تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820843197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چه کشورهایی بازندگان و برندگان توافق هسته‌ای ايران هستند؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چه کشورهایی بازندگان و برندگان توافق هسته‌ای ايران هستند؟
ریل نیوز نوشت اجرای توافق هسته‌ای تبعات سیاسی و اقتصادی بسیاری در دنیا خواهد داشت و در این میان برخی کشورها از این موضوع سود خواهند برد و برخی دیگر از جمله عربستان از آن متضرر می‌شوند.


به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری ریل نیوز، برای نمایندگان کنگره زمان برای رای دادن به یا علیه توافق هسته ای ایران در حال پایان یافتن است. در دوره شصت روزه بازنگری توافق، قانونگذاران به این موضوع که ایران چگونه برنامه هسته ای خود را در ازای کاهش تحریم های اقتصادی محدود می کنند، توجه خواهند کرد. 


اما اکنون با چشم انداز لغو تحریم های اقتصادی، چه کسی برنده و بازنده بازگشت ایران به تجارت جهانی خواهد بود؟ تجار اروپایی یکی از برندگان این اتفاق خواهند بود.


تریتا پارسی، رئیس شورای ملی ایرانیان آمریکایی در ارتباط با این موضوع گفت: مطالعات ما نشان می دهد در دو سال نخست اعمال تحریم ها علیه ایران، آلمان در حدود بیست و هشت تا چهل میلیارد دلار زیان کرد. کشورهای دیگر اروپایی از جمله ایتالیا و اسپانیا نیز تقریبا به اندازه آلمان از تحریم ایران متضرر شدند. هرچند این کشورها شرکای اصلی تجاری ایران نبودند، اما آنها زیان های بسیاری را متحمل شدند زیرا سالانه مقادیر بسیاری از نفت ایران را وارد می کردند و چیزهای بسیاری نیز به ایران می فروختند.


برای همین این کشورها خود را برای ورود به بازارهای ایران آماده می کنند. آلمانی ها به ایران سفر کردند، وزیر امور خارجه فرانسه نیز نخستین وزیر امور خارجه پنج بعلاوه یک بود که به ایران بازگشت.
هرچند تحریم ها به طور رسمی علیه ایران لغو نشده اند، اما برخی شرکت های تجاری به بازارهای ایران وارد شده اند. به عنوان مثال شرکت آلمانی خودروسازی مرسدس بنز خود را برای امضای قراردادی با ایران آماده می کند که به این کشور اجازه می دهد خودرو و خودروهای تجاری در ایران تولید کند. شهر لوکس دبی در امارات متحد عربی نیز برنده دیگر این توافق است. دبی با توافق هسته ای ایران موافق است زیرا به خوبی می داند شرکت های غربی برای تجارت با ایران دفاتر تجاری خود را در این شهر افتتاح خواهند کرد و مرکز توجه تجاری قرار خواهد گرفت. 


باید خاطر نشان کرد از آنجایی که ممنوعیت تجارت آمریکایی ها با ایران و تحریم های تجاری علیه این کشور به قبل از اعمال تحریم های سال 2007 درباره برنامه هسته ای این کشور بازمی گردد، همه این تحریم ها دست نخورده باقی خواهند ماند و شرکت های تجاری آمریکا امکان دست یابی به بازار تجاری ایران را ندارند. هرچند رئیس جمهور آمریکا می تواند از آنها چشم پوشی کند یا تمدید اجرای آنها را امضا نکند، اما تا کنون چنین عزمی در دولت مشاهده نشده است.


اجرایی شدن توافق هسته ای بر آینده عربستان سعودی رقیب دیرینه ایران نیز تاثیر دارد. از این پس کشورهای بسیاری سیاست های خود را تغییر خواهند داد و به جای نفت عربستان، نفت ایران را خریداری خواهند کرد. این موضوع به کاهش بیشتر نقش استراتژیک عربستان سعودی در منطقه می انجامد. 




انتهای پیام/






۱۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن