تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 11 اسفند 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه نفس از لذتهاى دنيوى سودمندترين روزه‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قالیشویی اسلامشهر

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1863035524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کم‌توانی اقتصاد اردبیل با ضعف درآمد خانوارها/دغدغه معیشت گران


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
کم‌توانی اقتصاد اردبیل با ضعف درآمد خانوارها/دغدغه معیشت گران

فقر در ایران


شناسهٔ خبر: 2878088 - یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۱
استانها > اردبیل

اردبیل – پایین بودن سطح درآمد در اردبیل موجب شده است فشار مضاعفی بر دوش خانوارهای کم درآمد در مشکلات اقتصادی تحمیل شود، معضلی که تاثیر خود را در کل اقتصاد استان نشان می‌دهد. خبرگزاری مهر- گروه استانها: بر اساس آخرین سرشماری جمعیت استان اردبیل چیزی حدود یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر است. این استان در حالی که یک و ۹ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده است بر اساس آمار های اخذ شده نفوس و مسکن بالغ بر ۱.۶۶ درصد از جمعیت را در خود جای داده است.فقر معیشتی به واسطه سطح درآمد پایین در این استان  به نسبت متوسط درآمد کشور که طی سال های اخیر نگرانی هایی را به دنبال داشته در حالی است که این استان در گروه استان هایی قرار دارد که کمترین رشد جمعیتی را داشته و با وجود رتبه های قابل توجه در مهاجر فرستی همچنان در توازن معیشتی دچار مشکل است.تنگناهای مالی از جمله مهمترین دغدغه های فکری و روحی پایان ماه اغلب خانواده ها است و در بیشتر صنوف درآمد ها به سختی با نیازهای ضروری خانوار همخوانی دارد. تا جایی که همین فقر خود پدیده های اجتماعی از جمله مهاجرت بی رویه از شهرها به استان های دیگر، مهاجرت از روستاها به شهرها و بروز حاشیه نشینی، کاهش امنیت اجتماعی و اقتصادی و در ادامه مشکلات ریشه دار و عمیق اجتماعی از جمله افزایش سن ازدواج، تمایل اندک خانواده ها به فرزند آوری و رکود بازار را به دنبال داشته است.این در حالی است که در برنامه ریزی های توسعه استان اردبیل با وجود تاکید مسئولان این استان نه تنها به عنوان یک استان محروم شناخته نمی شود، بلکه همواره از توزیع ناعادلانه ثروت رنج برده است. در عین حال کمند بی پولی و فقر با توسعه نیافتگی، نبود صنایع مادر و ضعف سرمایه گذاری ها با تورمی روبه رشد هر سال سفت تر از سال قبل شده و تاثیر درآمد پایین را در اقتصاد کل استان محسوس ساخته است.درآمد پایین تر از متوسط سایر استان هابه گفته مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان اردبیل درآمد سرانه استان اردبیل بر اساس آخرین آماری که در سال ۹۲ استخراج شده است کمتر از متوسط کشوری است.هاشم مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نرخ تورم برای ۴۰۰ قلم کالا محاسبه می شود و وضعیت ماهانه و سالانه آن استخراج می شود، تصریح کرد:  علاوه بر تورم کشوری بانک مرکزی در استان ها نیز نرخ تورم را محاسبه می کند؛ بررسی ها نشان می دهد در استان اردبیل نرخ تورم تقریبا برابر کشور است. اما چون سطح درآمد پایین است، نرخ تورم بیشتر خود را نشان می دهد.
خط فقر
وی افزود: هر چند تغییرات نرخ تورم به نسبت سال های اخیر بهبود یافته  و ۱۵ درصد تورم در بازار ضروری است اما چون قدرت خرید مردم پایین است تورم تاثیر بیشتری از خود نشان می دهد.مظفری معتقد است کاهش قدرت خرید مردم حرکت به سوی فقر است و در صورتی که اگر قیمت افزایش یابد درآمد هم افزایش یابد و مردم باز قدرت خرید کمی داشته باشند آن وقت می توان استنباط کرد ما به سمت فقر معیشتی می رویم.بار سنگین فقر به دوش نهادهای حمایتی دستاورد فقر معیشتی که در محاوره شهروندان اردبیلی به کررات از میان حرف و صنوف مختلف شنیده می شود کاهش سطح رفاه و سلامت اجتماعی و تحمیل بار سنگین به دوش نهادهای حمایتی است.به طوریکه مدیرکل بهزیستی استان اردبیل از مراجعات پی در پی خانوارها برای دریافت حمایت نقدی و جنسی به خبرنگار مهر گفت و تاکید کرد: در صورتی که برخی ورودی های این نهاد اجرایی در استان توانمند نشده و از چرخه حمایت خارج نشوند باید تاکید کنم ما با افزایش ورودی مواجه ایم.رویا احمدیان با تاکید به آسیب های اجتماعی گسترده پیرامون فقر بیان داشت: بیشترین مراجعان ما زنان سرپرست خانوار هستند که به دلایل مختلف سرپرست ندارند و برخی حتی در تامین نان شب محتاج اند.در عین حال مدیر کل کمیته امداد استان اردبیل به فقر تزایدی در این استان تاکید کرد و در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر افزایش یا کاهش فقر در این استان، افزود: بنده به جرات می گویم آمار فقر نه تنها کاهش ندارد بلکه با افزایش همراه است.نگرانی بهروز زلالی نیز متمرکز برخانوارهایی با زن سرپرست است که ۵۸ درصد از خانوارهای تحت پوشش این نهاد حمایتی را شامل می شوند.مساعدت ها کفاف نمی کندزلالی در خصوص خروجی سیاست گذاری ها و برنامه های حمایتی متذکر شد: متاسفانه فقر به حدی افزایش یافته که مساعدت ها کفاف نمی کند و ما به غیر از ۳۱ هزار خانوار تحت پوشش به ۱۵ هزار خانوار به صورت موردی کمک می کنیم.مدیرکل کمیته امداد استان افزود: بنده بارها در جلسات مختلف نسبت به افزایش فقر و افزایش تعداد زنان سرپرست خانوار هشدار داده ام و اگر با همین منوال پیش برویم تا پایان سال ۶۰ درصد خانوارهای تحت پوشش ما با سرپرست زن اداره خواهند شد.
فقرا زاهدان در روز عید فطر
تاکیدات مدیر کل کمیته امداد استان در حالی است که تمامی سیاست ها و برنامه های راهبردی دستگاه های حمایتی در راستای فقر زدایی، توانمند سازی و ارتقا سطح رفاه اجتماعی به حدی در مقابل سیل فقر کم توان بوده که دستاورد آن توانمند سازی تعدادی قلیل به نسبت افراد تحت پوشش است.فقر قابل توجه به تعبیر مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل نه تنها محدود به قشر خاص بلکه گستره عمومی جامعه است.توانایی پس انداز فقط ۹۰۰ هزار تومان در سالحسین منوری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص مقایسه درآمد -هزینه شهروندان اردبیلی افزود: در جامعه شهری درآمد سالانه ما به صورت میانگین ۱۶۵ میلیون ریال و در جامعه روستایی نیز ۱۶۴ میلیون ریال است.وی بیان داشت: این در حالی است که هزینه ها نیز رقم نزدیک به ارقام ذکر شده بوده و در نتیجه یک خانوار اردبیلی در سال می تواند حدود ۹۰۰ هزار تومان پس انداز کند.مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد شاغل محسوب می شوند اما به عقیده بنده فرد شاغلی که نتواند هزینه زندگی خود را تامین کند در حکم یک فرد بیکار است و در سال ۹۰ بر اساس آمارهای ذکر شده درآمد و هزینه در اردبیل مساوی بوده و در قشر کارگری نیز به مراتب درآمد کمتر بوده است.منوری تاکید دارد که یکی از دلایل فقر معیشتی به پرداختی های نازل بر می گردد و به عنوان مثال در بخش خصوصی ۹۰ درصد پرداختی ها با نرخ حداقل محاسبه می شوند و اگر بیش از حداقل پرداخت شود بر اساس توافق طرفین است.اختلاف طبقاتی در بدنه شهرینکته مورد تاکید کارشناسان این است که علاوه بر سهم کمتر اعتبارات استانی و پرداختی های ناچیز بخش خصوصی ثروت در اردبیل توزیع متوازن ندارد.صادق منوچهری کارشناس علوم اجتماعی در این خصوص به مهر گفت: بارها شده شما در چهره شهر کنار یک خانه کلنگی و ارزان شاهد ساخته شدن یک آپارتمان لوکس چند طبقه بودید و این همان مصداق فاصله های طبقاتی است.