محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853135131
وزیر خارجه ایران: ارتش اشغالگر، مردمسالاری نمی آورد
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
روزنامه جمهوریت ترکیه؛
وزیر خارجه ایران: ارتش اشغالگر، مردمسالاری نمی آورد
روزنامه جمهوریت ترکیه مقاله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را با عنوان «با ارتش اشغالگر دمکراسی نمی آید»، در صفحه نخست شماره امروز سه شنبه خود منتشر کرد.
به گزارش جام نیوز، روزنامه جمهوریت ترکیه مقاله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را با عنوان «با ارتش اشغالگر دمکراسی نمی آید»، در صفحه نخست شماره امروز سه شنبه خود منتشر کرد.
جمهوریت با اشاره به اینکه وزیر امور خارجه ایران می گوید افراط گرایی متکی به خشونت، نه تنها خاورمیانه بلکه تمام بشریت را تهدید می کند، افزود ادامه این مقاله را که مربوط به چگونگی پیدایش داعش است، بعدا منتشر خواهد کرد.
به نوشته جمهوریت، دکتر ظریف در این مقاله نوشته است:
افراط گرایی خشونت طلب احتمالا حادترین چالشی است که نه تنها منطقه خاورمیانه بلکه در واقع تمامی جهانی را که در آن انواع مخاطرات مرز نمی شناسند، تهدید می کند.
این تهدید بزرگ که تا کنون مسبب ویرانی های عظیمی در عراق و سوریه شده، سایه شوم خود را بر چهار سوی منطقه گسترده است. فراگیر بودن افراط گرایی و دعاوی جهانی اش تا کنون روشن ساخته که چه آثار مخربی می تواند برای محیط ژئوپلیتیک و امنیتی، نه تنها در منطقه ما، بلکه در بسیاری از دیگر مناطق جهان داشته باشد.
جنایاتی که تاکنون توسط افراطیون صورت گرفته و تلاش خشونت بار آنها در جهت تخریب و تصفیه قومی در سوریه و عراق جهان را تکان داده است. حملات تروریستی در اروپا توسط دسته جات وابسته به القاعده، آنچه که به 'کشتار باگا در 2015' توسط بوکو حرام شهرت یافته، حمله تروریستی در موزه ملی تونس، اقدام انتحاری علیه غیر نظامیان در جلال آباد افغانستان، بریدن سر 21 مسیحی قبطی مصری در لیبی و کشتار تکان دهنده 147 دانشجو در کنیا تنها در ماههای اخیر ابعاد رو به گسترش تهدیدی را که از ناحیه افراط گرایی خشونت طلب منشاء می گیرد، بیش از پیش روشن کرده است.
این پدیده برای نخستین بار در دوره بعد از تجاوز شوروی به افغانستان که به شکل گیری القاعده و طالبان منجر شد، مورد توجه قرار گرفت و با تهاجم آمریکا به عراق و شکل گیری دسته جات متنوع وابسته به القاعده در آن کشور و نهایتا پیدایش داعش ابعادی تازه به خود گرفت.
جنایات گسترده از جمله قتلها، تجاوزات جنسی، تغییر دین اجباری، شکنجه و برده کردن انسانها که بیشرمانه توسط داعش در شبکه های اجتماعی تبلیغ نیز می شود، نوع و دامنه تهدیدات ناشی از این گروه را نمایان کرده است.
عضو گیری داعش از 90 کشور در اقصا نقاط جهان، از جمله 'دمکراسیهای' صنعتی غربی، یکی از نشانه های هشدار دهنده ای است که از سوءجریانات ساختاری و اجتماعی بسیاری حکایت دارد. گرایشهای تکفیری این گروه تروریستی به آن اجازه داده است تا براحتی تهاجم علیه شمار رو به تزایدی از اقشار اجتماعی را توجیه کند و حتی به آن ببالد و آنها را هدف قتل و غارت و بردگی قرار دهد.
حتی جنایات آنها از اهداف اولیه شان نیز فرا تر رفته و دامن اعضای دیگر گروههای تکفیری رقیب را نیز گرفته است.
اقدام دو گروه داعش و جبهه النصره در بریدن سر اعضای یکدیگر، در موارد متعددی گویای چنین گرایشی در این گروه هاست. در یکی از این موارد در مارس 2014، جنگ بین این دو گروه در شمال سوریه بیش از یک هزار کشته بر جای گذاشت.
تخریب نظام مند مساجد تاریخی، بقاع متبرکه، کلیساها، مقابر باستانی و معابد و بی حرمتی به آنها و نیز تخریب بی محابای آثار باستانی که معرف میراث غنی فرهنگی منطقه است، نشان می دهد که این افراطیان چگونه آینده ای برای منطقه در ذهن دارند.
جنایات عظیمی که علیه ایزدیها صورت گرفت، گویای رفتار افراطیان و برنامه های شوم آنها در مورد اقلیتها است.
قتل عام 1700 دانشجوی افسری نیروی هوایی عراق در تکریت در ژوئن 4014 و استفاده از شبکه های اجتماعی برای نمایش این جنایت بزرگ و افتخار به آن نشان داد که اگر مردم عراق قادر به شکست این افراط گرایان نشوند، چگونه آینده ای در انتظارشان خواهد بود.
این اعمال در حکم حملاتی تمام عیار و همه جانبه علیه ساختار اجتماعی منطقه و میراث غنی، متنوع و افتخارآمیز آن است.
افراط گرایی خشونت طلب از کجا نشات گرفته است؟
ارزشهای انسانی مانند عطوفت، عشق به هم نوع، صبوری، بردباری و بخشش همواره از اجزای بنیادی پیامی بوده اند که همه مذاهب، بویژه اسلام، همواره در طول تاریخ سعی در اشاعه آنها داشته اند.
با این حال، در طول بیش از دو قرن گذشته یک گروه کوچک از عوام فریبان با سوابقی مشکوک و به بهانه پیراستن دین، شروع به ارائه چهره ای مسخ شده و غیر واقعی از اسلام کرده اند.
آنها با هدف نیل به اهداف سیاسی و پیشبرد دستور کار کوته بینانه خود، در جهت قلب پیام اسلام وتحریف تعالیم دینی کوشیدند و تلاش کردند تا رحمانیت و عطوفت را از دین بزدایند. بر این مبنا، جماعت تکفیری و پیروانشان بیش از پیش به آنهایی که با چنین تفسیری از دین همراه نشدند، سخت گرفتند و آنان را 'خارج از دین' شمردند.
آنها بر مبنای چنین تفاسیر بی پایه ای، اقدام به رد و نفی روایتهای غیر همسو با نظرات خود کردند و به تکفیر همه کسانی پرداختند که یا اعتقادات متفاوتی داشتند یا به یک گروه جمعیتی متفاوت متعلق بودند.
آنها مدعیند که تنها خود درک درستی از اسلام دارند و تمامی حقیقت یک جا در تملک آنها است.
چنین نگرشی جوهره تکفیرگرایی است، و به باور من معضلات کنونی در منطقه و افراط گرایی موجود از چنین نگرشی ریشه گرفته اند.
تا هنگامی که چنین تفسیری از دین به گروه کوچکی از معتقدان به آن محدود بود، این معتقدان می توانستند و می توانند نظرات خود را داشته باشند.
مشکل زمانی رخ نمود که کسانی برخوردار از ثروت و قدرت عهده دار اشاعه این تفاسیر جاهلانه در کشورهای اسلامی دور و نزدیک و تحمیل آن به مردم در جوامع فقیر به مدد پول و تبلیغات شدند.
این بار الویت این جمع ثروتمند و نیرومند دیگر 'خلوص دینی' نبود، بلکه اقدامات آنها بر مبنای اهداف سیاسی خاص و پاره ای محاسبات راهبردی کوته نظرانه صورت می گرفت.
بدین ترتیب با کمال تاسف، افراد و گروههایی که به واسطه شرایط اجتماعی و اقتصادیشان در برابر ایدئولوژی های افراطی آسیب پذیر بودند، جذب شدند.
از سوی دیگر، در حالی که اکثریت کسانی که به تفاسیر تکفیری اعتقاد دارند، همواره از توسل به زور برای اشاعه و اعمال نظراتشان اجتناب کرده اند، اما برخی از آنها دست به اسلحه بردند و حتی در مواردی بر علیه بانیان خود نیز شوریدند. درست در این نقطه ای بود که افراطی گری خشونت طلب متولد شد.
دور باطل مداخله خارجی، افراط و بی ثباتی منطقه ای ضمن اینکه جستجوی ریشه های داعش و شرکا در سیر تاریخی تفاسیر مسخ شده از اسلام به شرح فوق ضروری است، در عین حال باید به نقش مهم تحولات خونین عراق در یک دهه اخیر در شکل گیری و رشد گروههای افراطی موجود نیز توجه داشته باشیم.
مداخلات سیاسی و نظامی در جهان اسلام، بویژه در دهه 2000، شرایط دشواری را موجب شد،زمینه بسیار مساعدی برای عوام فریبان افراطی ایجاد کرد، به تندرو ترین افراد در بین آنها امکان داد تا بر سایرین غلبه کنند و به این ترتیب، امکان شکل گیری گروههای افراطی خشونت طلب فراهم آمد.
داعش یک پدیده جدید نیست.
اکنون اجماع وجود دارد که افراطیون خشونت طلب از بهم ریختگی عراق در دوره اشغال این کشور توسط آمریکا بهره برده اند. گروهی مانند داعش که از فروپاشی و آشوب تغذیه می کند، به مدد بی ثباتی ها و آشوبهایی که بعد از حمله آمریکا به عراق در 2003 رخ داد، رشد کرد.
افراطیان همچنین در جریان بحران سوریه و به کمک حمایت هایی که از افراد، محافل و دولت هایی در درون منطقه دریافت کردند، فضای مناسبی به دست آوردند، آرمانی جعلی سر هم کردند و به دیوهایی تبدیل شدند که اکنون حتی در مواردی بانیان و حامیان خویش را نیز تهدید می کنند. فراخوان فرامرزی آنها به جوانان محروم و بی هدف در کشورهای عربی بعد از شکست نسبی 'بهار عربی' و نیز در کشورهای غربی به آنها امکان داد تا صفوف خود را تقویت و به سرعت رشد کنند.
مداخله نظامی به همراه تلاش های خام برای مهندسی اجتماعی جوامع خاورمیانه، منعکس کننده عمق توهم زدگی در سیاست گذاریهای آمریکا و برخی از دیگر قدرتهای غربی در قبال منطقه بود.
آنچه که به اصطلاح 'ابتکار خاورمیانه بزرگتر' خوانده می شد و هدف آن مهندسی جوامع خاورمیانه از نظر اجتماعی و سیاسی با هدف نهایی صدور 'دمکراسی' بود، چارچوب تئوریک برای مداخلات نظامی را فراهم کرده بود.
این 'ابتکار' موجب مقاومتی شدید در سطح منطقه شد و تنها توانست بی ثباتی گسترده تری را در پی داشته باشد.
واضعان این طرح ناتوان از درک این مهم بودند که نه دمکراسی را می توان با توسل به قوه قهریه به یک ملت تحمیل کرد و نه دمکراسی می تواند تحت حکومت یک ارتش اشغالگر در یک جامعه شکل گیرد. خساراتی که در جریان تلاش برای به اجرا درآوردن این طرح خیال پردازانه به عراق و منطقه وارد شد، به قدری گسترده و عمیق بوده که سالها تلاش برای جبران آن نتایج چندانی در پی نداشته است.
هدف این سیاستها که بر پایه جهل کامل نسبت به پویایی ذاتی منطقه شکل گرفته بودند، این بود که یک مدل کاملا بیگانه با ویژگی های منطقه و متضاد با سنتها، فرهنگها و راه و رسم زندگی جوامع بومی را بر آنها تحمیل کند.
بی ثباتی های ممتدی که از این رهگذر در شماری از جوامع در منطقه حادث شد، زمینه قدرت گرفتن افراطیان خشونت طلب را فراهم آورد و یک دور باطل را موجب شد که در آن اشغال خارجی و افراطی گری یکدیگر را تقویت کردند، به نحوی که افراطیون از شکافهای اجتماعی و فرهنگی ایجاد شده تغذیه شدند. پیش بینی چنین وضعی چندان دشوار نبود.
من در یک سخنرانی در شورای امنیت در 17 فوریه 2003 خاطر نشان ساختم 'امروزه، دامنه بی ثباتی در منطقه و عدم اطمینان نسبت به آینده در عراق ورای تصور ما است. با توجه به شرایط جامعه عراق و نیز نظر به وضعیت در کل منطقه، نقاط ابهام بسیار زیاد است و هیچ یک از طرفها نمی توانند با هیچ درجه ای از قطعیت این ابهامات را از قبل در محاسبات خود در نظر بگیرند. اما یک خروجی تقریبا مسلم است و آن اینکه افراطی گری از این ماجراجویی غیر مسئولانه در عراق سود بسیار خواهد بود.'
امروزه، هیچ کس نمی تواند انکار کند که افراطیون و تروریست ها در حال حاضر بسیار قوی تر از آنچه هستند که سران عوام فریبشان در سال 2001 قادر به تصور آن بودند و در مناطق بیشتری در خاورمیانه دست به عملیات می زنند./ ایرنا
29
۲۰/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۳:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]
صفحات پیشنهادی
وزیر خارجه عُمان: در ارتش مشترک عربی شرکت نمیکنیم/ روابط ما با ایران مثبت و دوستانه است
وزیر خارجه عُمان در ارتش مشترک عربی شرکت نمیکنیم روابط ما با ایران مثبت و دوستانه است وزیر خارجه عُمان اعلام کرد مسقط در ارتش مشترک عربی با دیگر اعضای شورای همکاری خلیج فارس و مصر شرکت نخواهد کرد به گزارش نامه نیوز یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان طی سفرش به قاهره اعلام کرد ایوزیر خارجه عربستان: اظهارات ایران را بر نمی تابیم
وزیر خارجه عربستان اظهارات ایران را بر نمی تابیمتاریخ انتشار سه شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰ ۲۷ العربیه گزارش داد وزیر خارجه سعودی گفت ما دشمنی تهدیدات و اظهاراتی و که مسئولان ایرانی علیه عربستان و دیگر کشورهای منطقه بیان کردند محکوم می کنیم به گزارش انتخاب عادل الجبیر در کنفمعاون وزیر خارجه آمریکا: تحریم نمی تواند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند
معاون وزیر خارجه آمریکا تحریم نمی تواند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند وندی شرمن در کمیته بانکداری سنا با تاکید بر این نکته که تحریم ها هرگز قادر به توقف برنامه هسته ای ایران نخواهند بود بر ادامه تحریم های مرتبط با موشک های بالستیک ایران تاکید کرد به گزارش نامه نیوز به نقلاظهارات تند وزیر خارجه انگلیس علیه ایران
اظهارات تند وزیر خارجه انگلیس علیه ایرانتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۲۸ وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با یک شبکه سعودی با مطرح کردن اظهارات تندی علیه ایران گفت در صورت تغییر روند تهران در منطقه است که «اعتماد» غرب به ایران احیا میشود به گزارش فاوزیر خارجه ایتالیا: ایران شریک قابل اعتمادی است
سهشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۲ وزیر خارجه ایتالیا در آستانه سفر به تهران تاکید کرد کشورش شریک قابل اعتمادی برای ایران است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا پائولو جنتیلونی درباره اینکه ایتالیا چه اقداماتی برای احیای آنچه در دوره تحریمها از دست رفته است گفت این یک فرصتسفر معاون وزیر خارجه استرالیا به ایران
سفر معاون وزیر خارجه استرالیا به ایران ریک ولز معاون وزیر خارجه استرالیا 14 و 15 مرداد به کشورمان سفر و با مقامات وزارت امورخارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ریک ولز معاون وزیر خارجه استرالیا 14 و 15 مرداد به کشورمان سفسفر معاون وزیر خارجه استرالیا به ایران |اخبار ایران و جهان
سفر معاون وزیر خارجه استرالیا به ایران ریک ولز معاون وزیر خارجه استرالیا 14 و 15 مرداد به کشورمان سفر و با مقامات وزارت امورخارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کرد کد خبر ۵۲۲۳۸۱ تاریخ انتشار ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹ ۳۶ - 05 August 2015 ریک ولز معاون وزیر خارجه استرالیا 14 و 15 مرداد به کشروحانی در دیدار وزیر خارجه سوریه: مبارزه با تروریسم، دفاع از مظلوم و تحکیم ثبات در منطقه اصول تغییرناپذیر ایرا
روحانی در دیدار وزیر خارجه سوریه مبارزه با تروریسم دفاع از مظلوم و تحکیم ثبات در منطقه اصول تغییرناپذیر ایران است تروریستها از منطقه رانده خواهند شدرییس جمهوری تأکید کرد مبارزه با تروریسم حمایت از ملتهای مظلوم و دولتهای دوست و همچنین تلاش برای استقرار ثبات و امنیت در منطقدیدار وزیر خارجه فرانسه با وزیر راه و شهرسازی ایران
دیدار وزیر خارجه فرانسه با وزیر راه و شهرسازی ایران لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه لحظاتی پیش با حضور در وزارت راه و شهرسازی با عباس آخوندی دیدار کرد به گزارش نامه نیوز لوران فابیوس که از صبح امروز وارد تهران شده است با مقامات مختلف دولت دیدار کرد وی بعدازظهر امروز به وزارت راوزیر خارجه آلمان: اجرای توافق، روابط ایران با منطقه را تقویت می کند
وزیر خارجه آلمان اجرای توافق روابط ایران با منطقه را تقویت می کند اشتان مایر وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با شبکه العربیه با بیان اینکه از دخالتهای ایران در امور کشورهای عربی آگاهیم بر روابط اقتصادی کشورش با عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تأکید کرد به گزارش نامهقائم مقام وزیر امورخارجه کشورمان بر گسترش مناسبات ایران و دانمارک تاکید کرد
در دیدار سفیر دانمارک قائم مقام وزیر امورخارجه کشورمان بر گسترش مناسبات ایران و دانمارک تاکید کرد تهران-ایرنا- قائم مقام وزیر امورخارجه کشورمان در دیدار خداحافظی سفیر دانمارک ضمن آرزوی موفقیت برای وی بر ضرورت گسترش مناسبات دو کشور در ابعاد مختلف تاکید کرد به گزارش ایرنا از اداروزير خارجه آلمان در گفتگو با العربيه: از دخالت ايران در کشورهاي عربي آگاهيم!
وزير خارجه آلمان در گفتگو با العربيه از دخالت ايران در کشورهاي عربي آگاهيم العربیه روز جمعه 30 ژوئیه 2015 در مصاحبه ای با فرانک والتر شتانمایر وزیر خارجه آلمان دیدگاه های برلین را درباره توافق هسته ای ایران و کشورهای غربی و نگرانی کشورهای خلیج فارس از دخالت های تهران در امورواکنش رییس مجلس و وزیر امورخارجه ایران به جنجال «پارچین» / لاریجانی: داستان سرایی است
واکنش رییس مجلس و وزیر امورخارجه ایران به جنجال پارچین لاریجانی داستان سرایی است رییس مجلس شورای اسلامی مذاکرات هسته ای را سخت ترین مذاکره در طول تاریخ پس از انقلاب اسلامی توصیف کرد و جنجال سازی های اخیر پیرامون پارچین را غیرطبیعی دانست محمد جواد ظریف نیز جنجال درباره پاوزیر خارجه ایتالیا در دیدار با روحانی: برای میزبانی از رییس جمهوری ایران رقابت است
وزیر خارجه ایتالیا در دیدار با روحانی برای میزبانی از رییس جمهوری ایران رقابت است وزیر خارجه ایتالیا در دیدار با روحانی ضمن تقدیم دعوتنامه رسمی نخست وزیر ایتالیا برای دیدار رییس جمهوری ایران از رم اظهار امیدواری کرد با توجه به رقابت بسیار میان کشورهای مختلف برای میزبانی از دکتردیدار نایب رئیس مجلس گرجستان با قائم مقام وزیر خارجه ایران
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۲ ۰۶ مرتضی سرمدی قائم مقام وزارت امور خارجه کشورمان بعدازظهر امروز - شنبه - با گوباز سانی کیدزه نایب رئیس مجلس جمهوری گرجستان که در ایران حضور دارد ملاقات کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سرمدی در این ملاقات گفت جمهوری اسلامی ایران و جمهووزیر خارجه اردن: خواهان گفتگو با ایران هستیم
وزیر خارجه اردن خواهان گفتگو با ایران هستیم تهران-ایرنا- وزیر خارجه اردن خواهان گفتگو درباره مسائل منطقه ای با ایران از رهگذر توافق هسته ای تهران و 5 1شد به گزارش ایرنا به نقل از سی ان ان ناصر جوده در کنفرانس اردنی های مقیم خارج 2015 که در منطقه بحر المیت در حال برگزاری است وادعای نخست وزیر فرانسه: وزیر امور خارجه ایران دوبار مرا به ایران دعوت کرده
بعد از به راه افتادن موج نارضایتی از سفر فابیوس به تهران ادعای نخست وزیر فرانسه وزیر امور خارجه ایران دوبار مرا به ایران دعوت کرده بر مبنای اسناد در زمان نخست وزیری فابیوس در فرانسه حجم زیادی از خون های آلوده برای بیماران ایرانی که نیازمند خون بودند ارسال شد که نتیجه آن به وج-
سیاسی
پربازدیدترینها