تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نابودى جوانانتان را آرزو نكنيد ، گرچه بدى‏هاى بسيار در آنان باشد، زيرا آنان با ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830861979




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزنامه مصری: باید منافع مشترک منطقه ای را با ایران مبادله کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه مصری: باید منافع مشترک منطقه ای را با ایران مبادله کرد تهران-ایرنا- به نوشته پایگاه خبری "الشروق" مصر باید در توسعه منطقه شریک باشد و از فرصت های بسیاری که توسط ایران ایجاد می شود استفاده و منافع مشترک را با آن مبادله کند.


ابراهیم عوض نویسنده الشروق در مقاله ای با عنوان آثار توافق هسته ای ایران بر مصر نوشت: مصر باید موضع روشنی نسبت به توافق هسته ای اتخاذ کند و برای تاثیرات آن آمادگی داشته باشد زیرا از یک سو ایران بازیگر بانفوذ ومعتبری در منطقه و جهان است و ریشه های فرهنگی مشترکی با ما دارد و از سوی دیگر طرف دوم توافق یعنی کشورهای عضو گروه 1+5 یعنی اعضای دائم شورای امنیت به اضافه آلمان، کشورهای قدرتمند اقتصادی و نظامی در سطح بین الملل هستند وبه همین دو دلیل تاثیرات توافق هسته ای بر این طرفها وبر نظام بین المللی ومنطقه ای بسیار زیاد است.
برای اتخاذ موضعی درباره توافق هسته ای باید انگیزه های دو طرف مذاکره را از امضای آن شناخت. اولین انگیزه اعلام شده از سوی امریکا، فرانسه،انگلیس و آلمان، منع تولید سلاح هسته ای توسط ایران بود که تضمین کننده منافع "اسرائیل" هست . البته انگیزه های اقتصادی هم از عوامل اشتیاق غربی ها بخصوص اروپایی ها برای امضای توافق بود. ایران یک کشور 80 میلیونی است که می تواند بازار خوبی برای فروش محصولات شرکتهای بزرگ باشد.
شرکت های بزرگ رشد اقتصادی را از آثار توافق هسته ای وی دانند که موجب رشد بازار ایران و ظرفیت های آن می شود. شرکتهای اروپایی سه سال است برای ورود به ایران لحظه شماری می کنند.
معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد آلمان روز بعد از امضای توافق هسته ای وارد ایران می شود و وزیر امور خارجه فرانسه که خود در مذاکرات هسته ای از همه تندرو تر بود در پایان ماه ژوئیه به ایران سفر می کند واز رئیس جمهور ایران برای سفر به فرانسه در ماه نوامبر دعوت به عمل می آورد.
تنش در خاورمیانه وتردید در مقاصد برخی کشورها در مبارزه با تروریسم، می تواند عاملی باشد که امریکا وکشورهای بزرگ تصمیم گرفتند توافق با ایران را امضا کنند زیرا ایران داعش و القاعده را دشمن خود می داند ودارای نظام سیاسی قوی واثربخشی است . همچنین کشورهای غربی پس از تجربه های عراق و افغانستان به این نتیجه رسیدند که دخالت نظامی برای تغییر نظامها هیچ سودی ندارد.
تحریم های اعمال شده علیه ایران از زمان انقلاب اسلامی نه نظام سیاسی را سرنگون کرد ونه مانع پیشرفت علوم هسته ای شد ونه نقش منطقه ای آن را تضعیف نمود ؛ با این حال آیا می توان همچنان برای کنار گذاشتن ایران از نظام بین المللی اصرار ورزید؟ چنین طرد و محرومیت طولانی مدت در نظام بین المللی غیر طبیعی است. امریکا 16 سال پس از انقلاب روسیه مجبور شد در سال 1933 اتحاد جماهیر شوروی سابق را به رسمیت بشناسد و22 سال پس از پیروزی انقلاب سوسیالیستی در چین در سال 1971 رییس جمهورش به چین سفر نمود. آیا طبیعی است که بزرگترین قدرت جهان به مدت 40 سال با یک قدرت متوسط جهانی قطع رابطه کند؟
واکنش های کشورهای نزدیک ایران و یا مرتبط با توافق به طور مستقیم چنین بود که اتحادیه اروپا از زبان نماینده خود موگرینی که به تهران سفر کرد کلیت توافق را تایید کرد.
هند و پاکستان والجزایر از آن استقبال کردند، مغرب در همان هفته امضای توافق روابط دیپلماتیک خود را با ایران از سر گرفت، اردن هم از این تصمیم کشورهای بزرگ استقبال کرد. در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس عمان نقش موثری در روند مذاکرات هسته ای و امضای توافق داشت. کویت و امارات متحده عربی وقطر هم توافق را تائید کردند. عربستان با وجود صدور بیانیه رسمی متوازن در روز بعد از توافق، اظهارات مقاماتش نشانگر محافظه کاری شدید و ترش از توافق بود. بحرین نیز چنین موضعی داشت.
در مورد موضع مصر با وجود برخی اختلاف نظرها در میان سیاستمداران این کشور در خصوص ایران، باید با دیدی باز به توافق هسته ای نگاه کند زیرا هیچ جایی برای مقاومت در برابر تصمیمات طرفهای قویتر در نظام بین المللی ، کشورهای با قدرت متوسط وکشورهای حاشیه خلیج فارس که از توافق استقبال کردند وجود ندارد. مصر باید در توسعه منطقه شریک باشد و از فرصت های بسیاری که توسط ایران ایجاد می شود استفاده نموده ومنافع مشترک را با آن مبادله کند.
مهمتر اینکه مصر باید فرصت بدست آمده را برای تشکیل یک نظام امنیت منطقه ای در خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای مغتنم شمارد.
وزیر امور خارجه ایران کشورهای حوزه خلیج فارس را برای ماه سپتامبر آینده دعوت به گفت و گو کرد اما اسرائیل تمام تلاش خود را برای ناکام گذاشتن اینکار به کار می بندد. کشورهای عربی باید اسرائیل را از نظام امنیتی منطقه ای دور نگه دارند، و شرط حضور آن را پذیرش حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت وتشکیل دولت مستقل با پایتختی بیت المقدس تعیین نمایند.
خاورم*1049**1566



12/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن