واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
جذب 15 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در طول دو سال گذشته در قم استانها > قم - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی قم گفت: حجم سرمایه گذاری های جذب شده در استان طی دو سال گذشته و از آغاز دولت یازدهم تاکنون 15 هزار میلیارد ریال بوده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قم، سید حسن رضوی با بیان اینکه اکثر قریب به اتفاق این سرمایه گذاری ها در پروژه های صنعتی و گردشگری هزینه شده است، تصریح کرد: بیشتر این پروژه در منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان واقع شده و بخش عمده ای از آن نیز در مرحله اجرا قرار گرفته است.
وی همچنین با بیان اینکه در خصوص جذب سرمایه گذاری به سمت پروژه های زیر بنایی نیز پیگیری هایی انجام شده است، افزود: در مورد پروژه های مختلف در حوزه راه و شهرسازی و همچنین مترو و منوریل که بعضا فاز های نخست آن انجام شده تفاهم نامه هایی با سرمایه گذاران بخش خصوصی بسته شده است.
وی با بیان اینکه اینکه به منظور تکمیل این پروژه ها سرمایه گذارانی شناسایی و کار مذاکره با آنها در حال انجام است، تصریح کرد:در مورد پروژه بلوار پیامبر اعظم که از ظرفیت 40 میلیارد ریالی برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف تجاری، فرهنگی و مباحث گردشگری برخوردار است، نیز کار جذب سرمایه گذار در قالب یک روند جداگانه بوسیله شهرداری قم و شورای اسلامی شهر با هماهنگی استانداری در حال انجام است.
وی با بیان اینکه امکان جذب سرمایه گذاری برای پروژه های مختلف در حال اجرا در استان، 4 برابر بیشتر از رقم جذب شده فعلی وجود دارد، تصریح کرد: شرایط برای جذب سرمایه گذاری برای پروژه هایی که قرار است طی 10 سال آینده در قم اجرایی شوند، فراهم است.
وی با بیان اینکه رویکرد فعلی استان در جذب سرمایه گذاری ها بیشتر به داخل استان و کشور متمرکز است، افزود: بیشتر سرمایه گذاری های موجود به وسیله سرمایه گذاران داخلی صورت گرفته ولی بیشتر شرکت های هلدینگی که با آنها مذاکره شده، طرف هایشان سرمایه گذاران خارجی است.
رضوی خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در بحث خودرو سازی مجموعه ای که با آنها مذاکره شده در حقیقت برای تامین امکانات مورد نیاز، انجام فاینانس و انتقال تکنولوژی وابسته به طرف خارجی هستند.
وی با بیان اینکه در استان قم بحث انتقال تکنولوژی مطرح است، افزود: در این زمینه با توجه به ظرفیت های های خوبی که در بخش خودرو سازی و انرژی ها نو و پنل های خورشیدی و توربین های بادی وجود دارد، سرمایه گذاران مختلفی برای ایجاد نیروگاه هایی به منظور ساخت، بهره برداری و فروش محصول اعلام آمادگی نموده اند.
معاون استاندار قم با بیان اینکه تاکنون هر چقدر با طرف های خارجی و ایرانی هایی که طرف آنها خارجی بوده مذاکره کردیم، به سد تحریم برخورد نموده ایم، افزود: امیدواریم با توجه به توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم ها مذاکرات اولیه با این طرف ها به نتیجه مطلوب برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت بیکاری در استان، تصریح کرد: نرخ فعلی بیکاری در استان 1.5 درصد کمتر از میانگین کشوری است، ولی نرخ تحصیل کرده های بیکار تقریبا با میانگین کشوری برابری می کند.
وی با بیان اینکه در خصوص اشتغال افراد دارای مدرک کمتر از دیپلم مشکلی در استان وجود ندارد، افزود: همه مجموعه ها، واحدهای صنعتی و کارخانجات استان که بیشتر کارگر استخدام می کنند، وابستگی زیادی به این نیروها پیدا کردند، و حتی از میان اتباع خارجی نیروهایی را به خدمت می گیرند.
رضوی با بیان اینکه نیروهای تحصیل کرده بیشتر طالب مشاغل فنی و اداری هستند، افزود: متاسفانه شرایط برای توسعه این قبیل مشاغل و کار آفرینی برای نیروی تحصیل کرده فراهم نیست، ولی با سرمایه گذاری در بخش صنعت، گردشگری و صنایع تبدیلی بویژه صنایع غذایی این طیف از افراد نیز می توانند به یک اشتغال پایدار دست پیدا کنند.
کلید واژه ها: استان قم -
سه شنبه 13 مرداد 1394 - 10:20:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]