تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که از چیزی طرفداری مصرّانه و نابجا کند یا اینکه از جانب دیگران به نفع او طرفداری ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830538438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تزریق کنندگان ویروس " ترکودی" با جامعه ایرانی چه کردند؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


تزریق کنندگان ویروس " ترکودی" با جامعه ایرانی چه کردند؟ وبلاگ > معیری‌نژاد، هادی - ویروس تورم رکودی که یک بیماری اقتصادی است به سرعت به بطن جامعه سرایت می کند و آن را نیز دچار بیماری های صعب العلاج می کند.

تورم رکودی یا ترکودی برای ما ایرانیان نامی آشناست و محصول این دولت یا آن دولت نیست اما مسئله بر سر تلاش دولت ها برای مهار و یا گسیختن افسار این ویروس برای سرایت به دیگر ابعاد جامعه است.
این ویروس اقتصادی که ناشی از افزایش حجم پول در بخشهای غیر تولیدی و همزمان با کاهش توان تولیدی جامعه به علت های متفاوت مثل عدم مدیریت و سرمایه گذاری و بالاخره وارادات بی برنامه است ؛ موجب می شود که در جامعه ای قیمتها به طور مستمر افزایش و درآمدها به دلیل رکود در توان تولیدی یک اقتصاد کم و یا کم اثر شود.
در دولت نهم و دهم به دلایل متفاوتی که مجال بحث بر سر آن نیست تورم به شدت افزایش و با هدفمند کردن بی برنامه یارانه ها و دریغ کردن حمایت از تولید داخلی، رکود بی مانندی بر بخشهای تولیدی حکم فرما شد.
در این میان روند رو به رشد دلال بازی و اقتصاد غیر شفاف سایه ای باعث شد که توان تولیدی جامعه ایرانی در سایه بخش واسطه ای و پول های باد آورده غیر تولیدی محو شود ؛ در برابر هر کارخانه ای که تعطیل می شد یک یا چند بنگاه معاملات املاک و چند صرافی و چند پراید و پژو مسافر کش به جامعه اضافه می شد و این شمای کلی اقتصاد غیر تولیدی بود که بر جامعه ایرانی تاثیر منفی شگرفی گذاشت. تورم روانی و رکود و رخوت فکری اگر از بحث های اقتصادی بگذریم باید به جامعه بپردازیم که در 4 - 5 سال گذشته با رها شدن مدیریت آورده ها و داده های اقتصادی دچار ویروسی شد که بخش اقتصادی بیمار به جامعه آبرومند ایرانی وارد کرد.
اگر فراموش نکرده باشیم درفاصله سال های 1389 تا 1390 به دلایل مختلف اعم ازمدیریت جزیره ای ، ورود نقدینگی و بالا خره تاثیر موج اول تحریم ها به ناگهان قیمت دلار و دیگر ارزهای خارجی سه برابر شد البه این ارزش پول ملی بود که ناگهان یک سوم خودش شد . در چنین وضعیتی مردم ناگهان خود را در زیر خط فقر یافتند در حالی که آمار سازی ها همچنان اصرار داشتند تا بگویند وضع مردم با ماهی چهل و خورده ای هزار تومان یارانه بهتر و بهتر شده است.
در این شرایط قیمت های کالاهای اساسی و مسکن افسار گسیختند و رکود در بخش تولیدی برای مردم اعم از کارگر و کارمند و کاسب ،فضایی را به ارمغان آورد که مانند جعبه ای بدون روزن بود.
جامعه ایرانی در حالی که احساس می کرد طبقه ای از مردم همین جامعه، سوار بر رانت و پول های باد آورده در حال برج سازی در مناطق بالای شهر و تکیه زدن به صندلی های چرمی اتومبیل های لوکس وارداتی هستند طبقه خودشان به شدت در حال سقوط به زیر خط و خطوط فرضی و نادیدنیست که حاصل آن کوچک شدن سفره و خالی شدن آن از گوشت و لبنیات و نان و بالاخره محصولات فرهنگی بود.
در کنار آن به دلیل فضای رکود ،هر گونه تلاش برای تن زدن از این شرایط بی اثر می شد چرا که اقتصاد غیر مولد تنها به کسانی توان رشد می دهد که یا به رانتی وصل باشند و یا با دلال بازی و زرنگی حق خود را از پول باد آورده نفت به زور ترفند و کلاه گذاشتن بر سر هموطنان کم تر زرنگ ،به دست آورد.
این وضعیت اخلاق مثال زدنی جامعه ایرانی اعم از فقیر نوازی ، جوانمردی ، سفره داری ، مهمان نوازی ، رافت و خشونت گریزی و راستی و معرفت را به شدت مورد حمله قرار داد و مصداق شعر سعدی، مردم در قحط سال ،عشق را فراموش کردند.
عارضه دیگر ضربه خوردن امید و خلاقیت جوانان ایرانی بود مسئولین دولت قبل با عوض کردن اسم فرار مغزها به مهاجرت نخبگان، اصرار بر عادی جلوه دادن مهاجرت دانش آموختگان و نخبگان دانشگاهها به دیگر کشورها داشتند اما حقیقت این بود که همین رکود تورمی از یک سو با فشار زندگی بر جوانان و دانشجویان و از طرف دیگر با نبود شرایط تولید فکر و خلاقیت اقتصادی ،نخبگان را وا می داشت که جامعه دیگری را برای رشد و بروز خلاقیت و استعداد خود برگزینند
این موضوع به نوبه خود تاثیرکاهنده بزرگی بر جمعیت جوان ،با هوش و مولد جامعه گذاشت که اتفاقا همان مسئولین با مطرح کردن خطرات پیر شدن جمعیت ،افزایش نرخ تولد به هر قیمت را پیشنهاد دادند و با طرحهای خوش بینانه ای مثل دادن یک میلیون تومان به هر فرزند عملا نشان دادند که هیچ برنامه دقیقی برای مدیریت جمعیت مولد جامعه ندارند. چه باید کرد؟
مسئولین دولت دکتر روحانی و بزرگان تصمیم گیرنده کشور به نیکی در یافته اند که بزرگترین مجاهده جمهوری اسلامی ایران در این مقطع مجاهده اقتصادی است ؛گرچه سو تفاهم هایی در مورد نحوه توسعه اقتصادی وجود دارد اما حقیقت این است که راه برون رفت اقتصاد بسته ایران از عارضه انحصار، پول نفت و بالاخره رکود تورمی؛ افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی ، خروج کشور از فرهنگ دلالی و کسب معاش با دروغ و پشت هم اندازی و ورود به فرهنگ کار و تولید سازنده است درست مانند کره ،ژاپن و آلمان که همگی از درون همین فضای جنگی اکنون به مطمئن ترین کشورهای جهان بدل شده اند.
در چنین شرایطی که دولت یازدهم قرار دارد هر گونه نگرانی و دلواپسی که شرایط مردم و جوانان را در نظر نگرفته و بر طبل ارزشهای شخصی ، گروهی و حزبی خود بکوبد تفکری ضد توسعه و جزئی نگر است . چنان که اگر در آینده دولت دیگری از حزب و مرام سیاسی دیگری هم سرکار بیاید لاجرم باید همین راه را برود چرا که آزموده را آزمودن خطاست.
لذا به نظر می رسد در حال حاضر منتقدان اقتصادی و سیاسی دولت دکتر روحانی باید انتقادات خود را با خواسته های عموم مردم به محک آزمون گذارند که اگر روزگاری خودشان در مسند تصمیم گیری کشور نشستند شرمنده اظهار نظر ها سابقشان نشوند.  

کلید واژه ها: جامعه‌شناسی -




چهارشنبه 14 مرداد 1394 - 12:15:51





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن