محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830537177
عضويت ايران در سازمان همکاري شانگهاي در سايه توافق هسته اي
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۳۱ق.ظ)
عضويت ايران در سازمان همکاري شانگهاي در سايه توافق هسته اي موج- گروه بين الملل خبرگزاري موج؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سازمان همکاري شانگهاي در سال ۲۰۰۱ تاسيس شد و در حال حاضر کشورهاي روسيه، چين، ازبکستان، قرقيزستان، تاجيکستان و قزاقستان اعضاي اصلي آن به شمار مي روند.
علاوه بر اعضاي اصلي، ابتدا مغولستان در سال ۲۰۰۴ و يک سال بعد ايران، پاکستان، هند و افغانستان در سال ۲۰۱۲ به عنوان عضو ناظر به اين سازمان ملحق شدند.
مهم اين که؛ در تير سال جاري (1394) سران کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي در اجلاس اوفا، به واسطه امضاي سندي با عضويت کامل پاکستان و هند در سازمان همکاري شانگهاي موافقت کردند. به اين ترتيب، با امضاي سند مربوطه، روند و مراحل عضويت کامل هند و پاکستان در سازمان همکاري شانگهاي آغاز شد. اين دو کشور در ماه سپتامبر سال 2014 بطور رسمي درخواست عضويت در سازمان همکاري شانگهاي را تقديم اين سازمان کرده بودند.
ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه در اجلاس سران اين سازمان در تير سال جاري اعلام کرد که ارمنستان، کامبوج، نپال و جمهوري آذربايجان به عنوان شريک براي گفت وگو در سازمان همکاري شانگهاي پذيرفته مي شوند.
بلاروس به همراه ترکيه و سريلانکا نيز درحال حاضر شرکاي گفتگوي سازمان همکاري شانگهاي هستند و روساي جمهوري و هيات هاي نمايندگي اين کشورها به عنوان ميهمانان ويژه در اجلاس اوفا شرکت داشتند.
پوتين نيز در ديدار با آلکساندر لوکاشنکو رئيس جمهوري بلاروس گفت که تصميم براي اعطاي موقعيت عضو ناظر به بلاروس گرفته شده است.
گفتني است؛ جمهوري اسلامي ايران از سال 2005 به عنوان ناظر در سازمان همکاري شانگهاي حضور دارد و درخواست خود را براي عضويت کامل در اين سازمان ارائه کرده است.
سازمان همکاري شانگهاي ترکيبي از اهداف سياسي، امنيتي و اقتصادي را به صورت همزمان دنبال مي کند و مبارزه با تروريسم، جدايي طلبي و همچنين افراط گرايي را از اهداف اصلي خود مي داند. در اين ميان، مبارزه با نفوذ غرب و ناتو در منطقه آسياي مرکزي نيز از جمله مسائل راهبردي است که کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي به آن توجه ويژه اي دارند.
دکتر علي فتح الله نژاد، کارشناس شوراي روابط خارجي آلمان معتقد است که پيوستن جمهوري اسلامي به سازمان همکاري شانگهاي به نفع ايران است. وي مي گويد: با طي شدن مراحل عضويت دائم هند و پاکستان در سازمان همکاري شانگهاي، اين نهاد به انجمني طراز اول در حوزه وسيع اوراسيا تبديل شده و ايران مي تواند از اين موقعيت در زمينه هاي مختلف اقتصادي و سياسي بهره برداري کند.
از سويي ديگر، سيد حسين موسويان، دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي ايران اعتقاد دارد که عضويت ايران در سازمان همکاري شانگهاي (SCO) براي روابط اقتصادي اين سازمان با شرکايش در سراسر آسيا مفيد است.
موسويان درباره عضويت احتمالي تهران در سازمان همکاري شانگهاي در کنفرانسي در شوراي ملي روابط آمريکا و اعراب گفت: اين امر روابط اقتصادي ايران را با آسيا تحت تاثير قرار خواهد داد.
وي ادامه داد: اگر اعضاي اين سازمان ايران را بپذيرند، اين موضوع فرصتهاي بيشتري را براي همکاريها در آسيا فراهم خواهد کرد.
بسياري از ناظران بر اين باورند که با عضويت ايران به عنوان يک قطب بزرگ سياسي و اقتصادي در منطقه و جهان اقتدار اين سازمان در مسايل منطقه اي و بين المللي و اجراي طرح هاي مشترک انرژي نيز با افزايش قابل توجهي همراه خواهد بود.
ليو وي جيان، روزنامه نگارچيني در مطلبي که روزنامه ارگاني گلوبال تايمز چين هم به آن پرداخته، آورده است که اگر ايران به عضويت اين سازمان که زير تسلط غرب نيست درآيد، طبيعتا اعضاي ديگري هم خواستار ورود به آن خواهند شد. به اعتقاد وي در صورت ورود کشورهاي ديگر به اين سازمان يک سازمان منطقه اي بسياري قوي در زمينه هاي امنيتي و اقتصادي شکل مي گيرد.
ليو، استاد موسسه مطالعات بين المللي شانگهاي بر اين باور است که ايران بيش از گذشته به عضويت رسمي سازمان همکاري شانگهاي نزديک شده است.
شايان ذکر است؛ پيشتر مقامات اين سازمان و روساي جمهور کشورهاي عضو نيز درباره پيوستن جمهوري اسلامي به اين سازمان در صورت دستيابي به توافق هسته اي سخن گفته اند. در اين راستا، لاوروف وزير امور خارجه روسيه، اواسط فروردين ماه سال جاري، اعلام کرد که اگر توافق هستهاي با ايران حاصل شود، دورنماي پيوستن اين کشور به سازمان همکاري شانگهاي «خوب» است.
اواسط تيرماه سال جاري نيز دميتري مزنتسف، دبيرکل سازمان همکاري شانگهاي در يک مصاحبه تلويزيوني اعلام کرد: سطح پيشرفت مذاکرات هسته اي ميان ايران و گروه 1+5، تا اندازه زيادي ميزان نزديکي و مشارکت اين کشور به سازمان همکاري شانگهاي را تعيين خواهد کرد.
در همين مقطع زماني و کمي قبل از مذاکرات نهايي هسته اي ايران، آنتون کوبياکوف مشاور ولاديمير پوتين، رئيس جمهوري روسيه بر عضويت کشورمان در سازمان همکاري شانگهاي پس از لغو تحريم هاي شوراي امنيت تاکيد کرد.
در اين ارتباط، مشاور رئيس جمهوري روسيه خاطرنشان کرد: با لغو تحريم هاي شوراي امنيت در مورد ايران، اين کشور به عضويت سازمان همکاري شانگهاي درمي آيد و عضويت ايران در اين سازمان در دستور کار اجلاس شانگهاي قرار دارد.
کارشناسان دو دليل اصلي را زمينه ساز هموار شدن شرايط براي پيوستن جمهوري اسلامي به سازمان همکاري شانگهاي مي دانند. اول، تيرگي روابط روسيه با غرب و تشديد رقابت چين با کشورهاي غربي و آمريکا و دوم به نتيجه رسيدن مذاکرات هسته اي ايران.
مهم اينکه؛ به دنبال بحران اوکراين شاهد تنش شديد بين روسيه و غرب هستيم، که از نتايج آن مي توان به خروج روسيه از عضويت گروه جي ۸ (هشت قدرت اقتصادي جهان) در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد، که در نتيجه اين موضوع منطق جديدي در حال سايه انداختن بر روابط روسيه با غرب است. بنابراين؛ روسيه از پيوستن جمهوري اسلامي به سازمان همکاري شانگهاي به عنوان کشوري که ممکن است کفه روابط را به سوي شرق متمايل کند، ابايي ندارد.
علاوه بر اين، چين نيز به عنوان ديگر بازيگر کليدي سازمان همکاري شانگهاي مورد هجمه چرخش سياست هاي آمريکا به سمت منطقه آسيا – پاسيفيک قرار گرفته است که با رعايت حسن تعبير، ادامه همان سياست مهار پکن از سوي واشنگتن است. رقابت چين با غرب نيز زمينه ساز پيوستن جمهوري اسلامي به سازمان همکاري شانگهاي خواهد بود.
موضوع دوم اين است که تا مدتي قبل کشورهاي عضو سازمان مورد بحث بر اين عقيده بودند که چنانچه کشوري تحت تحريم باشد نمي تواند به عضويت سازمان همکاري شانگهاي در آيد، اما؛ حالا با توافق وين و برداشته شدن تدريجي تحريم ها و تحت حمايت هاي چين و روسيه، ايران به آستانه عضويت رسمي سازمان رسيده است.
دکتر علي آدمي، کارشناس روابط بين الملل و استاد دانشگاه علامه طباطبايي نيز معتقد است که بسياري از موانع تجاري ميان جمهوري اسلامي با چين و روسيه در سال هاي اخير به دليل تحريم هاي اعمالي از سوي غرب بوده است و با برطرف شدن تحريم ها به واسطه توافق هسته اي، روابط ايران با چين و روسيه گسترش خواهد يافت.
وي ادامه مي دهد: با وجود تمايل جمهوري اسلامي براي گسترش روابط با تمامي کشورها و از جمله با چين و روسيه اين کشورها در مورد نزديکي جمهوري اسلامي به کشورهاي غربي نگراني دارند که بي مورد به نظر مي رسد.
به نظر اين کارشناس پس از اجرايي شدن توافق هسته اي و برطرف شدن تحريم ها عملاً دوري جمهوري اسلامي از کشورهايي مانند چين و روسيه اتفاق نمي افتد و در دوره پساتحريم اگر روابط ايران با اين کشورها بيشتر نشود کمتر نيز نخواهد شد.
دکتر آدمي معتقد است که احتمالاً چين و روسيه به منظور جذب جمهوري اسلامي به سمت خودشان تسهيلاتي در مورد عضويت جمهوري اسلامي در سازمان شانگهاي و حتي گروه بريکس قائل شوند.
وي تأکيد دارد که روابط جمهوري اسلامي با چين و روسيه از گذشته وجود داشته است و به نظر نمي رسد که آمريکايي ها با توجه به اين موضوع به سمت توافق هسته اي کشيده شده باشند.
اين کارشناس در پايان توضيح مي دهد: آمريکايي ها نيز آگاهي دارند که سياست جمهوري اسلامي نسبت به چين و روسيه در دوره پساتحريم تغييري نخواهد کرد و ممکن است که جمهوري اسلامي به سمت برقراري روابط با کشورهاي غربي گرايش داشته باشد، امّا؛ اين موضوع به معني دور شدن از مسکو و پکن نيست.
شهربانو علي جمعه پور
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
توافق وین ، زمینه عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای را فراهم کرد
توافق وین زمینه عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای را فراهم کرد دیمیتری مزنتسف دبیرکل سازمان همکاری شانگهای گفت توافق وین زمینه را برای عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای فراهم کرد آفتاب به گزارش ایرنا مزنتسف روز سه شنبه در حاشیه نشست رسانهعضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای ماهیت ژئوپلیتکی دارد
کارشناس شورای روابط خارجی آلمان در گفتگو با مهر عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای ماهیت ژئوپلیتکی دارد شناسهٔ خبر 2864053 - یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۱۲ بین الملل > ایران در جهان دکتر علی فتح الله نژاد معتقد است امنیت ملی را نمی توان از رفاه اقتصادی مجزا دانست چرا کعضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای ماهیت ژئوپلیتیک دارد
کارشناس شورای روابط خارجی آلمان در گفتگو با مهر عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای ماهیت ژئوپلیتیک دارد شناسهٔ خبر 2864053 - یکشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷ ۱۲ بین الملل > ایران در جهان دکتر علی فتح الله نژاد معتقد است امنیت ملی را نمی توان از رفاه اقتصادی مجزا دانست چرا کوزیر خارجه آلمان: اختلافات ما با ایران با توافق هستهای حل نمیشود/ خواهان همکاری اقتصادی گستردهای با عربستا
وزیر خارجه آلمان اختلافات ما با ایران با توافق هستهای حل نمیشود خواهان همکاری اقتصادی گستردهای با عربستان هستیماشتان مایر وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با شبکه العربیه با بیان اینکه از دخالتهای ایران در امور کشورهای عربی آگاهیم بر روابط اقتصادی کشورش با عربستان و کشورهای شواستقبال کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از توافق هسته ای ایران و گروه 1+5
استقبال کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از توافق هسته ای ایران و گروه 1 5 کویت - ایرنا - وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان نشست مشترک خود در دوحه علاوه بر استقبال از توافق هسته ای ایران و گروه 1 5 بر اهمیت تقویت روابط سیاسی با جمهوری اسلامی تاکید کردند به گمدودف:توافق هسته ای امکانات گسترده ای رابرای همکاری ایران و روسیه فراهم می کند
مدودف توافق هسته ای امکانات گسترده ای رابرای همکاری ایران و روسیه فراهم می کند روز نو دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه اعلام کرد توافق در مورد برنامه هسته ای ایران امکانات گسترده ای را برای توسعه همکاری های تهران و مسکو فراهم می کند به گزارش ایرنا مدودف در مصاحبه با روزنامه مصریتوافق هسته ای، زمینه ساز تقویت همکاری اقتصادی- تجاری ایران و پاکستان است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در گفت و گو با رسانه پاکستانی توافق هسته ای زمینه ساز تقویت همکاری اقتصادی- تجاری ایران و پاکستان است اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در مصاحبه با یکی از پرمخاطب ترین روزنامه های انگلیسی زبان این کشور گفت که توافق هستوزرای خارجه شورای همکاری خلیجفارس و کری پشت درهای بسته/ توافق هسته ای ایران، سوریه، یمن و فلسطین در دستور کار
وزرای خارجه شورای همکاری خلیجفارس و کری پشت درهای بسته توافق هسته ای ایران سوریه یمن و فلسطین در دستور کار نشست وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با همتای آمریکایی آنها در قطر و پشت درهای بسته آغاز شد به گزارش نامه نیوز به نقل از شبکه الجزیره خالد العطیه وزیرملت ایران با توافق هسته ای تصمیم قاطع و حساب شده ای اتخاذ کرده است
این خبر تکمیل می شود ملت ایران با توافق هسته ای تصمیم قاطع و حساب شده ای اتخاذ کرده است سنندج - ایرنا - رییس جمهوری با اشاره به اینکه می خواستند ایران را در سطح بین المللی به کشوری تبدیل کنند که دارای مساله امنیتی است گفت بازگشت فضای امنیتی به کشور امکانپذیر نیست و ملت ایران بادیدگاه وزیر انرژی آمریکا درباره مخالفتها با توافق هستهای/ بازتاب تغییر موضع انگلیس درباره سفر به ایران/ واکن
دیدگاه وزیر انرژی آمریکا درباره مخالفتها با توافق هستهای بازتاب تغییر موضع انگلیس درباره سفر به ایران واکنش پ ک ک به حملات ارتش ترکیه دیدگاه وزیر انرژی آمریکا درباره مخالفان توافق هسته ای در آمریکا ادعای یک نماینده دموکرات درباره توافق هسته ای ایران دیدگاه معاون رئیس جمهوشش افسانه بافی بزرگ درباره توافق هسته ایران
شش افسانه بافی بزرگ درباره توافق هسته ایران توافق هسته ای ایران یک دستاور تاریخی است که از حمایت کامل قدرت های بزرگ جهانی برای مسدود کردن مسیر دستیابی ایران به سلاح هسته ای طی ده سال آینده یا بیشتر برخوردار است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر خبرگزاری صدا و سیما به نقل ازراهی که ایران با توافق انتخاب کرد/ اعراب برنده مذاکرات هستهای
در تحلیل واشنگتنپست مطرح شد راهی که ایران با توافق انتخاب کرد اعراب برنده مذاکرات هستهای توافق هسته ای از نظر نظامی به نفع اعراب است زیرا در حالی که اوباما به آنها قول کمک های نظامی مضاعف داده ایران دستکم باید 5 سال دیگر منتظر رفع تحریمهای نظامی سازمان ملل باشد به گزارش سراهمیت و تاثیر توافق هسته ای ایران بر روسیه از نگاه سفیر کشورمان در مسکو
اهمیت و تاثیر توافق هسته ای ایران بر روسیه از نگاه سفیر کشورمان در مسکو بین الملل > دیپلماسی - سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو اهمیت و تاثیر توافق هسته ای بر فدراسیون روسیه را تشریح کرد به گزارش خبرآنلاین مهدی سنایی سفیر کشورمان در روسیه در صفحه شخصی خود در فیس بوحمایت ستارههای هالیوود از توافق هستهای با ایران/نگذارید اعضای کلهداغ کنگره مرتکب اشتباه شوند
حمایت ستارههای هالیوود از توافق هستهای با ایران نگذارید اعضای کلهداغ کنگره مرتکب اشتباه شوندجمعی از ستارههای هالیوود از جمله مورگان فریمن در حمایت از توافق هستهای با ایران یک کمپین تبلیغاتی تشکیل دادهاند به گزارش خبرنگار سینمایی فارس برخی از ستارههای هالیوود ازباب کورکر: توافق، برنامه هستهای ایران را صنعتی خواهد کرد
شنبه ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۳ رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا تاکید کرد که توافق هستهای دولت اوباما با ایران به این کشور فرصت میدهد تا برنامه هستهایاش را در طول زمان صنعتی کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از هیل باب کورکر سناتور جهوریخواه ایالت تنسی دهزینه ۱۰۰ میلیون دلاری آیپک برای سمپاشی علیه توافق هسته ای ایران
گاردین خبر داد هزینه ۱۰۰ میلیون دلاری آیپک برای سمپاشی علیه توافق هسته ای ایران شناسهٔ خبر 2872709 - یکشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۷ بین الملل > ایران در جهان همزمان با فراخوان باراک اوباما برای حمایت از توافق هسته ای ایران یک روزنامه انگلیسی از هزینه ۴۰ میلیون دلاری لابی قدتوافق هستهای با ایران خواب را از من گرفته است
وزیر انرژی امریکا عنوان کرد توافق هستهای با ایران خواب را از من گرفته است ارنست مونیز میگوید آنچه بیش از هر چیز وی را نگران میکند مخالفت کنگرۀ امریکا با برجام است به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز ارنست مونیز وزیر انرژی امریکا و مذاکره کنندۀ ارشد دولت اوباما در مذاکرات هسته&z-
گوناگون
پربازدیدترینها