واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۶ب.ظ)
سازمان تأمين اجتماعي بيش از نيمي از مردم کشور را تحت پوشش خود دارد موج - رئيس هيأت مديره کانون عالي کارگران بازنشسته گفت: سازمان تأمين اجتماعي به عنوان يک سازمان بيمهگر اجتماعي که بيش از نيمي از مردم کشور را تحت پوشش خود دارد، در سه حوزه فعاليت دارد که قابل تفکيک از هم نيستند و لازم و ملزوم يکديگر به شمار ميروند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اصغر بيات، رئيس هيأت مديره کانون عالي کارگران بازنشسته، گفت: شرکاي اجتماعي سازمان تأمين اجتماعي که نسبت به آينده اين سازمان و حفظ توان آن براي ارائه خدمات مطلوب به اقشار تحت پوشش حساسيت ويژهاي دارند، از فعاليتهاي سنجيده و هوشمندانه سرمايهگذاري اين سازمان حمايت ميکنند.
وي اين سه حوزه را شامل بيمه، درمان و سرمايهگذاري برشمرد و افزود: سازمان تأمين اجتماعي براي اين که بتواند به تعهدات خود عمل کند و خدمات درماني و بيمهاي خود به بيمهشدگان و بازنشستگان را ادامه دهد، به طور قطع نيازمند سرمايهگذاري است و اگر منابع به درستي سرمايهگذاري نشود، سازمان نميتواند از عهده تعهدات آينده خود بر آيد.
وي با يادآوري اين که 40 ميليون از مردم، بيمه شده تأمين اجتماعي هستند و تحت پوشش خدمات متنوع اين سازمان قرار دارند، ادامه داد: تأمين اجتماعي در حال حاضر در بخشهاي مختلفي مانند سيمان، دارو، پتروشيمي، بانک و... سرمايهگذاري کرده است و بايد تلاش کند عايدات خود را از اين سرمايهگذاريها بيشتر کند؛ چراکه اين عايدات، صرف پرداخت مستمري و ارائه خدمات درماني به بيمه شدگان و بازنشستگان خواهد شد.
بيات گفت: مستمرياي که سازمان تأمين اجتماعي به صورت ماهيانه به بازنشستگان پرداخت ميکند، براي بسياري از مستمريبگيران تنها درآمد به حساب ميآيد.
وي با بيان اين که در حال حاضر نزديک به 2 ميليون و 800 هزار بازنشسته و مستمريبگير اصلي از تأمين اجتماعي حقوق بازنشستگي دريافت ميکنند، اظهار داشت: اين سازمان براي پرداخت اين حقوق به حداقل 2700 ميليارد تومان وجه نقد در ماه نياز دارد، بنابراين در سرمايهگذاريهايي که اين سازمان انجام ميدهد، بايد مراقب باشد که ريسک خطرناکي نکند و بتواند در موقع نياز سرمايههاي خود را نقد کند.
رئيس هيأت مديره کانون عالي کارگران بازنشسته و مستمري بگيران تأمين اجتماعي با تشکر از مديران ارشد و بدنه سازمان که به رغم تمامي مشکلات، تاکنون مستمري ماهيانه بازنشستگان را به موقع پرداخت کردهاند، گفت: تأمين اجتماعي، سازمان عظيم و مهمي است که امانتدار منابع و اندوختههاي بيمه شدگان است و بايد مراقب اين سرمايهها باشد.
بيات با انتقاد از افسانهسراييهايي که در خصوص شرکت سرمايهگذاري تأمين اجتماعي (شستا) و منابع و فعاليتهاي آن رايج شده است، اظهار داشت: سهم سود حاصل از فعاليتهاي اقتصادي و سرمايهگذاري سازمان تأمين اجتماعي که بخش عمده آن به وسيله شستا مديريت ميشود، در درآمدهاي سازمان تأمين اجتماعي زياد نيست. ارزش کل داراييهاي شستا، حتي معادل دو سال هزينههاي ارائه خدمات به بيمه شدگان و مستمري بگيران نيست، در حاليکه سازمان وظيفه دارد در تمام طول دوران زندگي هر بازنشسته و مستمريبگير که گاه به 40 سال هم ميرسد، به او و خانوادهاش مستمري پرداخت کند.
وي تصريح کرد: با توجه به گشايشهاي صورت گرفته در فضاي اقتصاد کشور، سازمان تأميناجتماعي بايد به آينده نگاه کند و از اين فرصتي که به وجود خواهد آمد، استفاده کند. وقتي تحريمها برداشته شود، شستا بايد نسبت به افزايش سرمايهگذاريهاي خود در داخل و خارج از کشور اقدام کند.
بيات با استقبال از اصلاحات صورت گرفته در حوزه اقتصادي و سرمايهگذاري سازمان تأمين اجتماعي گفت: در گذشته عملکرد شستا قابل انتقاد بود؛ چراکه مديران اين مجموعه از بيرون به سازمان تحميل ميشدند. در شرايط فعلي که مديران کارشناس و فن آشنا بر سرکار هستند، اميد اين وجود دارد که شستا براساس اصول حرفهاي مديريت شود و به اهداف خود برسد.
رئيس کانون عالي کارگران بازنشسته و مستمريبگيران تأمين اجتماعي، عملکرد مديران ارشد و اعضاي هيأتمديره سازمان فعلي سازمان را خصوصا در بخش سرمايهگذاري، مثبت و ارزنده ارزيابي کرد و گفت: مدير عامل سازمان تأميناجتماعي، چون از بدنه سازمان و فردي علمي و متخصص است، دردها و مشکلات شرکاي اجتماعي سازمان بخصوص بازنشستگان را درک ميکند و توانسته مشکلات را تا حدودي حلوفصل کند. البته با توجه به آثار تحريمها و شرايط اقتصادي کشور، برهم خوردن توازن و تعادل منابع و مصارف سازمان، طبيعتا مشکلاتي جدي بر سر راه خدمترساني براي مديران وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]