واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
روزی به اسم خبرنگاران به یاد دیگران استانها > قم - هفدهم مرداد، روزی که در تقویم با عنوان روز خبرنگار درج شده است ولی این مناسبت مانند برخی از مناسبتهای تاریخی از عمر آن چندان نمیگذرد و تنها 17 سال است که در تقویم ملی ما روزی با عنوان روز خبرنگار جای گرفته است.
سمانهسادات فقیهسبزواری*
هفدهم مرداد، روزي كه در تقويم با عنوان روز خبرنگار درج شده است ولي اين مناسبت مانند برخي از مناسبتهاي تاريخي از عمر آن چندان نميگذرد و تنها 17 سال است كه در تقويم ملي ما روزي با عنوان روز خبرنگار جاي گرفته است.
هفدهم مرداد كه ميشود همه مسئولان يادشان ميآيد كه در جامعه كساني هم هستند كه در طول سال اخبار و مسائل جامعه را به گوش مردم ميرسانند و صبورانه ساعتها براي تهيه يك خبر و يا گزارش تلاش ميكنند.
تجليلهايي از مقام خبرنگار صورت ميگيرد و گاهي اوقات در سخنرانيها خبرنگار را تا مقام پيغمبري ارج مينهند و رسالت خبرنگاري را رسالت انبيا عنوان ميكنند. برخي اوقات هم تجليلهاي نمادين صورت ميگيرد، شايد در اين روز نيز قرار است براي اينكه از دست خبرنگاران خلاصي پيدا كنند و كسي به آنها نگويد كه چرا در اين روز از خبرنگاران تجليل نشد از روي قرعه چند خبرنگار را تجليل كنند كه اين تجليلها هم بيشتر مصلحتي است.
گاهي اوقات هم عدهاي از مسئولان با يك تبريك ساده از كنار خبرنگاران و روزي كه به نام ايشان منتسب شده است ميگذرند، برخي نيز كه احساس نياز به خبرنگاران نميكنند از تبريك گفتن هم خود داري ميكنند.
روز 17 مرداد كه ميشود عدهاي كه تا ديروز آنها را نميشناختي به جمع خبرنگاران پيوسته و خبرنگار ميشوند، شايد تجليلي صورت بگيرد و آنها از خيراتي كه در اين صف داده ميشود عقب بمانند.
بماند كه برخي از مسئولان زماني كه خبرنگاري از آنان سئوالي بپرسد كه مذاق ايشان خوش نيايد به خبرنگار به عنوان موجودي مزاحم نگاه ميكنند ولي در زماني كه بخواهند كار كوچك دستگاه آنها ميان مردم بزرگ نمايش داده شود حاضر هستند خبرنگاران را تا كيلومترها دورتر از شهر با خود همراه كنند تا قيچي به دست بگيرند و با صلوات روباني ببرند.
خبرنگار كه در طول سال براي مردم و مسئولان تا پاي جان مايه ميگذارد هيچ مسئولي گوشي براي شنيدن مشكلاتش ندارد و او همچنان به دنبال آگاه سازي جامعه ميرود تا به قول برخي از مسئولان رسالت پيامبري اش را به پايان برساند.
خبرنگاران با مشكلات عديده اي روبرو هستند كه بيان آن هيچ دردي از دردهاي آنان را درمان نميكند نبود چتر حمايتي مهمترين مشكل خبرنگاران است كه با وجود مشكلات فراوان در كار نه تنها جزء مشاغل سخت محسوب نميشوند بلكه حقوق مشخصي ندارند و با اندك دستمزدي تلاش چند ساعته خود را به مسئولان ميفروشند.
زماني كه امنيت شغلي وجود ندارد حرف از بيمه به ميان آوردن هم كاري بيهوده است. براساس قانون كارگران هم بيمه ميشوند ولي خبرنگاران به دليل نبودن چتر حمايتي برسرشان از اين امتياز هم برخوردار نيستند.
نبود چتر حمايتي موجب شده است بسياري از خبرنگاران از اين كار فاصله گرفته و به شغلهاي ديگري روي بياورند يا خبرنگاري را به عنوان شغل دوم و سوم خود برگزينند كه زيبنده اهل قلم نيست.
اي كاش مسئولان بالادستي و استاني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بر روزگار خبرنگاران تامل كنند كه جاي گله بسيار است.خبرنگاران قمي كه اين روزها سكان معاونت مطبوعاتي اداره كل فرهنگ و ارشاد خالي است ديگر حرفي براي گفتن ندارند و روز خبرنگار را خودشان به يكديگر تبريك ميگويند.
در طول 365 روز سال فقط يك روز قرار است براي خبرنگاران باشد كه آن روز هم خبرنگاران مشغول انعكاس اخبار و رويداد به مردم هستند كه مبادا واقعه اي از چشم تيزبينشان پنهان بماند. اي كاش روزي براي قدرداني از خبرنگاران بيايد. *فعال رسانهای در قم
کلید واژه ها: استان قم -
شنبه 17 مرداد 1394 - 18:47:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]