منوچهری با بیان اینکه توزیع ثروت در اردبیل به شکل نامتعارف است، اضافه کرد: ما یا خانواده بسیار مرفه داریم و یا خانواده بسیار فقیر و همین اختلاف طبقاتی بیماری هایی مانند چشم و هم چشمی و تجمل گرایی را به دنبال داشته است.این کارشناس تاکید دارد که هر چند پدیده اختلاف طبقاتی منحصر به استان اردبیل نیست اما در این استان محروم هر روز آتش چشم و هم چشمی را تندتر می کند و ماشین فلان فرد، خانه فلان دوست و مسافرت خارجی فلان فامیل بحث های محاوره ای بین شهروندان است که هر روز به گوش می رسد.منوچهری متذکر شد: اختلاف طبقاتی تا زمانی که ثروت غنی برای بهبود معیشت ثروت فقیر با سرمایه گذاری و ایجاد واحدهای تولیدی و صنعتی، فرهنگی، اقتصادی و ... به کار گرفته نشود ادامه یافته و پول غنی سرمایه های ناچیز فقیر را در خود ذوب خواهد کرد.نقش مسئولان در کاهش سطح فقرتمامی این مشکلات که به چمبره های آسیب این استان بدل شده در حالی به قوت خود باقی است که بارها از سوی مسئولان استان به آن اشاراتی شده است.مسئولان استانی بارها در سفر مقامات کشوری سطح پایین درآمدها، ناتوانی مردم در تامین خود و مشکلات عدیده اجتماعی را طرح کرده و برای جذب اعتبارات بیشتر در پروژه های مختلف این موضوع را دستاویز قرار داده اند.
جهاد علیه فقر و فراموشی
استاندار اردبیل در سفر رئیس جمهور طی سال گذشته با جذب کامل اعتبارات عمرانی استان اردبیل را به کارگاه بزرگ عمرانی تشبیه کرد که قرار است پروژه های مختلف در آن رونق گرفته و اردبیل در ریل توسعه محرومیت را پشت سر بگذارد.از سویی مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان تاکید دارد که به غیر از درآمد عموم مردم در بخش درآمد دولتی و بنگاه های اقتصادی نیز اردبیل وضعیت مطلوبی ندارد.مظفری در این خصوص به خبرنگار مهر بیان داشت: در سال جاری درآمد دولتی استان ۷۹۰ میلیارد ریال بوده که شامل مالیات، فروش کالا و خدمات دولتی، جرایم و خسارت و درآمد متفرقه است. بخش عمده این درآمد شامل ۶۶۰ میلیارد ریال مالیات هایی است که دولت اخذ کرده است.وی اضافه کرد: در بخش درآمد بنگاه های اقتصادی باید گفت علی رغم فعالیت اقتصادی در حوزه های مختلف درآمد بنگاه ها به دلیل رکود بازار و پایین آمد سطح درآمد مردم کاهش یافته است.مظفری معتقد است اگر واقع بین باشیم با این پول نمی شود کاری کرد؛ دولت باید از محل منابع ملی به استان پول تزریق کند. علاوه بر این تسهیلات ارزان قیمت در اختیار استان قرار دهد.به گفته مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان ما در حال حاضر برای بخش تولید تسهیلاتی می دهیم که نرخ آن مشابه استان تهران است و در واقع باید گفت هیچ امتیازی در این راستا برای ما قائل نشده اند؛ از خود صندوق توسعه ملی با ۱۸ درصد نرخ سود تسهیلات دریافت می کنیم و برای اردبیل سهمی ویژه اختصاص نمی یابد.وی تاکید دارد که در عین حال دولت می تواند با جبران زیان بخش کشاورزی از جمله در بروز خشکسالی و سرمازدگی به حمایت از این بخش اقدام کند.برنامه ریزی های کلان و خرد باید با لحاظ آسیب های ناشی از فقر امروز و ناکامی ها در تامین نیازهای اولیه و ضروری خانواده ها توام با نگاه جامع نگر بوده و بتواند نسل درگیر با فقر را به یک آرامش برساند.بی توجهی به سهم بخش خصوصی و دانشگاهیان و کارشناسان و از سویی کارنامه فعالیت نمایندگان مجلس استان برای کسب اعتبار بیشتر برای اردبیل در حالی نکته قابل طرحی ندارد که تزریق های قطره چکانی به تاکید تحلیل گران اقتصادی استان حتی بدون تلاش هایی که اغلب در جلسات برجسته می شود به صورت طبیعی انجام می شد.سوال اینجاست که استان های با وضعیت مشابه اردبیل چه گام هایی برای بهبود معیشت شهروندان خود برداشتند و ما کجا غلفت کردیم که هنوز که هنوز است عبارت تکراری، «نداری و جیب خالی» را به گوش کودکانمان می خوانیم؟خبرنگار: ونوس بهنود









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن