تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804149723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۵ نکته مهم درباره آزمون استخدامی آموزش و پرورش


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: با ثبت نام 178 هزار و 62 نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش، 8 میلیارد و 546 میلیون و 976 هزار تومان بابت برگزاری این آزمون توسط سازمان سنجش دریافت شده است.

به گزارش تراز ، آزمون استخدامی آموزش و پرورش از زمان اعلام دریافت سهمیه تا شروع ثبت‌نام پیچیدگی خاصی داشت اما در نهایت زمان برگزاری آزمون در 27 شهریور ماه مشخص شد.

بر اساس ردیف استخدامی که از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ریاست جمهوری صادر شد، پنج هزار نفر وارد دستگاه تعلیم و تربیت خواهند شد.

برگزاری این آزمون، تعداد ردیف استخدامی، چگونگی برگزاری، منابع، جنسیت، اطلاع رسانی و بسیاری موارد دیگر در خصوص این آزمون، چالش‌هایی را با خود همراه ساخت که به تعدادی از آنها می‌پردازیم.

نخست، تعداد کم ردیف استخدامی است؛ 5 هزار ردیف استخدامی به دستگاه تعلیم و تربیت کشور اختصاص یافته است و این موضوع موجب شده است علاقه‌مندان به ورود به این وزارتخانه، از آن گله‌مند شوند.

ذکر این نکته که از دو جهت قابل اهمیت است، که افرادی در آموزش و پرورش حضور دارند که از آنها به عنوان غیرکارآمد و مازاد نام برده می‌شود؛ این افراد از آموزش و پرورش حقوق می‌گیرند در حالی که کاری برایشان وجود ندارد.

آنچه مسلم است حل این مشکل به وسیله ساماندهی نیروی انسانی و بازنشستگی نیروها صورت می‌گیرد؛ البته کمبود منابع مالی از دیگر دلایل عدم پیش‌بینی تعداد زیاد ردیف استخدامی است.

اما دومین نکته در بحث نخست، تقاضای متعدد ورود به آموزش و پرورش است. افرادی بیرون از دستگاه تعلیم و تربیت با توجه به رتبه‌های دانشگاهی و توانایی، علاقه‌مند به حضور در کسوت معلمی هستند اما با توجه به کم بودن ردیف استخدامی عملاً این امکان برای افرادی که حتی صلاحیت و شرایط دارند، امکان پذیر نیست.

*جلوگیری از پارتی بازی با برگزاری آزمون توسط سازمان سنجش

*دریافت بیش از 8 میلیارد تومان بابت برگزاری آزمون برای 178 هزار نفر

دوم، برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش به سازمان سنجش آموزش کشور سپرده شده است تا از وجود هرگونه شائبه جلوگیری شود.

انجام چنین کاری حداقل باعث شده که عنوان شود پارتی بازی برای ورود تعدادی افراد خاص به این دستگاه حساس وجود ندارد و تمام فرایند علمی آزمون با سازمان سنجش است، اما از طرفی گزینش ورودی به آموزش و پرورش توسط خود دستگاه برگزار می‌شود و امیدواریم افرادی که اصلح‌تر برای شغل معلمی هستند وارد آموزش و پرورش شوند.

یکی دیگر از نکاتی که این روزها بحث محافل بسیاری از افراد شده است، مبلغ دریافتی از داوطلبان برای این آزمون است که 48 هزار تومان از هر فرد اخذ می‌شود. اما نکته جالب اینکه با ثبت نام 178 هزار و 62 نفر، چیزی حدود 8 میلیارد و 546 میلیون و 976 هزار تومان بابت برگزاری این آزمون توسط سازمان سنجش دریافت شده است.

آیا به راستی برگزاری یک آزمون برای 178 هزار نفر در کشور که پاسخنامه آن هم توسط دستگاه‌های مکانیزه تصحیح می‌شود، بیش از 8 میلیارد تومان هزینه در بر دارد؟

*آموزش و پرورش در جنسیت پذیرش به دنبال توازن نیروی انسانی است

سوم، موضوع جنسیت پذیرش در آزمون که حدود 90 درصد آن را آقایان تشکیل می‌دهند یکی دیگر از مواردی است که بسیاری به آن خرده می‌گیرند.

نکته جالب اینکه بسیاری از نیروهای آموزشی که در آموزش و پرورش فعالیت می‌کنند خانم هستند و در شهر تهران بیش از 80 درصد معلمان را خانم‌ها تشکیل می‌دهند که به نظر می‌رسد آموزش و پرورش قصد دارد در یک فرایند چند ساله توازن نیروی انسانی خود را هم حفظ کند زیرا در این آزمون برای تهران 190 نیرو جذب می‌شود که فقط 6 نفر آنها خانم هستند.

البته اگر ردیف استخدامی بیشتری از سوی دولت به آموزش و پرورش اختصاص پیدا می‌کرد، تعداد بیشتری نیروی خانم و همچنین متخصص وارد دستگاه تعلیم و تربیت می‌شد که چنین چیزی اتفاق نیفتاد.

تعدادی هم از داوطلبان شرکت در این آزمون معتقدند که بیشتر بودن تعداد نیروهای خانم در آموزش و پرورش به واسطه این موضوع است که بچه‌ها در دوره ابتدایی آموزگار خانم دارند و در مابقی دوره‌های تحصیلی مدارس دخترانه هم معلمان خانم هستند. پاسخ در این خصوص به آموزش و پرورش واگذار می‌کنیم.

*سیستان و بلوچستان بیشترین نیرو را جذب می‌کند

چهارم، جذب بسیار کم نیروی انسانی در بسیاری از شهرهای بزرگ که شاید نیازمند نیروی بیشتر هستند یکی دیگر از موضوعات و دغدغه‌های داوطلبان است.

مطابق با آنچه در اطلاعیه آزمون استخدامی آموزش و پرورش آمده است، به بسیاری از مناطق کشور حتی یک نیرو هم اختصاص داده نشده است و در پاره‌ای از موارد یک یا دو نیرو به یک شهرستان بزرگ نیرو اختصاص داده شده است که امکان قبولی برای آنها درصد بسیار پایینی دارد.

با توجه به اینکه حدود 720 نقطه و یا اداره آموزش و پرورش در کشور وجود دارد، برای برگزاری چنین آزمونی باید نیروی بیشتری جذب می‌شد تا مشکلات تمام منطق تا حدودی مرتفع شود.

بیشترین نیرو در این آزمون هم به استان سیستان و بلوچستان اختصاص دارد که به نظر می‌رسید نیروی بیشتری نیازمند بود.

*مربیان پیش دبستانی بین بلاتکلیفی و اولویت داشتن در استخدام

پنجم، موضوع مربیان پیش دبستانی در این آزمون خیلی واضح و مشخص نیست. زیرا از ابتدا قرار بود این آزمون برای تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی که مطابق قانون مجلس باید در آزمون استخدامی وضعیت آنها روشن می‌شد، برگزار شود که عملاً این موضوع محقق نشد.

علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از تأثیر 20 درصدی سنوات خدمت مربیان پیش‌دبستانی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش خبر داد و گفت: «تصور کنید فردی با 40 سال سن در آموزش و پرورش پذیرفته شود که این فرد باید یک سال دوره آموزشی بگذراند و پس از 30 سال خدمت، 71 ساله می‌شود؛ بدیهی است که این فرد با سن 71 سال نمی‌تواند به‌خوبی ارائه خدمات دهد، لذا سقف سنی برای شرکت در آزمون‌های استخدامی برای مدرک لیسانس، 30 سال و مدرک فوق‌لیسانس 35 سال تعیین شده است».

با چنین شرایطی یعنی مربیان پیش دبستانی در شرایط یکسان با دیگر شرکت کنندگان فقط در اولویت استخدام قرار خواهند داشت و با در نظر گرفتن اینکه مربی پیش دبستانی اصولاً خانم هستند و این آزمون کمتر از 10 درصد جذب را به خانم‌ها اختصاص داده است، شرایط مناسبی برای آنها وجود ندارد.

به گزارش فارس، بررسی تمامی این موارد نشان می‌دهد که آموزش و پرورش در تلاش است تا فقط نیروی متخصص و مورد نیاز استان‌ها یا بخش‌های مختلف را جذب کند و برگزاری این آزمون خود به خود یک باری از دوش تعلیم و تربیت کشور به واسطه برگزاری آزمون و مربیان پیش دبستانی و موارد دیگر بر خواهد داشت.


منبع: فارس



زمانبندی انتشار: 24 مرد 1394 - 11:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن