واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ظريف: روابط ايران و هند بر مناسبات تهران - اسلامآباد بيتأثير است
وزير امور خارجه ايران در سفر به كشورهاي شبه قاره هند علاوه بر اظهار اميدواري به تسريع ساخت پروژه خط لوله صلح ميان ايران و پاكستان، به تصميمگيران پاكستاني اطمينان داد كه روابط خوب تهران و دهلي نو تأثيري بر مناسبات تهران - اسلامآباد نخواهد داشت.
وزير امور خارجه ايران در سفر به كشورهاي شبه قاره هند علاوه بر اظهار اميدواري به تسريع ساخت پروژه خط لوله صلح ميان ايران و پاكستان، به تصميمگيران پاكستاني اطمينان داد كه روابط خوب تهران و دهلي نو تأثيري بر مناسبات تهران - اسلامآباد نخواهد داشت.
محمدجواد ظريف روز جمعه در مصاحبه مشترك مطبوعاتي با سرتاج عزيز همتاي پاكستاني خود در جمع خبرنگاران با اشاره به سفرش به پاكستان گفت: با توافق برسر موضوع هستهاي ايران اكنون خط گاز ايران به پاكستان با سرعت بيشتري احداث خواهد شد.
ظريف با تصريح اين مهم كه همه مقامات عالي جمهوري اسلامي ايران شامل رهبر معظم انقلاب، رئيس جمهوري، مجلس و همه مسئولان بر اهميت روابط با پاكستان تأكيد دارند، گفت: اطمينان ميدهيم روابط ايران با هيچ كشوري، عليه روابط خوب ما با پاكستان نخواهد بود.
وزير امور خارجه ايران عصر پنجشنبه و در آخرين برنامه كاري سفر يك روزه خود به اسلام آباد، طي سخناني در جمع اعضاي كميته روابط خارجي مجلس ملي پاكستان، گفت: ما با هند روابط خوبي داريم اما اين روابط هرگز تاثيري بر روابط خوب ما با پاكستان ندارد.
ظريف تأكيد كرد: ايران جايگاه و اهميت ويژهاي به روابط خود با پاكستان قائل است و رهبر معظم انقلاب هم بر اين موضوع تأكيد كردهاند.
وزير امور خارجه در پاسخ به يكي از اعضاي كميته روابط خارجي مجلس ملي پاكستان درخصوص توسعه بندر گوادر در بلوچستان پاكستان و بندر چابهار در استان سيستان و بلوچستان ايران، اظهار داشت: ما معتقديم كه هم چابهار ايران و هم گوادر پاكستان بايد توسعه يابند. توسعه اين مناطق ميتواند به حل مشكلات آن از جمله ريشه كن ساختن فقر و افراط گرايي كمك كند.
ظريف در جلسه كميته روابط خارجي مجلس ملي پاكستان در پاسخ به سؤال يكي از اعضاي اين كميته درخصوص روابط ايران و عربستان گفت: من از همان اوايل كه به عنوان وزير خارجه ايران منصوب شدم، براي روابط خوب با عربستان اعلام آمادگي كردم. اعتقاد داريم كه نه ايران و نه عربستان نميتوانند از معادلات منطقه كنار گذاشته شوند.
وي افزود: ما هرگز نگفتهايم كه عربستان نبايد در منطقه نقش نداشته باشد. حرف ما اين است كه همه كشورها بايد از راه صحيح براي حل مشكلات و مسائل منطقه كمك كنند اما عربستان گويا دچار نگرانيهاي خيالي و غيرواقعي است.
وزير امور خارجه ايران با تأكيد بر نقش سازنده گفت و گو و مذاكره براي حل اختلافات و مسائل گفت: در يكي از نشستها در قطر، حرف خوبي مطرح و گفته شد اگر ايران و گروه 5+1 توانستند با مذاكره مسائل را حل و فصل كنند، چرا شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس(عربستان، قطر، بحرين، كويت، امارات عربي متحده و عمان ) نتوانند از طريق مذاكره با ايران، سوء تفاهمها و اختلافات را حل و فصل كنند.
ظريف در پاسخ به يكي از سؤالات مطرح شده در اين نشست گفت كه توافق هستهاي به مفهوم حل اختلافات ميان ايران و امريكا نيست. ما فقط توانستهايم يك مسئله را حل كنيم و اين به معناي عادي شدن و بهبود روابط نيست.
سفر به هند
ظريف بعد از پاكستان به هند رفت. وي جمعه شب در بدو ورود به فرودگاه اينديرا گاندي دهلي نو در گفت وگو با خبرنگاران، توسعه روابط دوجانبه بين ايران و هند را مهمترين هدف سفر خود به دهلينو عنوان كرد و افزود:فضاي جديد بعد از توافق هستهاي فرصت مناسبي براي توسعه روابط دو كشور فراهم كرده است. وي خاطر نشان كرد:اين سفر فرصت مناسبي براي گسترش روابط دو كشور بعد از توافق هستهاي و حذف برخي از موانع را فراهم ميكند.
وزير امور خارجه ايران در هند با نارندرا مودي نخست وزير، با «حامد انصاري» معاون رئيسجمهوري، «سوشما سواراج» وزير خارجه و «نيتين گادكاري » وزير كشتيراني، حمل و نقل و بزرگراههاي هند ديدار كرد. نخست وزير هند در ديدار با ظريف با اشاره به نتايج ديدار خود با دكتر روحاني در حاشيه اجلاس اوفاي در روسيه اظهار كرد: من به شدت تحت تأثير افكار مثبت و سازنده دكتر روحاني در اجلاس اوفا قرار گرفتم و جديت ايشان را براي توسعه روابط بين دوكشور احساس كردم. بعد ازاين ديدار همه مسئولان كشور را براي آغاز دور جديدي از روابط با ايران آماده كرده ام.
نارندرا مودي همكاري در زمينه چابهار، راه آهن ايران به آسياي ميانه و كريدور شمال و جنوب را از جمله زمينههاي همكاريهاي دو كشور عنوان كرد.
مودي در ادامه اين ديدار خواستار برگزاري هرچه سريعتر كميسيون مشترك براي توسعه روابط دو كشور شد و با اشاره به نزديكي ديدگاههاي ايران و هند در زمينه افغانستان، سوريه و منطقه بر ادامه رايزنيها بين دو كشور براي برقراري صلح و ثبات در منطقه تأكيد كرد. ظريف هم با ابلاغ سلام گرم رئيسجمهور ايران به نخستوزير هند و دعوت روحاني از مودي براي سفر به تهران و همچنين تبريك شصت و هشتمين سالگرد استقلال اين كشور، با تشريح نتايج به دست آمده از طريق برجام با 5+1 گفت: اين توافق خاستگاه دو طرف مذاكره را به طور متوازن و متعالي تأمين كرد و آثار سازندهاي بر تحولات منطقه در چارچوب ترويج رويكرد گفتوگو و همكاري و انتخاب گزينه ديپلماسي به جاي جنگ و بيثباتي را به همراه داشته و خواهد داشت.
وزير خارجه ايران در خصوص زمينههاي جديد گسترش مناسبات دو كشور نيز افزود: ظرفيتهاي مناسب براي پيوستن هند به موافقتنامه ترانزيت سهجانبه و بهرهگيري هند از منافع كريدور شمال-جنوب، مشاركت در طرحهاي ريلي و جادهاي و حضور فعالتر بانكهاي هندي و ايراني در بازارهاي پولي دو كشور، تنظيم سازوكارهاي مالي سريعتر براي ذخاير اماني، ايجاد فضاي مناسب براي تسهيلات روانتر سرمايهگذاريها در حوزه نفت و گاز و پتروشيمي و تجارت از مؤلفههاي جديد براي تحرك بخشيدن به مناسبات تهران و دهلي ميباشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]