايد با عاملان حفر چاههاي غيرمجاز بر اساس قانون برخورد شود تا بهره برداران بدانند با متخلفان برخورد ميشود.
حجتي گفت: طرح مديريت مصرف منابع آب زيرزميني براساس نسخه علمي و عملي در دشتهاي کشور بر اساس شرايط و مشخصات آب و هوايي و خاک هر منطقه نوشته شده است و در هر منطقه براي ثابت نگه داشتن تراز مصرف و دستورالعمل مناسب و مخصوص آن منطقه اجرا ميشود.
وزير جهاد کشاورزي همچنين از مسوولان خواست از کاشت گياهان غيرضرور در مناطقي که با بحران آب منابع زيرزميني مواجه است، خودداري شود و افزود: کارشناسان بررسي کنند آيا آب مورد نياز براي کشت برنج در مناطق شمال اصفهان بيشتر است يا چمن که در فضاي سبز اين منطقه کاشته شده است؟ آب بايد براي طرحهاي اولويت دار مصرف شود.
حجتي گفت: بر اساس برآوردهاي انجام شده براي کشت برنج در مناطق شمالي استان اصفهان 5 تا 10 ميليون متر مکعب آب نياز است، در حالي که براي آبياري چمن فضاي سبز 20 ميليون متر مکعب آب مصرف ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]