تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833361522
مرام و مسلک پهلوانی حلقه جا مانده در ورزش حرفه ای
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مرام و مسلک پهلوانی حلقه جا مانده در ورزش حرفه ای اراک- ایرنا- پررنگ شدن سایه فناوری و زندگی مدرن، بسیاری از داشته های ناب فرهنگی و اخلاقی از جمله مرام و منش پهلوانی را که جزو جدایی ناپذیر هویت و غیرت ایرانی بوده، کمرنگ کرده است.
حاکمیت مولفه های مدرن چتری از استیلای فرهنگ غیربومی با خود دارد و به دلیل زرق و برق تبلیغاتی و کارویژه های کاذب متنوع توانسته طیفی را در زمره قافله خود قرار دهد.
منش پهلوانی و ورزش زورخانه ای از خصلت های فرهنگی و اخلاقی ایرانی است که علاوه بر محوریت سلامت، نشاط جسمی و روحی و تقویت روحیه تعاون و همگرایی، مدرسه ای از پرورش خصلت های مثبت اخلاقی و تربیت انسان وارسته و غیور را در خود دارد.
با وجود سایه سنگین فناوری مدرن به دلیل کارویژه های ریشه دار منش پهلوانی ، ورزش زورخانه ای همچنان حیات دارد اما برای تقویت جایگاه آن در زمره ورزش های حرفه ای نیازمند حمایت ویژه است.
مرام و مسلک پهلوانی در ورزش جهان و حتی ایران آنقدر کم رنگ و غریب شده که متولیان ورزش برای گسترش روحیه جوانمردی، کاپ اخلاق به ورزشکاران هدیه می دهند و اندک حرکات جوانمردانه در دنیای ورزش را با تمام وجود می ستایند در حالیکه ورزش زورخانه ای از ابتدا تا انتها مشق عشق و خودساختگی است و افتادگی و پختگی در زندگی را به رهرو این راه هدیه می کند.
ورزش ایران نیز مانند همه نقاط دنیا در سال های اخیر به سمت و سوی حرفه ای شدن و قهرمان پروری گام برداشته و اما ورزش زورخانه ای با شاخصه های متنوع آن کمتر در این جرگه جای گرفته و راه سنتی خود را پیموده است.
وجود 175 ورزشگاه بدنسازی و پرورش اندام در نقاط مختلف استان مرکزی دلیل محکمی بر این مدعا است چرا که حلقه زورخانه های استان مرکزی تنها 19 باب است.
تبلیغات گسترده شرکت ها و پشتیبان های مالی بدنسازان و ورزشکاران معروف دنیا از شبکه های مختلف ماهواره و همچنین فضای مجازی جوانان و نوجوانان ایران اسلامی را به سوی خود کشاند و ورزش زورخانه ای که علاوه بر حرکات جسمانی ، آموزه های دینی و اخلاقی با خود دارد این روزها مصاف سنگینی با الگوهای ورزشی غربی دارد.
از دیرباز باستانی کاران با اقتدا به مولایشان امام علی(ع) پای در گود زورخانه می گذاشتند و در کنار موفقیت در میدان ورزش حلقه سلامت اجتماعی و محمل تفکر و مودت نیز با راهبری زورخانه ها در هر محله برپا بود.
بزرگانی چون محمود بن ولی الدین خوارزمی ( پوریای ولی) پهلوان قرن هشتم قمری و جهان پهلوانان غلامرضا تختی، مصطفی طوسی، ضیاءالدین میرقوامی و عباس زندی پهلوانان دوران معاصر در دامان ورزش زورخانه ای پرورش یافته و نام نامیشان همواره بر فراز آسمان ایران زمین می درخشد.
ورزش زورخانه زیبایی سیرت و اخلاق را در کنار زیبایی اندام و زور بازو برای ورزشکار دنبال می کرد اما امروزه جوانان و نوجوانان با گرایش به سمت پرورش اندام در سایه تبلیغات گسترده سرمایه گذاران و پشتوانه های مالی بدنسازان تنها صاحب اندام برآمده و عضلانی می شوند و منش پهلوانی که در ورزش زورخانه ای موج می زند در این رشته نوظهور وارداتی وجود ندارد.
به بهانه هفته ورزش پهلوانی راهی زورخانه متقین اراک شدم تا در این زورخانه قدیمی با باستانی کاران همراه شوم و زوایای این ورزش را بیشتر بکاوم.
در ورودی سالن زورخانه و در کنار رختکن پهلوانان، وضوخانه قرار داشت و باستانی کاران پیش از درس عشق با گرفتن وضو و نیت خالص خود را برای خودسازی آماده می کردند.
در مقابل تابلویی بود که بر آن عبارت لا فتی الا علی لا سیف الا ذوالفقار نقش بسته بود و در کنارش جمله ای که هر روز ورزشکاران آن را بر قلبشان حک می کنند و آن این است که دست افتاده بگیر و خانه غرورت را بروب.
سردم زورخانه در ضلع راست روزخانه در جایگاهی مرتفع واقع است که رو به قبله تعبیه شده و مرشد با وضو در آن حضور می یابد، این مکان با آیات الهی زینت گرفته و در دو سوی آن نام های الهی یا رحمان و یا رحیم تعبیه شده است.
مرشد، ضربش را با چراغی قدیمی گرم می کند و با ذکر صلوات و خواندن اشعار و قطعات عرفانی و اخلاقی توجه حاضران را جلب می کند و در بالای سر مرشد سه زنگ به چشم می خورد.
کنار در ورودی و در مرکز محلی که آنرا سردم می نامند، جامی تعبیه شده که هر تماشاچی و ورزشکار به رسم جوانمردی در آن پولی می ریزد و هر ماه این پول ها برای کمک به نیازمندان و بخشی از آن برای مخارج و برنامه های زورخانه هزینه می شود.
در میان زورخانه چاله ای بزرگ است که به آن گود می گویند، این مکان هشت ضلعی مرکز اصلی زورخانه است ورزشکاران سید و سادات در بالای گود و پس از آن پیشکسوتان و حرفه ای ها می ایستند و تازه کاران در بخش پایینی گود مشق عشق می کنند.
محفل گرم آنان پذیرای میانداری است که به قول معروف استخوان ترکانده و خاک میدان خورده ورزش باستانی است و از نظر درجه خودشناسی و آداب پهلوانی با تجربه تر از دیگران است.
مرشد به نام حق و با توکل و پاکی، حماسه خوانی می کند و مدح علی (ع) می گوید و میاندار در حالیکه زمین را می بوسد حرکات ورزشی را با رخصت مرشد آغاز می کند.
شاگردان کلاس جوانمردی تخته های شنای خود را که بر آنان جملات اخلاقی حک شده، دایره وار در گود می چینند و با نوای زورخانه ای و صدای مرشد، همخوان با حرکات میاندار ،شنای کرسی و شنای پا جفت و پیچ می روند.
حرکات نرمشی از بخش انتهایی بدن و یا بالای سر، بسته به تشخیص میاندار همگام با ضرب و نوای مرشد انجام می شود. پهلوانان گاه با رخصت مرشد، حرکات پیچ و شیرین کاری انجام می دهند و این مرحله با خمگیری که نوعی مخصوص از نشست و برخاست است خاتمه می یابد.
حالا ورزشکاران با ذکر یاعلی و با آدابی خاص میل برمی گیرند، برای این کار نیز سادات و پیشکسوتان پیشتازند، دایره وار می ایستند و با زمزمه سروده های حماسی و دینی، میلها را بر سردست می برند، با رهبری میاندار حرکات میل بر روی زمین و پس از آن میل شلاقی انجام می شود.
تماشاچیان که بر سکوی کنار گود نشسته اند یا انجام حرکات بدنی و تلاش پهلوانان در خودسازی جسم و روح و اخلاق، آنها را تصدیق می کنند و در همین حین با سلام و صلوات حرکات پازدن آغاز می شود، پیشکسوتان با حضور در میان گود با حرکت مخصوصی در پای چپ و پس از آن راست شروع به چرخش می کنند گاه پای جنگلی و گاه پای تبریزی می زنند این تمرینی است که در سایه رخصت بزرگان مجلس انجام می شود .
پس از چرخش نوبت به کباده می رسد ،اکنون با رخصت مرشد، کباده می زنند، دست و پاها را به طرزی موزون حرکت می دهند و با این کار جسم و روحشان پالایش می شود.
می گویند در گذشته های دور ایران زمین به جای گود خندق، به جای کباده چله کمان، به جای میل گرزگران و به جای سنگ سپر بوده و این همه نشان از ریشه و هویت پهلوانی و جوانمردی ورزش زورخانه ای دارد.
ورزشکاران این بار با رخصت مرشد و در میان تشویق تماشاچیان سنگ برمی گیرند ،مرشد نواهای موزون سرمی دهد و ورزشکار ˈکنده ˈ می زند و زمین را می بوسد، بر زمین دراز می کشد ، سنگ ها را بر دست گرفته و به شیوه ای ماهرانه حرکت می دهد، این حرکات با بسم الله آغاز و برای طلب بخشش گناهان است و بعد با هر حرکت سنگ، ذکری پنجاه گانه از اسامی حسنی خداوند، پیامبران و ختم انبیا به زبان پهلوان جاری می شود.
تمرینات که مراحل آخر رسید، میاندار با پهن کردن لنگی در میان گود برای درماندگانی که هرگز نام یا نشانشان فاش نمی شود آیین گلریزان می گیرد و این بار تماشاچیان هرآنچه توان دارند بر لنگ می ریزند، این پول به صورت قرض الحسنه در اختیار نیازمند قرار می گیرد و اگر روزی تمکن مالی یافتند، قرضشان را برای دستگیری از مستمند دیگر با گلریزان زورخانه باز می گردانند.
رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی می گوید: در فرهنگ پهلوانی و زورخانه معنویت و اخلاق محوریت دارد و احترام به کسوت و موی سپید، عزت، غیرت و مردانگی فلسفه رفتاری باستانی کاران است.
تیمور همتی ادامه می دهد: در مسلک زورخانه ضعیف کشی و ظلم به مظلوم محکوم است و حمایت و طرفداری از ضعیفان وظیفه اصلی ورزشکاران به شمار می رود.
وی اظهار کرد: در فرهنگ پهلوانی زرتشت و آیین پاکش، حضرت محمد(ص) و اسلام نابش و امام علی(ع) و آیین فتوتش الگو و پیشوا هستند و یکی از نقاط تمایز و قابل افتخار این ورزش مکتبی این است که مرام آن از تلاقی دو فرهنگ غنی و دو گوهر ایران باستان و اسلام ناب محمدی(ص) جریان یافته و به این دلیل شاید به جرات بتوان گفت این ورزش نمونه ی کوچکی از آن مدینه فاضله ی تمدن ایرانی اسلامی است که یکی از آرمان های انقلاب اسلامی ایران بوده و هست.
رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی افزود: باستانی کاری تنها یک ورزش نیست بلکه مدرسه مردمداری و ایمان است، یک باستانی کار چشم و قلب و جسم و روحش را صیقل می دهد و با همه وجودش منش انسانی دارد.
وی اضافه کرد: باستانی کار معتقد است که جسم و روحش از آن خداست، دو دست و یک قلب از پروردگار نزد او امانت است که باید با آن ها ببخشد و نیکی کند.
همتی اظهار کرد: در ورزش زورخانه ای که ترکیبی از اصالت مذهب، سنت، فرهنگ و داشته های ملی است، احترام به بزرگترها اصلی انکارناپذیر است، سنتی اخلاقی که این روزها در هر قشر و لایه اجتماعی به شدت نیازمند آن هستیم.
وی گفت: این ورزش از دیرباز در استان طرفدار داشته و به عنوان مسجد دوم برای کار خیر، رسیدگی به حاجتمندان و رتق و فتق امور اجتماعی و محله ها کاربرد داشته است.
رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی گفت: زورخانه متقین اراک یکی از ورزشگاه های قدیمی است که در سال1347 بنا شده و به عنوان کانون همگرایی پهلوانان شهر فعالیت داشته و هرکسی از قشری به طور رایگان در این مکان ورزش می کرده و درس افتادگی می آموخت.
وی ادامه داد: در حال حاضر 19 زورخانه در استان مرکزی وجود دارد که 9 باب آن در اراک و مابقی در شهرهای، ساوه، آشتیان، تفرش، دلیجان، محلات و شازند فعالیت دارند.
با صدای زنگ مرشد حال و هوای زورخانه خلوص و صفای خاصی می گیرد و همتی توضیح می دهد با حضور هر پیشکسوت زورخانه حضور یک باستانی کار به عنوان کتاب زنده اخلاق و مردانگی در این فضا اعلام می شود که همه موظف به احترام به او هستند.
وی ادامه داد: ما در این ورزش ضرب و زنگ داریم یعنی هرکسی که رتبه بالاتری دارد باید تقوا و اخلاق بالاتری داشته باشد و برای افراد جامعه الگویی مناسب باشد.
رییس هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی از بی توجهی مسوولان به ورزش زورخانه ای گلایه کرد و گفت: این استان با وجود جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 400 هزار نفر تنها 19 زورخانه دارد و این در حالی است که در شهرستان میبد از استان یزد با جمعیت 50 هزار نفری 14 زورخانه دایر است که این مهم نشان از کم لطفی مسوولان به این ورزش مقدس دارد.
وی افزود: چندی پیش از سوی هیات ورزش های پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی درخواستی به شورای اسلامی شهر و شهرداری اراک ارسال شد که حمام تاریخی میدان ارگ این شهر را به زورخانه تبدیل کنیم اما هنوز پاسخی به درخواست هیات داده نشده است.
همتی یادآوری کرد: 44 دستگاه اجرایی عضو ستاد فرهنگی ترویج ورزش های پهلوانی استان هستند اما هیچ کدام از این نهادها حمایت موثری در راستای ترویج این ورزش در جامعه نمی کنند.
وی بهره برداری از زورخانه های حضرت علی ابن ابیطالب(ع) دهستان مشهدالکوبه و امام علی(ع) شهرستان تفرش، برگزاری بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، تجلیل از 67 پیشکسوت ورزش زورخانه ای استان، اعزام تیم ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی خردسالان استان مرکزی برای حضور در رقابت های کشوری در استان البرز، برگزاری کارگاه های آموزشی مرشدی و دیگر بخش های ورزش زورخانه ای برای همه سنین را از مهمترین اقدامات هیات ورزش زورخانه ای و پهلوانی استان مرکزی عنوان کرد.
وی بیان کرد: بر اساس آخرین رده بندی فدراسیون ورزش های زورخانه ای و پهلوانی کشور هیات استان مرکزی پس از استان اصفهان در رده دوم جدول قرار دارد.
مرشد پیشکسوت و بین المللی استان مرکزی نیز گفت: ورزش زورخانه ای مانند بسیاری از ورزش های دیگر ریتمیک و با موسیقی عجین است اما تفاوت آن با سایر رشته ها، زینت یافتن نوای ضرب با اشعار و جملات نغز اخلاقی و معنوی است که پهلوانان را پرورش می دهد.
مرشد عباس جولایی بیان کرد: تفاوت نواختن ضرب زورخانه ای با ضرب در مجالس دیگر این است که دستان نوازنده آن با آب وضو تطهیر شده و مرشد با آن حالتی از برانگیختگی روح و ارشاد درون را انجام می دهد در حالیکه این ابزار موسیقیایی در مجالس دیگر وسیله طرب است.
وی افزود: اشعار و عبارات منتخب توسط مرشد یا حماسی خوانی و شاهنامه خوانی است و یا ابیاتی در مدح بزرگان دین و اخلاق و در مناسبت جشن و یا سوگ اشعار همخوان آن قرائت می شود.
