واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۷:۴۱ب.ظ)
رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز: بيشترين نفت را از ميدان اهواز و کمترين را از مخازن بنگستان برداشت مي کنيم موج- رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز: در مخازن بنگستان نرخ ضريب برداشت بين هفت يا هشت درصد است و در ميادين کربناته کشور چيزي در حدود 24 يا 25 درصد برداشت خواهيم داشت. البته برخي ميادين خاص هم وجود دارد مانند ميدان اهواز که نرخ ضريب برداشت 35 تا 37 درصد ذکر شده است.
محمدعلي عمادي، رئيس پژوهشکده ازدياد برداشت از مخازن نفت و گاز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج در رابطه با ضريب برداشت نفت و گاز از ميادين گفت: با توجه به تعدد ميادين نفتي در دنيا و آماري که طبق يک روش آمارگيري به دست آمده است به طور متوسط در خاورميانه با توجه به عمده ميادين آهکي و کربنات که در اين منطقه وجود دارد، اين ضريب برداشت به طور متوسط بين 30 تا 35 درصد از مخازن نفتي است. برداشت از اين ميادين ضعيف تر است، به عنوان مثال در ميادين ماسه اي و سندي ضريب برداشت هايي که در سطح دنيا دارد معمولا بالاي 60 درصد هم گزارش شده است.
وي ادامه داد: البته موارد استثنايي هم وجود دارد که بعضا اعداد و ارقام از اين رقم بالاتر رفته و يا بسيار پايين تر بوده است. به عنوان مثال در مخازني مانند مخازن بنگستان که اين عدد بين هفت يا هشت درصد است که رقم بسيار پاييني است ولي در ميادين کربناته کشور چيزي در حدود 24 يا 25 درصد برداشت خواهيم داشت. البته برخي ميادين خاص هم وجود دارد مانند ميدان اهواز که نرخ ضريب برداشت 35 تا 37 درصد ذکر شده است.
عمادي تصريح کرد: البته شکل و ويژگي ميدان و فعال بودن برخي مکانيزم هاي رانش در آنها و ازجمله سنگ مخزن اين مطلب را منعکس مي کند که عملکرد همه ميادين مشابه هم نيست و هر ميداني مي تواند عملکرد متفاوتي داشته باشد و روشهايي هم که براي افزايش توليد از ميادين وجود دارد، طبيعتا مشابه نيست و روش هاي توليد و افزايش توليد متعدد و متنوع است.
وي افزود: براي همين هم است که روش هايي که در دنيا به عنوان تکنولوژي هاي مربوطه استفاده مي شود، جدا از روش ها و مکانيزم هاي حفاري که خيلي نقش تعيين کننده اي را در اين رابطه دارد، شيوه هاي ديگري مانند تزريق آب، تزريق گاز، ترکيب هردو، تزريق گاز CO2 و مواد شيميايي و پليمري و تزريق سيستم هاي حرارتي و روش هاي حرارتي و حتي احتراق درجا که از روش هاي قديمي است که براي نفت هاي سنگين و بسيار سنگين استفاده مي شد، روش هاي ديگري است که از مجموعه چند مورد از اينها عملا استفاده مي شود. همه اينها در دو پارامتر امکان سنجي فني و اقتصادي مقايسه مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]