واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۳ق.ظ)
برنامهريزي براي صادرات 100 هزار تن انار موج - مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي گفت: امسال براي صادرات 100 تا 120 هزار تن انار برنامهريزي شده است و مصرف اين ميوه علاوه بر تازهخوري، به صورت کنسانتره، رب و شربت نيز عرضه ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، ابوالقاسم حسنپور که با هدف بررسي پتانسيل استان در توليد نهال و توسعه محصولات گرمسيري؛ به ويژه انار در طرح جايگزيني محصولات باغباني به سمنان سفر کرده بود، اظهار داشت: با رفع موانع صادراتي محصول انار، صادرات اين محصول به کشور کره جنوبي نيز از سر گرفته شده است.
وي بيان کرد: سطح زير کشت انار در کشور 82 هزار هکتار است که از اين سطح، 65 هزار هکتار آن بارور است و سالانه بيش از 950 هزار تن محصول انار از باغهاي بارور برداشت ميشود.
مدير کل دفتر ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي در بازديد از مرکز توليد نهال انار در سمنان، پرورش و توليد نهالهاي سالم و سازگار را براي توسعه باغها بسيار ضروري دانست.
وي گفت: انار توليدي اين استان از نظر کيفيت، از مرغوبيت بالايي برخوردار است و بايد با برنامههاي تغذيهاي، مديريت مصرف آب، کنترل علفهاي هرز، کاهش ترکيدگي انار و مبارزه اصولي با کرم گلوگاه، کيفيت اين محصول را افزايش داد.
حسنپور در خصوص شرايط توليد موز در کشور خاطرنشان کرد: شرايط توليد محصول موز در ايران محدود است و فقط در بخشي از مناطق استان سيستان و بلوچستان، قابليت توليد اين ميوه وجود دارد که تابع شرايط اقليمي خاص و مصرف آب قابل توجه است که بدين خاطر در خصوص اين ميوه وابستگي براي واردات هنوز وجود دارد.
مدير کل دفتر امور ميوههاي گرمسيري وزارت جهاد کشاورزي در اين سفر در نشست با مسوولان سازمان با بيان اين که امسال در استان شاهد عملکرد بالاي ميوههاي گرمسيري در هر هکتار هستيم، گفت: در بازديدهاي انجام شده از باغها، شاهد عملکرد بالا بوديم که نتيجه توجه ويژه سازمان به حوزه باغباني و مديريت مطلوب در اين بخش بوده است.
وي وضعيت باغباني، توسعه باغها و توليد نهال در حوزه ميوههاي گرمسيري را خوب توصيف کرد و گفت: وجود عملکرد بالا در باغهاي زيتون و انار بازديد شده، جدا از شرايط آب و هوايي، منابع انساني، مديريت خوب و سرکشي مداوم به باغها، نتيجه نگرش مثبت مسوولان سازمان به حوزه باغباني است.
حسنپور، وضعيت توليد نهال در استان را بينظير دانست و افزود: با توجه به جايگاه کشور و استان در توسعه باغهاي مثمر، انصاف نيست که آب را با توجه به محدوديتهاي آن صرف کشت محصولات با نياز آبي بالا و ارزش افزوده کم کنيم.
همچنين، سيدحسن ميرعماد، رئيس سازمان جهاد کشاورزي سمنان، در اين نشست، با اشاره به شرايط آب و هوايي و محدوديتهاي منابع آبي استان بيان داشت: در استان حرکت به سمت توسعه باغها با ارزش افزوده بالاست.
وي با اشاره به نقش تغذيه و مباحث آموزشي در باغها؛ به ويژه توسعه انار گفت: نيازمند مساعدت لازم دفتر ميوههاي گرمسيري در خصوص بستههاي آموزشي و برنامههاي الگويي براي جلوگيري از سوختگي انار هستيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]