واضح آرشیو وب فارسی:ایران ایزی تراول:
صنایع دستی به منزله هویت فرهنگی هر استان است
صنایع دستی به منزله هویت فرهنگی هر استان است معاون صنایع دستی گفت: صنایع دستی به منزله هویت فرهنگی هر استان است و برای استان شدن یک منطقه صرفا تقسیم بندی سیاسی دخیل نیست.
به گزارش روابط عمومی ومرکز اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بهمن نامور مطلق در نشست مشترک با هنرمندان صنایع دستی اردبیل بهمن نامور مطلق با تاکید به اینکه صنایع دستی خود هویت ساز است، اضافه کرد: باید زمینه ای فراهم شود تا صنایع دستی استان ها احیا شده و کاربردی تر از قبل باشد.
وی هویت هنری هر منطقه را در هنرهای سنتی و هویت صنعتی را در صنایع دستی دانست و یادآور شد: در دولت قبل وضعیت فعالیت و بازار صنایع دستی نامناسب بود و تقریبا ۴۰ درصد کارگاه ها به تعطیلی کشیده شد.
به گفته نامور مطلق در این مقطع اکثر بازارهای صنایع دستی از دست رفت و به غیر از مقدار محدود صادرات چمدانی عملا صادرات انجام نمی شد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیاسست دولت فعلی را در سال اول فعالیت خود احیای صنایع دستی و جلوگیری از فروپاشی آن عنوان کرد و گفت: در مرحله دوم توسعه مورد توجه است تا صنایع دستی کشور بتواند جایگاه مطلوبی در بازارهای جهانی پیدا کند.
وی بخشی از برنامه های در حال اجرا را اعطای تسهیلات برشمرد و اضافه کرد: ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات با نرخ ۱۰ درصد به متقاضیان در نظر گرفته شده است.
وی پرداخت بخشی از این تسهیلات را توسط صندوق مهر امام رضا (ع) عنوان کرد و افزود: صندوق تا سقف یک میلیارد ریال تسهیلات با نرخ چهار درصد پرداخت می کند.
نامور مطلق تصریح کرد: تسهیلات بیش از این مبلغ به دلیل اینکه توسط صندوق پرداخت نمی شود نرخی از هفت تا ۱۱ درصد به صورت متغیر دارد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه استان اردبیل ریالی از این تسهیلات دریافت نکرده است خواستار توجه مسئولان و هنرمندان جهت استفاده از آن شد.
به گفته این مسئول ۱۳ میلیارد ریال تسهیلات برای استان اردبیل در نظر گرفته شده است و جذب آن صرفا از سوی خود هنرمندان و همت آن ها امکان پذیر است.
وی موقعیت جغرافیایی استان اردبیل را جهت توسعه تجارت با منطقه قفقاز کلیدی دانست و افزود: انتظار داریم با توجه به شباهت زبانی هنرمندان این استان در صادرات صنایع دستی به منطقه قفقاز حضور فعال تری داشته باشند.
وی با اذعان به اینکه اردبیل یکی از استان های شاخص به لحاظ قطب سیاسی و فرهنگی است، ادامه داد: انتظار می رود استان اردبیل در خصوص توسعه بازارهای تجارت خارجی صنایع دستی خود گام های جدی بردارد.
نامور مطلق در ادامه به یکی از شعار های دولت مبنی بر برند سازی درشهرستان ها اشاره کرد و بیان داشت: انتظار می رود با احیای صنایع دستی در استان ها هر شهرستان یک برند ملی و هر استان یک برند بین المللی داشته باشد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معتقد است این مهم می تواند زمینه هویت سازی صنایع دستی هر منطقه از کشور را موجب شود.
وی یکی از راهکارهای توسعه گردش مالی صنایع دستی کشور را توجه به قابلیت ها دانشت و گفت: به عنوان مثال از گردش مالی هزار میلیارد دلاری تراش سنگ های تزئینی کشور ایران با وجود برخوراری ۴۵ درصد سنگ های تزئینی رقمی را به خود اختصاص نداده است.
نامور مطلق راه اندازی مرکز ملی گوهر را در راستای سیاست گذاری در این خصوص دانست و گفت: در این مرکز وضعیت توسعه صادرات سنگ های تزئینی مطالعه خواهد شد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید دارد که نقش دولت صرفا بستر سازی در بازارهای خارجی است و بعد از سیاست گذاری و نظارت مابقی فرآیند باید از طریق خود هنرمندان پیگیری شود.
وی افزود: تجربه فروش صنایع دستی توسط نهادهای دولتی در گذشته موفق نبوده و بر همین اساس انتظار داریم احیای بازار با مشارکت هنرمند محقق شود.
نامور مطلق در ادامه تاکید کرد که سازمان میراث فرهنگی حاضر به برگزاری نمایشگاه درخارج از کشور با مشارکت استان ها و هنرمندان است.
وی نمایشگاه ها را فرصت گفتمان سازی دانست و تصریح کرد: در ادامه به فروش توجه نمی شود و این در حالی است که فرصت نمایشگاه مقدمه اتی برای معرفی محصول است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در واکنش به اظهارات یکی از هنرمندان مبنی بر محدود بودن صادرات طلا و نقره اضافه کرد: این محدودیت در حال پیگیری و رایزنی با گمرک است.
به گفته نامور مطلق با توجه به اینکه طلا و نقره پشتوانه مالی کشور است باید با دقت نظر و مراقبت زمینه صادرات برای هنرمندان فراهم شود. منبع: خبرگزاری میراث آریا
۹۴/۵/۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ایزی تراول]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]