واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تجربه جديد براي چهره هاي قديمي مهمترين اتفاقي که در آستانه شروع دوباره مسابقات فوتبال ليگ برتر باشگاههاي کشور به وقوع پيوسته است، وداع مربياني چون علي دايي، محمد مايلي کهن و فراز کمالوند با نيمکتهاي داغ اين رقابتها و حضور چهار چهره جديد است.
فصل يازدهم مسابقات فوتبال ليگ برتر باشگاههاي کشور از 11 مردادماه آغاز مي شود، يعني حدود 37 روز ديگر. در اين شرايط بسياري از تيمها مقدمات آماده سازي براي شروع فصلي سخت و دشوار را پشت سر گذاشتهاند تا در پنج هفته پيش رو با تمرينات فشرده به انسجام لازم برسند.بدون شک دوره آماده سازي يک تيم آغاز نمي شود تا اينکه يک سرمربي براي هدايت اين تيم انتخاب شود و ضمن تعيين فهرست نفرات مورد نياز خود برنامههاي آماده سازي را مشخص کند. در فوتبال ما که مديرفني يا مدير تيم معناي درستي ندارد و سرمربي است که استراتژي تيم را مشخص مي کند تا زماني که نفر اول کادر انتخاب نشود، تيم شکل نمي گيرد.تا به امروز که 37 روز به آغاز مسابقات فوتبال ليگ برتر باشگاههاي کشور باقي مانده است به غير از تيم راه آهن که هنوز وضيعت مالکيت آن مشخص نيست، 17 تيم ديگر سرمربي دارند و سروسامان گرفتهاند. آخرين تحول روي نيمکت تيمهاي ليگ برتري مربوط مي شود به تيم شاهين بوشهر که حميد درخشان را به عنوان جانشين اکبر ميثاقيان انتخاب کرد و اين مربي را از تبريز به بوشهر آورد.فقط به 11 مربي اعتماد شددر فوتبالي ما جابجايي مربيان امري عادي است. بطور مثال محمود ياوري فصل دهم ليگ برتر را با صباي قم آغاز کرد، با پاس همدان ادامه داد و با حضور در استيل آذين به پايان رساند. با اين شرايط از بين 18 تيم ليگ برتري 11 تيم با مربي به ميدان مي آيند که فصل گذشته هدايت مجموعه شان را برعهده داشته است.ذوب آهن اصفهان (منصور ابراهيمزاده)، استقلال تهران (پرويز مظلومي)، فولاد خوزستان (مجيد جلالي)، مس کرمان (صمد مرفاوي)، ملوان بندرانزلي (فرهاد پورغلامي)، غلامحسين پيرواني(نفت آبادان)، صباي قم (عبدالله ويسي)، نفت تهران (حسين فرکي)، مس سرچشمه (احمد سنجري)، داماش گيلان (مهدي دينورزاده) و فجرسپاسي شيراز (احمد کلانتري) تيمهايي هستند که همچنان به سرمربيان خود اعتماد کردهاند و با کمترين تغيير در کادر فني براي فصل يازدهم ليگ برتر آماده مي شوند.امير قلعه نويي در راس اين فهرست قرار دارد. او پس از کسب دو عنوان قهرماني با تيم سپاهان از نصف جهان به تبريز رفت و هدايت تراکتورسازي را برعهده گرفت، البته در کادر فني اين تيمها تغييراتي ايجاد شده است. بطور مثال در تيم ذوب آهن "يورگن گده" جاي مجيد صالح را گرفته است، محمود فکري با جدايي از استقلال از اين فصل جاي ساکت الهامي را در کادر فني مس کرمان مي گيرد و ... اما همچنان امور فني دست مربياني است که توانستهاند اعتماد مديريت باشگاه را جلب کنند.خوشامدگويي به چهار مربي جديد"بي اعتمادي" ويژگي مشترکي بين مديران فوتبال ايران است. آنها به يک مربي با هفتاد و چند سال اعتماد مي کنند اما حاضر نيستند به يک مربي جوان و جوياي نام ميدان بدهند. براي مديران فوتبال ايران اينکه يک مربي تجربه حضور در ليگ برتر را داشته باشد، خيلي مهم است، حالا مي خواهد آن مربي 40 ساله باشد و يا حتي 70 ساله. در اين فوتبال احمد سنجري با سالها تجربه گرانبها تا همين امروز تجربه ليگ برتر ندارد و هستند مربياني جوانتر از او که چندين و چند فصل سابقه حضور در اين رده دارند. با اين وجود در فصل پيش رو چهار مربي؛ مجيد صالح (سايپاي البرز)، احميد سنجري (مس سرچشمه)، احمد کلانتري (فجرسپاسي شيراز) و مهدي دينورزاده (داماش گيلان) براي اولين بار در ليگ برتر مربيگري خواهند کرد.
جابجايي سه مربي در تيمهاي مختلف؛ از قلعه نويي تا استيليدر فصل يازدهم کمتر شاهد جابجايي مربيان در تيمهاي مختلف بوديم و تنها سه مربي هستند که از يک تيم ليگ برتري به تيمي ديگر رفتهاند، با سودا و هدفي تازه. امير قلعه نويي در راس اين فهرست قرار دارد. او پس از کسب دو عنوان قهرماني با تيم سپاهان از نصف جهان به تبريز رفت و هدايت تراکتورسازي را برعهده گرفت، حميد استيلي نيز پس از چند ماه بيکاري که حاصل از جدايي اجباري او از شاهين بوشهر بود به خانه اش بازگشت و سرمربي پرسپوليس شد و در نهايت حميد درخشان جاده تبريز - بوشهر را با سرعت پيمود و روي نيمکت شاهين نشست.بازگشت خارجيها به ليگ برتردر آغاز فصل دهم مسابقات فوتبال ليگ برتر باشگاههاي کشور تنها دو مربي خارجي در اين رده فعاليت مي کردند. "لوبيسا تومباکوويچ" در تيم استيل آذين و "آلفردو کاسميرو" در تيم نفت آبادان تنها مربيان خارجي حاضر در ليگ برتر بودند که به مرور و با نتايج ضعيفي که تيمهاي شان کسب کردند جاي خود را به مربيان داخلي کشورمان دادند. دهمين دوره مسابقات فوتبال ليگ برتردر حالي به اتمام رسيد که هيچ مربي خارجي در فوتبال ايران نبود.در فصل پيش رو مديران باشگاهها بازهم به مربيان خارجي اعتماد کردهاند، البته مربياني که پيش از اين امتحان خود را پس دادهاند. لوکا بوناچيچ (سپاهان اصفهان) و ميودراک يسيچ (شهرداري تبريز) مربياني هستند که تجربه حضور در ليگ برتر ايران را دارند و امسال با هدايت اين دو تيم بازهم به سطح اول فوتبال ايران بازگشتهاند. البته در اين مدت لوکا بوناچيچ از فوتبال ايران دور نبوده و فصل گذشته هدايت تيم گسترش فولاد تبريز را در ليگ دسته اول برعهده داشته است.وداع دايي، مايلي کهن و کمالوند با ليگ برترفوتبال ايران چهره جذاب کم ندارد. افرادي که هر هفته با اظهارنظرها و حرفهاي جالب توجه خود، به رسانه ها خوراک مي دادند و به اصطلاح سوژه مطبوعات بودند. در اين زمينه مربياني چون علي دايي، محمد مايلي کهن و فراز کمالوند گوي سبقت را از ديگر مربيان ربوده بودند که از قضا اين فصل خلاء آنها را در ليگ برتر احساس خواهيم کرد. فعلا که اين مربيان جايي در نيمکتهاي داغ ليگ برتري ندارد، مگر اينکه در روزهاي آينده اتفاق خاصي بيفتد.در ليگ برتري فعلا مربي نداريم که نامش با حرف "ف" و نام خانوادگياش با حرف "ک" شروع شود.مربيان در سايهدر حال حاضر 17 سرمربي در ليگ برتر تيم دارند و بسياري از مربيان شاخص بيرون از گود نشستهاند تا به يک رده پايينتر رفتهاند. سياهه اين مربيان بلند بالاست؛ محمود ياوري، محمد مايلي کهن، علي دايي، اکبر ميثاقيان، محمد خاکپور، علي اصغر مديرروستا، محمد حسين ضيايي، فرشاد پيوس، رسول کربکندي، محمد احمدزاده، عليرضا منصوريان، افشين پيرواني، ابراهيم قاسمپور، حميد عليدوستي، داود مهابادي، مجتبي تقوي، يحيي گل محمدي، مجيد جهانپور، خداداد عزيزي، نادر دست نشان، احمد شيخ لاري و... . اينها مربياني هستند که هر آن احتمال مي رود، روي يکي از نيمکتهاي لرزان ليگ برتر بنشينند. بايد ديد در نهايت قرعه به نام کداميک از آنها مي افتد.خبري از "ف . ک" ها نيست"ف . ک" يکي از اصطلاحاتي است که چند سالي است وارد فوتبال ايران شده است. هنوز مشخص نيست منظور از ف . ک کيست اما در ليگ برتري فعلا مربي نداريم که نامش با حرف "ف" و نام خانوادگياش با حرف "ک" شروع شود. آخرين فردي که نام و نام خانوادگي اش با "ف" و "ک" آغاز مي شد، فراز کمالوند بود که از ليگ برتر رفت و سرمربي پاس همدان شد!بخش ورزشي تبيان منبع:عصر ايران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 571]