این مرشد پیشکسوت اظهار کرد: اغلب زورخانه ها مزین به یک زنگ است اما برخی زورخانه ها سه زنگ دارد و کاربرد زنگ توسط مرشد نیز یکی برای ادای احترام به پیشکسوتان ورزشی و یکی برای تغییر حرکات و ایجاد نظم در جمع پهلوانان گود زورخانه است.
وی گفت: مرشدان در تقسیم های فدراسیون ورزش های زورخانه ای مدارج متفاوتی دارند که از نوپنجه، نوخواسته، خوش پنجه، خوش نوا و خوش صدا آغاز می شود تا مرشد تمام می رسد و کلید موفقیت در این وادی حسن شهرت، افتادگی و فروتنی، روابط عمومی بالا ، بن مایه های معنوی و اخلاقی غنی است.
مرشد جولایی حاج رحیم محترمی، محمدرضا جولایی، علی چاووشی، داریوش دباغچی، کاظم امیدی، مهدی معطی، سعید کرمی،حسین مقصدجو، مهدی طاهری، فرشاد همتی و آقا باقری از قدیمی ترین مرشد های استان مرکزی بوده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز گفت: پرونده ثبت جهانی ورزش های زورخانه ای و آیین های پهلوانی در سال 1383 به درخواست فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای و با تلاش مسوولان میراث فرهنگی ایران پیگیری شد و این آیین کهن و اصیل در سال 2010 در فهرست میراث معنوی یونسکو ثبت جهانی شد.
سید محمد حسینی افزود: ورزش زورخانه ای آمیخته ای از موسیقی و آواز، حرکات جسمانی موزون و فلسفه و منش پهلوانی است که برگرفته از افسانه های دلاورانه ی دوره ایران باستان است .
وی بیان کرد: باستانی کاران مسجد را خانه خدا و زورخانه را خانه علی (ع) می دانند و در آداب و رسوم خاص این ورزش پاکیزگی مذهبی با سلامت جسم و روان از یک خانواده برشمرده شده و ورزشکاران در کنار سلامت جسم به اصلاح و سلامت محیط و حلقه دوستان و همشهریان نیز می اندیشند.
هم اکنون یک هزار و 400 ورزشکار، 40 مرشد و 12 مربی بین المللی در 17 زورخانه استان مرکزی فعالیت می کنند.
17 شوال روزی است که حضرت علی (ع) با عمروبن عبدود پهلوان معروف عرب، مبارزه کرد و او را شکست داد و پرچم اسلام را سربلند و پرچم کفر را واژگون ساخت، به همین دلیل این روز را به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نامیده اند.
کارشناسان و دست اندرکاران امور فرهنگی و ورزشی بر این باورند که موفقیت الگوهای بومی رشد و توسعه کشور، در سایه حفظ و احیای مولفه های اخلاقی و هویت اصیل ایرانی است و شاید وقت آن رسیده که برای بازنگری جدی بسترهای حرفه ای شدن ورزش زورخانه ای گام برداشته شود.ک/4
3017/6013/1358
گزارش از: مصطفی مجللی نسب
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
مراسم آیین روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای تجلیل از پهلوانان هستهای و پخش کلیپی از ورزش زورخانهای رز
مراسم آیین روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهایتجلیل از پهلوانان هستهای و پخش کلیپی از ورزش زورخانهای رزمندگان در جبهه وزیر ورزش نیامداز پهلوانان هستهای کشور در مذاکرات هستهای تجلیل شد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس مراسم آیین روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ااستاندار یزد بر گسترش ورزش پهلوانی تاکید کرد
استاندار یزد بر گسترش ورزش پهلوانی تاکید کرد یزد - ایرنا - استاندار یزد بر ترویج و گسترش ورزش پهلوانی و باستانی در جامعه و بین جوانان تاکید کرد به گزارش ایرنا سید محمد میرمحمدی چهارشنبه شب در آیین بزرگداشت هفته ترویج ورزش پهلوانی و باستانی در زورخانه علی بن ابیطالب ع یزد افزومدیرکل ورزش و جوانان فارس: اجازه نداریم برای ورزش حرفه ای هزینه کنیم
مدیرکل ورزش و جوانان فارس اجازه نداریم برای ورزش حرفه ای هزینه کنیم شیراز - ایرنا- مدیرکل ورزش و جوانان فارس با بیان اینکه دولت متولی ورزش حرفه ای نیست گفت اجازه نداریم برای ورزش حرفه ای هزینه کنیم حیدر علی کامیاب کلانتری سه شنبه در گفت وگوی تفصیلی با خبرنگار ایرنا افزود ماماستاندار کرمانشاه: ورزش پهلوانی با فرهنگ و اعتقادات مردم ایران عجین است
استاندار کرمانشاه ورزش پهلوانی با فرهنگ و اعتقادات مردم ایران عجین است کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه گفت ورزش پهلوانی ریشه در فرهنگ و اعتقادات مردم ایران دارد به گزارش ایرنا روابط عمومی استانداری روز پنجشنبه به نقل از ابراهیم رضایی بابادی در جمع ورزشکاران و پیشکسوتان ورامام جمعه ارومیه: حضرت علی(ع) بهترین الگوی منش پهلوانی برای ورزش کشور است
امام جمعه ارومیه حضرت علی ع بهترین الگوی منش پهلوانی برای ورزش کشور است ارومیه ـ ایرنا ـ امام جمعه ارومیه و نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت حضرت علی ع بزرگمرد جهان اسلام و بهترین الگو برای نهادینه سازی منش پهلوانی در ورزش کشور است حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی قریشیپیشرفت در ورزش با پایبندی به اصول پهلوانی محقق می شود
پیشرفت در ورزش با پایبندی به اصول پهلوانی محقق می شود کرمان - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمان گفت پیشرفت در ورزش و رسیدن به قله های بلند در این حوزه با پایبندی به اصول اخلاقی و پهلوانی ممکن و محقق می شود به گزارش ایرنا محمود محمودی نیا عصر پنجشنبه در همایش بزرگ ورزش بهحضرت علی (ع) بهترین الگوی منش پهلوانی برای ورزش کشور است
استانها آذربایجان غربی حضرت علی ع بهترین الگوی منش پهلوانی برای ورزش کشور است امام جمعه ارومیه و نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی گفت حضرت علی ع بزرگمرد جهان اسلام و بهترین الگو برای نهادینه سازی منش پهلوانی در ورزش کشور است به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز حجت الاسلام وتنها بازمانده کاروان ورزش ایران در المپیک ۱۹۴۸ درگذشت
تنها بازمانده کاروان ورزش ایران در المپیک ۱۹۴۸ درگذشت شناسهٔ خبر 2864664 - پنجشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰ ۴۳ ورزش > کشتی و وزنه برداری قهرمان تیم ملی وزنه برداری ایران و تنها بازمانده المپیک ۱۹۴۸ در لندن عصر پنجشنبه به دیار باقی شتافت به گزارش خبرنگار مهر سیدرسول رئیسی عضو تیم م7روز مانده تا آغاز هفته فرهنگپهلوانی/تایید اعضای مجمع انتخاباتی پیشکسوتان 6 استان
دو خبر از فدراسیونپهلوانی 7روز مانده تا آغاز هفته فرهنگپهلوانی تایید اعضای مجمع انتخاباتی پیشکسوتان 6 استان ایلنا مربیان برتر مروج فرهنگ پهلوانی از 13 استان توسط رییس ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی استانهای ذیربط مدیر کل ورزش و جوانان استان به ستاد ملی اعلام شد به گزارش ایلنا &nورزشگاه خالیتبریز 2ساعت مانده به بازی (عکس)
ورزشگاه خالیتبریز 2ساعت مانده به بازی عکس کم بودن هواداران حاضر در استادیوم باعث شده تا در شبکه های اجتماعی فراخوانی ایجاد شده و در گروه ها و صفحات مرتبط با هواداران تراکتورسازی تصاویر خالی استادیوم قرار گرفته از اعضا خواسته می شود تا راهی استادیوم شوند به گزارش "ورزش سحضور ظریف و صالحی در آیین گرامیداشت روز ملی "فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای"
شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰ ۵۲ آیین گرامیداشت روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای به مناسبت هفته پهلوانی در سالن آمفی تئاتر دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد آغاز شد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا این مراسم با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجپیام تسلیت علی مرادی به مناسبت درگذشت پیشکسوت وزنه برداری رئیسی بخشی از شناسنامه ورزش ایران بود/آخرین بازمانده
پیام تسلیت علی مرادی به مناسبت درگذشت پیشکسوت وزنه برداریرئیسی بخشی از شناسنامه ورزش ایران بود آخرین بازمانده المپیک درگذشترئیس فدراسیون وزنه برداری طی پیامی مصیبت درگذشت میر رسول رئیسی پیشکسوت ارزشمند وزنه برداری کشور را به جامعه ورزش به خصوص خانواده وزنه برداری تسلیت گفت به گمسئولان ورزش کشور در مدت باقیمانده تا مسابقات حمایت خوبی از جوانان داشته باشند جوکار: حفظ قهرمانی از کسب آن سخ
مسئولان ورزش کشور در مدت باقیمانده تا مسابقات حمایت خوبی از جوانان داشته باشندجوکار حفظ قهرمانی از کسب آن سختتر است با چند تغییر به مسابقات جهانی میرویممربی تیم ملی کشتی آزاد جوانان گفت حفظ عنوان قهرمانی از کسب آن سختتر است مسعود مصطفیجوکار در گفتوگو با خبرنگاریک روز هستهای در جمع ورزشیها؛ «ایستادگی هسته ای، نماد پهلوانی/ پهلوانان هستهای متشکریم»
یک روز هستهای در جمع ورزشیها ایستادگی هسته ای نماد پهلوانی پهلوانان هستهای متشکریم در حاشیه مراسم تجلیل از مروجین فرهنگ پهلوانی از پیراهنی که به امضای رئیس جمهور رسیده است رونمایی شد به گزارش نامه نیوز امروز مراسم تجلیل از مروجین فرهنگ پهلوانی به همت فدراسیون زورخانه ا55 پروژه ورزش و جوانان در چهارمحال و بختیاری نیمه تمام مانده است
55 پروژه ورزش و جوانان در چهارمحال و بختیاری نیمه تمام مانده است شهرکرد - ایرنا - مدیرکل ورزش و جوانان چهارمحال و بختیاری گفت 55 پروژه عمرانی این اداره کل نیمه تمام مانده که تکمیل این پروژه ها به اعتبار قابل توجهی نیاز دارد به گزارش ایرنا عبدالرحمان قاسمی ظهر سه شنبه در نشست شگودرزی: ورزش مغفول مانده قهرمانی احیا میشود
سهشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۸ وزیر ورزش و جوانان گفت ورزش قهرمانی مهم است اما نگاه دولت یازدهم بیشتر متوجه سلامت جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی است که متاسفانه این نگاه تاکنون مغفول مانده و ما به دنبال احیای آن هستیم به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه چهارمحالکشف 100 حلقه لاستیک خودرو از منزل سارق سارق حرفهای لاستیک خودروها در دام پلیس تبریز افتاد
کشف 100 حلقه لاستیک خودرو از منزل سارقسارق حرفهای لاستیک خودروها در دام پلیس تبریز افتادفرمانده انتظامی کلانشهر تبریز از دستگیری سارق حرفهای و سابقهدار لاستیک خودروها طی یک عملیات غافلگیرانه توسط ماموران کلانتری 18 تبریز خبر داد فرهنگ نوروزی امروز در گفتوگو با خبرنگار ف-
ورزش
پربازدیدترینها