واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
اصرار بزرگان بر کاندیداتوری سیدحسن خمینی
روز نو : «حسن آقا واقعا هم صلاحيت بالايي و هم وظيفه دارند. ايشان در وضعي نيست كه بتواند نسبت به آينده كشور بياعتنا بگذرد. منتها تكليفش را خودش ميداند. ما نميتوانيم به ايشان تكليف كنيم. من نظرم را ميدهم كه بهتر است بيايد. معلوم نيست كه ما در دنيا باشيم. الان نوبت آنهاست و بايد بيايند كه از انقلاب حفاظت كنند.» اين جملات آيتا... هاشمي درباره حضور یادگار امام در انتخابات در گفتوگو با نشریه طلوع است كه چندين نكته را در خود دارد. نخست اينكه مجلس خبرگان نيازمند نيروهاي جوان است. اين جمله موضوعي است كه علاوه بر آيتا... هاشمي، بسياري از صاحبنظران و حتي اعضاي مجلس خبرگان بر آن اتفاق نظر دارند. اعضاي مجلس خبرگان علاوه بر ويژگيهاي مندرج در قانون باید به شرايط روز آگاهي داشته باشند؛ تا به امروز هم اعضاي مجلس خبرگان كه از بزرگان و علماي كشور هستند بر همين منوال در اين مجلس حضور دارند. البته اين جوانگرايي در مجلس خبرگان هم حد دارد چنانكه آيتا... هاشمزاده هريسي از اعضاي فعلي مجلس خبرگان ميگويد: «همانگونه كه مجلس خبرگان عرصه سياست و سياستبازي نيست، عرصه جوانگرايي صرف نيز نيست. البته اين بدان معنا نيست كه جوانان را حذف كنيم و در واقع اينكه برخي از جوانان عالم و آگاه هم در مجلس خبرگان حضوريابند، بسيار خوب است اما اينكه اكثريت مجلس خبرگان را جوانان تشكيل بدهند، مغاير با ماهيت اين مجلس است.» از سوي ديگر حجتالاسلام غرويان استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اينكه در حال حاضر ميانگين سني اعضاي مجلس خبرگان بالاست، تاكيد كرد: «بايد نيروهاي جديد، جوان و نوگرا و بهروزتر در مجلس خبرگان باشند. جواناني كه اهل علم و فكر و انديشه هستند.» وی با اشاره به اينكه جوانگرايي نه به معناي ناپختگي، بلكه به معناي جواناني كه بهروزتر باشند و اهل اسلام باشند و اسلامشناسي جديد بتوانند ارائه كنند در خبرگان لازم و ضروري است، ابراز اميدواري كرد: «مجلس خبرگان آينده بتواند با تحرك و پويايي بيشتر ياور رهبر در عرصه مديريت كشور باشد.»
چرا سيدحسن خميني بيايد؟
بيشك یادگار امام علامه است اما پس از خطاب كردن او از سوي آيتا... هاشمي به عنوان علامه سيدحسن خميني برخي به اين موضوع خرده گرفتند و پرسيدند به چه دليل بايد او را علامه ناميد كه رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اخيرا پاسخ این سوال را اينچنين داده است: «اين به خاطر آن است كه نميدانند معناي كلمه علامه چيست. علامه يعني كسي كه زياد ميداند و حسن آقا خيلي ميداند و انسان بسيار خوشاستعدادي است و شبيه استعدادهاي امام را دارد و اهل كار كردن است. در قم درس خارج ميگويد و شاگردهاي خوبي دارد. انسان كوچكي نيست كه علامه برايش زياد باشد. من نميدانم چه معنايي از علامه ميفهمند كه حساسيت نشان ميدهند.» بنابراين در ميزان علم و دانايي او ترديدي نيست. اما آنچه بيش از همه سبب اصرار بر حضور سيدحسن خميني در انتخابات مجلس خبرگان ميشود سوق دادن جوانان به سمت اين مجلس است چرا كه بيترديد سيدحسن خميني حاميان بيشماري در بين اقشار مختلف كشور اعم از جوانان و اقشار دانشگاهي دارد و حضور و طرح ديدگاههاي او در مجلس خبرگان ميتواند بر ميزان تمايل به اطلاع از عملكرد اين مجلس در نسل جديد بيفزايد. وی با بيان شيوا و دلنشين خود ميتواند آرمانها و اهداف امام(ره) را در مجلس خبرگان بيش از هميشه پررنگ كند و اين موضوع مورد توجه افكار عمومي است.
همه حامي او هستند!
چندي پيش حجتالاسلام محسن غرويان كه زمزمههاي كانديداتوري او هم براي مجلس خبرگان به گوش ميرسد به آرمان گفته بود: «من به آيتا... سيدحسن خميني گفتم عقيدهام اين است كه ايشان وارد انتخابات شوند؛ چرا كه مردم بسيار علاقه دارند يادگار امام در مسائل سياسي و اجتماعي حضور بيشتر و فعاليت پررنگتري داشته باشد و امروز همين مردم ميخواهند سيدحسن خميني در انتخابات مجلس خبرگان حضور پيدا كند.» وي درباره «نظر علما و بزرگان قم» درباره حضور احتمالي سیدحسن خميني در انتخابات مجلس خبرگان نيز به حمايت ضمني «مراجعي» چون آيتا... جوادي آملي و آيتا... بيات زنجاني از نوه آيت خميني اشاره كرده و گفته بود: «تصور ميكنم فضاي عمومي حوزه قم، عشق و علاقه وافري به بيت امام دارد و علاقهمند هستند كه حضور يادگار امام در عرصههاي مختلف مشابه حضور پدر بزرگوارشان يعني حاج احمد آقا و امامخميني بسيار پررنگتر از اكنون باشد. يكي از اين صحنهها ميتواند عرصه انتخابات مجلس خبرگان باشد. تصور ميكنم حوزويان نسبت به لزوم حضور ايشان در صحنه خبرگان اتفاق نظر دارند.» غرويان درباره واكنش احتمالي تشكلهايي چون «جامعه مدرسين حوزه علميه قم»، نزديك به اصولگرايان، نيز گفته است: «به نظر من جامعه مدرسين هم همراهي ميكند» و «ترديدي نيست بزرگان جامعه مدرسين هم كه از همراهان امام بودهاند بر ضرورت بقاي انديشههاي امام خميني و استمرار و اشاعه آن تاكيد دارند بنابراين توانمندترين شخصيتي كه هماكنون ميتواند در اين مسير فعال باشد و به تبيين انديشههاي بنيانگذار انقلاب اسلامي بپردازد، آيتا... سيدحسن خميني است. » این مدرس حوزه از «فضاي بد، آلوده و تهمتپراكني» به عنوان «يكي از دلايل ترديد» سیدحسن خميني براي «حضور در انتخابات مجلس خبرگان» ياد كرده و گفته است: «اين فضا از سالهاي گذشته رواج پيدا كرده و بايد راهي براي پايان آن يافت.»
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]