واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۲۳ب.ظ)
مجري طرحهاي بهينهسازي مصرف در سازمان بهره وري انرژي ايران: براي تعويض لوازم خانگي فرسوده، وام بدون بهره ارائه خواهد شد موج - مجري طرحهاي بهينهسازي مصرف در سازمان بهره وري انرژي ايران با اشاره به اقدامات اين سازمان براي اصلاح الگوي مصرف انرژي در کشور، از ارائه وام بدون بهره براي تعويض لوازم خانگي فرسوده خبر داد.
احمدرضا توکلي رييس گروه ساختمان و مجري طرحهاي بهينهسازي مصرف در سازمان بهره وري انرژي ايران در گفت وگو با خبرگزاري موج گفت: آمار دقيقي از تعداد کولرهاي گازي در کشور وجود ندارد اما تخمين زده مي شود بين 4 تا 5 ميليون دستگاه کولر مورد استفاده قرار مي گيرد.
وي افزود: يک کولر گازي به طور متوسط حدود چهار برابر يک کولر آبي، برق مصرف مي کند و لذا هميشه توصيه مي شود شهروندان در مناطقي که هوا خشک و رطوبت نسبي هوا زير 30 در صد است، از کولرهاي آبي استفاده کنند و فقط در اقليم هايي با رطوبت نسبي بالا (مثل استان هاي شمالي و جنوبي کشور) کولرهاي گازي استفاده شود.
اين کارشناس حوزه بهينه سازي مصرف انرژي ادامه داد: هرچند گفته ايم مصرف برق يک کولر گازي چهار برابر کولر آبي است اما هزينه برق براي مصرف کننده الزاما از اين نسبت پيروي نمي کند و هزينه بيش از 4 برابر خواهد بود چراکه هر چه مصرف بالاتر رود، در پله هاي بالاي مصرف، هزينه به صورت تصاعدي بالا مي رود. به عبارت ديگر ممکن است مصرف برق من در اين ماه نسبت به ماه قبل 10 درصد افزايش يابد اما هزينه اي بيش از 10 درصد به دنبال داشته باشد.
*لزوم ترويج فرهنگ مصرف بهينه انرژي
وي در پاسخ به اين سوال که با توجه به کيفيت هواي بهتر کولر گازي چرا مصرف کننده بايد به سمت کولر آبي برود، تاکيد کرد: مساله کيفيت هوا قطعا براي مصرف کننده مهم است و شکي نيست که کيفيت هواي کولر گازي بسيار بهتر از کولر آبي است اما به خصوص در سالهاي اخير که گرماي زودرس داريم، استفاده از کولر گازي در جايي مثل تهران ممکن است سبب قطعي برق در نقطه اي ديگر شود. در اين جا بحث فرهنگ مصرف پيش مي آيد و اينکه نبايد به بهاي قطعي برق در نقاط ديگر، من نوعي در رفاه باشم. مساله اي که يقينا از لحاظ اخلاقي و شرعي مورد قبول نيست. لذا بايد فرهنگ مصرف درست را به جاي اجبار کردن جا بندازيم کمااينکه قانوني هم وجود ندارد که مصرف کولر گازي را ممنوع اعلام کند.
*محيط آلوده تر با مصرف انرژي بيشتر
توکلي تصريح کرد: در عين حال فراموش نکنيم که هرچه انرژي بيشتر مصرف شود، محيط آلوده تر خواهد شد. در حال حاضر در نيروگاه هاي ما 100 درصد انرژي مصرف مي شود ولي حدود 65 درصد اين انرژي تلف و وارد محيط مي شود. به طور متوسط بين 10 تا 15 درصد هم تلف شدن انرژي در جريان توزيع داريم و بنابراين حدود 25 درصد انرژي به ما مي رسد. تلف شدن اين حجم انرژي انواع پيامدها از قبيل بيماري ها و ... را در پي دارد. به علاوه با مصرف بيشتر انرژي، گرمايش زمين بيشتر مي شود که البته بحثي جهاني است. لذا بايد فرهنگي را ايجاد کنيم تا مردم با آشنا شدن با اين مسايل، خود به دنبال مصرف بهينه بروند.
*افزايش کيفيت کولرهاي آبي
وي در خصوص تدابيري که مي تواند اقبال مردم به کولرهاي گازي را کاهش دهد تصريح کرد: سازمان بهره وري در حد توان خود مقوله اطلاع رساني را پيش برده است. در عين حال با پيگيري هاي ما کيفيت کولرهاي آبي از جهت مصرف انرژي بهتر شده است. تا چند سال قبل، بالاترين رتبه انرژي کولرهاي آبي G بود اما با تلاش هاي صورت گرفته در قالب طرح «حمايت از ارتقاي رتبه انرژي کولرهاي آبي» با ارائه وام هاي بدون بهره که مورد استقبال اکثر توليدکنندگان نيز قرار گرفت، کولرهايي با رتبه انرژي A و B توليد مي شود که کيفيت بالاتر و مصرف کمتري دارند. اسامي اين محصولات از طريق سايت سازمان بهره وري قابل دسترسي است که در مقايسه با کولرهاي معمولي، تفاوت قيمت چنداني هم ندارند.
توکلي خاطرنشان کرد: مطالعات بسيار وسيعي درباره نسل هاي جديد کولرهاي در دست اقدام است و با اجراي طرح هاي نوين در سالهاي آتي محصولاتي با کيفيت سرمايشي بيشتر و مصرف انرژي کمتر به بازار عرضه خواهد شد.
*ارايه وام براي بهينه سازي مصرف انرژي
وي با اشاره به تخصيص حدود 40 ميليارد تومان از محل طرح يارانه سود تسهيلات براي ساخت کولرهايي با کيفيت بهتر گفت: از يک ميليارد تا پنج ميليارد تومان به کارخانه ها وام داده شده است. در عين حال تلاش داريم با افزايش اعتبار، صنايع بيشتري را تحت پوشش قرار دهيم. به علاوه در حال حاضر دو طرح ديگر را نيز را در دست تصويب داريم. مذاکرات با بانک عامل براي تخصيص اعتبار به طرح تعويض لوازم خانگي فرسوده، در آستانه نهايي شدن است. بر اساس اين طرح وام بدون بهره براي تعويض وسايل فرسوده ارائه مي شود. پيش بيني ما اينست که استقبال خوبي از اين طرح خواهد شد.
طرح ارايه وام براي بهينه سازي مصرف انرژي ساختمان را نيز در دست داريم که مواردي چون اصلاح سيستم روشنايي ساختمان، تعويض پنجره هاي معمولي با پنجره هاي دو جداره و ... را شامل مي شوند.
اميد داريم در شش ماه دوم سال جاري، اين دو طرح مهم کليد بخورد که مطمئنا اثرات بسيار زيادي در کاهش مصرف انرژي خواهند داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]