واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تخلف در ساخت محل اقامت نمایندگان مجلس
روز نو : اقدام مسئولان ساخت ساختمانهای محل اقامت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در فضای کناری مثلث بهارستان با نمای شیشهای، آنهم برخلاف مصوبه شورای شهر تهران در مورد استفادهنکردن از نمای شیشهای در ساختمانهای بلند، واکنشهایی را در پی داشته است.
به گزارش شرق، ساختمانهای اقامت نمایندگان مجلس شورای اسلامی که ساخت آنها چند سالی است به درازا کشیده، بالاخره به مرحله نماسازی رسیده است اما در همین بخش با اشکال مواجه شده و به قول محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، این فضا بدون توجه به قوانین ضوابط نما و بهصورت یک ساختمان شیشهای و کامپوزیتی بیهویت در حال احداث است.
سالاری به ایسنا گفته باوجود مکاتبات شهرداری تهران با مجلس و حضور مسئولان فنی مجلس و معاونت شهرسازی و معماری، متأسفانه مسئولان این پروژه به قانون تمکین نکردند و یک ساختمان تمام شیشهای را بنا میکنند که هیچکدام از مفاد و مبانی معماری ایرانی- اسلامی را مدنظر قرار نداده است. وی تأکید کرده به موجب مقررات ملاک عمل از سالیان گذشته، ساختمانهای شاخص که بالای ١٢ طبقه یا بالای ٢٠ هزار مترمربع هستند، مکلف به حضور در کمیته نمای معاونت شهرسازی و معماری و ملزم به رعایت قوانین مربوطه هستند اما باوجود اینکه جلساتی در اداره کل معماری و ساختمان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران با حضور استادان دانشگاه تشکیل شد، دوستان مجلسی در این جلسات شرکت نکردند.
سالاری تأکید کرده قطعا مجلس شورای اسلامی ملزم به رعایت تمامی قوانینی که عامه مردم حتی برای ساختمانهای ٥٠ ،١٠٠ مترمربع اجرا میکنند، است، چراکه این مجموعه محلی شاخص در تمامی محافل خارجی و داخلی است و مورد توجه و مثال قرار میگیرد.
براساس مصوبه سال ١٣٨٥ شورای شهر تهران، نمای ساختمانها بهویژه نماهای شیشهای بیش از چهار طبقه، باید مطابق مقررات ملی ساختمان و ضوابط صرفهجویی در مصرف انرژی و مبحث زلزله و هویتبخشی سیمای شهری طراحی و اجرا شود و شهرداری موظف شد برای تمام بناهای پنج طبقه و بیشتر یا بناهای بالاتر از دو هزار مترمربع زیربنا و تمام ساختمانهای عمومی که متقاضی استفاده از نمای شیشهای (بیش از ٤٠ درصد سطح نما) در هر طرف از سطوح نمایان ساختمان هستند، مقررات مربوط ازجمله مقررات ملی ساختمان و مباحث ٣، ٥، ١٨ و ١٩ و مبحث زلزله را اعمال کند و در اینجا باز هم سؤال پیش میآید که چطور این ساختمان در معرض دید مردم و شهرداری تا این مرحله اجرا شده و شهرداری تهران در این مدت واکنشی در جهت توقف کار نداشته است! در عین حال، در صحبتهای رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران هم اشارهای به نقش مغفولمانده شهرداری نشده است.
البته محمدمهدی تندگویان، نایبرئیس کمیسیون شهرسازی هم چندی پیش در گفتوگویی نسبت به اجرائینشدن مصوبه شورا و خاکخوردن آن در این سالها اذعان کرده و گفته بود هر روز بر تعداد ساختمانهای شیشهای شهر افزوده میشود. تندگویان با اشاره به رفع اشکالات این مصوبه در اجرا، تأکید کرده بود بهزودی مصوبه منع استفاده از شیشه در ساختمانها بهصورت جدی اجرائی میشود. حالا باید منتظر ماند و دید شورا و شهرداری تهران در مورد مصوبه روی زمینمانده خود و یک نمونه بارز و در معرض دید عموم مردم، یعنی ساختمانهای نماشیشهای در کنار ساختمان مجلس چه خواهند کرد.
از سال ٨٥ تاکنون این مصوبه محدودیتهایی را برای عامه مردم داشت، اما بالارفتن برجهایی با نمای شیشهای در پایتخت در این سالها گواه این بود که اگر کسی بخواهد، میتواند آنچه مورد علاقهاش هست را اجرائی کند و حالا اقدام مسئولان ساخت ساختمانهای اقامت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کنار مثلث بهارستان این سؤال را مطرح میکند که نکند این قانون شورا برای همه ساکنان شهر وضع نشده است؟
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]