واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کنگره علامه وحید بهبهانی افتتاح شد
تأسیس مدرسه مذهبی «وحید بهبهانی» در کربلا/ رونمایی از «دایرهالمعارف الوحیدیه»
تولیت آستان مقدس حسینی گفت: برگزاری کنگرهای برای علامه وحید بهبهانی شکل دادن به چارچوبی علمی، مذهبی و اخلاقی است و میخواهیم با ذکر یاد او، به احیای یک جنبش علمی و دینی در شهر مقدس کربلا بپردازیم.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حج، آیت الله شیخ عبدالمهدی کربلایی تولیت عتبه مقدسه حسینی در آیین افتتاح نخستین کنگره جهانی علامه وحید بهبهانی در حرم امام حسین(ع) بیان داشت: من به نوبه خود از مشارکت بیش از 20 کشور خارجی و حضور نخبگان مذهبی، دانشگاهی و علمی از سراسر جهان قدردانی میکنم. وی ادامه داد: به اعتقاد ما این کنگره یک کنفرانس بزرگ جهانی به منظور یادآوری تلاشها و زحمات دانشمند بزرگی به نام علامه وحید بهبهانی است که رویکردی با ثبات در دفاع از علم و دانش داشت و ما میخواهیم با ذکر یاد و خاطرات او، به احیای یک جنبش علمی و دینی در شهر مقدس کربلا بپردازیم. نماینده آیتالله سیستانی در کربلا با بیان اینکه احیای این جنبش یکی از وظایف ماست، گفت: برگزاری کنگرهای برای علامه وحید بهبهانی شکل دادن به چارچوبی علمی، مذهبی و اخلاقی است و در نهایت، مسیر آن دانشمند اسلامی را تجدید میکند. شیخ عبدالمهدی کربلایی با اعلام راهاندازی پروژه ساخت و ساز یک مدرسه مذهبی در شهر مقدس کربلا به عنوان مدرسه «وحید بهبهانی» به عنوان بخشی از بزرگداشت این عالم بزرگ جهان گفت: این مدرسه، تنها یک واحد آموزشی ساده نخواهد بود و شامل مدارس مذهبی یا به عبارتی یک گروه علمی در حوزه علمیه کربلاست.
در مراسم افتتاحیه کنگره جهانی علامه وحید بهبهانی همچنین حجتالاسلام والمسلمین سیدعلاء الموسوی رئیس دیوان وقف شیعه حضور خود در این کنفرانس را به دلیل علاقهاش به عالمی دانست که میتوان او را مرکز و نقطه پرگار ثبات در میان علماء جهان اسلام دانست. در ادامه عبدالامیر القریشی محقق و رئیس مرکز پژوهشهای (مرکز کربلا للدراسات و البحوث) که ریاست کنفرانس را نیز بر عهده دارد، با ارائه گزارشی از روند برگزاری آن اظهار داشت: این کنگره تحت نظارت تولیت آستانه مقدس حسینی آیتالله شیخ عبدالمهدی کربلایی برگزار میشود و مرکز پژوهشهای کربلا آن را با مطالعات و تحقیقات گسترده با همکاری بنیاد حافظه جهانی و با مشارکت چهرههای نامدار علمی از داخل و خارج عراق، شامل 20 کشور عربی و خارجی از جمله ژاپن، ایران، لبنان، بحرین، عربستان سعودی، کویت، آلمان، سوئد، هلند، دانمارک و ... برپا کرده است. همچنین در این مراسم، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن موسوی بروجردی مدیر مؤسسه دارالتراث نجف اشرف و مدیر اجرایی کنفرانس جهانی علامه وحید بهبهانی گفت: خوشحالم که امروز به نمایندگی از شهر علمی و دانشمندپروری در بزرگداشت وحید بهبهانی حضور داریم که شهر باب علم نبی(ص) یعنی نجف اشرف مدفن امیرمؤمنان، علی(ع) است. بروجردی با بیان اینکه یاد تلاشهای علمایی مانند وحید بهبهانی هیچ گاه از حافظه دانشمندان جهان اسلام پاک نمیشود، از او به عنوان کسی یاد کرد که فکرها و ذهنها را آزاد کرده است و افزود: بزرگترین کار علامه وحید بهبهانی یادآوری مفاسد امت اسلام و تعمیق بحثهایی است که در این خصوص بین اخباریون و اصولیون به وجود آمده است. مدیر اجرایی کنفرانس جهانی علامه وحید بهبهانی تأکید کرد: در عصری که به عصر انفجار اطلاعات مشهور شده است، مباحثهگر و پژوهشگری مانند علامه وحید بهبهانی تربیت نمیشود. در این مراسم علی موجانی رئیس کتابخانه تخصصی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیام مدیرکل یونسکو خطاب به کنفرانس جهانی علامه وحید بهبهانی را قرائت کرد. همچنین آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه جمهوری اسلامی به نمایندگی از کشورمان در این کنفرانس به سخنرانی پرداخت و تلاشهایی را که در میان حوزویان ایران برای شکلگیری این کنگره جهانی صورت گرفت، ارج نهاد. بر اساس این گزارش، در آیین افتتاح این کنگره با حضور شمار زیادی از علما، روحانیون، دانشمندان و پژوهشگران عراقی و ایرانی در صحن مطهر امام حسین(ع) برگزار شد، همچنین فیلم کوتاهی از مسیر علمی علامه وحید بهبهانی به نمایش درآمد که یک پژوهشگر و تاریخشناس انگلیسی آن را روایت میکرد. سخنرانان دیگر این مراسم با طرح موضوعاتی مانند استناد آیتالله وحید بهبهانی به قرآن در رد اخباریون سخن گفتند و افتتاحیه این کنفرانس علمی با زیارت مرقد علامه در حرم مطهر حسینی به کار خود پایان داد. از ایران علاوه بر آیتالله حسینی بوشهری چهرههایی مانند آیتالله موسوی جزایری نماینده ولی فقیه در خوزستان و نماینده مجلس خبرگان رهبری، حجتالاسلام سیدابوالحسن نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، حجتالاسلام نجف نجفی روحانی نماینده بعثه مقام معظم رهبری در عراق، مصطفی میرسلیم وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام رسول جعفریان محقق و پژوهشگر و رئیس سابق کتابخانه مجلس شورای اسلامی، میرمسعود حسینیان سرکنسول جمهوری اسلامی در کربلا و تنی چند از فضلای حوزههای علمیه کشور شرکت داشتند.
همچنین در بخش میانی افتتاحیه کنگره جهانی علامه وحید بهبهانی از مجموعه آثار آن عالم فرزانه، همچنین اثری موسوم به «دایرهالمعارف الوحیدیه» و تعدادی از کتب علامه بهبهانی در زمینه تفسیر قرآن رونمایی شد. آیتالله شیخ عبدالمهدی کربلایی تولیت آستان مقدس امام حسین(ع) که در این مراسم از آثار متعدد بازنشر شده علامه وحید بهبهانی رونمایی میکرد، از تلاش برای چاپ مجدد و احیای آثار قدیمی، کمیاب و بعضاً نایاب بهبهانی قدردانی کرد. به گزارش فارس، علامه محمدباقر بهبهانی (1118 هجری قمری ـ 1205 هجری قمری)، مشهور به وحید بهبهانی و ملقب به آقا، فقیه، اصولی و مؤلف امامی قرن 12 قمری است. علامه بهبهانی از سوی سیدمحمد طباطبایی اصفهانی، «وحید عصر» (یگانه دوران) لقب گرفت و به لقبهای دیگری همچون «استاد اکبر»، «استاد کل»، «علامه ثانی» و «محقق ثالث» نیز مشهور است. وی شاگرد اساتید بزرگی در اصفهان، نجف و کربلا بود و خود شاگردان بسیاری را تربیت کرد، از ویژگیهای زندگانی او میتوان به مبارزه با اخباریگری و اخباریان تندرو اشاره کرد که پس از 30 سال به ثمر نشست، وحید بهبهانی که در اصفهان زاده شده بود، در کربلا درگذشت و در حرم امام حسین (ع) دفن شد. علامه وحید بهبهانی بیش از 73 جلد کتاب در فقه و اصول و رجال و حدیث نوشت که «مصابیحالظلام فی شرح مفاتیح الشرایع» (شرح مفاتیحالشرایع ملامحسن فیض کاشانی) در 8 جلد، «حاشیه الوافی» و «الفوائد الحائریه» از مهمترین آثار او به شمار میروند. انتهای پیام/
94/05/12 - 12:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]