تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداى والا مى فرمايد: وقتى بنده من كار نيكى اراده كند و نكند آن را يك كار نيك براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815749540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عواقب رد توافق توسط امریکا از دید فرید زکریا |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عواقب رد توافق توسط امریکا از دید فرید زکریا
فرید زکریا طی مقاله‌ای در یک روزنامه آمریکایی نوشت در صورتی که واشنگتن توافق هسته‌ای با ایران را رد کند در جهان مورد تحقیر و انزوا قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۵۲۴۲۴۴
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۷ - 14 August 2015


فرید زکریا طی مقاله‌ای در یک روزنامه آمریکایی نوشت در صورتی که واشنگتن توافق هسته‌ای با ایران را رد کند در جهان مورد تحقیر و انزوا قرار خواهد گرفت.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "فرید زکریا" ستون نویس روابط خارجی در واشنگتن پست است. وی همچنین یکی از مجریان برجسته شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا است.

زکریا طی مقاله‌ای در واشنگتن پست خطاب به سناتور دموکرات "شومر" که یکی از مخالفان با توافق هسته‌ای ایران است نوشت: زمانی که شما تصمیم خود برای رای دادن علیه توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کردید شما دلیل این موضوع را در بیانیه‌ای 1700 کلمه‌ای بیان کردید که متفکرانه بوده است اما هنوز در پایان من این بیانیه را غیر متقاعد کننده می‌دانم.

وی در ادامه این مقاله نوشت: من معتقدم که این توافق ناقص بوده اما توافقی است که شامل تعدادی از بازرسی‌های جامع و سرزده، پروتوکل‌های قابل راستی‌آزمایی و اقدامات قابل بازگشتی است که تا کنون درباره آن مذاکره شده است.

توافقنامه با ایران 159 صفحه بوده اما توافق آمریکا با کره‌شمالی تنها 4 صفحه بوده است

توافقنامه 159 صفحه‌ای با ایران را می‌توان با سندی که آمریکا در سال 1994 با کره‌شمالی داشته، مقایسه کرد. توافق با کره شمالی سندی 4 صفحه‌ای مبهم با پادمان‌های بازرسی و اجرایی اندکی بوده است.

زکریا در ادامه مقاله خود خطاب به شومر نوشت: شما به این توافقنامه اعتراض داشتید اما هیچ اشاره‌ای به این موضوع نکردید که در آغاز این توافقنامه و پیش از آنکه هرگونه کاهش تحریمی صورت بگیرد چه اتفاقی خواهد افتاد.

تمامی اقدامات ایران تحت توافقنامه باید با رضایت آژانس همراه باشد

ایران باید 98 درصد از اورانیوم 5 درصد غنی شده خود و تمامی اورانیوم 20 درصد غنی سازی شده خود را نابود کند و همچنین می‌بایست دو سوم از سانتریفیوژهای پیشرفته خود را از جمله سانتریفیوژهای پیشرفته را ذخیره سازی کند و رآکتور پلوتونیوم غیرعملیاتی شده اراک را نیز بازطراحی کند. تمامی این اقدام باید به گونه‌ای تکمیل شود که باعث رضایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شود.

این بسیار سخت است که تصور کنیم کمپین حمله نظامی جدی علیه ایران بتواند برنامه هسته‌ای ایران را به اندازه‌ای که این توافق به عقب رانده، متوقف کند.

به طور مثال تاسیسات فردو در عمق کوه قرار دارد و احتمالا بتواند از تمامی بمباران‌های متمرکز نجات یابد.

در هر زمان و در هر مکان می‌توان از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرد

وی خطاب به شومر نوشت: نخستین اعتراض شما درباره بازرسی‌های و تحریم‌ها است. شما استدلال کرده‌ای که بازرسی‌ها "همه جا و در هر زمان" نبوده و با 24 روز تاخیر همراه خواهد بود که مشکل ساز است اما واقعیت آن است که تمامی تاسیسات هسته‌ای ایران تحت بازرسی‌های هر جا و هر زمان است و برای مکان‌های جدید و سایت‌های مشکوک، همانطور که "جفری لویس" کارشناس هسته‌ای اعلام کرده بازرسی‌ از این سایت‌ها باید در محدوده زمانی انجام شود و بیشتر از 24 روز فراتر نخواهد رفت.

اعمال مجدد تحریم‌ها می‌تواند به صورت یکجانبه توسط واشنگتن انجام شود

زکریا در ادامه مقاله خود نوشت: آقای شومر شما استدلال کرده‌اید که بازگرداندن سریع تحریم‌ها علیه ایران طاقت فرسا خواهد بود. ما باید اسناد مختلف را خوانده باشیم. چیزی که من دیده‌ام این است که شامل مکانیزم اعمال اتوماتیک تحریم‌ها علیه ایران است و این اعمال مجدد تحریم‌ها می‌تواند به صورت یکجانبه توسط واشنگتن انجام شود.

این مجری برجسته آمریکایی در ادامه مقاله خود نوشت: شما استدلال کردید که آمریکا احتمالا ترجیح دهد که تحریم‌ها علیه ایران را به تنهایی اعمال کند اما دیگر کشورها با آمریکا در این زمینه همراهی نکنند اما واقعیت آن است که واشنگتن می‌تواند به تنهایی تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند.

بدون تردید تحریم‌ها اهرم فشار فوق‌العاده‌ای است که می‌تواند به عنوان عاملی استفاده شود تا دیگر کشورها را مجبور به اعمال مجدد آن کند.

صرف‌نظر از هر اتفاقی تحریم‌ها علیه ایران کاهش خواهد یافت

شومر همچنین گفته که ایران 15 سال پس از کاهش تحریم‌ها از نظر مالی قدرتمندتر خواهد بود و به خوبی قادر خواهد بود تا برنامه هسته‌ای قدرتمندتر شده خود را به پیش ببرد. اما اجازه دهید شفاف باشیم. ایران صرف نظر از هر اتفاقی که خواهد افتاد با کاهش تحریم‌ها مواجه خواهد شد. تحریم‌ها بین‌المللی علیه ایران که توسط دیگر کشورها اعمال شده صرفا با هدف دستیابی به توافق هسته‌ای بوده است و هیچکدام از کشورها به تمدید تحریم‌ها نخواهند پرداخت و اعلام خواهند کرد که ایران هر آن چیزی که طی یک توافقنامه قابل قبول باشد را ایجاد کرده است.

مجله فارین پالیسی گزارشی را درباره نشست فوق‌العاده‌ای که ماه جاری برگزار شد ارائه کرد که طی آن دیپلمات‌های برجسته 5 قدرت جهانی که در مذاکرات توافق هسته‌ای با ایران حضور داشتند با سناتورها دیدار کرده تا از سناتورها بخواهند که از این توافق حمایت کنند. نمایندگان روسیه و انگلیس در این نشست اعلام کردند در صورتی که توافق رد شود، نظام تحریم‌ها گسسته خواهد شد.

زکریا در ادامه مقاله خود خطاب به شومر نوشت: اعتراض پایانی شما به این موضوع بوده که ایران برخی از منابع مالی آزاد شده خود را برای تشدید تلاش‌ها در ایجاد مشکلات در خاورمیانه صرف خواهد کرد که این موضوع می‌تواند صحیح باشد اما توافق هسته‌ای مانع از آن نخواهد شد که آمریکا و متحدانش با این گونه اقدامات مقابله نکنند همانطور که تا به امروز نیز چنین بوده است.

تنش‌های غیرهسته‌ای میان ایران و آمریکا به پیش از برنامه هسته‌ای باز می‌گردد

تنش‌های غیر هسته‌ای میان ایران و آمریکا به پیش از برنامه هسته‌ای تهران باز می‌گردد و تا به امروز نیز ادامه داشته و در آینده نیز وجود خواهد داشت اما در صورتی که تهران به توانایی هسته‌ای برسد این موضوع بسیار وخیم‌تر خواهد بود.

زکریا در پایان مقاله خود خطاب به شومر نوشت: نتیجه گیری اساسی شما این بوده است در صورتی که یکی به این درک برسد چون ایران میانه رو خواهد شد باید با این توافق موافقت کرد اما اگر احساس شود که رهبران ایران میانه رو نخواهند شد بنابراین بهتر خواهد بود که با این توافق موافقت نشود که این استدلال غیر منطقی‌ و غیر قابل درک است. اگر ایران همچنان کشور سرکشی بماند دلیل‌های بسیار زیادتری وجود خواهد داشت که برنامه هسته‌ای این کشور کنترل شود. رد کردن این توافق سبب خواهد شد تا ایران توسعه برنامه هسته‌ای خود را بدون هیچگونه بازرسی و قیدی توسعه بخشد این در حالی خواهد بود که تحریم‌ها از هم گسسته خواهد شد و آمریکا در جهان مورد تحقیر و انزوا قرار خواهد گرفت و شما این را نمی‌خواهید. من محترمانه از شما می‌خواهم که در موضع خود تجدیدنظر کنید.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن