تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848215840




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درباره ربات های تلگرام و شایعه جاسوسی آنها |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: درباره ربات های تلگرام و شایعه جاسوسی آنها
مدتی است که یک قابلیت جدید به پیام رسان محبوب تلگرام اضافه شده است و اکنون بسیاری از کاربران از این قابلیت استفاده میکنند. قابلیتی به نام Bot یا ربات های تلگرام. هرچند این ربات های جذاب چندی است مهمان تکلگرام شده اند اما شایعاتی در این خصوص مطرح است که این ربات ها جاسوسی هم میکنند.
کد خبر: ۵۲۳۱۹۰
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰ - 10 August 2015



درباره ربات های تلگرام و شایعه جاسوسی آنها
مدتی است که یک قابلیت جدید به پیام رسان محبوب تلگرام اضافه شده است و اکنون بسیاری از کاربران از این قابلیت استفاده میکنند. قابلیتی به نام Bot یا ربات های تلگرام. هرچند این ربات های جذاب چندی است مهمان تکلگرام شده اند اما شایعاتی در این خصوص مطرح است که این ربات ها جاسوسی هم میکنند.
به گزارش «تابناک» ربات های تلگرام البته از زمان راه اندازی این پیام رسان وجود داشته اند اما تغییری که اخیرا روی داده این است که تلگرام اقدام به تولید و انتشار پلتفرمی کرده است که سایر طراحان نرم افزار را قادر میسازد تا اقدام به ساخت ربات مخصوص به خود برای تلگرام کنند. چندی است که در بین کاربران ایرانی و در خود شبکه تلگرام پیام هایی منتشر شده و میشود مبنی بر این که ربات های تلگرام جاسوس بوده یا قابلیت جاسوسی دارند و بر همین اساس توصیه میشود که این ربات ها را از گروه ها بیرون کرده و یا از گروه هایی که رباتی در آنها هست خارج شوید. سوال اساسی اینجا است که این شایعات تا چه حد صحت دارد و آیا ربات های تلگرام قابلیت جاسوسی از کاربران را دارند یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال باید به شکلی دقیق ربات های تلگرام را مورد بررسی قرار داد و از کاربرد و نحوه کارکرد آنها آگاه بود:
درباره ربات های تلگرام و شایعه جاسوسی آنها

بات ها یا ربات ها چه هستند؟ به شکل ساده باید گفت که ربات ها حساب های کاربری تلگرام هستند که از طریق نرم افزار و به شکل خودکار عمل میکنند. در واقع هر ربات یک کاربر تلگرام است که برای منظور خاصی طراحی میشود و عمل میکند. این ربات ها دارای سطحی از هوش مصنوعی نیز هستند ک به واسطه آن عملیات خود را ترتیب میدهند. این ربات ها قادر به هر کاری از جمله آموزش، پخش موسیقی، جستجو، برقراری ارتباط و حتی ارسال دستور به IoT یا اینترنت اشیاء هستند. اینها کارهای ساده ربات ها هستند و در واقع ربات های پیچیده میتوانند کارهای بیشتری از جمله ساخت بازی های یک یا چند نفره، ایجاد سرویس های اجتماعی، ایجاد ابزارهای جانبی و برقراری ارتباط با سرویس های دیگر را انجام دهند. اگر از دید فنی به ربات ها نگاه کنیم، ربات ها کاربران ویژه تلگرام هستند که از طریق پلتفرمی با نام bot API و از مسیر درخواست های ارسالی از پروتکل HTTPS پیام ها را ترتیب اثر میدهند. ساز و کار ربات ها چگونه است؟ ربات های تلگرام حساب های کاربری هستند که نیازی به شماره تلفن برای عملکرد ندارند. این ربات ها کد هایی هستند که از طریق یک اینترفیس یا واسط کاربری بر روی سرور اجرا میشوند. در واقع نحوه عمل این ربات ها به کلی از چشم کاربر پنهان است و تلگرام آن را بر روی پروتکل رمزنگاری شده MTProto خود مدیریت میکند. به این شکل که سرور واسطه یا میانجی تلگرام تمامی ارتباطات رمزنگاری شده را از طریق اینترفیس یا واسط کاربری مبتنی بر HTTPS کنترل میکند که این همان Bot API است. برای فهم این مکانیزم کمی اطلاعات فنی و جزئی از نحوه مدیریت ارتباطات در تلگرام و پروتکل ابداعی آن لازم است اما به شکل خلاصه و فارغ از هر جنبه فنی، میتوان گفت که ربات های تلگرام کدهایی هستند که از طریق یک پرتکل امن متصل به یک سرور واسطه عمل میکنند. ربات ها حافظه محدودی در Cloud دارند. به این معنی که پیام های قدیمی بعد از آنکه به کلی پردازش شدند، از سرور اصلی حذف میشوند. نکته دیگر در مورد ربات ها این است که زمانی که آنها را به یک گروه اضافه میکنید، همه پیام های گروه را دریافت نمیکنند مگر آنکه از قواعد Privacy Mode تخطی کرده باشند. ربات ها و قانونی به نام Privacy Mode یکی از مهمترین کارهای ربات ها این است که به گروه های مختلف اضافه میشوند و در بین ارتباطات انسانی وظیفه اصلی خود از جمله خبر رسانی، جستجو و مانند آن را انجام میدهند. زمانی که یک ربات را به یک گروه اضافه میکنید، این سوال همیشه در ذهن شما وجود دارد که: از کجا مطمئن باشم که این ربات اطلاعات من را سرقت نمیکند؟ این همان سوالی است که منجر به پیدا شدن شایعه اخیر در مورد جاسوسی ربات ها در تلگرام شده است. پاسخ این سوال در مکانیزم Privacy Mode است. رباتی که در حالت Privacy کد نویسی و اجرا شده است، همه پیام های گروه را دریافت نخواهد کرد بلکه پیام هایی را دریافت میکند که ویژگی های زیر را داشته باشند: همه پیام هایی که با یک اسلش – "/" – شروع شوند. همه پیام هایی که نام ربات از طریق کاراکتر @ در آن آمده باشد. پیامهایی که در جواب پیام های ربات Reply شده باشد. این مکانیزم به طراحان ربات کمک میکند که از میلیون ها پردازش اضافی جلوگیری کنند. این مکانیزم به شکل پیش فرض فعال است اما میتواند غیر فعال شود. در این حالت ربات تمامی پیام های رد و بدل شده را رصد میکند تا دستورات احتمالی را از بین آنها بیرون کشیده و پردازش کند.
درباره ربات های تلگرام و شایعه جاسوسی آنها

وضعیت امنیتی ربات ها در یک کلام اما حتی اگر مکانیزم Privacy Mode نیز غیر فعال شده باشد، خواندن همه پیام ها به وسیله ربات به معنی جاسوسی نیست. در واقع حتی در این حالت ربات از همه پیام های شما سر در نمی آورد و تنها پیام هایی که برای ربات تعریف شده و معنی دار باشد پردازش میشوند. در نتیجه حتی خارج از Privacy Mode نیز یک ربات توان جاسوسی چندانی به خودی خود ندارد. مسئله بعدی این است که ربات میتواند پیام های خصوصی را جمع آوری کرده و عملا در اختیار طراح قرار دهد. این موضوع نیز منتفی است. به چند دلیل. دلیل اول همان موردی است که در مورد محدودیت حافظه ربات ها ذکر شد. تمامی پیام هایی که پردازش شوند، بعد از مدتی از حافظه Cloud در سرور پاک خواهند شد و تلگرام اینگونه ادعا میکند که این پیام ها هرگز در سرور باقی نمی ماند. دلیل دوم این است که عملا حتی در صورت جمع آوری اطلاعاتی نظیر پیام ها و شماره تلفن ها، طراح ربات دسترسی مستقیم به آنها ندارد و همه این اطلاعات از طریق پروتکل رمزنگاری شده تلگرام به سرور واسطه منتقل شده و در آنجا پردازش و ذخیره میشوند. یک نکته نهایی در مورد تلگرام شاید این همه خیال شما را از بابت ربات ها راحت کند و شایعه جاسوسی ربات ها را تمام. اما در پایان بگذارید نکته ای را در رابطه با امنیت نرم افزار تلگرام به شکل کلی با شما در میان بگذاریم. گفته میشود که تلگرام یکی از امن ترین نرم افزارهای پیام رسان است و طراحان روسی آن برای هک این نرم افزار جایزه ای 300 هزار دلاری تعیین کرده اند. این موضوع تا حد زیادی صحت دارد و نرم افزار پیام رسان تلگرام مکانیزم های امنیتی خوبی در چنته دارد. اما امنیت این نرم افزار نیز صد در صد نیست و حملات از نوع Man In the Middle قادر به کشف رمز و سرقت تمامی ارتباطات تلگرام خواهد بود. جزئیاتی از نحوه آسیب پذیری تلگرام از این نوع حملات را میتوانید در اینجا ملاحظه کنید. ضمن آنکه رمزنگاری End To End تنها در حالت Secure Chat وجود دارد و پیام رسانی در حالت عادی به شکل پیش فرض این قابلیت را ندارد. در واقع تلگرام در حالت عادی تفاوت زیادی با یک نرم افزار پیام رسان معمولی ندارد مگر آنکه از قابلیت Secure Chat آن بهره گرفته شود. توصیه آخر این است که هیچ گاه از امنیت خود در فضای اینترنت و ارتباطات به شکل صد در صد مطمئن نباشید.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن