واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۴۳ب.ظ)
تمايل شرکت ژاپني براي حضور در بخشهاي بالادستي صنعت نفت ايران موج - معاون اول مدير عامل اينپکس از تمايل اين شرکت ژاپني براي حضور دوباره در بخشهاي بالادستي صنعت نفت ايران پس از لغو تحريمها خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، يوشيکازو کوراساوا، معاون اول مدير عامل اينپکس، گفت: اينپکس خواهان حضور دوباره در پروژههاي بالادستي صنعت نفت ايران است و اين موضوع به لغو تحريمها و شرايط مدل تازه قراردادهاي نفتي ايران بستگي خواهد داشت.
وي با اشاره به حضور اينپکس در توسعه ميدان نفتي آزادگان جنوبي پيش از تشديد تحريمها عليه صنعت نفت ايران، گفت: ما خواهان گسترش همکاري با شرکتهاي ايراني هستيم و هم اکنون در حال مطالعه و بررسي ظرفيتهاي موجود براي سرمايهگذاري در صنعت نفت اين کشور هستيم.
معاون مدير عامل اينپکس همچنين از برنامه اين شرکت براي حضور در کنفرانس رونمايي از مدل تازه قراردادهاي نفتي ايران در لندن خبر داد و گفت: دولت جديد ايران تصميم گرفت قراردادهاي نفت و گاز اين کشور را بازنگري کند و ما اميدواريم که شرايط اين قراردادها به گونهاي باشد که منافع دو طرف امضاکننده در آن لحاظ شود.
ايران در نظر دارد با برگزاري يک کنفرانس در لندن از مدل تازه قراردادهاي نفتي ايران براي جذب سرمايه و فناوري شرکتهاي خارجي، رونمايي کند.
معاون اول مدير عامل اينپکس به همراه هيأتي متشکل از ۲۱ شرکت ژاپني فعال در بخشهاي نفتي، اقتصادي، انرژي، صنعتي و بانکي به رياست دايشيرو ياما گيوا، معاون وزير اقتصاد، تجارت و صنايع ژاپن، به تهران سفر کردند.
شرکت اينپکس ژاپن در سال ۲۰۱۰ ميلادي در دوران دولت يازدهم به دليل محدوديتها و تحريمهاي ايالاتمتحده آمريکا مجبور به کنارهگيري از طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان شد.
چندي پيش رکنالدين جوادي، مدير عامل شرکت ملي نفت ايران، درباره حضور شرکت اينپکس ژاپن در طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان گفته بود: تکميل توسعه ميدانهاي غرب کارون شامل آزادگان، يادآوران و ياران، جزو اولويتهاي نخست شرکت ملي نفت ايران است و به طور کلي ميدانهاي مشترک، اولويت نخست توسعه را خواهند داشت، اما؛ شرکتي نظير اينپکس ژاپن که پيش از آغاز تحريمها مسوول توسعه ميدان آزادگان جنوبي بود و به دليل تحريمها از ايران رفت، به اين دليل که از اساس، چهره اين پروژه تغيير کرده است بهطور طبيعي اولويت و مزيتي ندارد.
شرکت اينپکس که در توکيو به ثبت رسيده است و بخشي از سهام آن متعلق به دولت ژاپن است، پيش از خروج از طرح توسعه ميدان نفتي آزادگان (که يکي از بزرگترين ذخاير نفت خام در منطقه خاورميانه به شمار ميرود) پس از تشديد تحريمهاي ايران، در اين پروژه سهيم بود.
وزير نفت ايران و معاون وزير اقتصاد، تجارت و صنايع صبح ديروز (يکشنبه، ۱۸ مرداد) پس از يک ديدار و گفتگوي خصوصي در جمع نمايندگان شرکتهاي ژاپني و مديران ارشد وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران حاضر شدند و زمينههاي مختلف همکاريهاي دو طرف را در بخشهاي مختلف بررسي کردند.
بر اساس اين گزارش، در هيأت اقتصادي ژاپن، مديران بخشهاي فاينانس، نفت و گاز، برنامهريزي و سياستهاي منابع طبيعي، سوخت و خاورميانه وزارت اقتصاد، تجارت و صنايع ژاپن (متي) حضور داشتند.
در همين حال مديران و نمايندگان ويژه شرکتهاي ميتسوبيشي، تويوتا، سوميتومو، ايتوچو، سوجيتز، کنساماتسو، ميتسويي، کانسايي پينت، ساندن هلدينگ، نيپون استيل، سوميتومو متال، تويو، جِي.جي.سي (JGC)، کوبه استيل، چيودا، بانک UFJ ميتسوبيشي توکيو، گروه بانکي سوميتومو و ميتسويي، بانک ميزوهو، گروه نفت و انرژي نيپون JX، شواشل، اينپکس، فدراسيون تجارت ژاپن (Keidanren)، جترو، بانک همکاريهاي بين المللي ژاپن، بيمه صادرات و سرمايهگذاري ژاپن، گروه ملي فلزات و نفت و گاز ژاپن و مرکز همکاريهاي ژاپن و خاورميانه نيز در اين مذاکرات حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]