محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846218293
نقش مثبت رسانه ها در مذاکرات هسته ای از نگاه استادان ارتباطات
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نقش مثبت رسانه ها در مذاکرات هسته ای از نگاه استادان ارتباطات
تعدادی از استادان و کارشناسان حوزه ارتباطات معتقدند؛ اظهارات اخیر رییس جمهوری درباره نقش مهم رسانه ها در به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای، بیانگر اهمیت نقش مطبوعات و توجه ویژه دکتر روحانی به این عرصه است.
آفتاب : هادی خانیکی، حسن نمکدوست تهرانی و محمد تقی روغنی ها در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن بیان دیدگاه های خود نقش رسانه ها را در مذاکرات هسته ای مورد بررسی قرار دادند.
خانیکی گفت: از آنجا که نوع نگاه دولت، تیم مذاکره کننده هسته ای و وزارت امور خارجه نسبت به انتشار اخبار این رویداد مهم مثبت بود، رسانه ها اشراف بیشتری به نقش و جایگاه خود در انعکاس وقایع داشتند.
وی اظهار کرد: خصلت مسوولان در وزارت امور خارجه دیپلماتیک است و نسبت به مسایل، باز برخورد می کنند و در این میان شبکه های اجتماعی چون توئیتر و فیسبوک نیز به کمک رسانه ها آمدند.
خانیکی در پاسخ به این سوال که با توجه به موثر خواندن نقش نهادها از جمله رسانه ها در به نتیجه رسیدن توافق هسته ای از سوی رییس جمهوری، نقش رسانه ها در این میان چه بود؟ گفت: این فکر تا آنجا بود که رییس جمهوری از حضور فعال جوانان در فضاهای مجازی که به شیوه های مختلف در موضوع مذاکرات هسته ای وارد شده بودند نیز تشکر کرد و نقش رسانه ها را در توافق هسته ای تاثیرگذار دانست.
این استاد رشته ارتباطات اضافه کرد: از آنجا که مساله هسته ای ایران و مذاکرات ایران با گروه 1+5 در صدر اخبار جهان قرار داشت و در ایران نیز رسانه ها به عنوان خبر اول به آن نگاه می کردند؛ این مساله برای فعالیت رسانه ای در داخل کشور یک گام رو به جلو است.
خانیکی اظهار کرد: شاید عده ای بگویند این مساله امری بدیهی است که مساله هسته ای در صدر اخبار رسانه های کشور قرار گیرد اما باید توجه داشت که در گذشته و در زمانی که رییس جمهوری اسبق موضوع گفت و گوی تمدن ها و ادیان را مطرح کرد؛ با وجود اینکه این مساله خبر اول جهان بود اما در کشور ما به آن چندان توجهی نشد.
وی ادامه داد: این مساله که به چه میزان با اطلاع رسانی رسانه ها متن پیچیده مذاکرات هسته ای برای افکار عمومی باز شد، جای سوال است زیرا در این بین ابهاماتی پیش آمد که منجر به موضع گیری عده ای در رابطه با متن مذاکرات شد.
این استاد دانشگاه افزود: در این میان رسانه ها و خبرنگاران مخالف توافق هسته ای دستشان برای پرداختن به این موضوع بازتر بود و آنها در مقایسه با رسانه های موافق به اطلاعات بیشتری دسترسی داشتند.
وی تاکید کرد: در جریان مذاکرات هسته ای در میان رسانه ها، روزنامه نگاران و خبرنگاران متخصص و مسلط در این حوزه وجود نداشت و این ضعف در تمامی زمینه ها به چشم می خورد.
خانیکی اظهار کرد: در موضوعات تخصصی همچون آب، محیط زیست و آلودگی هوا کارشناس روزنامه نگار و یا روزنامه نگار کارشناس بسیار کم است که اگر این شکاف کم شود بهتر می توان در موضوعات مختلف به ویژه عرصه بین المللی نیز وارد شد و به انتشار تخصصی رویدادها پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: لازم است به مساله دیپلماسی رسانه ای در کنار انواع دیپلماسی توجه شود.
این استاد رشته ارتباطات اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس، یکی از مهمترین مسایل ستاد تبلیغات جنگ این بود که رسانه در برابر یک پدیده ویژه چگونه توانست موفق عمل کند؟
خانیکی ادامه داد: علت اصلی این بود که نگاه سیاسی به این مساله وجود نداشت و به همین دلیل عملیات هایی که از اهمیت بالایی برخوردار بود توسط یکی از روزنامه های آن زمان اعلام می شد و به جای اینکه رسانه به دادگاه جنگی کشیده شود همه متوجه می شدند که قصد آن رسانه صرفا انعکاس درست رویدادهای جنگ بوده است.
وی اضافه کرد: در آن زمان مجموعه ها با هم همفکر بودند و به مساله انتشار رویدادهای جنگ چندان سیاسی نگاه نمی کردند و همین امر عامل موفقیت اطلاع رسانی وقایع جنگ تحمیلی هشت ساله بود.
این استاد رشته ارتباطات با بیان اینکه در زمان کنونی نیز مساله هسته ای بسته تر از مساله جنگ نیست، توضیح داد: البته اکنون شرایط به گونه ای است که امکان بسته عمل کردن هم وجود ندارد زیرا وسایل ارتباط جمعی بسیاری وجود دارد که به سرعت اخبار را منتشر می کند.
** رسانه ها و کمک بزرگ آنها به پیشبرد اهداف ملی
نمکدوست تهرانی نیز می گوید: امروز رسانه ها می توانند کمک بزرگی به پیشبرد اهداف ملی کنند.
وی افزود: در اتفاقاتی که در همه این سالها پیرامون مسایل هسته ای به وقوع پیوسته است، روزنامه نگاران به دلایلی نقش مشخصی نداشته اند.
این استاد علوم ارتباطات، مذاکرات هسته ای را پیچیده دانست و گفت: این نوع مذاکرات از نوع عادی نیست.
وی افزود: حتی زمانی که ما موارد کلاسیک حق دسترسی به اطلاعات را مطالعه می کنیم می بینیم که مذاکراتی در حد و یا سطح مذاکرات هسته ای حتی بین مدافعان سرسخت حق دسترسی آزاد به اطلاعات یکی از مباحث پرچالش است.
نمکدوست در تشریح اهمیت این مذاکرات گفت: در حقیقت آنجا موضوع این است که چقدر مذاکرات به قدرت چانه زنی دولت در این مناسبات کمک می کند یا ممکن است آن را به خطر بیندازد و با چالش مواجه کند.
وی با ذکر نمونه ای تصریح کرد که چنانچه بیاییم و همه مباحث را بگوییم، آیا این کمکی به حل مسئله و یا منافع ملی کمک می کند یا به زیان آن است.
نمکدوست با بیان این که هر چیزی که در مذاکرات اتفاق می افتد این نیست که الزاما علنی شود، گفت: این مسئله قدرت چانه زنی را پایین می آورد و به منفعت ملی آسیب می رساند.
وی تصریح کرد: به هر حال جامعه مطبوعاتی و رسانه ای ما اساسا در جریان هیچ چیزی از وضعیت هسته ای قرار نداشت.
این استاد دانشگاه افزود: این مسایل را به این اعتبار می گویم که هم اکنون مشاهده می کنیم که حتی نمایندگان مجلس می آیند و به صراحت چیزهایی را می گویند که وزیر اظهار می کند که این مطالب نادرست و غلط است و اصلا این گونه نیست.
نمکدوست اظهار کرد: خبرنگاران هیچ چوب خط خاصی ندارند که بفهمند چه درست و چه غلط است.
وی درباره سخنان اخیر ریس جمهوری در تشکر از اصحاب رسانه گفت: ایشان نسبت به خبرنگاران محبت فراوان دارند.
این پژوهشگر علوم ارتباطات با بیان این که خوب است خبرنگاران در جریان کارها قرار گیرند گفت: چنانچه به لحاظ حرفه ای بخواهیم بررسی کنیم؛ مشاهده می کنیم که سطح رفتار حرفه ای نسبت به مذاکرات در رسانه های رقیب نسبت به ما بالاتر بود.
نمکدوست با بیان این که از ابتدای ورود ظریف، چند رسانه در مذاکرات حضور فعال داشتند، گفت: در مراحل پیشین مذاکرات پوشش 24 ساعته داشت حتی لحظه به لحظه مذاکرات به صورت پخش مستقیم پوشش داده می شد و در بسیاری از موارد نیز پوشش حاشیه ها خیلی خیلی مفصل بود.
وی در ادامه گفت: ما به عنوان روزنامه نگار هر چقدر بیشتر در جریان قرار بگیریم، بهتر می توانیم نقش خود را ایفا کنیم.
این استاد علوم ارتباطات افزود: یکی از شیوه های بسیار مرسوم و معمول نظام ها، مطلع کردن خبرنگاران در جلسات محدود است.
وی با بیان این که مگر چقدر رییس جمهوری و وزیر امورخارجه همکاران رسانه ای ما را دعوت کردند و مسایل را با آنها گفتند، و درخواست کمک کرده اند؟ گفت: باید ساز وکارها را طراحی، کرده، تجربه بیندوزیم و مدیریت کنیم.
نمکدوست با اشاره به این که رقبای رسانه ای ما که این کارها را بلند هستند، یک شبه و بدون خطا فرا نگرفته اند، بلکه بسیار سعی و خطا شده و تجربه کسب و ساز و کار و رویه را پیدا کرده اند.
وی با بیان این که بیانیه رسمی دادن یک کار عادی است که ما معمولا این کار را نمی کنیم، گفت: شیوه ای که در اینجا رایج است با پچ پچ کردن است که این نشان می دهد سامانی برای این کار نداریم.
پژوهشگر علوم ارتباطات تصریح کرد که اینها بخش مهمی از فرآیند آموزش است که روزنامه نگاران باید داشته باشند.
وی افزود: باید ابتدا برای مسئولان برنامه آموزشی گذاشت که رسانه ها چه کمکی می توانند بکنند.
** رسانه های ایران در انعکاس اخبار مذاکرات هسته ای موفق عمل کردند
مدیر مسئول روزنامه ایران نیز به موضوع انجام مذاکرات هسته ای در چندین مرحله اشاره کرد و گفت: رسانه ها از جمله روزنامه ها، شبکه های اجتماعی و خبرگزاری ها در اطلاع رسانی اخبار مذاکرات هسته ای به ویژه آخرین مرحله خوب عمل کرده و مردم را نسبت به پیگیری روند مذاکرات حساس کردند.
روغنی ها نیز به ایرنا گفت: از نظر محتوایی به دلایل مختلف از جمله محرمانه بودن جزئیات مذاکرات و از طرفی موضوع کمبود و نادر بودن خبرنگاران متخصص در حوزه هسته ای، مجموعه این عوامل باعث شد که در این بخش رسانه ها نتوانند خوب به موضوع پرداخته و آنچنان که باید موضوع را منعکس کنند.
این استاد روزنامه نگاری و علوم ارتباطات خاطرنشان کرد: شاید آنچه از این پس باید صورت گیرد انجام کار تحقیقی و تخصصی در روی زوایای مختلف این توافق است لذا رسانه ها باید روی تاثیرات منطقه ای و جهانی نتایج این توافق کار و تلاش کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
نگاه مجلس به جمع بندی مذاکرات هسته ای مثبت است
نگاه مجلس به جمع بندی مذاکرات هسته ای مثبت است کرج - ایرنا - نماینده مردم کرج فردیس و اشتهارد در مجلس با اشاره به زحمات تیم مذاکره کننده هسته ای گفت نگاه مجلس به جمع بندی مذاکرات هسته ای مثبت است به گزارش ایرنا عزیز اکبریان شامگاه شنبه در نشست شورای اداری شهرستان فردیس که درنقش اين سه زن در مذاكرات هستهاي
نقش اين سه زن در مذاكرات هستهاي مسئول سياست خارجي اتحادیه اروپا و معاونش امروز به تهران ميرسند به گزارش نامه نیوز امروز تهران ميزبان فدريكا موگريني است مسئول سياستخارجي اتحاديه اروپا كه از ١٥ آذر ٩٣ به مذاكرات هستهاي ايران و ١ ٥ پيوست بانوي ديپلمات ٤٢ سالهاي كه پيشتر وزرفتار رسانه ملی در مذاکرات هستهای حرفه ای بوده است
سرافراز در نشست مدیران رسانهای رفتار رسانه ملی در مذاکرات هستهای حرفه ای بوده است دومین نشست سراسری مدیران رسانه ملی صبح روز سه شنبه سیزدهم مرداد در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد به گزارش ایلنا محمد سرافراز رئیس رسانه ملی در دومین نشست سراسری مدیران صداصول امام (ره)، راهنمای رسانه ملی پس از مذاکرات هسته ای است
رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اصول امام ره راهنمای رسانه ملی پس از مذاکرات هسته ای است تاریخ انتشار سه شنبه 13 مرداد 1394 ساعت 12 06 | شماره خبر 2043125851548062290 تعداد بازدید 4 پ پ رئیس سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران گفت اصول و مکتب امام ره که توسدر دومین همایش مدیران رسانه ملی عنوان شد سرافراز: رفتار رسانه ملی در مذاکرات هستهای حرفه ای بود
در دومین همایش مدیران رسانه ملی عنوان شدسرافراز رفتار رسانه ملی در مذاکرات هستهای حرفه ای بودرئیس رسانه ملی گفت رفتار رسانه در موضوع مذاکرات هستهای به دلیل اهمیت و حیاتی بودن موضوع از رویکردی حرفه ای برخوردار بوده است به گونه ای که آحاد جامعه با توجه به عملکرد این رسانه نسبنگاهی به سفر وزیر ارشاد به سوریه تحرک مثبت فرهنگی ـ رسانهای برای پایان دادن به تحریمهای فرهنگی سوریه/ضرورت ک
نگاهی به سفر وزیر ارشاد به سوریهتحرک مثبت فرهنگی ـ رسانهای برای پایان دادن به تحریمهای فرهنگی سوریه ضرورت کیفی کردن حضور فرهنگی ایرانوزیر فرهنگ کشورمان در حالی به سوریه سفر کرد که نگاهی به اهم دیدارهای وی نشان از یک تحرک مثبت در عرصه فرهنگی و رسانهای از سوی ایران برای پایان دامنطق و اهداف مذاکرات هستهای از نگاه رهبر انقلاب
منطق و اهداف مذاکرات هستهای از نگاه رهبر انقلاب پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای به بررسی منطق مذاکره همزمان با مبارزه و استکبارستیزی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب پرداخت به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای همزمان/در یادداشتی اختصاصی برای فارس/ دستاوردها و چالشهای مذاکرات هستهای از نگاه تحلیلگر لبنانی
در یادداشتی اختصاصی برای فارس دستاوردها و چالشهای مذاکرات هستهای از نگاه تحلیلگر لبنانیتیم مذاکرهکننده ایرانی با تکیه بر وحدت مواضع سیاسی داخلی کشورش توانست جهان را به صلحآمیز بودن برنامه هستهای تهران به اعتراف وادارد «حمزه الحاج حسن» نویسنده و تحلیلگر لبنانیفابيوس نقش بازدارنده در مذاكرات هسته ای را منكر شد!
یادداشت روزنامه رسالت فابيوس نقش بازدارنده در مذاكرات هسته ای را منكر شد شناسهٔ خبر 2870697 - پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۳ ۴۸ بین الملل > ایران در جهان ادعای فابيوس مبني بر عدم نقش آفرينی منفی کشورش در مذاکرات هسته ای در حالی صورت می گيرد که نه تنها ملت ايران بلکه ساير رصدگرارئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس: آثار مذاکرات هستهای عمیقتر از آن چیزی است که در رسانهها مطرح میشود
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس آثار مذاکرات هستهای عمیقتر از آن چیزی است که در رسانهها مطرح میشودرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از بررسی مسائل بعد از تحریم در کمیسیونهای مختلف مجلس خبر داد و گفت آثار مذاکرات هستهای عمیقتر از آن چیزی است که در رسانهها مطرح میشود و بایدامام جمعه شیراز: نگاه بدبینانه به نتایج مذاکرات هسته ای به نفع کشور نیست
امام جمعه شیراز نگاه بدبینانه به نتایج مذاکرات هسته ای به نفع کشور نیست شیراز- ایرنا- نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز گفت آنها که می خواهند آنچه را که در مذاکرات هسته ای به دست آمده است نادیده بگیرند و با عینک بدبینی به آن نگاه و موضع گیری کنند باید بدانند که این رونقش رسانهها در وفاق هستهای
گفتوگوی جامجم با مدیرعامل خبرگزاری صداوسیما نقش رسانهها در وفاق هستهای مدیرعامل خبرگزاری صدا و سیما وفاق عمومی شکل گرفته بر سر حقوق هستهای در کشورمان را حاصل ایفای نقش رسانهها بویژه رسانه ملی در این حوزه دانست سید مهرداد سید مهدی در گفت وگو با جام جم به حضور چشمگیامام جمعه گرگان: همراهی دولت و ملت نقش مهمی در مذاکرات هستهای داشت
امام جمعه گرگان همراهی دولت و ملت نقش مهمی در مذاکرات هستهای داشتامام جمعه گرگان همدلی و همزبانی دولت و ملت را مهمترین اسلحه برای مواجهه با تهدیدات داخلی و خارجی دانست و گفت بخش عمده پیروزی مذاکرات هستهای مربوط به توان مذاکرهکنندگان و همراهی و همدلی دولت و ملت است به گزارش خنگاهی به کتاب «عقبنشینی ممنوع» بازخوانی مطالبات رهبری از مذاکرات هستهای پس از توافق/ کتابی که به م
نگاهی به کتاب عقبنشینی ممنوعبازخوانی مطالبات رهبری از مذاکرات هستهای پس از توافق کتابی که به مذاق بسیاری خوش نیامدامروز که جمعبندی مذارکات هستهای صورت گرفته بد نیست نگاهی به کتاب عقب نشینی ممنوع انداخته شود تا مواضع رهبری در طول مذاکرات هستهای باخوانی شود خبرگزاری فارس - گحضور سرحلقه رسانهای عرفان حلقه در مذاکرات هستهای
حضور سرحلقه رسانهای عرفان حلقه در مذاکرات هستهایسرحلقه رسانهای فرقه حلقه با نام ز ی که مدتی نیز به همراه لیدر آن بازداشت بوده در پوشش خبرنگار یک سایت نه چندان معروف در وین حضور داشته است به گزارش خبرگزاری فارس شبکه اطلاع رسانی راه دانا نوشت این روزها فرقه ضاله حلقهمنطق و اهداف مذاکرات هستهای از نگاه رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
منطق و اهداف مذاکرات هستهای از نگاه رهبر انقلاب همزمان با پایان یافتن مذاکرات هستهای ایران با مجموعهی موسوم به ۱ ۵ و بهصورت مشخص نمایندگان دولت آمریکا پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI IR با استفاده از ۲۴ سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای از سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۴ به تبیین منطق و اهدافمذاکرات هسته ای، دورازه های جهانی را به روی تولید گشود
خانه صنعت معدن و تجارت اصفهان مذاکرات هسته ای دورازه های جهانی را به روی تولید گشود اصفهان - ایرنا - خانه صنعت معدن و تجارت استان اصفهان در بیانیه ای با اشاره به تاثیرات مثبت مذاکرات هسته ای بر وضعیت صنایع و تولید عنوان کرد مذاکرات هسته ای دورازه های جهانی را به روی تولید گش-
گوناگون
پربازدیدترینها