واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۲۲:۴۴ب.ظ)
کشف 96 درصد جرايم اينترنتي توسط پليس فتاي قم موج - قم - رئيس پليس فضاي توليد و تبادل اطلاعات فرماندهي انتظامي استان قم با اشاره به اين که فاصله وقوع جرم تا کشف آن در استان قم، کمتر از 20 روز است، از کشف 96 درصدي جرايم واصله به پليس فتاي استان در سه ماهه اول سال جاري خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس پليس فتاي استان قم اظهار داشت: توسعه روزافزون فناوري اطلاعات و ارتباطات و نيز استفاده از اين امکانات در امور مختلف اقتصادي و اجتماعي و نيز توسعه خدمات الکترونيک مانند بانکداري و تجارت الکترونيک، بستر جرم رابراي افراد سودجو و متهمان فراهم کرده است.
سرهنگ "علي موالي" افزود: با توجه به گسترش روزافزون اين بستر، تامين امنيت اين موضوع بر عهده پليس گذاشته شد که در اين راستا پليس فتاي ناجا در بسياري از استان ها از سال 89 و در استان قم از سال 90 شروع به کار کرده است.
وي در ادامه به 5 اداره اين پليس تخصصي اشاره کرد و اداره مبارزه با جرايم، اداره اطلاعات جرايم، اداره تشخيص و پيشگيري، دايره فني و ادله ديجيتال و دايره اداري و پشتيباني را بعنوان اين 5 اداره برشمرد.
سرهنگ موالي در خصوص اهداف پليس فتا، گفت: صيانت از هويت ملي، ديني و ارزش هاي اسلامي و انساني جامعه در فضاي تبادل اطلاعات، حفظ و صيانت از اموال، منافع، اسرار و اقتدار ملي در فضاي مجازي، حفظ حريم خصوصي و آزادي هاي مشروع در جامعه از جمله اين اهداف است و وظيفه و رسالت اصلي آن رسيدگي به جرائم فضاي سايبري از طريق پيش بيني، پيشگيري و کشف جرم است.
وي در ادامه به نقش و مسووليت هرکدام از زيرمجموعه هاي پليس فتا اشاره کرد و گفت: در اداره مبارزه با جرائم به جرايم در حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و نيز در حوزه سياسي و امنيتي رسيدگي مي شود.
رئيس پليس فتاي استان قم با بيان اين که رويکرد پليس در همه قسمت ها و بخش ها مبتني بر اقدامات پيش دستانه و پيشگيرانه است، اضافه کرد: در اداره تشخيص و پيشگيري پليس فتا نيز تلاش مي شود با حضور کارشناسان در جوامع هدف، موانع، تهديدات و آسيب هاي فضاي مجازي و راهکارهاي مقابله با آن ها آموزش داده شود تا پيشگيري هاي اجتماعي محقق شده و جرائم اجتماعي کاهش يابد.
سرهنگ موالي اساس و مبناي کار پليس فتا را در دايره فني و ادله ديجيتال عنوان و تصريح کرد: اصل و اساس تمام پرونده ها جمع آوري ادله و مدارک جرم با حضور در صحنه و نيازمند به استخراج دلايل است، همچنين پشتيباني نرم افزاري و سخت افزاري در امور عملياتي به منظور به کارگيري بهترين و سريع ترين راهکارهاي فني در تشخيص جرم از ديگر وظايف اين اداره است.
وي با بيان اين که فضاي مجازي و الکترونيک بسيار خطرناک تر از فضاي حقيقي و داراي گستره بيشتري است، به شهروندان هشدار داد: فضاي مجازي آسيب هاي شديدي را مي تواند همراه داشته باشد و هر آنچه که از افشاي در فضاي حقيقي مي ترسيم، بايد در فضاي مجازي آن را رعايت کنيم و از دسترسي ديگران به آن جلوگيري کنيم.
رئيس پليس فتاي فرماندهي انتظامي استان بر ضرورت ارتقاي ضريب امنيتي سيستم ها تأکيد و به شهروندان توصيه کرد: با مراجعه به سايت www.cyberpolice.ir و بهره مندي از هشدارها و راهنمايي هاي آن، ضريب امنيتي سيستم خود را بالا برده و اجازه سوء استفاده به هکرها و افراد سودجو را ندهند و بسترهايي که زمينه ساز وقوع جرائم است را از بين ببرند.
سرهنگ موالي در بخش ديگري از سخنان خود عنوان داشت: مردم استان قم، 2 درصد بالاتر از ميانگين کشوري از اينترنت استفاده مي کنند و به لحاظ جمعيتي بيش از 56 درصد کاربر اينترنتي داريم.
وي با بيان اين که فاصله وقوع جرم تا کشف آن توسط پليس استان، کمتر از 20 روز است، خاطرنشان کرد: پليس فتاي استان قم موفق شد در سه ماهه ابتداي سال جاري، بيش از 96 درصد جرائم و پرونده هاي واصله را کشف کرده و مجرمان را دستگير کند.
رئيس پليس فتاي استان قم گفت: سايت پليس فتاي ناجا و نيز مشاوران و کارشناسان پليس به خصوص کارشناسان معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان در بحث آموزش و مشاوره فعال هستند ولي حوزه کار بسيار گسترده است و تعامل و مشارکت همه دستگاه ها و سازمان هاي استاني را مي طلبد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]