تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837772029
ایران چه نقشی را در نظم جدید بازی خواهد کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
ایران چه نقشی را در نظم جدید بازی خواهد کرد؟
نقش ایران در سازمانهای منطقهای کلاسیک مانند سازمان همیاری کشورهای اسلامی، اوپک، جنبش غیرمتعهدها و در مجموعهی کشورهای در حال توسعه و سازمانهای منطقهای حائز اهمیت است.
بازیگران نقشآفرین در نظم نوین جهانی
همانطوری که آمریکا سخت میکوشد تا به تثبیت موقعیت هژمونیک خود در عرصهی روابط بینالملل بپردازد، در عین حال، روندهای ضدهژمونیک نیز در حال تشدید و تقویت خود هستند. بازیگرانی که در طیف ضدهژمونی آمریکا در حال فعالیت هستند، طیف گوناگونی را تشکیل میدهند. در اینباره میتوان به برخی از گروههای غیردولتی تروریستی که دارای انگیزههای خاص و مختص به خود هستند، اشاره کرد. در طیف دیگر، دولتهایی قرار دارند که برمبنای منطق دولت دست به اقدام نمیزنند، مانند رفتار صدام حسین که عمدتاً منطق فردی داشت و البته در دوران دفاع مقدس، خود سالها از حمایت آمریکاییها برخوردار بود. یا رفتار صربها در یوگسلاوی و یا بحران بالکان که منطق نژادی داشت و رفتار طالبان که از یک منطق مرتجعانه برخوردار بود و مانند صدام حسین سالها از حمایت دولت آمریکا برخوردار بود. نهایتاً قدرتهای بزرگ و نوظهور هستند که تحولات آتی روابط بینالملل را براساس معادلات هژمونیک آمریکا، در راستای منافع خود نمیبینند.
رفتارهای ضدهژمونیک میتوانند ابعاد و ویژگیهای مختص به خود را داشته باشند؛ مانند ابراز رفتارهای ضد قدرت مسلط، رفتارهای ضد ارزشها و قواعد حاکم بر روابط بینالملل، رفتارهای ضد نظم اقتصادی و پولی و تجاری حاکم مانند آنچه در سازمان تجارت جهانی در حال شکلگیری است. رفتارهای ضد امنیت بینالمللی که عمدتاً توسط گروههای تروریستی ابراز میشود و نهایتاً عدم همکاری با قدرت هژمون در زمینهی مسائل مهم بینالمللی مورد نظر. در گروه دولتها، واکنش آنها به رفتارهای هژمونیطلبانهی آمریکا مختلف بوده است. گروهی از دولتها، دولتهای خنثی هستند که به دلایل مختلف سعی داشتهاند تا خود را منزوی نگه دارند و دربارهی آنها واکنشی نشان ندهند و ببینند که سیر رخدادها و تحولات به کجا میرود. گروه دیگری نیز گروههای مخالف هستند که سیاستها و بازیگریشان در جهت عدم توفیق اهداف حداکثری آمریکا در عراق و مخالفت با سیاستهای یکجانبهگرایانهی آمریکاست و نهایتاً دولتهایی که سیاست دنبالهروی از آمریکا را اتخاذ کردهاند تا به بلوک آمریکا و نهادهای بینالمللی وابسته به آمریکا، همچون ناتو و سازمان تجارت جهانی، نزدیکتر شوند. با این حال، فرآیند تحولات دو دههی گذشته نشان میدهد دولتهایی که سیاست دنبالهروی را اتخاذ نمودهاند، لزوماً از حمایت افکار عمومی خود برخوردار نبودهاند.
بازیگران جهانی و عمدتاً دولتها، همواره به درجات گوناگونی از ساختارهای و فرآیندهای جهانی متأثر شدهاند. به عبارت دیگر، میتوان گفت که ماهیت نظام بینالملل همواره کشورها را به چالشی دائمی برای ارتقای منافع ملی میکشاند. سیاست خارجی کشورها نیز در واقع ترجمانی از همین واقعیت سیاست جهانی است. به این ترتیب، ویژگی نظام بینالملل در دوران پسا جنگ سرد، سیالیت آن است. در این فرآیند، تصمیمسازی برای سیاست خارجی کشورها از پیچیدگی ویژهای برخوردار میشود.
دلایل هژمونی هژمون
در نظام بینالملل کنونی، ایالات متحدهی آمریکا، بهعنوان یک قدرت بزرگ جهانی، فاصلهی قابل توجهی با سایر بازیگران رقیب بینالمللی دارد. این برتری در زمینههای نظامی و اقتصادی هویداست. به این ترتیب، آمریکا برای کسب قدرت رهبری در جهان و با حفظ موقعیت کنونی خود، رویکرد یکجانبهگرایانه را پیش گرفته است و در صورت ناکامی، همکاری با قدرتهای بزرگ را در پیش خواهد گرفت. اما باید تأکید شود که این موضوع به معنای نامحدود بودن قدرت آمریکا نیست. آمریکا در زمینههای گوناگون نیازمند همکاری و همیاری سایر قدرتهاست.
اتحادیهی اروپا تاکنون موفقیتهای چشمگیری را در روند همگرایی و دوری از واگرایی به دست آورده است، اما این اتحادیه در حیطهی مسائل مهم و تعیینکنندهی خارجی نتوانسته است به یک هویت و موضع واحد دست یابد. به این ترتیب، میتوان گفت که اتحادیهی اروپا با یک چالش یا بحران هویتی مواجه است و به این دلیل است که از میزان توانایی و قابلیت آن برای نقشآفرینی مستقل و مؤثر در نظام بینالملل کاسته شده است. یک نمونهی بارز آن، بحران عراق و اختلافنظر در میان اعضای اتحادیهی اروپاست. برخی از اعضای اتحادیه، مانند فرانسه، بهطور کلاسیک با سیاستهای یکجانبهگرایی آمریکا مخالف بودهاند و این امر را به شکلهای مختلف ابراز کرده است.
روسیه نیز پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، از موقعیت قدرت گذشتهی خود دور شده است. روسها با استناد به این مشکل، حسب مورد بهلحاظ راهبردی و تاکتیکی با اروپا و آمریکا همکاری مینماید. اما وقوع بحران اوکراین در ماههای گذشته، این فرآیند را با چالشهای جدی مواجه ساخته و باعث شده است تا شکاف هرچه بیشتری بین این کشور و اتحادیهی اروپا و آمریکا ایجاد شود. به هر حال، روسیه میتواند یکی از نیروهای مؤثر ضدهژمونی آمریکا باشد.
در شرق دنیا، چین یک بازیگر نوظهور است که تلاش میکند در دنیای پرتلاطم فعلی، آرام و تدریجی قابلیتها و تواناییهای اقتصادی خود را افزایش دهد و البته تا به یک قدرت بزرگ تبدیل نشود، نقش منطقهای خواهد داشت. چین تلاش دارد تا در عرصهی روابط بینالملل از هر اقدام و رفتاری که به راهبردهای اقتصادی آن آسیب وارد کند بپرهیزد. بنابراین احتمالاً چین نقشی را در نظام جهانی برعهده خواهد داشت که حالت تقابلی با قدرت هژمون نداشته باشد، ولی نهایتاً چین به دلایل مختلف نمیتواند قدرت هژمونی آمریکا را در دنیا پذیرا باشد.
پارادوکس جهانی شدن و گزینهی شبکهی دولتهای ضدهژمون
در روند جهانی شدن، بر یکسانسازی استانداردها و معیارهای جهانی تأکید میشود. البته که این فرآیند منحصراً به یک بُعد محدود نمیشود. بنابراین روایت جهانی شدن تنها جنبهی پولی و اقتصادی ندارد، بلکه عرصهها و حیطههای مختلف دیگری را در زمینههای فرهنگی، سیاسی، حقوقی، عدالتطلبی و رفع خشونت در بر میگیرد. اگرچه دولتها بهعنوان نیروهای محرکهی اصلی جهانی شدن باقی خواهند ماند، اما همزمان در عین حالی که استقلال خود را حفظ میکنند، به هنجارهای فراملی نیز تن میدهند. با این وجود، دولتها همچنان بهعنوان بازیگران اصلی و بنیادین در مذاکرات بینالمللی، به تعریف و تبیین منافع ملی خود میپردازند. آنان در نظامهای ملی خود نیز باید پاسخگو باشند. میتوان گفت که موضوعات فراملیگرایی، چالشهای متناقض فراروی دولتها را در عرصهی جهانی شدن مورد تأکید قرار میدهد.
مردم و دولتها نیازمند نهادهایی هستند که بتوانند مسائل مشترک بینالملل را با همکاری جهانی حل کنند. آنان باید بتوانند به شیوهها و طرق مختلف، قواعد و قوانین مشترک جهانی را طراحی کنند و به اجرا بگذارند و بر آنها نظارت کنند. امروزه در عرصهی روابط بینالملل، شواهد و مستندات زیادی وجود دارد که بر نابسندگی و عدم کفایت نهادهای بینالمللی در حل چالشهای جهانی دلالت دارند. کشورها نیز بهتنهایی نمیتوانند با مشکلات بسیار عدیده و پیچیدهی بینالمللی مواجهه نمایند. در این راستا، قطعاً ایجاد رفرمهای بنیادین در سازمانهای کلاسیک جهانی، امری قطعی و لازم است. این دسته از سازمانها باید اصلاح شوند یا اینکه سازمانهای جدیدی جانشین آنها شوند.
به این پدیده، پارادوکس جهانی شدن میگویند. ما به دولتمداری بیشتر برای سازوکارهای آشفته و هرجومرجطلبانهی جهانی نیازمندیم، اما تمرکز در قدرت و تصمیمگیری را نیز ناشایست دانسته و آن را مطالبه نمیکنیم. در این راستا، بدیل مناسب یک اقدام برای تحقق سیاست انتقالی است که در آن نظام هژمون رنگ میبازد و شبکهای از دولتها و مقامات رسمی آنها برای اصلاح ساختار قدرت در نظام بینالملل عمل میکنند. در این باره باید گفت که یک حرکت ماهوی به وجود میآید که در آن، مقامات رسمی دولتی، هم در سطح ملی و هم در سطح بینالمللی، عمل میکنند. در چنین فرآیندی، مخاطبان داخلی از این نخبگان سیاسی پاسخگویی را مطالبه میکنند.
امروزه در عرصهی روابط بینالملل، شواهد و مستندات زیادی وجود دارد که بر نابسندگی و عدم کفایت نهادهای بینالمللی در حل چالشهای جهانی دلالت دارند. کشورها نیز بهتنهایی نمیتوانند با مشکلات بسیار عدیده و پیچیدهی بینالمللی مواجهه نمایند. در این راستا، قطعاً ایجاد رفرمهای بنیادین در سازمانهای کلاسیک جهانی، امری قطعی و لازم است. این دسته از سازمانها باید اصلاح شوند یا اینکه سازمانهای جدیدی جانشین آنهاشوند.
اجزای این شبکهی ضدهژمون فقط کشورها نیستند، بلکه شبکهای از متخصصین، قضات دادگاهها، وزرا و مقننین نیز با همکاری دولتهای مربوط، در آن به فعالیت میپردازند. به عبارت دیگر، مقامات رسمی این کشورها در سطوح مختلف اجرا، تقنین و قضا، در آن فعال هستند و بین کشورها، نهادهای ملی و فراملی ارتباط برقرار مینمایند. در این راستا، مجموعهای از شبکههای تخصصی دولتی با هم به همکاری و مشارکت خواهند پرداخت. ایده این است که مجمعی از شبکهی دولتها، از خود کشورها بهصورت منفرد، بهتر میتوانند عمل نمایند و به این ترتیب، بهتر میتوان تلاشها را جهت تحقق دنیایی عادلانهتر انسجام بخشید. این وضعیت بهمراتب بهتر از شرایطی است که فعلاً در آن به سر میبریم و تنها گروهی از نهادهای جهانی رسمی فعال هستند.
نمایندگان رسمی دولتی در اتحاد ضدهژمون بهطور فزایندهای در شبکهای از روابط فردی و نهادی وارد میشوند که هم در سطح ملی و هم در سطح جهانی مطرح خواهند بود. اینان هم نمایندهی منافع ملی کشورشان هستند و هم هماهنگکنندهی تطبیق قوانین ملی با قوانین خارجی خواهند بود.
در نظم نوین جهانی، باز به مانند امروز، قدرت سخت لازم است، اما کافی نیست و نیاز به قدرت نرم بیش از پیش خود را نمایان خواهد ساخت. مجموعهای که تحت عنوان قدرت هوشمند به نقشآفرینی خواهد پرداخت و طبیعتاً در این شرایط، کشوری از پارامترهای قدرتی بیشتری برخوردار خواهد بود که بتواند این ترکیب را هرچه بهتر ساماندهی و مدیریت نماید.
در خصوص رژیمهای بینالمللی نیز گسترش حقوق بینالملل عام میتواند به کنترل هرچه بیشتر سیاست بینالملل بینجامد؛ کنوانسیونهایی که به تنظیم هرچه بهتر و عادلانهتر روابط بین کشورها، بهویژه بین کشورهای شمال و جنوب بپردازد. این موضوع در خصوص مسائل پولی و بانکی، چالشهای زیستمحیطی، سازمانهای بینالمللی، توزیع قدرت، مدیریت بحرانهای بینالمللی، حلوفصل مسالمتآمیز اختلافات بینالمللی و گسترش دادگستریها و داوریهای بینالمللی خواهد بود. در بسیاری از این موارد، هرکدام از این موضوعات نیازمند تعدیل و تنقیح و گسترش هستند و شبکهای از دولتهای اصلاحگر، با فعالیت انسجامبخشی جمهوری اسلامی ایران، میتوانند نقش فعالانهای را در این زمینه ایفا کنند.
پیچیدگی و ابعاد امروزهی مسائل جهانی به آن اندازه است که هرگز بهطور یکجانبه حلشدنی نیست و قطعاً نیازمند همکاری و مداخلهی روشن و مدبرانه است. البته مداخله نیازمند مشروعیت است تا تأثیرات لازم را داشته باشد. در این راستا، باید توجه داشت که فقط الحاق به قراردادها در حقوق بینالملل عام مطرح نیست و عضویت در این قراردادها تنها قدم اول و بنیادین است. مرحلهی بعدی متابعت و اجرای این قراردادهاست که باید نظارت کافی و شایستهای بر آنها انجام شود. شبکهای از دولتهای ضدهژمون با مدیریت انسجامبخش ایران، نیازمند تأکید بر قراردادهایی هستند که نظام قدرت یکجانبه را در دنیا به چالش میکشانند. در این زمینه، میتوان به چند نمونه اشاره کرد. تلاش برای شکلگیری پیمانهای حقوقی گسترده جهت پرداخت غرامت برای تخریب محیطزیست توسط کشورهای صنعتی. شکلگیری تلاشهای حقوقی و دیپلماتیک برای تغییر ساختار پولی در نظام بینالملل که اکنون به نفع اقتصاد کشورهای شمال است. تلاش در بستر سازمان ملل متحد جهت تغییر ساختاری این سازمان، بهویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد. همچنین همکاری جهت ادغام دیدگاههای حقوق بشر غیرغربی در میثاقین سازمان ملل متحد که اکنون عمدتاً با معیارهای فکری و تمدنی غربی به نگارش درآمدهاند. شبکهای از دولتهای ضدهژمون باید در این زمینهها و سایر موضوعات مشابه، به ارائهی مدلهای الگوی جانشین بپردازند و برای تحقق سند حقوقی آن مبارزه نمایند.
ایران و انسجامبخشی شبکهی ضدهژمونی
ایران یک بازیگر اقناعی و دارای مشروعیت گفتمانی در عرصهی روابط بینالملل است. مقاومت و سرسختی ایران در حفظ اخلاق بینالملل در اجرای سیاست خارجی خود، باعث شده است تا ایدههای آن در میان مردم حقطلب دنیا، برخی از دولتهای کوچک و متوسط، سازمانهای غیردولتی و جنبشهای آزادیبخش، از مطلوبیت زیادی برخوردار باشد. عملاً ایران توانسته است گفتمان جدیدی را در عرصهی نظام بینالملل به وجود آورد که مبتنی بر عدالتخواهی، استقلالطلبی، مقابله با زور و سلطه و تکیه بر مشترکات انسانی باشد. با این شرایط، اکنون ایران بهترین شرایط را برای رهبری و مدیریت شبکهی دولتهای ضدهژمون داراست.
کسب همکاری سایر کشورها از طرف جمهوری اسلامی ایران، برای تلاش مشترک جهت نیل به این اهداف، امری سخت و پیچیده است. در این راستا، باید از قدرت اقناعی و مشروعیت استفاده نمود و نمیتوان مبنا را زور و قهر دانست. این قدرت اقناعی، حاصل مشروعیت، تخصص، یکپارچگی، صلاحیت و خلاقیت و خلوص است. به عبارت دیگر، قدرت نرم است که میتواند رمز موفقیت نیروهای ضدهژمون باشد. باید نشان داده شود که این شبکه از دولتها حاضرند که گوش دهند و از دیگران یاد بگیرند، ولی در عین حال دادههای فکری و ضدهژمون خود را نیز در این گفتوگو به منصهی ظهور میرسانند.
چالش اساسی در این راستا، چگونگی خلق نهادهایی است که بتوانند در نظم نوین جهانی به آزادی و عدالت جان دوبارهای ببخشند. این شبکهها باید از ابداعات جدید، از فکر دانشگاهیان و صاحبنظران و سیاستگذاران برخوردار باشد. قطعاً در این فرآیند اصلاح و رفرم، باید هرچه بیشتر کارها به مردم و نهادی مردمی واگذار شود. ایران میتواند در سه شبکهی عمده به فعالیت و مدیریت جهانی بپردازد: شبکههای اطلاعاتی، شبکههای اعمال قوانین و شبکههای هماهنگی بین بازیگران ضدهژمون. در دیدگاه شبکهای بیشتر بر روی تقویت همکاری درون شبکهای تأکید میشود تا تشکیل سازمانهای رسمی. اما در این میان، نقش راهبردی ایران در سازمانهای منطقهای کلاسیک، مانند سازمان همیاری کشورهای اسلامی، اوپک، کشورهای جنبش غیرمتعهدها و در کل، مجموع کشورهای در حال توسعه و سازمانهای منطقهای مربوط به آنها، حائز اهمیت است. این تلاش شبکهای باید بر روی تأمین عدالت هرچه بیشتر در نظام بینالملل، اصلاح ساختارهای اقتصادی ناعادلانهی بینالمللی، کاهش و نهایتاً نابودی زرادخانههای اتمی و رفتار عادلانه با ملتها بدون تبعیض، متمرکز شود.*
* دکتر رضا سیمبر، استاد گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه گیلان منبع: برهان انتهای متن/
94/05/12 - 00:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
پرسپولیس آینده بزرگی خواهد داشت تمجید برانکو از مهاجم جدید هندوراسی و خبر از جذب یک بازی ساز+فیلم
پرسپولیس آینده بزرگی خواهد داشتتمجید برانکو از مهاجم جدید هندوراسی و خبر از جذب یک بازی ساز فیلمسرمربی تیم فوتبال پرسپولیس در نشست خبری به تمجید از مهاجم جدید هندوراسی این تیم پرداخت به گزارش خبرگزاری فارس برانکو ایوانکوویچ سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس صحبت هایی را درباره مبدون شک ایران مهمترین بازیگر و بازی ساز اقتصاد منطقه خواهد شد
پدرام سلطانی در جلسه اتاق بازرگانی ایران بدون شک ایران مهمترین بازیگر و بازی ساز اقتصاد منطقه خواهد شد خبرگزاری پانا صبح بیست نهم تیرماه اولین هیئت سیاسی و تجاری آلمان به سرپرستی زیگمار گابریل قائم مقام صدراعظم و وزیر امور اقتصاد و انرژی آلمان با بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت جهمخبرهای جدید درباره فیلم «دکتر استرنج» منتشر شد «تیلدا سوینتون» و احتمال بازی در نقشی مردان
خبرهای جدید درباره فیلم دکتر استرنج منتشر شدتیلدا سوینتون و احتمال بازی در نقشی مردانهتیلدا سوینتون بازیگر برنده اسکار هالیوود درباره نقشی که قرار است در فیلم دکتر استرنج بازی کند گفت هنوز کاملا مشخص نشده ولی احتمال دارد نقش یک مرد متعلق به عهد باستان به من واگذار شود به گزادر مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل جدید بورس کالای ایران عنوان شد ایفای نقش پررنگ تری برای بورس کالا با وجود با
در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل جدید بورس کالای ایران عنوان شدایفای نقش پررنگ تری برای بورس کالا با وجود بازیگران بین المللیمراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بورس کالای ایران صبح امروز با حضور معاون نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار جمعی از مدیران عامل ارکان بگرانترین بازیکن ایران می خواهد آقای گل لیگ برتر شود
ورزش لیگ برتر گرانترین بازیکن ایران می خواهد آقای گل لیگ برتر شود مهاجم جدید تراکتورسازی که گفته می شود 700 هزار دلار برای این باشگاه آب خورده از اهدافش در فصل جدید لیگ برتر می گوید به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز حمزه یونس ابتدا درباره حضور در این تیم تبریزی می گوید «رئیس انجمن ساواته ایران در گفتوگو با فارس: اتفاق جدیدی برای ساواته ایران رخ نداده است/ ساواته رسما متولی فعال
رئیس انجمن ساواته ایران در گفتوگو با فارس اتفاق جدیدی برای ساواته ایران رخ نداده است ساواته رسما متولی فعالیت خود خواهد بودرئیس کنفدراسیون ساواته آسیا گفت ساواته ایران با رعایت مفاد اساسنامه و حفظ استقلال عملکردی برنامههای خود را اجرا خواهد کرد حمیدرضا حصارکی در گفتوتلاش می کنیم نسل جدیدی را برای بسکتبال ایران بسازیم بائرمن: بازیکنانم دیوانهوار در آسیا خواهند جنگید/ نمیتوا
تلاش می کنیم نسل جدیدی را برای بسکتبال ایران بسازیمبائرمن بازیکنانم دیوانهوار در آسیا خواهند جنگید نمیتوانیم قول قهرمانی بدهیمسرمربی تیم ملی بسکتبال ایران گفت تنها قولی که میتوانم در مورد جام ملتهای آسیا بدهم این است که بازیکنانم دیوانهوار خواهند جنگید به گزارش خبرنگارگرانترین بازیکن ایران میخواهد آقای گل لیگ برتر شود
گرانترین بازیکن ایران میخواهد آقای گل لیگ برتر شود مهاجم جدید تراکتورسازی که گفته می شود 700 هزار دلار برای این باشگاه آب خورده از اهدافش در فصل جدید لیگ برتر می گوید آفتاب حمزه یونس ابتدا درباره حضور در این تیم تبریزی می گوید هم از نظر هوادار و هم از نظر بازیکنان تراکتورنوزادی یکروزه بازیگر فیلم جدید شان پن خواهد شد
نوزادی یکروزه بازیگر فیلم جدید شان پن خواهد شد فرهنگ > سینما - دستاندرکاران فیلم آخرین چهره به کارگردانی شان پن دنبال نوزادی یکروزه برای حضور در این فیلم میگردند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین آگهی یافتن بازیگری یکروزه برای بازی در فیلمی به کارگردانی شانعکس جدید از بازیگر زن ایرانی
عکس جدید از بازیگر زن ایرانی عکس جدید نیکی مظفری روز نو تاریخ انتشار ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۰اقدام جالب دایی برای صحبت با بازیکنان جدید |اخبار ایران و جهان
اقدام جالب دایی برای صحبت با بازیکنان جدید کد خبر ۵۱۸۶۶۰ تاریخ انتشار ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۸ - 21 July 2015 سرمربی تیم فوتبال صبا دستور داده تا تمامی مذاکرات بازیکنان جدید در جلوی دوربین صورت بگیرد به گزارش فارس تمرینات تیم فوتبال صبا زیر نظر علی دایی در کرج دنبال میشود و قمیهابرنامه موشکی ایران، بازی جدید غرب برای فشار بر ایران
برنامه موشکی ایران بازی جدید غرب برای فشار بر ایران بهدنبال انتشار متن جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و 1 5 در وین رهبر معظم انقلاب خواستار طی روند قانونی برای تصویب این متن و نیز بررسی دقیق آن در داخل کشورمان شدند در همین راستا طی روزهای گذشته کم نبودهاند صاحبنظرانی که بهزلاتان میخواهد برای بکام بازی کند |اخبار ایران و جهان
زلاتان میخواهد برای بکام بازی کند زلاتان ابراهیموویچ در جدیدترین حرفهایش خود را مرد خانواده خواند که دارد دو هیولا بزرگ میکند و می خواهد در تیم بکهام باشد کد خبر ۵۲۱۲۵۷ تاریخ انتشار ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶ ۰۵ - 01 August 2015 به گزارش مهر تور ایالات متحده زلاتان ابراهیموویچ بهسفر رسمی فابیوس به ایران٬ فصل جدید روابط تهران-پاریس خواهد بود
سفیر ایران در فرانسه سفر رسمی فابیوس به ایران٬ فصل جدید روابط تهران-پاریس خواهد بود سفیر ایران در فرانسه سفر رسمی لوران فابیوس به ایران را فصل جدید روابط تهران-پاریس خواند به گزارش ایلنا علی آهنی سفیر در فرانسه در گفتوگویی با روزنامه ژورنال دو دیمانش فرانسه به موضوع نتاتصویر جدید و زیبای ترلان پروانه بازیگر زن ایرانی+عکس
عکس جدید ترلان پروانه ترلان پروانهصفحه شخصی ترلان پروانهاخبار مرتبط بیوگرافی ترلان پروانه عکس های جدید ایشانجدید ترین عکس های ترلان پروانه بازیگر جوان سینما وتلویزیونعکس های جدید و متفاوت ترلان پروانه با ارسلان قاسمی شنبه 3 مردا&سفیر سابق مصر در ایران در گفتوگو با فارس: گفتوگوی مراجع شیعه و اهل سنت فصل جدیدی در روابط مصر و ایران خواهد
سفیر سابق مصر در ایران در گفتوگو با فارس گفتوگوی مراجع شیعه و اهل سنت فصل جدیدی در روابط مصر و ایران خواهد گشودسفیر سابق مصر در ایران تاکید کرد پاسخ به دعوت شیخ الازهر برای گفتوگوی مراجع شیعه و اهل تسنن در محل دانشگاه الازهر میتواند فصل جدیدی از روابط تهران-قاهره را باز کندنامه کفاشیان به تاج برای برگزاری منظم بازی های لیگ برتر
پرداخت قطعی بدهی باشگاهها نامه کفاشیان به تاج برای برگزاری منظم بازی های لیگ برتر شناسهٔ خبر 2870933 - پنجشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۹ ورزش > فوتبال ایران علی کفاشیان با ارسال نامهای به مهدی تاج رئیس سازمان لیگ خواستار پرداخت قطعی بدهی باشگاهها شد به گزارش خبرنگار مهر &nbs-
گوناگون
پربازدیدترینها