تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالمان فرمانرواى بر شهرياران هستند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870474755




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا جرم‌گیری به دندان‌ها آسیب می‌رساند؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا جرم‌گیری به دندان‌ها آسیب می‌رساند؟
یک متخصص جراحی لثه و ایمپلنت در پاسخ به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند، گفت: این باور هیچ‌گونه مستندات علمی ندارد، زیرا مینای دندان ماده بسیار محکمی است.
کد خبر: ۵۲۲۷۴۸
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳:۴۰ - 09 August 2015




یک متخصص جراحی لثه و ایمپلنت در پاسخ به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند، گفت: این باور هیچ‌گونه مستندات علمی ندارد، زیرا مینای دندان ماده بسیار محکمی است.

به گزارش ایسنا،دکتر مروارید مافی اظهار کرد: دندان‌ها اعضای مهمی از بدن هستند و هرکدام نقش مهمی در سیستم جونده فرد و نحوه تغذیه وی بازی می‌کنند. علاوه بر این، دندان‌ها در زیبایی چهره نیز نقش بسیار مهمی دارند. این که ما 32 دندان در دهان داریم، نباید عامل بی‌توجهی به آن‌ها باشد. همان‌طور که فرد برای کار کردن به همه انگشتان دست خود نیاز دارد، برای حفظ زیبایی چهره و تغذیه مناسب نیز به همه دندان‌های خود نیاز دارد.

وی افزود: توصیه می‌شود بر اساس زمان پیشنهادی دندانپزشک یا جراح لثه، به طور دوره‌ای و معمولا یک تا دو مرتبه در سال برای معاینه دندان‌ها، لثه‌ها و در صورت لزوم جرم‌گیری دندان‌ها اقدام شود. حتی اگر در حال حاضر دیر اقدام کرده‌اید و لثه‌هایتان ملتهب هستند و هنگام مسواک زدن یا غذا خوردن خونریزی می‌کنند، می‌توانید با جرم‌گیری و رعایت بهداشت در توقف بیماری ایجاد شده، تلاش کنید.

استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز بیان‌ کرد: از تجمع مواد، املاح موجود در بزاق و باکتری‌ها، پلاک میکروبی روی دندان‌ها تشکیل می‌شود که حاوی بیش از یکصدهزار باکتری است. در واقع پلاک همان ماده سفیدرنگی است که وقتی برای مدتی از مسواک استفاده نمی‌شود، روی دندان‌ها تجمع می‌یابد. اگر این پلاک به خوبی از سطح دندان پاک نشود، به مرور زمان حالت معدنی و محکم به خود گرفته و تبدیل به جرم می‌شود. جرم و پلاک میکروبی روی آن، علت بروز بیماری‌های لثه‌ای، خون‌ریزی از لثه‌ها، تحلیل لثه و تحلیل استخوان نگهدارنده دندان‌ها است.

وی گفت: آثار منفی جرم و پلاک تنها محدود به دهان و دندان‌ها نبوده و می‌تواند پیامدهای مضری برای کل بدن نیز داشته باشد. بروز التهاب و عفونت در لثه‌ها منجر به تولید عوامل التهابی در بدن و جریان خون می‌شود و این عوامل التهابی می‌توانند بر روی سایر اندام‌ها آثار مخربی داشته باشند. به طور مثال التهاب لثه‌ها در زنان باردار می‌تواند ریسک زایمان زودرس یا تولد نوزاد با وزن کم را افزایش دهد.

این متخصص بیماری‌های لثه عنوان ‌کرد: التهاب لثه‌ها و عوامل التهابی ناشی از آن‌ها می‌تواند ریسک بروز سکته‌های قلبی و مغزی را نیز افزایش دهد. همچنین التهاب لثه‌ها در افراد مبتلا به بیماری قند یا دیابت می‌تواند کنترل قند خون را دچار اختلال کند و فرد مجبور می‌شود از دارو یا انسولین بیشتری جهت کنترل قند خون خود استفاده کند.

مافی اظهار کرد: برخی افراد معتقد هستند که جرم‌گیری به مینای دندان آسیب می‌رساند. متاسفانه این باور رواج یافته، هیچ‌گونه مستندات علمی ندارد زیرا مینای دندان ماده بسیار محکمی است. برای تراشیدن دندان‌های پوسیده از وسیله‌ای به نام توربین استفاده می‌شود که سر آن دارای یک فرز است و این فرز با سرعت 500 تا 600 هزار دور در دقیقه می‌چرخد؛ در حالی که وسایلی که برای جرم‌گیری استفاده می‌شوند، فاقد فرز هستند.

وی افزود: بر اثر لرزش مختصری که در نوک قلم‌های جرم‌گیری ایجاد می‌شود، جرم‌ها شکسته شده و از سطح دندان‌ها جدا می‌شوند. این لرزش در حداکثر قدرت خود به 40 تا 50 هزار لرزش در دقیقه می‌رسد که اصلا قابل قیاس با قدرتی که برای تراشیدن و آسیب رساندن به مینای دندان است، نیست.

استادیار دانشکده دندانپزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز با اشاره به این‌که بعضی از افراد فکر می‌کنند که پس از جرم‌گیری در بین دندان‌هایشان فاصله ایجاد شده یا دندان‌ها لق شده‌اند، گفت: معمولا در حالت عادی یک فضای مختصر بین دندان‌ها وجود دارد و این همان فضایی است که توصیه می‌شود آن را با استفاده از نخ دندان تمیز کرد. وقتی دندان‌ها با نخ تمیز نشوند و پلاک بین دندان‌ها باقی بماند، این پلاک به مرور زمان به جرم تبدیل می‌شود و فضای بین دندان‌ها را می‌بندد.

وی افزود: به مرور زمان تجمع جرم در بین دندان‌ها منجر به تحلیل لثه و استخوان زیرین آن می‌شود. فضای کوچکی که بر اثر این تحلیل ایجاد می‌شود نیز با جرم و پلاک پر می‌شود و این روند تخریبی ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که دندان قسمت زیادی از استخوان نگهدارنده خود را از دست می‌دهد و دچار لقی می‌شود.

مافی عنوان ‌کرد: متاسفانه وقتی دندان‌ها لق شوند، امکان انجام درمان موثری که لقی آن‌ها را برطرف کند، وجود ندارد و معمولا این دندان‌ها باید از دهان خارج شوند تا استخوان بیشتر از این تخریب نشود و امکان قرار دادن ایمپلنت از بین نرود. وقتی جرم‌های بین‌دندانی حذف می‌شوند، فضایی که به طور عادی در بین دندان‌ها وجود داشته یا بر اثر تخریب لثه و استخوان ایجاد شده، نمایان می‌شود و فرد تصور می‌کند که به دلیل جرم‌گیری این فضا ایجاد شده است، غافل از این‌که تجمع جر‌م‌ها و عدم انجام جرم‌گیری در زمان مناسب علت ایجاد این فضا بوده است.

وی گفت: در بعضی افراد ممکن است یک حساسیت دندانی گذرا پس از جرم‌گیری ایجاد شود که به دلیل چسبندگی جرم‌ها به ریشه دندان‌ها و آسیب‌رساندن به ریشه دندان است. پس از انجام جرم‌گیری و استفاده از خمیردندان‌های ضدحساسیت موجود در بازار به مدت سه تا چهار هفته، معمولا این حساسیت از بین می‌رود و مشکل خاصی وجود ندارد.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن