واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۳۹ق.ظ)
در ديدار رئيس سازمان محيط زيست با خبرنگاران در روز خبرنگار مطرح شد: 99 درصد طرح هاي عمراني در دولت گذشته بدون مجوز ارزيابي انجام شد موج - ابتکار گفت: يکي از تلاش هاي جدي سازمان محيط زيست بازنگري در ارزيابي زيست محيطي است؛ چرا که در دولت گذشته 99 درصد طرح هاي عمراني بدون ارزيابي هاي زيست محيطي اجرا شد که فشار بسياري را به ما وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، رئيس سازمان محيط زيست در مراسم تقدير از خبرنگاران با بيان اين که خبرنگاري يک کار پيامبر گونه و کشف حقيقيت و مقابله با فساد است، گفت: رسانه ها مي توانند بر مقابله با فساد بهترين نقش را داشته باشند.
وي افزود: دولت براي آزادي هاي مدني و جريان آزاد اطلاعات در حال تلاش است هر چند با ايجاد بيان فضاي آزاد اطلاعات آسيب هايي هم وارد خواهد شد و ممکن است جريانات مقرضانه اي هم پيش بيايد.
ابتکار اظهار کرد: با درايتي که ميان اصحاب رسانه وجود دارد اميدواريم با ايجاد يک فضاي آزاد و تحمل نقدپذيري بالا فضاي جامعه را به سمت بيان آزاد اطلاعاتي پيش ببريم.
وي با اشاره به اين که در دوره حاضر هيچ شکايتي نسبت به خبرنگاران از سوي سازمان محيط زيست انجام نشده است، گفت: ما نه تنها شکايت از خبرنگاران نداشته ايم حتي شکايت هاي گذشته را نيز پس گرفته ايم.
وي تاکيد کرد: سياست کلان دولت بر تعامل بر مسائل و افزايش ضريب تحمل است.
ابتکار گفت: ما با رصد اخبار خبرنگاران گاهي رسيدگي به موضوعات و حل مشکلاتي را که از چشمان ما دور مانده است را از طريق اين اخبار دنبال مي کنيم.
رئيس سازمان محيط زيست گفت: براي تخصصي تر شدن و تغيير نگاه ها همگام با تحولاتي که در محيط زيست کشور ايجاد مي شود خبرنگاران نيز بايد حرکت رو به جلو داشته باشند.
وي ادامه داد: اصل ما بر اين است که از دست خبرنگاران فرار نکنيم، بلکه به سمت آنها برويم حتي اگر در مقابل شديدترين انتقادات قرار بگيريم.
وي با اشاره به اين که مشکلات محيط زيست به نقطه بحران رسيده است و با تصميمات ضرب الاجلي امکان حل اين مشکلات فراهم نيست، گفت: در حال حاضر مشکلات نه تنها فرا زماني، بلکه فراملي شده است براي مثال معضل گرد و غبار در کشور ظرف يک تا دو سال قابل حل نيست.
وي به وضعيت بارندگي در استان خوزستان پرداخت و گفت: سال گذشته خوزستان با 48 درصد کاهش بارندگي مواجه شده که منجر به از دست رفتن رطوبت خاک اين استان و افزايش ميزان گرد و غبار شده است.
رئيس سازمان محيط زيست به موفقيت اين سازمان در کاهش آلودگي هاي ايجاد شده از سوي صنعت و خودروها اشاره کرد و افزود: بر خلاف تصور ما نتايج اوليه برخورد با صنايع و خودروها بسيار ملموس بود به طوري که در سال گذشته آلودگي هوا به شرايط اضطرار و هشدار نرسيد.
ابتکار همچنين به مراجعات 10 تا 20 هزار نفري شهروندان اهوازي به دليل تنگي نفس اشاره کرد و گفت: با پيگيري هاي انجام شده متوجه شديم دليل اين آلودگي يک واحد فراوري نفت سنگين بوده است که هيچ کدام از ضوابط و استانداردهاي لازم را براي فعاليت رعايت نمي کرد و با توقف فعاليت اين واحد وضعيت هواي اهواز بهبود يافت.
رئيس سازمان محيط زيست به برخي محدوديت هاي موجود در اطلاع رساني و مشکلات امنيتي نيز اشاره کرد و گفت: در خشکيدگي تالاب هامون ما متوجه شديم وجود دايک هاي مرزي که به توجيهات امنيتي کار گذاشته شده بود از عوامل اين خشکيدگي بود که امکان اطلاع رساني آن را نيز نداشتيم اما با برداشته شدن اين دايک ها وضعيت تالاب هامون بهتر شد.
وي همچنين به موضوع آتش سوزي ها و رويکرد دولت در شش ماهه گذشته در برخورد و مهار آتش سوزي ها پرداخت و گفت: با امضاي تفاهم نامه اي ميان سازمان مديريت بحران سازمان جنگل ها و سازمان محيط زيست توانستيم براي پشتيباني هوايي در زمان بحران اعتباراتي را تصويب کنيم.
وي ادامه داد: در حال حاضر هواپيماي آپتال در ايران وجود ندارد و اندک بالگردهاي موجود هم براي رساندن خدمات نيازمند بسترهاي مناسب هستند.
وي برگزاري مانورهاي مقابله با آتش سوزي جنگل ها را نمايشي ندانست و گفت: با همکاري سازمان هواشناسي به 5 عنصر در نواحي حادثه خيز جنگلي نصب شده و براي تسهيل در زمان آتش سوزي به ما و سازمان جنگل ها کمک خواهد کرد.
وي با اشاره به اينکه تعداد وقايع آتش سوزي افزايش يافته است، گفت: خشکسالي، کمبود بارندگي و افزايش گردشگران از دلايل افزايش آتش سوزي است اما با وجود افزايش تعداد آتش سوزي ها ما با کاهش مساحت آتش سوزي ها مواجه هستيم.
وي از ارائه کارنامه عملکرد زيست محيطي دستگاه هاي دولتي از سوي اين سازمان در هفته دولت خبر داد و گفت: فشار براي توسعه و اشتغالزايي در کشور قابل انکار نيست و هر استاني با موجي از بيکاران تحصيل کرده مواجه است که به دنبال کار شرافت مردانه مي گردند.
ابتکار گفت: در دوره پساتحريم شاهد افزايش سرمايه گذاري هاي توسعه اي خواهيم بود که در تلاش هستيم جريان توسعه با نظارت زيست محيطي انجام گيرد.
وي با بيان اين که 99 درصد طرح هاي عمراني در دولت گذشته بدون انجام ارزيابي هاي زيست محيطي انجام شده است، گفت: ما در حال تکميل فرايند ارزيابي هاي زيست محيطي هستيم.
وي همچنين در خصوص طرح هاي انتقال آب و سدسازي نيز اظهار کرد: اين طرح ها با سخت گيري بسيار زياد از سوي ما مواجه خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]