محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855632472
منشا تکامل و حیات چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
منشا تکامل و حیات چیست؟
فرضیههای معروف دستهای از نور، انفجاری عظیمالجثه و شانسی بزرگ را دلیل وجود حیات میدانند اما اگر نظریهی جدید مطرح شده صحیح باشد، نقش شانس در این دلایل بسیار کمرنگ خواهد شد.
zoomit.ir: منشا حیات چیست؟ این سوالی است که امروزه نیز در پاسخ به آن نمیتوان با اطمینان تمام سخن گفت اما به تازگی فیریکدانی در دانشگاه MIT نظریهای ارائه داده و ادعا میکند حیات موجودات و تکامل آنها از روی شانس نبوده و ریشه در قوانین فیزیکی دارد.
فرضیههای معروف دستهای از نور، انفجاری عظیمالجثه و شانسی بزرگ را دلیل وجود حیات میدانند اما اگر نظریهی جدید مطرح شده صحیح باشد، نقش شانس در این دلایل بسیار کمرنگ خواهد شد. این نظریه منشا تکامل در حیات را قوانین فیزیکی میداند و مسیر تکامل را امری بدیهی میشمارد.
از دیدگاه فیزیکی تنها یک تفاوت عمده بین موجودات زنده و دستهای ساکن از اتمهای کربن وجود دارد: موجودات زنده در گرفتن انرژی از محیط و باز پس دادن آن به صورت گرما بسیار بهتر عمل میکنند. جرمی اینگلند، استادیار ۳۱ سالهی دانشگاه MIT مدعی است که فرمولی ریاضی را استخراج کرده که میتواند این ظرفیت را توصیف کند.
این فرمول بیان میکند که اگر دستهای از اتمها که انرژی خود را از منبعی خارجی مانند خورشید یا سوخت شیمیایی، تامین میکنند در حمام گرمی مانند جو زمین یا اقیانوس قرار بگیرند، ساختار خود را به گونهای تغییر میدهد که انرژی بیشتری آزاد کنند. این اتفاق بدین معنا است که در شرایط مشخصی ماده میتواند مهمترین عامل فیزیکی در ارتباط با حیات یعنی انرژی را کسب کند. اینگلند میگوید:
میتوانید از دستهای از اتمها شروع کنید، اگر به آن انرژی کافی بدهید و به مدت طولانی آن را در معرض نور قرار دهید، دور از ذهن نیست که این اتمها به یک گیاه تبدیل شوند.
نظریهی اینگلند، نظریهی داروین را رد نمیکند، اما تحولات نظریهی داروین را از روی شانس و اقبال نمیداند و بیان میکند که این تحولات پایههای فیزیکی دارند. اینگلند اینگونه ادامه میدهد:
قطعا من نظریهی داروین را نمیتوانم رد کنم اما از دید فیزیکی تحولات نظریهی داروین میتواند موردی خاص از یک پدیدهی عمومی در فیزیک باشد.
نظریهی او به تفصیل در مقالهی اخیر وی توضیح داده شده است و اینگلند در سخنرانیهایی که در دانشگاههای سراسر دنیا خواهد داشت درصدد توجیه و اثبات نظریهی خود خواهد بود. البته این نظریه اختلافی بین همکاران او ایجاد کرده است، چرا که عدهای معتقدند ایدهی او ناقص است و گروهی دیگر نظریهی اینگلند را پیشرفتی بزرگ در دنیای علوم میدانند.
اینگلند گامی شجاعان برداشته و همهی دانشمندان امیدوارند تا این نظریه بتواند منشا حیات و روند تکامل را توصیف کند. آتیلا زابو، بیوفیزیکدان آزمایشگاه شیمی-فیزیک در موسسهی ملی سلامت در این باره میگوید:
جرمی از بااستعدادترین دانشمندانی است که تا به حال دیدهام. اصالت ایدهی او مرا بسیار تحت تاثیر قرار داده است.
اما افرادی نیز هستند که خیلی تحت تاثیر قرار نگرفتهاند. یوجین شاکنوویچ استاد شیمی، بیولوژی شیمیایی و بیوفیزیک در دانشگاه هاروارد میگوید:
ایدههای جرمی جالب بوده و پتانسیل زیادی برای کار کردن دارند اما فعلا این ایده در حد یک حرف است و نمیتوانیم آن را در پدیدههای اطراف خود ببینیم.
نظریههای اینگلند تا حدود زیادی دقیق هستند اما فرمول او که نشاندهندهی نیروی محرکه تحولات حیات است تا به حال به اثبات نرسیده است، با این حال او ایدههای برای آزمایش این فرمول در آزمایشگاه دارد و امیدوار است بتواند آن را اثبات کند. مارا پرنتیس، استاد فیزیک دانشگاه هاروارد میگوید:
او درصدد انجام کاری است که بسیار متفاوت به نظر میرسد از دیدگاه اورگانیسمی، ایدهی او بینظیر است و خواه درست باشد خواه غلط ارزش بسیاری برای انجام تحقیقات دارد.
در دل نظریهی اینگلند، قانون دوم ترمودینامیک وجود دارد که به قانون افزایش آنتروپی و یا پیکان زمان نیز مشهور است. در واقع این نظریه بیان میکند که انرژی همواره تمایل به آزاد و پخش شدن دارند. انتروپی معیاری برای سنجش پراکندگی انرژی در بین ذرات است و نشان میدهد که تمایل هر ذره برای نفوذ در فضا چقدر است. راههای زیادی برای پراکنده کردن انرژی وجود دارد اما متمرکز کردن آن کاری بسیار دشوار است. پس در واقع زمانی که ذرات ساختار خود را تغییر میدهند، در تلاش هستند تا ساختاری را ایجاد کنند که انرژی به راحتی پخش شود.
در نهایت به حالتی میرسیم که تعادل ترمودینامیکی نامیده میشود، در این حالت انرژی به طور مساوی بین ذرات تقسیم شده و انتروپی در بیشترین مقدار خود قرار دارد. برای مثال اگر یک فنجان چای را در مای محیط باز قرار دهید پس از مدت چای شما دمایی برابر با دمای محیط خواهد داشت. این اتفاق برگشتناپذیر است چرا که ممکن نیست چای دوباره بتواند از هوای اطراف خود انرژی از دست رفته را پس بگیرد مگر آنکه انرژی محیط به صورت اتفاقی در لیوان چای متمرکز شود که تقریبا این اتفاق غیرممکن است.
هر چند انتروپی یک سیستم ایزوله و یا بسته در طی یک فرآیند افزایش مییابد اما در سیستم باز ذرات میتوانند با بالا نگه داشتن انتروپی اطراف خود، انتروپی خود را در حد پایینی نگه دارند که این اتفاق به معنای تقسیم نامساوی انرژی در بین ذرات خواهد بود. اروین شرودینگر در نوشتهی خود با عنوان زندگی چیست مدعی بود که موجودات زنده نیز باید این کار را انجام دهند. برای مثال یک گیاه، انرژی زیادی از نور خورشید میگیرد و سپس از آن برای ساخت شکر استفاده میکند و پس از انجام این کار نور مادون قرمز از خود ساطع میکند که نوع رقیقتر و نامتمرکزتری از انرژی است. با از بین رفتن نور خورشید و در طی هر فرآیند فتوسنتز، انتروپی جهان افزایش مییابد و در عین حال گیاه با حفظ ساختار منظمی درونی، خود را از نابودی نجات میدهد.
حیات اطراف ما قانون دوم ترمودینامیک را نقض نمیکند اما برای مدتی طولانی فیزیکدانها در اعمال آن بر روی سیستمی مانند سیستم حیات در اطراف ما ناتوان بودند. در عصر شرودینگر، دانشمندان معادلات قانون دوم ترمودینامیک را تنها بر روی سیستم بسته اعمال میکردند و در اعمال آنها بر روی سایر سیستمها عاجز بودند. در حدود سال ۱۹۶۰ میلادی ایلیا پیجوجین پیشرفتهای خوبی در پیشبینی رفتار سیستم باز که انرژی ضعیفی از منبع بیرونی دریافت میکند، کسب کرد و توانست جایزهی نوبل شیمی را در سال ۱۹۷۷ میلادی از آن خود کند. اما رفتار سیستمهایی که از تعادل دور هستند و نیروی محرکهی زیادی از منابع بیرونی دریافت میکنند، غیر قابل پیشبینی است.
این شرایط در اواخر دههی ۱۹۹۰ میلادی توسط کریس یارزینسکی از دانشگاه مریلند و گاوین کروکس از آزمایشگاه ملی لاورنس در برکلی، دست خوش تغییر شد. با افزایش بیشتر انتروپی در واقع برگشتناپذیری سیستم نیز بیشتر میشود. این رابطهی به نظر ساده بر تمامی فرآیندهای در تعادل و یا غیرتعادلی قابل اعمال است و محدودیتی ندارد و توانسته دانش ما را نسبت به فرآیندهایی که بسیار از تعادل فاصله دارند نیر بیشتر از قبل کند. اینگلند، که در دو زمینهی بیوشیمی و فیزیک تحصیل کرده است، دو سال است که آزمایشگاه خود در دانشگاه MIT را راهاندازی کرده است و میخواهد دانش فیزیک آماری خود را بر روی بیولوژی اعمال کند.
با استفاده از روابط یارزینسکی و کروکس، او رابطهای عمومی از قانون دوم ترمودینامیک را برای ذرات در شرایط خاص، استخراج کرد. این ذرات از منبع خارجی مانند امواج الکترومغناطیس، انرژی بالایی دریافت میکنند و میتوانند آن خود را درون حمام انرژی تخلیه کنند، این رده از سیستمها در واقع فرآیندهای انجام شده توسط تمام موجودات زنده را در برمیگیرد. اینگلند سپس توضیح میدهد که چرا این سیستمها تمایل به تغییر و افزایش برگشتناپذیری خود دارند. اینگلند میگوید:
با استفاده از این رابطه به سادگی میتوان نشان داد که فرآیندهای محتمل، فرآیندهایی هستند که برای پخش کردن بیشتر انرژی، انرژی بیشتری نیز از منبع خارجی جذب میکنند. این اتفاق به این معناست که خوشهای از اتمها که توسط حمامی از انرژی مانند جو یا اقیانوس احاطه شدهاند، تمایل دارند تا طراحی خود را به گونهای تغییر دهند که تقابل بهتری با منابع مکانیکی، الکترومغناطیس و یا شیمیایی انرژی در محیط داشته باشند.
خود جایگزینگری که فرآیندی تعیین کننده در تحولات روی زمین است، مثالی برای اینگونه فرآیندها است که با گذر زمان تمایل به جذب و پخش انرژی بیشتری از خود نشان میدهند. بهترین روش برای پخش بیشتر انرژی تکثیر جمعیت است.
اتفاقاتی مانند جهشهای ژنتیکی آنی، موقعیت جغرافیایی و موارد مشابه دیگر که روند تکامل در حیات انسان را تعیین کردهاند در واقع بدون قانون نبودهاند و ریشه در تمایل ماده برای پخش انرژی بیشتر دارند.
این نظریه در مورد مواد بیجان نیز صادق است. اینگلند اینگونه ادامه میدهد:
بسیار جالب است که بسیاری از پدیدهها را میتوان با این نظریه توجیه کرد. حتی بسیاری پدیدههای ناشناختهی دیگر نیز در اطراف ما وجود دارند که با این نظریه میتوان چگونگی اتفاق افتادن آنها را شرح داد.
دانشمندان پیش از این نیز تکثیر را در پدیدههای غیرزنده مشاهده کرده بودند و بنابر تحقیق جدیدی که فیلیپ مارکوس استاد دانشگاه برکلی آمریکا انجان داده است، مشاهده شده که گردابهها در سیالهای آشفته بیوقفه با گرفتن انرژی از تنش با سیال کناری، در حال تکثیر خود هستند. این پدیدهها هر چه بیشتر صدق کردن روابط اینگلند را تایید میکنند.
علاوه بر خود جایگزينی، برخورداری از ساختار بزرگ نیز میتواند پخش کردن انرژی توسط ماده را تسریع کند. یک گیاه که در واقع از اتمهای کربن تشکیل شده است در جذب و نشر انرژی خورشید از خود اتم کربن بسیار بهتر عمل میکند، بنابراین شواهد، اینگلند مدعی است که تحت شرایطی خاص، مواد چه جاندار و چه بیجان خود را سازماندهی خواهند کرد. او میگوید:
دانههای برف و شن و گردابههای جریان آشفته همگی درصدد ایجاد ساختاری برای جذب و پخش هر چه بیشتر انرژی هستند.
کارل فرانک که فیزیکدانی در دانشگاه کرنل است میگوید:
اینگلند باعث شده که در ذهن من تفاوت موجودات زنده و غیرزنده مانند گذشته شفاف نباشد.
ایدهی اینگلند قطعا در سالهای پیشرو بیشتر و بیشتر مورد بررسی قرار خواهد گرفت. او در حال حاضر در حال انجام شبیهسازیهای نرمافزاری است تا نشان دهد که ذرات ساختار خود را برای پخش بیشتر انرژی جذب شده، دچار تغییر میکنند.
پرنتیس که سرپرست آزمایشگاه تجربی بیوفیزیک در دانشگاه هاروارد است، میگوید نظریهی اینگلند را با مقایسهی سلولها با جهشهای مختلف و پیدا کردن ارتباطی بین مقدار انرژی پخش شده توسط سلول و سرعت تکثیر آن، میتوان مورد آزمایش قرار داد. اگر ارتباط بین این دو پدیده در تمامی سلولها رابطهی یکسانی داشته باشد میتوان از درستی نظریهی اینگلند اطمینان حاصل کرد.
برنر که استاد ریاضی و فیزیک کاربردی در هاروارد است، امید دارد نظریهی اینگلند را با ساختار میکروسکوپی خود از مواد، تطبیق دهد و بررسی کند که آیا با این نظریه میتوان پیشبینی کرد که کدام خود جایگزینی و یا تغییر ساختاری به وقوع خواهد پیوست. این سوال یکی از سوالات بنیادی تمامی علوم است.
محققان معتقدند اگر قانون کلی برای پیشبینی تکاملها در جهان اطراف وجود داشته باشد، میتوانند قدمهای بعدی پیشرفتهای علمی را سریعتر و زودتر بردارند.
اگر دیدگاه اینگلند اثبات شود به دانشمندان این اجازه را خواهد داد تا به جای یافتن توجیهی داروینی برای هر پدیده، کلیتر و علمیتر تفکر کنند. برای مثال زیستشناسان با دیدن مشخصهای اینگونه تفکر نمیکنند که دلیل وجود این ویژگی در موجود زنده گزینشپذیری بیشتر آن نسبت به مشخصهی دیگر بوده است، بلکه خواهند دانست که مشخصهی حاضر راه را برای پخش انرژی بیشتر برای موجود هموارتر میکن.
پرنتیس میگوید:
گاهی تفکر در مورد یک موضوع ریز و خاص باعث میشود تا نتوانیم آن را توجیه کنیم اما اگر کمی وسیعتر و با دیدی باز به آن بنگریم کلید حل مشکلات را خواهیم یافت.
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]
صفحات پیشنهادی
رئیس شبکه دامپزشکی بندرانزلی خبر داد پایش پرندگان حیات وحش تالاب بینالمللی بندرانزلی / موردی از بیماری در تال
رئیس شبکه دامپزشکی بندرانزلی خبر دادپایش پرندگان حیات وحش تالاب بینالمللی بندرانزلی موردی از بیماری در تالاب مشاهده نشده استرئیس شبکه دامپزشکی بندرانزلی از پایش و مراقبت از پرندگان حیات وحش تالاب بینالمللی بندرانزلی برای پیشگیری از آنفلوآنزای پرندگان خبر داد به گزارش خبرگزارمنشا خودکشی
کسی که خودکشی می کند چه مشکلات روحی و روانی می تواند داشته باشد و راه حل نجات این افراد چیست دکتر احمد جلیلی دکتر سید مهدی حسنزاده خوانساریروانپزشک فلوشیپ پیشگیری از خودکشی سالهاست که دیگر خودکشی جرم محسوب نمیشود و دامنه استدلالهای فلسفی در مورد اینکه آیا خودکشی میتواندپیشنیازهای بازگشت به دوران رونق اقتصادی چیست؟
تراز کاهش تولیدات داخلی و افزایش بیرویه ورود کالاهای خارجی به کشور رفته رفته باعث تغییر ذائقه افراد جامعه شده و آنها را وابسته به استفاده از کالاهای وارداتی میکند به گزارش تراز در مراسم روز صنعت سالجاری توسط معاون اول رییسجمهور از برنامه راهبردی وزارت صنعت یا هماالحیات: ایران به درخواست فابیوس پاسخ مثبت نداد
الحیات ایران به درخواست فابیوس پاسخ مثبت نداد بین الملل > دیپلماسی - واحد مرکزی خبر نوشت روزنامه سعودی الحیات چاپ لندن مدعی شد ایران به دعوت لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه برای همکاری درباره انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان پاسخ مثبت نداد به گزارش شبکه تلویزیونیمنصوریان: از هفته پنجم به بعد به تکامل تاکتیکی میرسیم
منصوریان از هفته پنجم به بعد به تکامل تاکتیکی میرسیمسرمربی تیم فوتبال نفت تهران گفت معتقدم روند تیم ما از هفته 5 6 میتواند به تکامل تاکتیکی برسد و تا دیدار مقابل الاهلی به جایگاه واقعی خود برسد به گزارش خبرگزاری فارس و به نقل از سایت رسمی باشگاه تراکتورسازی نشست خبری پیش اعلت اصلی ریزش موی مردان چیست؟
بررسی ها نشان می دهد علت اصلی ریزش موی مردان چیست ریزش مو طاسی و عقب رفتن خط رویش مو اینها برای بسیاری از مردها یک بخش اجتناب ناپذیر از زندگی است پدر پدر بزرگ و برادران آنها همه به این مشکل دچار بودند بنابراین آنها نیز با طاسی سر و کار خواهند داشت درست است به گزارش سقضیه 320 میلیارد زمان شهرداری احمدینژاد چیست؟
قضیه 320 میلیارد زمان شهرداری احمدینژاد چیست روز نو خبرهایی که در مورد بازداشت یا تکذیب بازداشت برخی مدیران دولتهای نهم و دهم یا محکومیت معاون اول دولت سابق منتشر شده و میشود در کنار خبرهای پروندههای تخلف مالی که در یکی دو سال گذشته از گوشه و کنار کشور شنیده میشود ببیماری قرمز چیست؟
به گفته یک فوق تخصص بیماری قرمز چیست با توجه به اهمیت آموزش والدین درخصوص مراقبت از کودکان هموفیل همزمان با هفته جهانی هموفیلی گفت و گویی انجام دادیم با دکتر زهرا بدیعی فوق تخصص هماتولوژی خون شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تا با بیماری هموفیلی و ویژگیهای آن بیشترپیشنیازهای بازگشت به دوران رونق اقتصادی چیست؟/ تغییر ذائقه ایرانی با واردات بیرویه کالاهای خارجی
پیشنیازهای بازگشت به دوران رونق اقتصادی چیست تغییر ذائقه ایرانی با واردات بیرویه کالاهای خارجی اقتصاد > صنعت - کاهش تولیدات داخلی و افزایش بیرویه ورود کالاهای خارجی به کشور رفته رفته باعث تغییر ذائقه افراد جامعه شده و آنها را وابسته به استفاده از کالاهای وارداتیروانشناس تغییر و تحول در گفتوگو با فارس: حلقه احساسات، افکار و رفتار چیست
روانشناس تغییر و تحول در گفتوگو با فارس حلقه احساسات افکار و رفتار چیستیک روانشناس تغییر و تحول با بیان اهمیت حلقه احساسات افکار و رفتار گفت برای تغییر افکار منفی باید فورا آن را متوقف کنید دلبر نیروشک در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس با بیان اهمیت کنماجرای شیءنورانی در آسمان ایران چیست؟
جمعه ۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۲۷ در ساعات پایانی پنجشنبه شب برخی رسانهها از برخورد چند شهابسنگ با زمین در حوالی سه استان کشورمان خبر دادند خبری که تا لحظه ارسال این گزارش از سوی مقامات ذیصلاح بطور رسمی تأیید نشده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در برخی از این اخبارعلت حمله به لاریجانی در مجلس چیست؟/ ندیمی: عده ای از مخالفان ریشه در دولت احمدی نژاد دارند
علت حمله به لاریجانی در مجلس چیست ندیمی عده ای از مخالفان ریشه در دولت احمدی نژاد دارند سیاست > مجلس - نماینده مردم لاهیجان در خانه ملت می گوید دو دو گفتن در خلال سخنرانی کسی در مجلس به معنای هو کردن اوست ابوذر نديمي در گفت و گو با خبرآنلاين درباره دليل حملراز جوانی بازيگران زن ایرانی درچيست؟
راز جوانی بازيگران زن ایرانی درچيست جوان ماندن برخي از هنرپيشگان معروف ربطي به فتوشاپ و تكنيكهاي جراحي ندارد آنها رازهايي دارند كه شما نميدانيد اگر دوست داريد شما هم زيبا و جوان بمانيد با اين گزارش همراه شويد تا راز جواني برخي بازيگران را برايتان فاش كنيم مجله سیب سبز شايدر یادواره شهدای غواص لشکر 41 ثارالله مطرح شد منشا صبر سردار سلیمانی به روایت استاندار کرمان
در یادواره شهدای غواص لشکر 41 ثارالله مطرح شدمنشا صبر سردار سلیمانی به روایت استاندار کرماناستاندار کرمان گفت یکماه پیش از سردار سلیمانی سئوال کردم چهکار کردی که خداوند اینقدر صبر به شما داد حاج قاسم پاسخ داد خدا جاده دنیا را بر روی من بسته و صبر من بهخاطر دعای خانوادههایجلالی: برق در دقایق حیاتی قطع شد
جلالی برق در دقایق حیاتی قطع شد مجید جلالی در بازگشت به ورزشگاه اکباتان در گلزنی ناکام ماند به گزارش "ورزش سه" مجید جلالی در کنفرانس پس از بازی باگسترش فولاد تبریز که با تساوی بدون گل به پایان رسید درباره بازی گفت ما به اندازه کافی برای پیروزی خوب بودیم اما نتوانستسورپرایز بزرگ زلاتان چیست؟
سورپرایز بزرگ زلاتان چیست ورزش > فوتبال جهان - باشگاه جدید زلاتان ابراهیمویچ یکی از سوژههای اصلی محافل ورزشی است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین این ستاره سوئدی در مورد آینده خود نظر جالبی دارد ابراهیمویچ در این باره میگوید «کجا می روم این یک سوالحیات: ایران به فابیوس پاسخ مثبت نداد
الحیات ایران به فابیوس پاسخ مثبت نداد تهران به دعوت لوران فابیوس برای درخواست از متحدان لبنانی اش درباره تسهیل انتخاب رئیس جمهور جدید در این کشور پاسخ مثبت نداد به گزارش فرهنگ نیوز به نقل از روزنامه الحیات منابع مطلع ایرانی به الحیات گفتند فابیوس در دیدار با محمد جواد ظریف همت-
علم و فناوری
پربازدیدترینها