تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830551029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارشناس اقتصادی سودان در گفت‌وگو با فارس: خارطوم به تحکیم روابط با تهران نیاز مبرم دارد/اقتصاد سودان فروپاشیده است


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کارشناس اقتصادی سودان در گفت‌وگو با فارس:
خارطوم به تحکیم روابط با تهران نیاز مبرم دارد/اقتصاد سودان فروپاشیده است
کارشناس اقتصادی سودان تصمیم‌گیری‌های غلط دولت خارطوم در حوزه اقتصاد و همچنین جدایی جنوب سودان را از دلایل عمده فروپاشی اقتصاد این کشور عنوان کرد و معتقد است، خارطوم به تقویت روابط اقتصادی خود با ایران نیاز مبرم دارد.

خبرگزاری فارس: خارطوم به تحکیم روابط با تهران نیاز مبرم دارد/اقتصاد سودان فروپاشیده است



به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در خارطوم، سودان از جمله کشورهای فقیر جهان به‌ شمار می‌آید، حدود 80 درصد جمعیت سودان در بخش کشاورزی و دامپروری فعالیت دارند که به طور عمده، این بخش به صورت سنتی اداره می‌شود، این کشور دارای منابع نفت خام نیز است که بیشتر آن در مناطق جنوبی واقع شده است. تولید ناخالص داخلی سودان در سال 2014میلادی بیش از 67 میلیارد دلار بوده و این در حالی است که نیروی کار این کشور 7 میلیون و 415 هزارنفر است که بر اساس آمار 18/7 درصد از جمعیت در سن کار این کشور بیکار هستند.
همچنین 40 درصد از مردم سودان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نرخ تورم در بالاترین و پایین‌ترین میزان خود به ترتیب 181/50 و 1/00- در طول 3 دهه گذشته بوده است که نشان از بحران اقتصادی در این کشور دارد، نزدیک به دو سوم نیروی کار در بخش کشاورزی اشتغال دارند و به کشت پنبه برای صادرات، و ذرت خوشه‌ای، مانیوک و ارزن برای مصرف داخلی می‌پردازند. «عصام عبد الوهاب بوب» کارشناس برجسته اقتصاد سودان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در خارطوم با اشاره به مسائل و مشکلات عدیده اقتصادی در سودان خواستار بازگشت روابط کشورش با ایران به سطح تنگاتنگ سابق خود شد و گفت که دولت خارطوم به فروپاشی اقتصاد سودان اعتراف کرده است. وی با اشاره به اینکه پیامدهای بحران جهانی اقتصاد در سال 2008 متوجه سودان نیز شده است، گفت: بحران موجب کاهش حجم صادرات و وخامت اوضاع در زمینه‌های متعدد اقتصاد سودان شد و آثار آن بر قیمت نفت آشکار بود، چرا که آن زمان، سودان 95 درصد از ارز وارداتی خود از خارج را از تولید نفت تامین می‌کرد. وی تاکید کرد که سودان از اوایل دهه 1980میلادی، به شدت دچار خشکسالی و قحطی شد و اگر چه کشوری با اقتصاد نفتی بود و از درآمدهای نفتی در حال توسعه و پیشرفت اقتصادی بهره می‌برد اما با جدا شدن سودان جنوبی از سودان، 75 درصد از منابع نفتی زیر نظر سودان جنوبی قرار گرفت.             ***متن کامل گفت‌‌وگو با «عصام عبد الوهاب بوب» در زیر آمده است***
فارس: اوضاع اقتصادی سودان رو به وخامت است، نظر شما در این باره چیست؟ بوب:طی پنج سال گذشته، از وخامت اوضاع اقتصادی در سودان سخن گفتیم، اما در برهه اخیر همه و حتی دولت خارطوم به فروپاشی اقتصادی سودان اعتراف کردند.
فارس: آیا اتفاقی که برای اقتصاد سودان روی داده متاثر از بحران اقتصادی سال 2008 میلادی در جهان است؟
 بوب:در همان سال 2008 ،مقاله‌های مفصلی از من در روزنامه‌های سودان به چاپ رسید که در آن تاکید شد سودان با جهان ارتباط کامل دارد و بحران جهانی اقتصاد تاثیرهای وخیمی بر اقتصاد سودان دارد و باید به طور تدریجی تدابیر اقتصادی مشخصی اتخاذ کنیم اما مقامات دولت سودان و به خصوص وزیر دارایی آن پاسخ داد که بحران جهانی اقتصاد اثری بر اقتصاد سودان نخواهد داشت و اکنون ثابت شد که حرف من درست بوده و حرف وزیر دارایی سودان اشتباه بود، آثار بحران جهانی اقتصاد را امروز در سودان شاهد هستیم، چون ما احتیاط نکرده و هیچ تدابیری برای کم کردن آثار آن نکردیم.
فارس:میزان تاثیر بحران جهانی اقتصاد بر سودان چه اندازه بوده است؟ بوب: بحران جهانی اقتصاد بر بازارهای ملی جهان تاثیر گذاشت و موجب کاهش حجم صادرات سودان و وخامت اوضاع در زمینه‌های متعدد اقتصاد سودان شد و آثار آن بر قیمت نفت آشکار بود، آن زمان، سودان 95 درصد از ارز وارداتی خود از خارج را از تولید نفت تامین می‌کرد.
فارس: در پی جدایی سودان جنوبی از سودان در سال 2011، خارطوم چه حجمی از تولید نفت را از دست داد؟ بوب: به دلیل وجود عمده چاه‌های نفت سودان در جنوب این کشور، در پی جدایی سودان جنوبی از سودان، خارطوم بیش از هفتاد و پنج درصد از تولید نفت خود را از دست داد و این تاثیر زیادی بر صادرات و واردات این کشور داشت و من در سال 2009 تا 2010 درباره وقوع این اتفاقات هشدار داده بودم و اینکه باید راه حل‌هایی برای رویارویی با این شرایط ایجاد کرد، اما مقامات سودان گفتند که هیچ آثار منفی نخواهد داشت و سودان به جایگاه قبل خود باز خواهد گشت، اما تنها سه ماه از جدایی سودان جنوبی گذشته بود که آثار منفی آن بر اقتصاد سودان نمایان شد. جدایی سودان جنوبی از سودان تنها موجب کاهش واردات و کاهش ورود ارز به کشور در نتیجه صادرات نفت، نبود بلکه پروژه‌های کشاورزی و اشتغال‌زایی که پنجاه تا شصت درصد آن در اختیار شهروندان جنوب سودان بود، کاهش یافت و این بر کشاورزی سودان تاثیر منفی گذاشت.
فارس: قبل از اکتشاف نفت در جنوب سودان دولت خارطوم بر کشاورزی این کشور تکیه داشت، اما چرا امروز این گونه نیست؟
بوب:کشاورزی در سودان هزینه بردار شده و دولت هم حمایت کافی از کشاورزان به عمل نمی‌آورد،حتی زمین‌های کشاورزی که قرار بود در آن طرح دولت برای زراعت به اجرا گذاشته شود، به بخش خصوصی و افراد نابلد واگذار شده است. فارس:نظر شما درباره تصمیم گذشته دولت خارطوم در حذف یارانه سوخت در سپتامبر  در چارچوب طرح ریاضت اقتصادی در این کشور چیست؟ بوب: بنده مخالف برداشته شدن یارانه سوخت بودم و ده‌ها مقاله در روزنامه‌های سودان در این باره منتشر کردم که چنین تحولی تاثیرهای منفی بر اقتصاد سودان دارد و قیمت کالاها را در بازارهای محلی بالا می‌برد، اما مسئولین سودان این جا نیز با نظر من مخالفت کردند و گفتند که این تصمیم، آثار منفی ندارد، اما درستی حرف من ثابت شد و عواید دولت از بالا رفتن قیمت سوخت پیامدهای خود را بر اقتصاد سودان نشان داد که هنوز هم از آن رنج می‌بریم. فارس:تاثیر اجرای طرح ریاضت اقتصادی در سودان بر زندگی شهروندان این کشور چگونه بود؟ بوب: نسبت تاثیر منفی ریاضت اقتصادی بر سطح زندگی شهروندان سودانی بین سال‌های 2013 تا 2015 بین 160 تا 200 درصد بود، به این معنا که شهروند سودانی تا سال 2013 و با بالا رفتن قیمت‌ها قادر به خرید مایحتاج خود ولو با وجود تنگناهایی بود اما در سال جاری این امر از محالات است.
فارس:متوسط درآمد یک فرد در سودان چقدر است؟ بوب:کمتر از یک هزار و 200 دلار در سال، که این مقدار برای خرید مایحتاج اساسی یک شهروند سودانی کافی نیست.
فارس:دلیل بالا رفتن قیمت ارز خارجی در سودان چیست؟ بوب: اختلاف قیمت ارزهای خارجی با جنیه سودان در حال افزایش است و این قضیه با سطح تولید داخل در سودان در ارتباط است و با وجود کاهش سطح تولید در سودان، ارزش واحد پول این کشور بسیار کم شده است.
فارس:ایران اخیرا از مشارکت در اجرای طرح های توسعه سودان دست کشیده است، تاثیر این کار بر اوضاع اقتصادی این کشور چگونه است؟ بوب:این قضیه قابل انتظار بود، ایران متحد راهبردی دولت است و تعامل اقتصادی تهران با سودان بر مبنای تقویت روابط سیاسی است؛ در صورتی که سودان با ایران در مواضع سیاسی منطقه همسو نباشد، ایران از کمک اقتصادی به سودان دست می‌کشد.
فارس:همکاری‌های اقتصادی در منطقه را چگونه می‌بینید؟ بوب:همکاری بین کشورهای حوزه دریای سرخ ضروری شمرده می‌شود، چرا که این دریا، گذرگاه تجاری اقتصادی بسیار مهمی شمرده می‌شود و در آینده نیز احتمال استخراج نفت از آن وجود دارد، بنابراین همه اشکال همکاری کامل اقتصادی و نظامی سودان با کشورهای منطقه و به خصوص ایران مهم است و ما در زمینه اقتصادی به کشورهای منطقه نیاز مبرم، داریم. انتهای پیام/

94/05/19 - 10:11





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن