پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848119552
از روزهای «دایالآپی» تا استیکرهای تلگرامی
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: صدای دلخراش اما نوستالژیک «دایالآپ» هنوز هم به گوش بچههای نسل سوم آشناست؛ همان روزهایی که برای باز شدن یک پیج باید چند دقیقه منتظر میماندی اما امروز در عرض چند ثانیه میتوانی فیلم و عکس را به دورترین نقاط جهان ارسال کنی.
به گزارش تراز ، سایت گرداب نوشت: ماجرا چندان پیچیده نیست؛ کافیست صفحات تقویم را به چند سال قبل بازگردانیم. همان روزهایی که تازه پای تلفن ثابت به برخی منازل در شهرها باز شده بود و روستاها نیز به مرکز مخابراتی تجهیز شده بودند.
کمی بعدتر، خبر از یک شبکه جهانی در شهر پیچید. اوایل دهه 70 بود که برای اولین بار اینترنت به ایران آمد و کم کم بازار «کافی نتها» در ایران نیز داغ شد.
صدای دلخراش اما نوستالژیک «دیالآپ» هنوز هم به گوش بچه های نسل سوم آشناست. همان روزهایی که برای باز شدن یک پیچ باید چند دقیقه عرق میریختی و منتظر می ماندی...
فرهنگ استفاده ایرانیان از تکنولوژی؛ از مزاحمین تلفنی و «کالر آی دی» تا «استیکرهای مستهجن تلگرام»
سرعت پیشرفت تلکنولوژی در ایران را باید ظرف دو دهه اخیر یک سرعت اعجاب آور تلقی کرد. از روزهایی که رفتن جوانان و نوجوانان به کافی نت یک اقدام نامتعارف و نابخشودنی از سوی والدین بود تا امروز که کار با تبلت و گوشیهای اندرویدی حتی پیش از حروف الفبا به کودکان آموزش داده می شود.
یک روز اگر والدین می فهمیدند که جوان 18-19 سالهشان به کافی نت رفته نگران آینده و تاثیرات منفی اخلاقی بر روی ذهن او می شدند اما پس از گذشت تنها 2 دهه، کودکان 5-6 ساله به راحتی با یک گوشی تلفن همراه به دهکده جهانی متصل می شود!
فرهنگ استفاده ایرانیان از تکنولوژی؛ از مزاحمین تلفنی و «کالر آی دی» تا «استیکرهای مستهجن تلگرام»
کمتر کسی است که یادش رفته باشد زمانی که خانهها به تلفن ثابت مجهز شده بودند، بازار مزاحمهای تلفنی چقدر داغ بود. باید به مخابرات منطقه می رفتی و برای شکایت از مزاحم تلفنی فرم پر می کردی و پس از آن بود که خط شما تحت کنترل مخابرات قرار می گرفت و با مزاحم تلفنی احتمالی برخورد می شد.
اما پس از مدتی «کالر آیدی»ها آمدند و این مشکل را حل کردند و بازار کاسبی مزاحمان تلفنی کساد شد.
فرهنگ استفاده ایرانیان از تکنولوژی؛ از مزاحمین تلفنی و «کالر آی دی» تا «استیکرهای مستهجن تلگرام»
البته این پایان کار مزاحمان تلفنی نبود، حالا و با ظهور موبایلهای «گوشکوبی» آنها هم جان دوباره ای گرفته بودند و همزمان با پیشرفت تکنولوژی از فضای تلفن ثابت به عرصه تلفن همراه نقل مکان کرده بودند. مزاحمانی که بعضا شماره رندوم می گرفتند و مزاحم می شدند. بازار این افراد با ارائه خدمات «SMS» داغتر هم شد.
البته ماجرای «بیفرهنگی» برخی در استفاده از تلفن همراه به مزاحمتهای پیامکی و تماسی ختم نمی شد. برخیها موبایل را نشانه مدرنیته می دانستند و چه بسیار گوشیهای خاموشی که تنها و تنها برای کلاس! روی گوش افراد می رفت و طرف هم با صدای بلند با مخاطب فرضی از داد و ستدهای میلیونی خود در بازار سخن می گفت. همان روزهایی که هنوز شیوه سایلنت کردن گوشی را بلد نبودیم و کافی بود میان مکالمه فرضی، تلفنی که هر صدسال یکبار زنگ می خورد، «صدای بلبلیاش» بلند شود تا آبروی نداشتهمان بر باد رود!
همین اتفاق نیز به خوبی نشان می دهد که استفاده از تکنولوژی در برخی برهههای زمانی به جای آن که برحسب نیاز صورت بگیرد، بر اساس چشم و هم چشمی و تعریف و تمجیدهای زنانه و ... اتفاق می افتاد!
فرهنگ استفاده ایرانیان از تکنولوژی؛ از مزاحمین تلفنی و «کالر آی دی» تا «استیکرهای مستهجن تلگرام»
از فناوری بولوتوث که نگو و نپرس؛ فقط کافی بود با بولوتوث روشن به واگنهای مترو یا سایر اماکن عمومی می رفتی؛ آنوقت بود که انواع و اقسام فیلمها، تصاویر و صوتهای مساله دار به صورت سلسلهوار برایت ارسال میشد. البته دریافت عکس و فیلمهای متسهجن قسمت خوب! ماجرا بود؛ کمی بعدتر فقط کافی بود که بولوتوث گوشیات روشن باشد، حالا هکرهای محترم تا با استفاده از نرم افزارهایی که بر روی گوشی نصب می شد، تمامی اطلاعات و تصاویر شخصی و ... تو را به یغما می بردند و چند روز بعدترش می توانستی تصاویر شخصی خودت را در شبکه های اجتماعی ببینی!
اینترنت هم داستانی شبیه تلفن ثابت و تلفن همراه دارد. شاید سالیان سال زمان برد که جامعه توانست به نسل جوان بفهماند که «اینترنت مانند چاقو است؛ هم می توانی از آن استفاده مفید داشته باشی و هم می توانی با آن فردی را به قتل برسانی!»
هر چند به مرور زمان اینترنت، تبدیل به ابزاری برای رفع نیازهای روزمره مردم شد، اما برخی هنوز ننوانسته اند به درک صحیحی از استفاده از اینترنت و فضای مجازی دست پیدا کند.
یاهو360، روم های چت یاهو .و .. تنها بخشی از عرصه بی فرهنگی استفاده از نت و فضای مجازی بود و چه بسیار جوانان و نوجوانانی که در دام همین صفحات اسیر می شدند و به گمان خام خود «جوانی» می کردند!
فرهنگ استفاده ایرانیان از تکنولوژی؛ از مزاحمین تلفنی و «کالر آی دی» تا «استیکرهای مستهجن تلگرام»
کمی بعدتر نوبت به سیم کارتهای اعتباری رسید. سیم کارتهایی که در ماههای ابتدایی تولد بی نام و نشان بودند و بازهم ماجرای تکراری مزاحمین تلفنی!
بستههای تشویقی اپراتور معروف که تازه متولد شده بود نیز موجی از تماسهای رایگان را به راه انداخت. حتی تماسهای کاری نیز به ساعت رایگان 9 شب تا 6 صبح ارجاع داده می شود تا مبادا هزینهای برای مشترک لحاظ گردد و چه بسیار سیم کارتهایی که در این بازه زمانی اشغال می شدند!
اما نکته جالب ماجرا، تلاقی سیمکارتهای اعتباری و فضای مجازی بود. شاید در وهله نخست این دو هیچ ارتباطی با هم نداشته باشند اما زمانی که ایدیهای مجازی و دروغین در ازای دریافت شارژ تو را سرکار می گذاشتند، تازه می توانستی به غیرقابل اعتماد بودن فضای مجازی پی ببری؛ هرچند هنوز هم هستند کسانی که به همین آیدیهای دروغین و مجازی دل بسته اند و چه بسیار پسرهایی که عاشق و دل باخته «سبیل کلفت»های مجازی می شوند و برای وصال عشقشان چه پولهایی که خرج نمیکنند!
هرچند به مرور زمان کم و بیش بازار این شیادان نیز کساد شد و امروز کمتر کسی برای دیدن چند تصویر، شارژ هزینه می کند اما ماجرای عدم استفاده درست از فضای مجازی همچنان ادامه دار است.
اینترنت و لپتاپ و شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی طرفداران خاص خود را نیز دارد اما به جرات ظهور شبکه های اجتماعی موبایلی را باید رنسانسی در عرصه تکنولوژی فناوری اطلاعات نامید.
حالا دیگر نیاز نیست برای عضویت در شبکه های اجتماعی و چت و گفت و گو با دوستان و آشنایان به لب تاب محدود شوی، تنها با یک سیم کارت نسل جدید و یک گوشی اندروید براحتی می توانی به دنیای شبکه های اجتماعی بپیوندی و اخلاق را زیر پا بگذاری. یک روز «شریعتی» را سوژه می کنی و فردا نوبت به «لقمان حکیم» می رسی. فردا روز ماجرای تعرض به دو نوجوان ایرانی سوژه جوک می شود و پسفردا بازیهای جام جهانی فوتبال و چهره «علیرضا حقیقی»!
البته در این بین نباید از حمله «بیسابقه کاربران بی فرهنگ» به صفحات شخصی لیونل مسی و داور بازی ایران آرژاتنتین و ... نیز در شبکه های اجتماعی خارجی به سادگی عبور کرد!
فرهنگ استفاده ایرانیان از تکنولوژی؛ از مزاحمین تلفنی و «کالر آی دی» تا «استیکرهای مستهجن تلگرام»
تکنولوژی هر روز پیشرفت می کند و قرار هم نیست این سرعت متوقف و یا حتی کم شود، اما نکته ای که نیاز است جامعه ایرانی خود را با آن تطبیق دهد، فرهنگ عمومی استفاده از تکنولوژی های نوین است.
شاید یکی از اصلیترین دلایل حساسیت «نهادهای دولتی و دلسوزان فرهنگی کشور» بر روی شبکه های اجتماعی موبایلی فعلی، همین عدم استفاده صحیح از آنها باشد.
به عنوان مثال، محمود واعظی که پیش از این همواره به طرفداری از فعالیت شبکههای اجتماعی موبایل پرداخته و به کرات تاکید کرده بود که هیچ شبکهای به دلیل مسائل اقتصادی فیلتر نمی شود، به خبرنگاران گفته «که برای شبکههایی که از محتوا یا استیکرهایی در قالب توهین به مقامات کشور استفاده کرده یا نسبت به ترویج مسائل غیراخلاقی مبادرت میکنند بر اساس قانون محدودیت اعمال میکنیم.»
ماجرای به استیکرهای غیراخلاقی در تلگرام باز می گردد. پس از فیلترینگ ویچت و ترویج پیجهای غیراخلاقی در اینستاگرام، حالا نوبت به تلگرام رسیده که عدهای سودجو با ساخت و نشر استیکرهای غیراخلاقی، زباله اینترنتی تولید می کنند و فضای مجازی را برای کودکان و نوجوانان آلوده می کنند.
پس می توان نتیجه گرفت، پیش از آنکه برای اعمال محدودیت در استفاده از تکنولوژی، به دنبال انداختن تقصیر به گردن مراجع قضایی و دولتی باشیم، باید فرهنگ عمومی استفاده از تکنولوژی های نوین را بیاموزیم. فرهنگی که سالهاست در آموزش و بهره گیری آن ناتوان بوده ایم و امروز نیز با سرعت گرفتن پیشرفت تکنولوژی و ظهور و بروز شبکه های اجتماعی جدید بار دیگر بدان دچار شده ایم.
البته نباید منکر این مهم باشیم که برخی محدودیتها نیز بر اساس امنیت ملی است و چوب لای چرخ گذاشتن سرویسهای جاسوسی و امنیتی به حساب می آید و کاربران نیز نباید از تلاش بی وقفه جاسوسان فضای مجازی و تهدیدهای آن غافل شوند.
منبع: فارس
زمانبندی انتشار: 11 مرد 1394 - 17:41
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
از روزهای «دایالآپی» تا استیکرهای تلگرامی
از روزهای دایالآپی تا استیکرهای تلگرامیصدای دلخراش اما نوستالژیک دیالآپ هنوز هم به گوش بچههای نسل سوم آشناست همان روزهایی که برای باز شدن یک پیچ باید چند دقیقه منتظر میماندی اما امروز در عرض چند ثانیه میتوانی فیلم و عکس را به دورترین نقاط جهان ارسال کنی به گزارش خبرگزاری فگلایه خواننده مشهور از این روزهایش: آقایان مدیر مرا فراموش کردهاند
علیرضا افتخاری با اشاره به تشکیل ارکسترهای موسیقی ملی و سازهای ملی از کمتوجهی مدیران دولتی در دعوت از خوانندگان با سابقه موسیقی ایرانی برای حضور در این مجموعهها انتقاد کرد علیرضا افتخاری علیرضا افتخاری با انتقاد از کم توجهی مدیران ارکسترهای دولتی در دعوت از هنرمندان پیشکسوتاقتصاد ایران روزهای پرمشغلهای را در پیش دارد
ابراهیم بهادرانی اقتصاد ایران روزهای پرمشغلهای را در پیش دارد دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با اشاره به حضور هیات هندی در ایران گفت تقاضا برای حضور در بازار ایران افزایش یافته است ضمن اینکه اقتصاد ایران روزهای پرمشغلهای را در پیش دارد به گزارش سرویس اقتصادی جاحتی چوپان ها هم گروه وایبری و تلگرامی دارند!
حتی چوپان ها هم گروه وایبری و تلگرامی دارند سیاست > احزاب و شخصیتها - روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع خود نوشت گسترش ناگهانی شبکه های اجتماعی موبایلی در جامعه باعث ایجاد پدیده جدیدی شده است طبق آمار منتشر شده در سال 92 تنها 2 میلیون نفر از ایرانیان در شبکمحله گل و بلبل در روزهای پنجشنبه و جمعه روی آنتن می رود
محله گل و بلبل در روزهای پنجشنبه و جمعه روی آنتن می رود مجموعه تلویزیونی محله گل و بلبل که از ابتدای ماه مبارک رمضان به صورت هر روز پخش میشد با پایان ماه مبارک در روزهای پنجشنبه و جمعه روی آنتن شبکه دو میرود به گزارش حوزه رادیو تلوزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگمعجونی برای روزهای بارداری
معجونی برای روزهای بارداری شما با خوردن اين اسموتيها ميتوانيد سلامت خود و جنینتان را تضمین کنید مجله سیب سبز شما يك مادر باردار هستيد كه دلتان ميخواهد از همان ابتدا وظايف مادري را به بهترين نحو انجام دهيد شايد در دوران بارداري بهترين كار مراقبت كردن از جسمتان باشد تا فرزبازار داغ دروغهای تلگرامی
بازار داغ دروغهای تلگرامی دوستان از اول مرداد ديگر با عابربانك خود از مغازهها خريد مستقيم انجام ندهيد چراكه به ازاي هر خريد ٩درصد ماليات افزايش بر افزوده از شما كسر ميشود و به خزانه دولت واريز ميشود لطفا اطلاعرساني شود با تشكر ستاد مردم زير خط فقر متن بالا يكي ديگر از پيامبانک مرکزی: دریافت کارمزد و مالیات ار کارت خوان ها دروغ تلگرامی است
بانک مرکزی دریافت کارمزد و مالیات ار کارت خوان ها دروغ تلگرامی است روز نو به دنبال انتشار برخی خبرها مبنی بر دریافت کارمزد و همچنین مالیات بر ارزش افزوده از کارتخوانها معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی این موضوع را تکذیب و آن را یک دروغ تلگرامی عنوان کرد به گزارش خبرنگار ایصنعت گردشگری زنجان و روزهای خوش تحول/ سفرهای تابستانی رونق گرفت
مهر گزارش می دهد صنعت گردشگری زنجان و روزهای خوش تحول سفرهای تابستانی رونق گرفت شناسهٔ خبر 2864297 - پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۸ استانها > زنجان زنجان-این روزها چهره زیبای گردشگری زنجان آشکار شده و این صنعت با تحولی که در آن ایجاد شده هر چند آرام ولی با برنامه ریزی منسجم دهدایت رهبری بزرگترین سرمایه برای موفقیت بود/سپری شدن روزهای سخت
روحانی در دیدار تیم مذاکره کننده هسته ای هدایت رهبری بزرگترین سرمایه برای موفقیت بود سپری شدن روزهای سخت شناسهٔ خبر 2864184 - چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱ ۱۰ سیاست > دولت رییسجمهور اکید کرد حمایتها و هدایتهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از تیم مذاکره کننده هسته ای سرمایه برایدروغهای تلگرامی به کارتخوانها هم رسید
دروغهای تلگرامی به کارتخوانها هم رسید روز نو موجی از پیامها در شبکههای اجتماعی بخصوص تلگرام طی روزهای اخیر به مردم میرسد که حکایت از دریافت ۹ درصد مالیات ارزش افزوده از خریدهای کارتی از ابتدای مردادماه دارد اما بانک مرکزی به شدت این پیامها را تکذیب کرد طی روزهگلایه علیرضا افتخاری از این روزهایش
گلایه علیرضا افتخاری از این روزهایش علیرضا افتخاری با اشاره به تشکیل ارکسترهای موسیقی ملی و سازهای ملی از کمتوجهی مدیران دولتی در دعوت از خوانندگان با سابقه موسیقی ایرانی برای حضور در این مجموعهها انتقاد کرد خبرگزاری مهر علیرضا افتخاری با اشاره به تشکیل ارکسترهای موسیقی ملی ودریافت کارمزد و مالیات از کارتخوانها دروغ تلگرامی است
چهارشنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۷ به دنبال انتشار برخی خبرها مبنی بر دریافت کارمزد و همچنین مالیات بر ارزش افزوده از کارتخوانها معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی این موضوع را تکذیب و آن را یک دروغ تلگرامی عنوان کرد به گزارش خبرنگار ایسنا اخیرا برخی با انتشار خبرهایی در شبکههای اجتمرونمایی بانک مرکزی از دروغ تلگرامی
تراز مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی درخصوص دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای مرداد در هنگام خرید از کارتخوانها گفت این پیام صحت ندارد و شایعه است به گزارش تراز در هفته گذشته پیامی در شبکههای اجتماعی به خصوص در تلگرام مبنی بر دریافت مالیات برروزهای بد فوتبال برزیل ادامه دار شد
کوپا لیبرتادروس – نیمه نهایی روزهای بد فوتبال برزیل ادامه دار شد خبرگزاری پانا نماینده برزیل از صعود به فینال لیگ قهرمانان آمریکای جنوبی باز ماند ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱ مرداد ساعت 07 43 به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری پانا بامداد امروز در مکزیک تیم های اونال این کشور و اینترناسیونالاختصاصی فارس «سمسکنده» میزبان ببر سیبری میشود/ دو ماه مانده تا پایان روزهای سخت قرنطینه
اختصاصی فارسسمسکنده میزبان ببر سیبری میشود دو ماه مانده تا پایان روزهای سخت قرنطینهبالاخره سمسکنده برای نگهداری از ببر سیبری توسط سازمان دامپزشکی مورد تایید قرار گرفت خبرگزاری فارس - گروه جامعه داریوش جهان پیما مدیر کل دفتر مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی امروز پنگاه کلان به مذاکرات هسته ای؛تحلیلی بر موضع گیری این روزهای رهبر انقلاب
نگاه کلان به مذاکرات هسته ای تحلیلی بر موضع گیری این روزهای رهبر انقلاب پس از اعلام جمع بندی مذاکرات هسته ای 23 ماهه جمهوری اسلامی ایران با گروه 5 1 درباره پرونده سیزده ساله هسته ای ایران رهبر انقلاب در پاسخ به نامه رییس جمهوری خطبه نماز عید فطر و همچنین دیدار مسئولین نظام و سف-