واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مرداد ۱۳۹۴ (۲۲:۲۹ب.ظ)
نايبرئيس و دبير کانون سنگ کشور: استاندار به تنهايي از عهده رفع مشکلات معادن لرستان برنميآيد موج - نايبرئيس و دبير کانون سنگ کشور گفت: استاندار به تنهايي از عهدهي رفع مشکلات معادن لرستان برنميآيد.
به گزارش خبرگزاري موج، خداداد غياثوند در جلسهي شوراي گفتگوي دولت و بخش خصوصي لرستان با اشاره به اينکه مديران بخش خصوصي و دولتي اذعان دارند که لرستان از ظرفيت قابلتوجهي در حوزهي معدن و صنايع معدني برخوردار است، اظهار داشت: ۳۸ درصد منابع استان به اين حوزه اختصاص دارد.
وي با بيان اينکه عليرغم برگزاري جلسات متعدد و تدوين مقررات مختلف در حوزهي معدن، اما در خروجي معجزهاي نديدهايم، تصريح کرد: در ارزش افزوده نيز زيرساختها فراهم نشده، به همين دليل واحدهاي سنگبري بايد از جيب خود هزينه کنند و هر چهار سال يک بار يک واحد سنگبري بايد تقديم سازمان امور مالياتي شود.
دبير انجمن تخصصي سنگ لرستان با اشاره به اينکه طي يکسال گذشته در صنعت سنگ 20 هزار نفر تعديل نيرو داشتهايم، افزود: واحدهاي سنگبري لرستان نيمهتعطيل شده و عملاً با 10 درصد ظرفيت خود فعاليت ميکنند.
غياثوند گفت: پنج هزار واحد سنگبري با ۱۶۰ هزار نفر اشتغال با مشکلات حادي روبهرو شدهاند و تلاش براي ايجاد واحدهاي جديد سنگبري بينتيجه است؛ چراکه منابع و سرمايهگذار جديد نداريم.
وي با تأکيد بر اينکه حفظ واحدهاي باقيمانده زودبازدهتر از ساير موارد است، اضافه کرد: رفع مشکل واحدهاي سنگبري و معادن در لرستان به تنهايي از عهدهي استاندار برنميآيد، بلکه اين موضوع بايد در سطح ملي مطرح شود.
نايبرئيس و دبير کانون سنگ کشور در ادامه گفت: هر گاه واحدهاي توليدي براي دريافت تسهيلات به هر کدام از بانکها معرفي ميشوند دو موضوع چک برگشتي و بدهي معوق بانکي عملاً مانع از دريافت تسهيلات ميشود.
غياثوند با بيان اينکه اين دو شرط، سنگ بزرگي جلوي پاي واحدهاي سنگبري است، افزود: 90 درصد واحدهاي توليدي و صنعتي کشور چک برگشتي و بدهي معوق بانکي دارند؛ پس اين موضوع بايد در سطح ملي حل شود.
وي ادامه داد: با اين شروط عملاً دست و پاي واحدهاي توليدي براي دريافت تسهيلات بانکي بسته ميشود. اين شروط به معناي آن است که وام نگيريد.
نايبرئيس و دبير کانون سنگ کشور گفت: بيش از ۵۰۰ واحد داريم که هر کدام يک تا دو ميليارد سنگ در انبار خود دارند اما نميتوانند حقوق کارکنان خود را بپردازند.
غياثوند با تأکيد بر اينکه در پايانههاي سنگ مشکل بازاريابي و فروش داريم، تصريح کرد: مجلسيان در تصويب قوانين دو سال عقب هستند و از بس تعلل ميکنند، ديگر قوانيني که تصويب ميکنند به درد نميخورند.
وي ادامه داد: يکي از مسائلي که حاشيهي سود را ميتواند افزايش دهد، استفاده از ضايعات مواد معدني است. در اين راستا تنها استاني که توانست يک واحد را مصوب کند و قرارداد هم ببندد لرستان بوده، اگرچه متأسفانه بانک صنعت و معدن جلوي کار اين واحد را گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]