واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۲۷ب.ظ)
مدير عامل اتحاديه صنعت مرغداران در گفت و گو با موج؛ برند فعال در صنعت طيور نداريم/ بايد بازارهاي مصرف را دوباره به دست بياوريم موج-مديرعامل اتحاديه صنعت مرغداران با بيان اين که که بازارهاي مصرف در عراق و افغانستان را از دست داده ايم گفت: بايد دولت مشوق هاي صادراتي و حمايتي را در صنعت طيور اعمال کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، چند روز گذشته اعلام شد که ايران از آنفولانزاي مرغي پاک شده است. مدتي بود که بازار مصرف و خريد و فروش مرغ بابت اين بيماري به هم ريخته بود و مرغداران با زيان ها و خسارات زيادي مواجه شدند. با اين حال اعتقاد بر اين است که رکود در بازار مرغداران تا پايان سال ادامه پيدا کند. هرچند صنعت طيور هم جدا از صنايع ديگر سنجيده نمي شود و مشکلات و معضلاتي هم دارد. مشکلاتي که با هموار شدن فضاي توليد و رونق اقتصادي در ارتباط است. در اين راستا صنعت طيور را با لغو تحريم ها و در دوره پسا تحريم مي توان پر رونق تر هم تصور کرد. در اين راستا با دکتر حميد فاضلي، مديرعامل اتحاديه سراسري شرکت هاي تعاوني صنعت مرغداري کشور گفتگويي کرده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
شما در مصاحبه پيشين گفتيد که مشکلات صنعت طيور ايران ساختاري است و بعدا در موردآن صحبت مي کنم. امکان دارد آن مشکلات را بيان کنيد؟
ما بايد صنعت طيور کشور را براساس روش هاي روز دنيا استا ندارد کنيم. ساختار صنعت طيور ما خرده مالکي است. تا زماني که اين ساختار به صورت زنجيره اي حرکت نکند و زنجيره هاي توليد شکل نگيرد صنعت طيور ما از اين بحران خارج نخواهد شد. در کشورهاي پيشرفته ساختار صنعت طيور به صورت مالکيتي است ولي در ايران چون مالکيت شکل گرفته است مي تواند به صورت هلدينگ هاي مديريتي باشد. با اين حال تا ساختار صنعت طيور اصلاح نشود تلاش ها بي نتيجه خواهد بود. توليدکنندگان و مرغداران هم بايد بتوانند ساختار خرده مالکي را به صورت حلقه ها و زنجيره هاي توليدي تبديل کنند.
لغو تحريم ها چقدر مي تواند در بهبود فضاي توليدي و صادرات در صنعت طيور و مرغداري ميسر باشد؟
حصول توافق هسته اي و لغو تحريم ها قطعا مي تواند در رونق اقتصادي و بهبود فضاي صنعتي موثر باشد. در سايه بهبود مناسبات بين المللي مي توانيم از تکنولوژي روز دنيا استفاده کنيم. از آن گذشته برخي محدوديت هاي صادراتي برداشته خواهد شد و در حوزه خريد و فروش هم جهش هايي صورت خواهد گرفت. به علاوه قيمت هاي تمام شده به واسطه تعاملات مستقيم بين المللي پايين خواهد آمد؛ بنابراين مي توانيم هم در توسعه تکنولوژي روز دنيا و هم در تطبيق صادرات کشور مطابق با نيازهاي کشورهاي مقصد برنامه ريزي کنيم. در اين راستا مي توانيم چرخه توليد خودمان را با يک برنامه ريزي مدون به سرانجام برسانيم.
ما در صنعت طيور برند فعال و شناخته شده داريم؟
متاسفانه نه. نه تنها برند بين المللي که حتي برند داخلي فعال هم نداريم.
شيوع آنفولانزاي مرغي باعث کاهش صادرات ما به روسيه و عراق شد. الان و پس از پاک شدن ايران از اين بيماري فضاي صادرات را چگونه پيش بيني مي کنيد؟
به دليل اينکه در ترکيه (يکي از تامين کنندگان بازار مصرف عراق و افغانستان) چندماه قبل آنفولانزاي مرغي شيوع پيدا کرده بود عراقي ها از ورود توليدات ترک به اين کشور جلوگيري مي کردند و ما جايگزين شرکت هاي ترکيه شده بوديم. متاسفانه با شيوع آنفولانزا در ايران اين بازارها را از دست داديم. البته صادرات ما به کلي قطع نشد. در حال حاضر و پس از اعلام پاک شدن ايران از آنفولانزاي مرغي با مشوق هاي صادراتي و حمايتي دولت نه تنها به بازارهاي عراق و افغانستان دست مي يابيم که حتي بازاهاي کشورهاي آسياي ميانه و خليج فارس هم دور از دسترس نيستند.
پيش زمينه هاي پيشرفت و رونق در صادرات محصولات صنعت طيور چيست؟
اولين اصل برنامه مند بودن صادرات است. بايد يک برنامه 6 تا يک ساله براي آن تدوين کنيم. به علاوه اينکه واحدهايي را تنها براي حوزه صادرات اختصاص دهيم. در اين راستا قطعا نياز به مشوق هاي صادراتي در صنعت طيور داريم. ابتدا بايد بازارهاي مصرف را به دست بياوريم و سپس با افزايش توليد و بهره روي در آينده نه چندان دور حتي نياز به آن بازارها هم نخواهيم داشت.
مرغداران خسارات زيادي از بابت آنفولانزاي مرغي ديدند. در صحبتي که ما با نمايندگان شهرهاي شمالي داشتيم آنها از عدم حمايت دولت از مرغداران ناراضي بودند. نظر شما در اين باره چيست؟
آن مقدار هزينه اي که دولت اختصاص داده بود براي آن واحدهايي بود که درگير آنفولانزا مي شوند. منتها اگر خسارت مرغداران شمال برآورد شود آن مقدار در نظر گرفته شده خيلي ناچيز است. من هم سخن نمايندگان شهرهاي شمالي را تاييد مي کنم. با اين حال کل صنعت طيور ايران از آنفولانزاي مرغي ضربه ديد. قيمت ها بسيار افت کرد و به خاطر کاهش صادرات مرغداران ضربه زيادي ديدند.
چه اقدامات پيش گيرانه اي براي مديريت بهتر بحران هاي ناشي از بيماري هاي دامي مي توان پيش بيني کرد؟
بايد اين اتفاقات را پيش بيني کرد و در بودجه هاي سنواتي و ايجاد صندوق هاي حمايتي از زيان ها جلوگيري کنيم. به عنوان مثال در کشور آمريکا هم چند ماه گذشته اين اتفاق افتاد ولي دولت و سازمان هاي مربوطه با کمک حدود 400 ميليارد دلار به خسارت ديدگان کمک کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]