واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۲۶ب.ظ)
اعتماد حاکميتي به سازمانهاي نظاممهندسي وجود ندارد موج - عضو اصلي شوراي مرکزي سازمان نظاممهندسي کشور با انتقاد از تبليغات برخي کانديداهاي انتخابات هيأتمديره نظاممهندسي ساختمان، نبود اعتماد به سازمان و وعدههاي غيرعملي را موجب تضعيف سازمان نظاممهندسي دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، علياکبر رمضاني، عضو اصلي شوراي مرکزي سازمان نظام مهندسي کشور، در بيان مشکلات پيشروي سازمانهاي نظاممهندسي ساختمان با انتقاد از بهروز نبودن قوانين و شيوهنامههاي اجرايي گفت: زماني که قوانين نظاممهندسي ساختمان در کشور تدوين ميشد تعداد مهندسان محدود بود و قوانين نيز بر اساس نياز جامعه و تعداد مهندسان تدوين شد. درحالحاضر با توجه به اين که سازمان نظاممهندسي بيش از ۳۰۰ هزار نفر عضو دارد و شهرها به سرعت گسترش پيدا کرده و ساختمانسازي نيز رونق پيدا کرده است نيازمند به روز کردن قوانين با توجه به نياز فعلي جامعه هستيم.
رئيس سازمان نظاممهندسي خراسان شمالي افزود: نگاه امروز به جامعه مهندسي و انتخابات نظاممهندسي ساختمان تأمين شغل براي مهندساني است که هر ساله از دانشگاهها فارغالتحصيل ميشوند در حالي که انتخابات نظاممهندسي استانها نيازمند افرادي است که در اين زمينه علاوه بر دانش، در کار تبحر دارند. در حال حاضر، بزرگترين دغدغه در سازمان نظاممهندسي اين است که نگاه درآمدزايي نسبت به پروانه اشتغال و عضويت در سازمان نظاممهندسي وجود دارد. اگر اين نگاه تشديد شود قطعا سازمانهاي نظاممهندسي و حتي وزارت راه و شهرسازي با چالشهاي فراواني روبهرو ميشوند.
رمضاني ادامه داد: يکي از چالشهايي که در انتخابات سازمانهاي نظاممهندسي ساختمان وجود دارد تبليغات نادرستي است که برخي از کانديداها در انتخابات نظاممهندسي ساختمان و براي کسب راي، انجام ميدهند. متأسفانه عدهاي از کانديداها براي تشويق کردن مهندسان به حضور در انتخابات پرشور، قولهايي راجع به اشتغال به مهندسان ميدهند که خلاف واقعيت موجود است.
به گفته اين عضو شوراي مرکزي سازمان نظاممهندسي کشور در صورتي که جلوي اين تبليغات سوء توسط عدهاي سودجو گرفته نشود اين رويه غلط در جامعه مهندسي رواج پيدا کرده و تبعات نامطلوبي براي سازمان نظاممهندسي و حتي وزارت راه و شهرسازي ايجاد ميشود. اين قبيل تبليغات و وعدهها جامعه مهندسي را به انحراف کشانده و باعث عدم اعتماد به اين قشر و قوانين موجود ميشود. اگر انتخابات سازمانهاي نظاممهندسي به سمت و سوي اشتغال برود از مسير و رسالتي که بر عهده دارد دور ميشود. در حال حاضر مشکل بيشتر استانها اين نوع نگاه به خدمات مهندسي است.
وي معتقد است: شيوهنامهها، دستورالعملها و قوانين سازمانهاي نظاممهندسي ساختمان نيازمند بازنگري و بهروز شدن هستند تا از موازيکاري در بخشهاي نظارتي و اجرايي جلوگيري شود و سازمانهاي اجرايي خود را مکلف به تمکين از قوانين بدانند.
اين عضو اصلي سازمان نظاممهندسي کشور با تأکيد بر جايگاه و شناخت مردمي سازمان نظاممهندسي در استانها به عنوان مرجع، گفت: سازمانها در استانهاي کشور به عنوان مرجع شناخته ميشوند و اين جايگاه خوبي است که بايد در جهت تقويت آن گام برداشت. شايسته است با ايجاد سازوکار مناسب، از ظرفيت و جايگاه سازمانهاي نظاممهندسي به عنوان مرجع و در جهت تقويت برخي از پروژههاي عمراني بهره گرفت.
رمضاني در بيان پيشنهادهاي خود براي بهبود وضعيت موجود در جامعه مهندسان و سازمانهاي نظاممهندسي ساختمان استانها گفت: سازوکارهاي مالي در سازمانهاي نظاممهندسي تعريف نشده است و در درازمدت بايد نظامنامه جامع و کاملي براي سازوکارهاي مالي سازمانها تدوين و مصوب شود. در عين حال بايد بدنه فني، علمي و اجرايي خدماتي که سازمانهاي نظاممهندسي توسط جامعه مهندسي ارائه ميدهند نيز تقويت شود.
وي افزود: اين که نگاه مديران ارشد نهادهاي عمومي غيردولتي و همچنين دستگاههاي دولتي به سازمان نظاممهندسي پس از ۲۰ سال هنوز هم نگاه بزرگتر به يک طفل نوپاست بزرگترين آسيبي است که جامعه مهندسي کشور را تهديد ميکند. سازمان نظاممهندسي در حال حاضر با ظرفيت علمي و تعدد مهندسان روبهرو است، ولي؛ هنوز به اين سازمان با اين گستردگي اعتماد حاکميتي وجود ندارد در حالي که اعتماد مردمي به آن بالاست و انتقادهايي که ميشود نشان از اهميت اين سازمان در بين مردم دارد. سازماني که قانون و ضابطه و همچنين مأموريت برايش تعريف شده، در صورتي که از قوانين و ماموريتهاي خود فاصله گرفته و بايد توسط نهادها و دستگاههاي بالادستي کنترل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]