تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختى ها و گرفتارى ها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847236798




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحران سیاسی سوریه و آرایش جدید نیروهای منطقه ای


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


بحران سیاسی سوریه و آرایش جدید نیروهای منطقه ای وبلاگ > احمدزاده، داود - طرح سیاسی ایران و تمایل برخی از متحدان عربی و غربی عربستان سعودی برای گشودن فضای جدید گفتگو با دولت بشار اسد برای حل و فصل بحران سوریه از طریق مذاکرات چند جانبه، شرایط تازه ای را بر معادلات منطقه ای حاکم ساخته است و انتظار می رود که ایران به همراه روسیه، به عنوان یکی از بازیگران اصلی خاورمیانه و دخیل در تحولات سوریه با مشارکت سازنده نقش خویش را در یا فتن راه حل نهایی برای خاتمه بحران فراگیر سوریه ایفا کند .

در طرح جدید ایران همانند تلاش های مشترک قبلی با برخی از کشورها و نهادهای بین ا لمللی از لزوم آتش بس فوری و ارسال کمک های انسانی به مناطق بحران زده و مبارزه سازمان یافته با گروههای تروریستی و ایجاد بستر لازم برای برگزاری ا نتخابات سراسری با مشارکت تمام گروههای سیاسی سوری حمایت شده است .در واقع تاکید ایران برای حل بحران، تکرار همان اصل مذاکرات سوری- سوری است . البته نشانه هایی هم از احتمال مذاکرات گسترده میان مخالفین میانه رو و مسوولین سوریه با میانجی گری کرملین وجوددارد . اخیرا نیزهمزمان با فعال شدن دیپلماسی منطقه ای ایران پس از توافق تاریخی وین برسر مسئله هسته ای با گروه1+5 روسیه نیز به عنوان یکی ازکنش گران اصلی جهانی تمام ظرفیت های سیاسی خویش را برای حل و فصل بحران چندین ساله سوریه بکار بسته است . چنانکه تمایل اردن و کویت و امارات و نیز سفر عادل الحبیر وزیر خارجه عربستان به مسکو برای رایزنی های بیشتر نشانه های از این تغییر است .
در این میان، تنش در روابط مسکو و آنکارا و ریاض بر سر چگونگی سرانجام بحران و ساختار آینده نظام سیاسی سوریه پس از مواضع تند پوتین رهبر کرملین علیه رهبران ترکیه و عربستان با گفتگوهای مقامات طرفین تاحدودی فروکش کرده روسیه تهدید کرده بود که درصورت ادامه حمایت این کشورها ازگروههای تکفیری به ویژه داعش و جبهه ا لنصره با ارایه طرح پیشنهادی در شورای ا منیت سازمان ملل متحد، در محکومیت این اقدامات مداخله گرایانه تلاش خواهدکرد. این درحالی که روسها پس از غافلگیری دربحران اوکراین بدنبال ا نتقام گیری از غرب در جبهه سوریه هم هستند . سوریه ای که تنهاپایگاه استراتژیک روسها درخاورمیانه و تداعی گری نواستالژی بازگشت به بازی قدرت و حفظ منطقه نفوذ کرملین است.
درهر صورت، بيش از سه سال از بحران فراگير سوريه مي گذرد و تمام راه حل هاي سياسي و تلاش هاي نهاد بين ا لمللي براي خاتمه جنگ داخلي سوريه و ايجاد صلح پايدار ؛ بدليل منافع متضاد بازيگران منطقه اي و جهاني باناكامي روبروگشته است . بطوريكه سياست هاي غرب و محور عربي ضد سوري در تقابل با منافع متحدان بشار اسد يعني روسيه ؛ چين ؛ ايران و نيز حزب ا.. لبنان قرار داشته و تمام تلاش های آمريكا و عربستان در منطقه برسر ايجاد تغييرات سياسي تحميلي در سوريه به دليل پايداري حاميان اين كشور و گسست دراتئلاف معارضين دولتي در اتخاذ موضع واحد و نیز ورود عنصر نوظهوری بنام داعش با مانع بزرگ روبرو گشته است.
از ديگر سو؛ استقلال عمل كردهاي سوري و عدم پيوستن به جريان هاي سلفي تندرو و نيز افزايش شكاف ميان ارتش آزاد و جبهه تروريستي النصره و داعش در ادامه نبرد با نيروهاي دولتي نگراني هاي دولت هاي غربي و عربي ضد دولت بشار اسد را دوچندان سا خته است .اين تغيير و تحولات در عرصه نظامي و سياسي سوريه با عث تغيير برخي از استراتژي ها از سوي آمريكا و متحدان منطقه ای آن شده است.
ترکیه از حامیان اصلی گروه تروریستی داعش و جبهه النصره رویکرد دوگانه ای را در پیش گرفته، حملات کور هوایی به برخی از مواضع داعش در سوریه و عراق و تمرکز بیشتر برای تضعیف گروههای کرد در دستیابی به موضع برتر درتحولات سوریه بعداز آزادسازی کوبانی نمونه از سیاست های فربیکارا نه آنکاراست.
عربستان نیز با تداوم جنگ دریمن و مقاومت حوثی ها روبروست توان جنگیدن دردوجبهه درخود نمی بینند از دیگر سو، حل و فصل موضوع هسته ای ایران از طریق گفتگو و با طل شدن تز ایران هراسی برمشکلات سعودی ها درمنطقه خواهد افزود .
بنابراین نا کار آمدی گزینه نظامی جدال دیپلماتیک میان طرفین منازعه برسر بحران سوریه وارد مرحله ای جدیدی ساخته است.
آمریکا برای غلبه بربحران سیاسی ضمن حفظ فشار بر دولت سوریه و حمایت از گروههای میانه رو به بازی قبلی مبنی برمشروعیت زدایی از بشار اسد با طرح ادعایی استفاده نیروهای دولتی از سلاح شیمایی باز گشته و تلاش می کند که با ا ئتلاف سازی جدید و مذاکرات محرمانه با روسیه شرایط بازی را به نفع خویش تغیر دهد.
این درحالیکه ابتكار عمل قبلی دولت روسيه و نيز حمايت ايران از طرح مسكو مبني بر امحاي سلاح هاي شيمايي سوريه به فرايند صلح سازي كمك كرده و بهانه آتش افروزي بيشتر را هم گرفته است .از ديگر سو؛ قبلا نیز بازرسان سازمان ملل متحد از همكاري دولت دمشق براي نابودي سلاح هاي شيمايي ابراز رضايت كردند. در اين ميان، تغيير استراتژي آمريكا با رگه هاي واقع بيني هم همراه شده؛ هرچند تلاش مي شود كه از شخص بشار اسد بر سر ماندن در قدرت در دوره انتقالي صحبت نشود و فقط برحفظ بخشي از ساختار قدرت فعلي دولت تاكيد گردد . با این وجود، تصور سوریه بدون بشار اسد و استیلای داعش برسوریه و منطقه همچنان کابوس دردناکی برای دولتمردان کاخ سفید و قاره سبز است.
در چنين شرايطي که قطر نيز به عنوان يكي از اضلاع اصلي حامي گروه هاي مخالف دولت سوريه هم راه خويش را از عربستان جداكرده و حتي تماس هاي هم با متحد نزديك دمشق يعني حزب ا..لبنان برقرار ساخته است.
خشم و نگراني ريا ض ازتغيير موازنه قدرت در منطقه و آسيب پذيري در قبال مواضع اصولي ايران اين كشور را به اقدامات انتحاري واداشته است . دراین مسیر عربستان حاضر شده است امتیازاتی رابه را به یکی از رادیکا ل ترین طرفدران نظام سوریه یعنی روسیه بدهد البته قصد ریاض نزدیکی به مسکو و تغییر درمواضع آن برای همراهی بیشتر با سیا ست های منطقه ای و تضعیف مواضع ایران صورت می گیرد .این معامله دوسویه برای طرفین می تواند ثمر بخش باشد روسیه بدلیل تحریم های غرب با مشکل مالی روبروست بدنبال فروش سلاح های پیشرفته و خروج از بحران اقتصادی است.
شاید نزدیکی ریاض- مسکو در دارزمدت به نفع حل و فصل برخی از بحران ها منطقه از جمله سوریه بیانجامد
بي ترديد آمریکا نیزبا ا ذعان به نا كار آمدي سياست مداخلانه عربستان در امور داخلي سوريه ادامه آن ر ا به ضر رمنافع غرب و متحدان نزديك خود يعني اسراييل مي داند . چرا در شرايط فعلي از ديدگاه غرب آلترناتيو مناسبي براي جايگزيني بشار اسد وجود ندارد و اصرار برتجهيز گروههاي تكفيري و ناديده گرفتن نقش جريانات ميانه رو چون ارتش آزاد در آينده ؛سوريه را به مامن امن القاعده بدل خواهد ساخت . در اين ديدگاه بايد نه شخص بشار اسد بلكه بخشي از ساختار سياسي فعلي حفظ شود .
لذا براي پايان دادن به چرخه خشونت ساختاري در داخل سوريه و مهار بحران ؛ گزينه مطلوب عدم ميدان دادن به گروه هاي تروريستي وابسته به ا لقاعده است كه با انحصار طلبي به د نبال حاكميت برآينده سوريه و انتقام گيري از مخالفين خود هستند .
بحران سوريه معادله چند مجهولي است و حل اين بحران با ا جماع تمام قدرت هاي دخيل امكانپذير است ..لذا دولت اوباما نا چار است که در سياست خارجي نسبت به ايران و سوريه به نوعي تعادل سازي كند . اين درحالي كه پتانسيل ايران براي فايق آمدن برمشكلات داخلي سوريه امر بديهي است. از ديگر سو؛ پذيرش مشروط طرح ايران به نوعی تاييد گر سياست هاي نادرست قبلي مبني بر حمايت از معارضين سوری و تئوري ايجاد خشونت خواهد بود.
ذكر اين نكته ضروري است که برخی از رسانه های صهیونیستی و عربی درتلاش ا ند که بعداز امضای توافق هسته ای وین با تبلیغات رسانه ا ی و دروغ پراکنی ازتغییر مواضع ایران و شکاف میان متحدان سابق منطقه آن از تغییرموازنه قدرت به ضرر خود جلوگیری کنند.
در حالیکه ايران در منطقه از منافع راهبردي خويش هيچ وقت چشم پوشي نخواهد كرد چراكه از لحاظ ژئوپلتيك عمق استراتژيك ايران گسترش يافته و مرزهاي لبنان و سوريه خط مقدم و منطقه نفوذ آن محسوب مي شود . بنابراين هرگونه تلاش براي ناديده گرفتن منافع و علايق ايران از سوي هر كشوري به ويژه در موضوع سوريه با واكنش مناسب روبرو خواهد شد . دراين ميان به غير از عربستان به عنوان رقيب منطقه اي ايران بيشتر كشورهاي عربي با عبور از سیا ست های قبلی مخرب به لزوم تعامل با ایران روی آوردند روسيه به همراه چين نیزبه عنوان دوعنصر اصلي و اثر گذار در بحران سوريه ضمن حمايت جدي از ديا لوگ سياسي حضور سازنده ايران درروند صلح سازي بدون هيچ پيش شر طي ضروري مي دانند .
بي ترديد، راه حل منطقي خاتمه بحران اين ا ست که براي جلوگيري از فجايع انساني و آوارگي كودكان و زنان سوري اقدامات فوري در قبال كاهش خشونت و برقراري آتش بس از سوي سازمان ملل متحد و قدرت هاي جهاني صورت گيرد . گذشت نزديك به چهارسال از بحران خونين سوريه ثابت مي كند که جنگ راه حل سياسي نيست و هيچ كشور و گروهي نمي تواند خود رابرنده اين ترادژي انساني بداند .
طبق نظر اکثر تحلیل گران روابط بین ا لملل تداوم تضاد منافع میان قدرت های منطقه ای( ايران و عربستان) و همراهی اشتراک مساعی طرفین می تواند از تشدید بحران جلوگیری کند .
اختلاف منافع بر سر سوريه ميان ايران و آمريكا و برخي از كشورهاي عربي از جمله عربستان امر پذيرفتني است ولي راه حل آن در گفتگو و مذاكره رودرو است. . دراين مسير ايران از راه حل سوري- سوري با نظارت سازمان ملل متحد و نيز برگزاري انتخابات آزاد با مشاركت تمام گروههاي سياسي حمايت مي كند . ديپلما سي منطقه اي دولت تدبير اميد و اتخاذ سياست تنش زدايي در روابط خارجي پس از توافق وین درحال شکوفا شدن است و تمرکز این دپیلماسی منطقه ای بر حل و فصل سیاسی بحران سوریه شکل گرفته است.



شنبه 24 مرداد 1394 - 20:00:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن