تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842048897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا شما هم از آرتروز زانو رنج می برید؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آیا شما هم از آرتروز زانو رنج می برید؟
آرتروز زانو از شایع ترین علل ایجاد درد در ناحیه زانو است که در سنین 50 به بالا بروز می یابد.


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آرتروز یا همان ا‌ستئو آرتریت عبارت است از یک التهاب که باعث از بین رفتن غضروف های مفصلی می شود.


آتر‌وز بیشتر در مفصل دارای حرکت زیاد که در آن ها مایع مفصلی سبب نرم کردن سطوح مفصلی می گردد (مثل مفصل زانو و شانه) دیده می‌شود.


قسمت انتهایی استخوان ها توسط غضروف پوشانده می شود که این غضروف از یک جنس نرم و ضربه گیر می باشد و باعث ساییدگی استخوان ها به یکدیگر می‌شود.


با افزایش سن در اثر استفاده مکرر از مفاصل و کاهش قدرت ترمیم بدن غضروف های مفصلی ساییده می‌شود.این مفاصل امکان دارد که دچار کاهش مایع بین مفصلی شوند که باعث تورم می گردد و زمانی که غضروف به حدی خورده نشود که استخوان‌های مفصل به هم ساییده شود درد را در مفاصل ایجاد می کند.


دسته بندی آتر‌وز به انواع اولیه و ثانویه
دکتر علی ترکمان متخصص ارتوپد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران در خصوص دسته بندی آتر‌وز به دو گروه جدا می گوید: آتر‌وز شامل دو نوع اولیه و ثانویه است.
در آتر‌وز نوع اولیه که نتایج ترین نوع آرتروز هم است به علت افزایش سن و افزایش کارکرد مفصل به مرور زمان غضروف مفصل دچار ساییدگی می‌شود.


عفونت اصلی ترین عامل تخریب غضروف
وی ادامه داد: در نوع ثانویه آرتروز نیز عملی وجود دارد که باعث ساییدگی می شود به علاوه بروز عفونت در مفصل که باعث تخریب غضروف  مفصل می‌شود هم منجر به آسیب دیدگی و دچار شدن فرد به آرتروز و ساییدگی می شود.


این مفاصل امکان دارد که دچار کاهش مایع بین مفصلی شوند که باعث تورم می‌گردد و زمانی که غضروف به حدی خورده شود که استخوان‌های مفصل به هم ساییده شود درد را در محل مفاصل ایجاد می‌کند.


 دسته بندی آرتروز به انواع اولیه و ثانویه
دکتر علی ترکمان متخصص ارتوپد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص دسته بندی آرتروز به دو گروه جدا می‌گوید: آرتروز شامل دو نوع اولیه و ثانویه است.


در آرتروز نوع اولیه که شایع‌ترین نوع آرتروز هم است به علت افزایش سن و افزایش کارکرد مفصل به مرور زمان غضروف معضل دچار ساییدگی می‌شود.


عفونت اصلی ترین عامل تخریب غضروف 
وی ادامه داد: در نوع ثانویه‌ی آرتروز نیز عللی وجود دارند که باعث ساییدگی می‌شوند به علاوه بروز عفونت در مفصل که باعث تخریب غضروف مفصل می‌شود هم منجر به آسیب‌دیدگی و دچار شدن فرد به آرتروز و ساییدگی می‌شود. 


ساییدگی استخوان‌ها با افزایش فشار 
این متخصص ارتوپد افزود: برخی افراد هستند که علاوه بر استئوآرتریت دچار روماتوئید هم هستند که با از بین رفتن غضروف خوردگی ایجاد می‌شود، همچنین ممکن است شکستگی هم داشته باشد که باعث بروز نامنظمی سطح مفصل شود، به علاوه ایجاد فشارهای نامتعادل نیز باعث خوردگی و نهایت ساییدگی استخوان‌ها بر یکدیگر می‌شود.


ترکمان با اشاره به این که بروز آرتروز غالبا در افراد بالای 50 اتفاق می‌افتد تصریح کرد: آرتروز یکی از شایع‌ترین دردهای مفصلی است، همچنین از دیگر دردهای مفصلی می‌توان به دردهای ستون فقرات گردنی و کمری، زانو و مفاصل بین انگشتی اشاره کرد. 


دسته بندی آرتروز به 3 دسته متفاوت 
وی به دسته بندی آرتروز بر مبنای شدت آن به 3 دسته اشاره کرد و عنوان کرد: نوع خفیف که در سنین 50 الی 60 سالگی بروز می‌یابد غالبا در مواقع عادی فرد را متوجه درد خارجی نمی‌کند مگر آنکه در حالت دویدن پریدن و بالا و پایین رفتن از راه پله‌ها احساس شود اما نوع متوسط آن در انجام فعالیت های شدید و یا حتی فعالیت‌های روزانه نیز حامل احساس درد برای فرد خواهد بود. 


بروز نوع شدید در افراد بالای 65 سال 
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران پیرامون نوع شدید و حاد آرتروز اذعان کرد: افرادی که دچار آرتروز شدید هستند در هنگام انجام هر حرکتی دچار درد می‌شوند، این حالت در سنین بالای 65 دیده می‌شود که مفصل به طور کامل غضروف خود را از دست است. 


ترکمان در رابطه با روش‌های تشخیص آرتروز در افراد گفت: علاوه بر انجام معاینات پزشکی با استفاده از عکسبرداری رادیولوژی و بدون نیاز به انجام MRI و یا سیتی اسکن می‌توان به بروز این عارضه در فرد پی برد.


وی در خصوص پیش زمینه‌های شدت آرتروز تصریح کرد: داشتن وزن بالا، پرانتزی بودن حالت پا، پارگی رباط زانو از جمله عواملی هستند که آمادگی فرد را جهت تشدید آرتروز افزایش می‌دهند.


استئوآرتریت زانو در زنان بیشتر است 
این متخصص ارتوپد اظهار کرد: این عارضه در زنان بیشتر از مردان دیده می‌شود به طوری که حدود 80-70 درصد عمل‌های جراحی در این گروه انجام می‌پذیرد.


ترکمان پیرامون روش‌های درمانی این عارضه عنوان کرد: در آرتروز خفیف آموزش‌های لازم جهت بهبود وضعیت شامل راه رفتن به جای ورزش های تند و تقویت عضلات اطراف به فرد داده می ‌شود که به کاهش درد کمک شایانی می‌کند.
 
عمل جراحی راه‌حل نهایی درمان 
اما در آرتروز های متوسط علاوه بر آموزش وتقویت تجویز دارو هم مدنظر متخصصان قرار خواهد گرفت.


این عضو هیئت علمی دانشگاه بهشتی در خصوص نحوه درمان آرتروز شدید تاکید کرد: باید افرادی که دچار آرتروز شدید زانو هستند را به حرکات و فعالیت عادی بازگرداند چرا که با کاهش راه‌رفتن و ماندگاری و یک جانشینان احتمال بروز افسردگی نیز در آن‌ها افزایش می‌یابد اما در صورتی که این روش هم تاثیر نداشت،، ناچار به انجام عمل جراحی و گذاشتن پروتز در ناحیه مفصل خواهند شد که در این صورت به میزان قابل توجهی میزان درد کاهش خواهد یافت.


در مصرف مکمل ها منعی وجود ندارد
ترکمان پیرامون مکمل‌های موجود در داروخانه‌ها تصریح کرد: این مکمل ها هنوز از نظر پزشکی به طور کامل قابل تایید نیستند اما چون عارضه جانبی برای فرد ندارد مصر ف آن مشکلی را ایجاد نخواهد کرد اما توصیه میشود در افرادی که دچار آرتروز خفیف هستند برای کاهش درد مفصل این مکمل‌ها را مصرف نمایند. 


گزارش از فرزانه فدوی


انتهای پیام/ 





اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

میزان بروز آرتریت هموفیلیک بالا نیست
افراد چاق سه برابر بیشتر دچار سائیدگی زانو می‌شوند
اضافه وزن معضل جدی در بروز آسیب‌های زانو است
از هر 50 نفر یک نفر به آرتریت روماتوئید دچار می‌شود





۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن