محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840277476
نروژي ها حداکثر برداشت از مخازن را انجام مي دهند/ متوسط رقم ازدياد برداشت در کشور حدود 25 درصد است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۳:۵۶ب.ظ)
در گفت و گو با رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز مطرح شد: نروژي ها حداکثر برداشت از مخازن را انجام مي دهند/ متوسط رقم ازدياد برداشت در کشور حدود 25 درصد است موج - موضوع ازدياد برداشت و بهبود افزايش ضريب برداشت از ذخاير و ميادين نفت و گاز در دنيا بسيار مطرح است. با گذشت زمان که ذخاير نفت و گاز رو به تحليل مي رود براي دولت ها و همچنين کشورمان که مجموعا بالاترين و اولين ميزان ذخاير را در اختيار دارد، افزايش ضريب برداشت از موضوعات مهم به شمار مي رود.
با توجه به اهميت افزايش ضريب برداشت از منابع نفت و گاز خبرگزاري موج گفت و گويي با دکتر محمدعلي عمادي رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز، ترتيب داده که در ادامه مي آيد:
به طور کلي ازدياد ضريب برداشت به چه معناست؟
حوزه نخست مقوله ازدياد ضريب برداشت عملا برمي گردد به ماهيت و طبيعت ميادين نفت و گاز خصوصا نفت که شرايط سخت تري را براي برداشت از مياديني که به لحاظ ماهيت و ساختار زمين شناسي به دليل ماهيت اين نوع از معادن هيدروکربوري در دوران زمين شناسي طي شده با اعماق چندکيلومتري در خشکي، در دريا، مناطق دور و شرايط سخت کوهستاني امروزه مساله اي جدي است و امروزه همه دنيا به آن مي پردازند. در اصل ارزش افزوده اي که ايجاد مي کند در توليد منابع هيدروکربوري غيرقابل اندازه گيري است. به ويژه اينکه نقش انرژي خصوصا انرژي هاي هيدروکربوري مشابه خوني در بدن جانداري است که نقش اساسي دارد و بخش عمده اي از انرژي در سال هاي 2030 و بعد از آن از حوزه نفت و گاز تامين خواهد شد.
اگر به اين موضوع برگرديم که ضريب برداشت و افزايش توليد از ميادين نفتي شامل چه شرايط و مشخصاتي است آنگونه که کم و بيش مطلع هستيد هر ميدان نفتي ويژگي و مشخصات خاص خودش را دارد و شناسنامه خاص خودش را دارد که آن شناسنامه شامل شرايط سنگ و سيال آن ميدان است؛ يعني استاتيک و دايناميک ميدان است.
که اين ها محدوديت هاي توليدي از هر ميداني را تعريف مي کنند، طبيعتا اگر با اين ديد با قضيه رو به رو شويم هر ميداني مانند يک موجود زنده اي است که داراي مشخصه و ويژگي هاي خاص خودش است و بنا بر طبيعت آن بايد رفتارهاي متناسبي داشته باشيم که بتوانيم به بهترين نحو به افزايش توليد و برداشت در اينها برسيم.
مهمترين راهکار براي رسيدن به نقطه مطلوب در اين زمينه چيست؟
آنچه که در تاريخ يک ميدان مشخص است و بنا بر تعريفي که بر اساس استانداردها مي کنند، توليد اوليه، ثانويه و ثالثيه از يک ميدان است که توليد اوليه همان توليد طبيعي از يک ميدان توليدي است که در اثر شرايط حاکم بر ميدان و مخزن که فشار و درجه حرارت و شرايط دايناميک و استاتيک آن است ايجاد مي کند و وقتي که اين توليد که خيلي از ميادين ما از اين مرحله گذشتند و به نيمه عمر رسيدند عملا در نيمه عمر بايد بتوانند با انرژي هاي اضافي تر و يا انرژي هاي کمکي اين نفت را به بالا منتقل کنيم و عملا بعد از مرحله ثانويه به ثالثيه مي رسيم که روش هاي ديگري باز در آن اعمال مي شود.
براي اينکه يک ميدان کمتر دچار هدررفت شود و ذخايرش از بين برود ناچار به اعمال روش هاي ثانويه و ثالثيه هستيم، چرا که همه نفت موجود در ذخاير و منابع قابل تخليه نيست اما، حداکثري کردن آن با کمک روشهايي که از ابتداي عمر يک ميدان با اولين بشکه اي که به شکل اوليه برداشت مي کنند، روش هاي افزايش توليد و ازدياد برداشت را سرمايه گذاري مي کنند تا بتوانند حداکثر بهره وري را از نفتي که در ميادين وجود دارد داشته باشند.
وضعيت بهره وري از مخازن و منابع در دنيا چگونه است؟
امروزه ميزان برداشت با توجه به رشد تکنولوژي ها و علوم و افزايش تحقيقات و فناوري دائما در حال افزايش است و کشورهاي پيشرفته با توجه به دسترسي که به تکنولوژي ها اعم از نرم افزاري و سخت افزاري دارند بالاترين ضريب برداشت را در اختيار دارند. البته، فقط اينها ملاک نيست و نوع ميدان هم پارامتر تعيين کننده اي است. نوع ميدان به معناي جنس سنگ تشکيل دهنده ميدان است که بستگي دارد چه نوع سنگي باشد. جنس اين سنگ ها از انواع آهکي،دولومايتي، سندي و انواعي که در حوزه زمين شناسي تعريف مي شود مي تواند با عنوان سنگ ذخيره مخزن در نظر گرفته مي شود و با قابليت هاي فيزيکي آن مانند نفوذپذيري نسبي، تخلخل و ... آنها تحت تاثير قرار مي گيرد.
با توجه به مواردي که به آن اشاره کرديد، وضعيت برداشت در منطقه چگونه است؟
به هرحال با توجه به تعدد ميادين نفتي در دنيا و آماري که طبق يک روش آمارگيري به دست آمده است به طور متوسط در خاورميانه با توجه به عمده ميادين آهکي و کربنات که در اين منطقه وجود دارد، اين ضريب برداشت به طور متوسط بين 30 تا 35 درصد از مخازن نفتي است. برداشت از اين ميادين ضعيف تر است، به عنوان مثال در ميادين ماسه اي و سندي ضريب برداشت هايي که در سطح دنيا دارد معمولا بالاي 60 درصد هم گزارش شده است.
البته موارد استثنايي هم وجود دارد که بعضا اعداد و ارقام از اين رقم بالاتر رفته و يا بسيار پايين تر بوده است. به عنوان مثال در مخازني مانند مخازن بنگستان که اين عدد بين هفت يا هشت درصد است که رقم بسيار پاييني است ولي در ميادين کربناته کشور چيزي در حدود 24 يا 25 درصد برداشت خواهيم داشت. البته برخي ميادين خاص هم وجود دارد مانند ميدان اهواز که نرخ ضريب برداشت 35 تا 37 درصد ذکر شده است.
بهترين تکنولوژي براي افزايش ضريب برداشت کدام روش است؟
ببينيد، شکل و ويژگي ميدان و فعال بودن برخي مکانيزم هاي رانش در ميادين و ازجمله سنگ مخزن اين مطلب را منعکس مي کند که عملکرد همه ميادين مشابه هم نيست و هر ميداني مي تواند عملکرد متفاوتي داشته باشد و روشهايي هم که براي افزايش توليد از ميادين وجود دارد، طبيعتا مشابه نيست و روش هاي توليد و افزايش توليد متعدد و متنوع است. براي همين هم است که روش هايي که در دنيا به عنوان تکنولوژي هاي مربوطه استفاده مي شود، جدا از روش ها و مکانيزم هاي حفاري که خيلي نقش تعيين کننده اي را در اين رابطه دارد، شيوه هاي ديگري مانند تزريق آب، تزريق گاز، ترکيب هردو، تزريق گاز CO2 و مواد شيميايي و پليمري و تزريق سيستم هاي حرارتي و روش هاي حرارتي و حتي احتراق درجا که از روش هاي قديمي است که براي نفت هاي سنگين و بسيار سنگين استفاده مي شد، روش هاي ديگري است که از مجموعه چند مورد از اينها عملا استفاده مي شود. همه اينها در دو پارامتر امکان سنجي فني و اقتصادي مقايسه مي شود.
علاوه بر اين، بديهي است که با پايين آمدن قيمت نفت خيلي از اين روش ها به مقرون صرفه نخواهد بود، با توجه به اينکه هزينه اي که براي توليد هر بشکه نفت اعمال مي شود بايد با فروش و سودي که دارد متناسب باشد. بنابراين، قابل تصور است که در قيمت هاي بالاتر نفت روش هاي ازدياد برداشت و فناوري آن بيشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت. طبيعي است که همه ابعادي که به آن اشاره کرديم همراه با محدوديت هاي زيست محيطي، HSE و ابعاد آلودگي هايي است که روز به روز سختگيري ها در موردش بيشتر مي شود. اما، به طور کلي اگر يک طيف از نفت هاي مورد استفاده بشر را تعريف کنيم امروزه شايد بشود با تغييراتي که در قالب بازيگران جديد اين حوزه مانند شيل هاي گازي و نفتي، نفت هاي غيرمعمول، نفت هاي سنگين و بسيار سنگين، نفت هاي ماسه اي که در کانادا و ونزوئلا بسيار وجود دارد و گازهايي که در سنگ هايي با نفوذپذيري پايين حبس هستند، همه اينها منابعي هستند که مورد توجه بشر، شرکت هاي نفتي و صنعتگراني که در اين حوزه کار مي کنند واقع شده و همه اينها به عنوان يک منبع انرژي مدنظر قرار گرفته است.
بهره کشور ما از ذخاير نفتي و گازي چقدر است و تا چه حد دانش بهره برداري از اين ذخاير را داريم؟
براساس آمار، ذخايري که در اختيار جمهوري اسلامي ايران قرار دارد 570 ميليارد بشکه نفت است که با توجه به تکنولوژي هايي که در حال حاضر در اختيار داريم 157 بشکه آن در دسترس و قابل برداشت است که با توجه به رشد تکنولوژي ها و فناوري ها در صدديم آن را افزايش دهيم. اگر بتوانيم حتي يک درصد افزايش توليد داشته باشيم، سودي که از توليد بيشتر به دست مي آوريم عدد بسيار چشمگيري خواهد بود.
کمي هم در رابطه با وضعيت ضريب برداشت در ميادين مشترک صحبت کنيد.
در منطقه خليج فارس و خاور ميانه ميادين کم و بيش شبيه به هم است اما، طبيعتا سياست هاي توليد نفت و روش هاي صيانتي آن مي تواند متفاوت باشد. بنابراين، ما اگر مي خواهيم در توليد سرعت داشته باشيم و حداکثر توليد را با روش هايي که عربستان سعودي و ديگر کشورها در منطقه دارند، داشته باشيم شايد بتوانيم نوع ديگري قضاوت کنيم.
اما، از آنجا که روش هاي صيانتي و حفظ منابع ملي اهميت دارد روش هاي برداشت ما در منطقه متفاوت است. بنابراين، ميدان به ميدان ميزان برداشت ما نسبت به کشورهاي همسايه مان متفاوت است.علاوه بر آن، در کيفيت نفت و سنگ ميدان نيز تفاوت هايي وجود دارد. عملا، در منطقه خاورميانه به دليل بزرگ بودم ميادين و طولاني بودن عمر آنها طول مي کشد تا ضريب بازيافت حداکثري شود و به ميزاني که در درياي شمال و ساير مناطق برسد. بنابراين متوسط رقم ازدياد برداشتي که در کشور وجود دارد چيزي در حدود 24 يا 25 درصد است.
در ميادين مشترک که 19 الي 21 ميدان ذکر شده است، که بزرگترين آن منطقه پارس جنوبي است. طبيعتا يکي از پارامترها اين است که ضريب بازيافت و ضريب برداشت در توليد ارزان متناظر با عملکرد کشور همسايه است که يکسري روش هايي را به کار بگيرند که ميدان آسيب کمتري ببيند. بنابراين، اگر شريک خارجي ما بدون در نظر گرفتن اصول و ضوابط اقدام به برداشت از منابع کند آنوقت است که ما هم نمي توانيم روش خاص خودمان را تمام و کمال اعمال کنيم.
از اين رو، تنظيم يک توافقنامه مشخص با کشورهاي همسايه در رابطه با برداشت از ميادين مشترک يکي از کارهايي است که در دوره پساتحريم بايد با همسايگانمان انجام دهيم. تا برداشت از ميدان هاي مشترک با حفظ منافع دو طرف و حداکثر سود براي دو طرف صورت بگيرد. خلاصه اينکه در هر ميدان مشترکي هم ضريب بازيافت و ضريب برداشت متفاوت است و اگر نتوانيم با همسايه ها در روش ها و برنامه هاي توليد از ميدان توافق کنيم طبيعتا ميدان دچار مشکل خواهد شد. بنابراين، هماهنگي بين طرفين ذينفع در بحث برداشت از ميادين مشترک بسيار کليدي است.
با توجه به اهميتي که غرب کارون براي کشور دارد آيا برنامه خاصي براي اين منطقه در نظر گرفته شده است؟
در بحث توليد و برداشت از ميادين آزادگان و يادآوران مي خواهيم با شرکت هاي بين المللي قرارداد ببنديم و يکي از انتظاراتي که در اين ميان مدنظر است اعمال تکنولوژي هايي در زمينه افزايش توليد در شرايطي که آسيبي به ميادين وارد نشود و از سوي ديگر، دانش روش ها و شيوه هاي تکنولوژي جديد که پياده مي کنند را منتقل کنند تا ما بتوانيم در ساير قسمت هاي مناطق بنگستاني هم آنها را پياده کنيم. به عنوان مثال، شکاف دار کردن مصنوعي و يا شيوه هاي فرازآوري مصنوعي و پمپ هاي درون چاهي از شيوه هاي افزايش توليد است.
ايران در زمينه استفاده از تکنولوژي هايي که نام برديد در کجا قرار دارد؟
فلات قاره که از اوايل انقلاب از پمپ هاي درون چاهي استفاده مي کرده اما، مناطق نفت خيز هم از سال هاي گذشته در منابعي که با افت فشار مواجه شده و کاهش توليد داشته، پمپ هاي درون چاهي نصب کرده و توليد حداکثري مي کنند. کشورهاي بين المللي هم از همين روش هاي شناخته شده استفاده مي کنند.
بهترين شرکت هاي بين المللي در اين حوزه که در ايران خوب کار کردند؟
کشورهايي که داراي نفت و ذخاير هستند بهتر در اين زمينه بهتر کار کرده اند، شرکت هايي مانند پترو براوس، استات اويل و ... هرکدام در يک حوزه مهارت دارند يکي در حوزه آب هاي عميق و ديگري در حوزه مخازن شني و برخي هم با کمک روش هاي جديد دائما در حال تحقيق هستند که اين ميزان را افزايش دهند.
کدام کشور بيشترين ميزان برداشت از منابع را دارد؟
ضرايب بالاي برداشت بيشتر در درياي شمال ثبت مي شود. نروژي ها ضريب هاي بالايي دارند از ازدياد برداشت که از روش هاي ثالثيه استفاده مي کنند. البته جنس و شرايط ميدان هم در کنار تکنولوژي موضوع مهمي است که بايد به آن توجه کرد و از همه اينها مهمتر موضوع قيمت نفت است که استفاده از اين روش ها را منطقي مي کند.
شيل نفت ها چقدر مي توانند به افزايش ضريب برداشت کمک کنند؟
مکانيزم شيل به لحاظ ساختار فرآيند تاريخي زمين شناسي و تحول ايجاد نفت و تکميل شدن مراحل پختگي نفت و ساختار مراحل توليد، با نفت معمولي تفاوت هايي دارد يعني اين نفت سنگ مادر و سنگ ذخيره و مرحله انتقالي ندارد و همه يک جا تشکيل شده و قابل تغيير حالت است و در نهايت مي توان آن را استحصال کرد.
چون شيل ها داراي نفوذپذيري بسيار پاييني هستند تکنولوژي هاي جديدي نياز دارد تا بتوان از طريق شکاف دار کردن سنگ هاي شيل به توليد اقتصادي نفت دست يافت. بنابراين عملا در ميدان هاي شيل اويل که مهمترين آن در آمريکاست و روش هاي تکنولوژي از آنجا شروع شده روش هاي حفاري در آن مرحله اي است که گران است اما به هر حال، از آن استفاده مي کنند و با کمک اين روش عمر يک چاه ميدان شيل را به حداکثر مي رسانند. البته مشکلاتي مانند آلودگي آب هاي زيرزميني و ... را نيز به همراه دارد که با توجه به پايين آمدن قيمت جهاني نفت دارند با اينها مبارزه مي کنند. اما، به هر حال، مهمترين تکنولوژي هايي که در حوزه شيل است همان حفاري است.
شما معتقديد در ميادين مشترک افزايش ميزان برداشت از اهميت بيشتري برخوردار است يا سرعت در برداشت؟
اين موضوع بر مي گردد به نوع عملکرد رقيبمان. به عنوان مثال در ميدان پارس جنوبي رقيب ما شتاب در توليد را هدف قرار داده و طبيعتا ما نمي توانيم پايبند بحث هاي صيانتي باشيم و اين موضوع نمي تواند همه جانبه مد نظر قرار بگيرد. با توجه به اينکه، هر چقدر ديرتر برداشت کنيم رقيب سهم ما را هم برداشت خواهد کرد. بنابراين در ميادين مشترک اعمال کامل روش هاي صيانتي براي حداکثر برداشت خيلي سخت و گاهي غيرممکن است. اما، همان گونه که اشاره کردم براي رسيدن به يک همکاري مطلوب، مراوده سياسي و ايجاد تفاهم نکته بسيار کليدي است.
گفت و گو از هانيه حقيقي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]
صفحات پیشنهادی
برداشت دوبرابر متوسط جهانی از منابع آب در ایران
برداشت دوبرابر متوسط جهانی از منابع آب در ایران مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب استان آذربایجان غربی با حضور در برنامه تلویزیونی اولدوز شبکه استانی به تشریح وضعیت منابع آبی استان پرداخته و راههای خروج از بحران آب را مورد بررسی قرار داد به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگارابرداشت رقم جدید برنج گیلانه در شهرستان انزلی
برداشت رقم جدید برنج گیلانه در شهرستان انزلی رشت - ایرنا - رقم جدید برنج گیلانه برای نخستین بار در ایران با حضور استاندار گیلان در آبکنار انزلی برداشت شد به گزاش ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری گیلان محمدعلی نجفی استاندار گیلان عصر پنجشنبه این رقم جدید برنج را که برای نخبيشترين نفت را از ميدان اهواز و کمترين را از مخازن بنگستان برداشت مي کنيم
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ ۱۷ ۴۱ب ظ رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز بيشترين نفت را از ميدان اهواز و کمترين را از مخازن بنگستان برداشت مي کنيم موج- رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز در مخازن بنگستان نرخ ضريب برداشت بين هفت يا هشت درصد است و در ميادين کربناته کشو5 کاری که افراد موفق دنیا قبل از ساعت 8 صبح انجام میدهند
5 کاری که افراد موفق دنیا قبل از ساعت 8 صبح انجام میدهند برخیزید و بدرخشید ساعات اولیه روز تبدیل به یکی از دوستان شما شده است چه بخواهید چه نخواهید استفاده کردن از ساعات اولیه صبح درست قبل از کار شاید کلید زندگی و کار موفق باشد درست است سحرخیزی ویژگی مشترک مدیران کارمنمدیر جهاد کشاورزی تنکابن اعلام کرد آغاز برداشت مکانیزه برنج در تنکابن
مدیر جهاد کشاورزی تنکابن اعلام کردآغاز برداشت مکانیزه برنج در تنکابنمدیر جهاد کشاورزی تنکابن از آغاز برداشت مکانیزه برنج در اراضی شالیکاری شهرستان خبر داد نریمان اوجانی امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس در تنکابن گفت برداشت مکانیزه از اراضی شالیکاری تنکابن آغاز شده است و بدومین بانک بزرگ آلمان: فعلا زود است درباره ورود به ایران صحبت کنیم / تاکنون تحریمهی برداشته نشده!
تراز دومین بانک بزرگ آلمان در رابطه با ورود به بازار ایران اعلام کرد هنوز بسیار زود است تا در مورد ورود به ایران بحث کنیم به گزارش تراز کامرزبانک دومین بانک بزرگ آلمان اعلام کرد بسیار زود است تا در مورد ورود به ایران پس از توافق هستهای ماه گذشته که در نهایت به برداشتهآغاز برداشت و خرید توافقی سیبزمینی در آذربایجانشرقی
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۳۴ معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی گفت برداشت و خرید توافقی محصول سیبزمینی از کشاورزان توسط سازمان تعاون روستائی استان آغاز شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجانشرقی اکبر فتحی در جلسه تنظیم با11 هزار تن هندوانه از زمین های بهشهر برداشت شد
11 هزار تن هندوانه از زمین های بهشهر برداشت شد ساری - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر گفت امسال بیش از 11 هزارتن هندوانه از مزارع کشاورزی این شهرستان برداشت شد به گزارش روز شنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خلیل حقیقی گفت با فروش این مقدار محصول بالغ بر 40نماینده ولی فقیه در گیلان: گام برداشتن در مسیر علمی کشور را از استعمار فکری نجات میدهد
نماینده ولی فقیه در گیلان گام برداشتن در مسیر علمی کشور را از استعمار فکری نجات میدهدنماینده ولی فقیه در گیلان گفت اگر میخواهیم از استعمار فکری اقتصادی و نظامی دنیا نجات پیدا کنیم باید در مسیر مستحکمتری گام برداریم و این روند در گیلان وجود دارد به گزارش خبرگزاری فارس از رشتبرداشت 17 هزار تن انجیر در لرستان
لرستان برداشت 17 هزار تن انجیر در لرستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان از برداشت انجیر از سطح باغات استان خبر داد به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان ازلرستان بهاروند گفت از هفته آینده برداشت محصول انجیر از سطح باغات استان آغاز میشود وی افزودچاه های اهر هوشمند می شوند/خشکسالی و برداشت غیرمجاز تهدید کشاورزی
توسط مسوولان آب و کشاورزی اهر عنوان شد چاه های اهر هوشمند می شوند خشکسالی و برداشت غیرمجاز تهدید کشاورزی شناسهٔ خبر 2874990 - سهشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۷ استانها > آذربایجان شرقی اهر- مدیر جهاد کشاورزی اهر از نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی این شهرستان خبر داد بهطرح توقف برداشت از جنگل غیرکارشناسی است
سهشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۴۵ مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران گفت یکی از مشکلات امروز کشور برخی تصمیمات غلط و غیرکارشناسی است که اخیرا در حوزه برداشت از جنگلها انجام شده است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه مازندران ابوالفضل روغنی امروز سهشنبه 13 مردادماه23هزارتن محصول از باغهای انبه هرمزگان برداشت شد
23هزارتن محصول از باغهای انبه هرمزگان برداشت شد بندرعباس- ایرنا- مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به پایان فصل برداشت گفت حدود 23هزارتن محصول از باغهای انبه این استان برداشت شد امیر حمزه بهاری سه شنبه درگفت وگو باخبرنگار ایرنا اظهار کرد هر چند این میزان تولید نآغاز برداشت پیاز در چهار محال و بختیاری
سهشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۴ معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری از آغاز برداشت پیاز در استان خبر داد حمیدرضا دانش در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی چهارمحال و بختیاری اظهارکرد 580 هکتار از مزارع استان به کشت پیاز اختا محوریت طرح خط سفید انجام می شود: تاکسی رانان منطقه 20 به مسافران آموزش می دهند
ا محوریت طرح خط سفید انجام می شود تاکسی رانان منطقه 20 به مسافران آموزش می دهند عاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری منطقه 20 از اجرای دوره آموزشی طرح خط سفید برای سه جامعه هدف رانندگان مسافران و شبکه های نظارتی ناوگان حمل و نقل عمومی خبرداد تاکسی رانان منطقه 20 به مسافران آموزش میرئیس واحد جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان: جهاد دانشگاهی نخستین گام کارآفرینی در کشور را برداشت
رئیس واحد جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان جهاد دانشگاهی نخستین گام کارآفرینی در کشور را برداشترئیس واحد جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت نخستین گام کارآفرینی را در کشور جهاد دانشگاهی برداشت و همچنان ادامه میدهد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان مرتضی تیموری ظهر امروزسعید آقاخانی از ازدواج مجددش در خندوانه پرده برداشت!
سعید آقاخانی از ازدواج مجددش در خندوانه پرده برداشت روز نو رامبد جوان در ابتدا صحبت هایی درباره استندآپ کمدی و حضور مهمانان در این بخش از برنامه کرد رامبد جوان افزود ما اعلام کرده بودیم که از بین خندوانه ای ها هر کس بخواهد می تواند این کار را امتحان-
گوناگون
پربازدیدترینها