تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر که از آبروی برادر مسلمان خود دفاع کند مطمئناً بهشت بر او واجب می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826150432




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در صورت رد توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا، چه خواهد شد؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در صورت رد توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا، چه خواهد شد؟
در شرایطی که کنگره آمریکا در مهلت 60 روزه خود برای بازبینی و تأیید توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 به سر می برد، بحث ها درباره اینکه آیا مخالفان توافق خواهند توانست به اکثریت لازم برای رد آن رسیده و وتوی اوباما را نیز خنثی کنند، بالا گرفته است. در این میان، یکی از سوالات مهم مطرح این است که در صورت رد توافق از سوی کنگره، چه خواهد شد؟
کد خبر: ۵۲۱۸۶۰
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰ - 03 August 2015



در صورت رد توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا، چه خواهد شد؟
در شرایطی که کنگره آمریکا در مهلت 60 روزه خود برای بازبینی و تأیید توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 به سر می برد، بحث ها درباره اینکه آیا مخالفان توافق خواهند توانست به اکثریت لازم برای رد آن رسیده و وتوی اوباما را نیز خنثی کنند، بالا گرفته است. در این میان، یکی از سوالات مهم مطرح این است که در صورت رد توافق از سوی کنگره، چه خواهد شد؟


به گزارش «تابناک»، طی روزهای اخیر، موضوع توافق هسته ای ایران به دستور کار اصلی نمایندگان کنگره آمریکا، هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان تبدیل شده و هر روز جلسات مختلفی با این موضوع میان اعضای کنگره و مقامات دولت اوباما برگزار می شود. دولت اوباما قصد دارد از طریق این جلسات، نمایندگان را به حمایت از توافق متقاعد سازند و در مقابل، جمهوری خواهان کنگره سعی دارند ضمن همراه کردن دموکرات ها با خود در مخالفت با توافق، راه رد قطعی آن را برای خود هموار سازند.


هرچند اوباما تهدید کرده در صورت عدم تأیید توافق هسته ای ایران در کنگره، اقدام به وتوی تصمیم نمایندگان خواهد کرد، اما جمهوری خواهان همچنان امیدوارند با کسب اکثریت دو سوم آرا در رد توافق، وتوی رئیس جمهور را بی اثر سازند. در این میان، در حالی که بسیاری بر این باورند که دستیابی به چنین اکثریتی برای جمهوری خواهان تقریباً غیرممکن است، اما در این موضوع که با توجه به اکثریت داشتن جمهوری خواهان در هر دو مجلس، توافق در مرحله نخست رد خواهد شد، اطمینان بیشتری وجود دارد.


به طور کلی و بر اساس شرایط موجود، دو سناریو را می توان برای رد توافق هسته ای در کنگره در نظر گرفت»


سناریوی نخست، حالتی است که در آن، جمهوری خواهان که تقریباً در مخالفت با توافق هسته ای متفق به نظر می رسند، از تأیید و تصویب این توافق جلوگیری کرده و موجبات رد شدن آن را فراهم کنند؛ اما به سبب عدم همراهی دموکرات ها، از کسب دوم سوم مورد نیاز آرا بازبمانند. در این صورت، همان گونه که اوباما وعده داده، این تصمیم را وتو خواهد کرد و پس از آن نیز نمایندگان کنگره تنها در صورتی می توانند وتوی رئیس جمهور را بی اثر سازند که اکثریت دوم سوم مذکور را به دست آورند. 


اما به عقیده تحلیلگران، حتی چنین حالتی، یعنی رد اولیه توافق و تأیید آن به واسطه وتوی اوباما نیز برای جمهوری خواهان مطلوب و خوشایند است؛ زیرا در این صورت، آن ها می توانند ادعا کنند که اکثریت اعضای کنگره بر سر موضعی واحد هم نظر بوده اند و این اوباماست که در حال نادیده گرفتن خواسته های مردم و نمایندگان آن ها است. چنین نتیجه ای به ویژه می تواند در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا که از هم اکنون آغاز شده، به کار جمهوری خواهان بیاید.


سناریوی دوم، حالتی است که در آن، جمهوری خواهان بتوانند در ابتدا یا پس از وتوی اوباما، اکثریت دو سوم را در مخالفت با توافق کسب کرده و به این ترتیب، این وتو را بی اثر سازند. برای دستیابی به چنین نتیجه ای، می بایست دستکم 13 دموکرات در سنا و 44 دموکرات در مجلس نمایندگان به جمهوری خواهان بپیوندند و با توافق هسته ای مخالفت کنند. 


این در حالی است که تاکنون اکثر دموکرات ها در هر دو مجلس درباره توافق هسته ای اظهارنظری نکرده و ایده ای در تأیید و یا رد آن مطرح نکرده اند. شماری کمی از دموکرات ها نیز که آشکارا مخالفت خود را اعلام کرده اند – از جمله گریس منگ و خوان وارگاس – از جمله چهره های برجسته و تأثیرگذار این حزب به شمار نمی روند.


در مقابل، نانسی پلوسی، رهبر اقلیت مجلس نمایندگان، از جمله دموکرات هایی است که از روز نخست به شدت از توافق هسته ای حمایت کرده و زمان زیادی را نیز صرف متقاعد کردن هم قطاران خود در این موضوع نموده است. جک دوربین و دیوید پرایس از جمله دیگر چهره های بانفوذی هستند که در حمایت از توافق موضع گیری اند. با این حال، دموکرات های پرنفوذ دیگری از جمله چاک شومر و الیوت انجل، تاکنون درباره این موضوع مردد بوده و به موضع گیری نپرداخته اند.


اما به هر حال، در صورتی که جمهوری خواهان در نهایت بتوانند تعداد کافی از نمایندگان دموکرات را با خود همراه کرده و وتوی اوباما را بی اثر سازند، یکی از مهمترین تعهدات آمریکا که لغو تحریم های موجود علیه ایران است، در رابطه با آن بخش از تحریم ها که توسط کنگره به تصویب رسیده – و بخش اصلی آن نیز به شمار می رود – از سوی نمایندگان نقض خواهد شد. هرچند تحلیلگران اشاره می کنند که حتی در این صورت نیز اوباما می تواند از اختیارات ریاست جمهوری برای معافیت و بخشش موقت تحریم ها استفاده کند، اما با توجه به اینکه وی مدت زمان زیادی در قدرت باقی نخواهد ماند و رویکردهای رئیس جمهور بعدی نیز مشخص نیست، این امر نمی تواند توجیهی باشد که آمریکا بر اساس آن مدعی عمل به تعهداتش شود.


با این وجود، آنچه در میان ناظران و تحلیلگران درباره آن اتفاق نظر وجود دارد، این است که در صورت رد توافق از سوی آمریکا، در عمل نظام بین المللی تحریم ها فرو خواهد پاشید؛ زیرا کشورهای اروپایی که از هم اکنون زمینه های احیا و توسعه روابط خود را در حوزه های مختلف با ایران فراهم کرده اند، دیگر راضی به همراه شدن با آمریکا نخواهند شد.


از سوی دیگر، باید اشاره کرد که با توجه به ابتکار ایران در به تصویب رساندن قطعنامه مربوط به توافق هسته ای در شورای امنیت پیش از بررسی توافق در کنگره آمریکا، این توافق عملاً از هم اکنون به عنوان یک معاهده بین المللی رسمیت یافته و همین امر موضع جمهوری خواهان را برای ضربه زدن به آن و ملغی کردن این توافق بیش از پیش تضعیف می کند. 


اما در بالاترین سطح ماجرا و با توجه به همین موضوع فوق، باید اشاره کرد در صورتی که نقض تعهدات توافق از سوی ایالات متحده و به واسطه رأی کنگره باشد، ایران می تواند به طور موجه و بدون محدودیت، به برنامه هسته ای سابق خود بازگردد و با توجه به تضعیف موضع آمریکایی ها، به نظر نمی رسد سایر کشورها پس از آن دیگر تمایلی به ادامه نظام تحریم ها علیه ایران داشته باشند.  












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن