تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مهدى امت من كسى است كه هنگام پر شدن زمين از بيداد و ظلم، آن را پر از قسط و عدل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828637723




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برای صیانت از کرامت انسانی ، طرحی نودراندازیم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


برای صیانت از کرامت انسانی ، طرحی نودراندازیم استان‌ها > اردبیل - محمدرضا نوذریان

شکی نیست در بین همه مخلوقات پروردگار، انسان که از آن به عنوان خلیفه الهی در زمین یاد می شود جایگاهی بس رفیع و متمایز دارد زیرا به تعبیر قرآن کریم ، «نفخت فيه من روحي» سرمایه  سترگی به نام روح خدایی در وجود او به امانت گذاشته شده است. به همین دلیل ، حقوق و کرامت این مخلوق برتر پروردگار نیز که باید مزین به صفات آفریدگار بی همتا باشد تا بتواند رسالت جانشینی معبود را به سرانجام برساند ارزش و اهمیتی ویژه می یابد. در حقیقت کرامت که در تعبیری ساده می توان آن را به معنای نزاهت از پستي و فرومايگي دانست موهبتی الهی برای انسان است و قرآن مبین ، این معجزه همیشه جاوید برخاسته از دانش بی پایان دانای مطلق ، در آیه هایی چون آیه 70 سوره مبارک اسراء که  فرموده : « ما آدمي‌زادگان را گرامي داشتيم و آن ها را در خشكي و دريا [بر مركب هاي راهوار ] حمل كرديم و از انواع روزي هاي پاكيزه به آنان بخشيديم و آن ها را بر بسياري از موجوداتي كه خلق كرده‌ايم، برتري داديم » براین مهم صحه گذاشته است.
عظمت این اعتبار بخشی مصرح در آیه شریف تااندازه ای است که پس از این آفرینش معنادار و هدفمند ، تعبیر «فتبارك الله احسن الخالقين» در سوره مومنون ، تصریح و به پیامبر باعظمت اسلام و همه مخاطبان در جای جای عالم تعلیم داده شده است . حتی اگر طبق گمان برخی کارشناسان ، مراد از انسان در آن گونه آیه های شریف ، مقام انسانیت  تلقی شود  باز، جای بسی مباهات و افتخار خواهد بود چراکه به موجب بیان صریح سوره مبارک صاد  « ... فقعوا له ساجدين فسجد الملائكة كلهم اجمعون الا ابليس..» همین مقام ، به فرمان آفریدگار یکتا ، مسجود فرشتگان گردید و هرآنچه که از این دستور سرباز زد برای همیشه مطرود درگاه احدیت شد.
 با نگاهی به برخی دیگر از آیات کتاب الهی مانند آیات سوره مطهر « تین » شاید بتوان این گونه اذعان نمود که كرامت ذاتي انسان در جريان تكوين و آفرينش او مطرح است و مدح این مخلوق متمایز به خاطر داشتن كرامت، در حقیقت ستایش پروردگار كريم اوهم به شمار می رود ؛ چرا كه  انسان در نتيجه اراده خداوند بر سایر مخلوقات ، برتری یافته است.
 قرآن مجید این نکته بسیار حیاتی را نیز به ما می آموزد که دست یابی به رتبه بلند کرامت در گرو پرهیزگاری و خویشتن داری است و از آن جایی که پایه های پرهیزگاری نیزبر ارزش هایی نظیر ایمان و عمل صالح استوارند بنابراین  می توان  شرک ،  گناه و نادانی را از موانع جدی در مسیر حصول کرامت انسانی به حساب آورد.
مقوله کرامت و حقوق اسلامی انسان در ادب بی کران فارسی هم پیشینه ای بس دیرین دارد و این دیرینگی می تواند نمودی از اهمیت داشتن این گونه مفاهیم در فرهنگ سرزمین کهن و پرافتخار ایران باشد. شاعران و ادیبانی که سیراب شده معرفت حقیقی بوده اند به مفهوم انسان و کرامت او  نظر داشته و به فراخور وسع خویش ، از زوایای گوناگون  به آن پرداخته اند و یقینا کوشش این شاعران ایرانی به عنوان مشتی نمونه از سرآمدان فرهنگی ایران زمین در پرداختن به این موضوع بسیار مهم ، ناشی از خردورزی و بینش درست آنان درباره ارزش انسان است.
در اثبات این ادعا می توان بیت معروف گلستان آفرین ادب بی کران فارسی ، شیخ اجل مصلح الدین شیرازی ، « بنی آدم اعضای یک پیکرند  / که در آفرینش زیک جوهرند  » را به عنوان نمی از یم پرشکوه فرهنگ ایرانی مثال زد که چگونه  قرن ها پیش از این ، با تعبیری جاودانه در ضرورت توجه به کرامت و حقوق انسانی ، نشان افتخاری در عرصه فرهنگ کشورمان به یادگار گذاشته و بدین سان ، پرچم فرهنگی کهن کشور تاریخی ایران  در عصر کنونی در سردر سازمان ملل به اهتزاز درآمده است.
 علاقه مندی و رویکرد این دانشمند ادبی بوستان آفرین درباره مقوله یاد شده ، علاقه ای وافر و رویکردی ادامه دار بوده تاجایی که مثلا در مقالی دیگر ، با این بیت که « کرم بین و لطف خداوندگار  /   گنه  بنده کرده است و او شرمسار »  عنایت حضرت حق به جای گاه آفریده اش انسان را نیز بازگویی نموده است.
به اعتقاد راقم سطور ، این که مهماتی چون تلاش برای درک صحیح و صیانت از اسرار نهفته در نهاد انسان ، سوق دادن او به خودشناسی و بازگشتش به خویشتن خویش که جملگی با کرامت انسانی در ارتباطند این گونه درطول قرن های متمادی در لابه لای آثار وزین شاعران بزرگ این سرزمین تبیین و مورد ابرام قرار گرفته اند و ورود گاه به گاه و توام با علاقه و شیدایی مرد متمایزی مانند لسان الغیب به مبحث انسان و کرامت ویژه او که با سرودن ابیات متعددی مانند « سال ها دل طلب جام جم از ما می کرد  /    آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد ...  » تجلی یافته از پرافتخارترین و آموزنده ترین رویکردهای نهفته در بطن ادبیات فاخر ما به شمار می رود.       
با این پیشینه غنی دینی و فرهنگی ، بیاییم در روزگار پرماجرای کنونی که کرامت انسانی و حقوق اسلامی او  جریحه دار گردیده است ، قباحت از برخی ضدارزش ها زدوده شده و  بعضی ارزش های انسانی و معنوی در  کردار و یا در گفتار ، جای خود را به ضدارزش ها داده اند و بی گمان تبلیغات مستمر ساطع شده از گوشه و کنار جهان ، در رقم خوردن این وضعیت ، بی تاثیر نبوده اند ، نامگذاری 14 مرداد در تقویم رسمی کشورمان به عنوان « روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی » را فرصت مناسبی برای اندیشیدن های چندباره دراین خصوص بدانیم و برای صیانت از کرامت انسان ، طرحی نو دراندازیم ، در غیر این صورت ممکن است خیلی زود دیر شود.



سه شنبه 13 مرداد 1394 - 07:56:04





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن