واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برگزاری راهپیمایی "غرامت" درلندن به مناسبت سالگرد لغو برده داری در انگلستان لندن - ایرنا- شمار زیادی از سیاه پوستان انگلیسی آفریقایی تبار و کارائیب تبار روز شنبه با برگزاری راهپیمایی موسوم به "غرامت" در برابر پارلمان انگلیس در قلب لندن، سالگرد لغو برده داری در بریتانیا و مستعمرات آن گرامی داشتند.
به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این راهپیمایی شعارنوشته هایی در دست داشتند که بر روی آنها بر اعاده حقوق ضایع شده استثمارشدگان و بردگان توسط دولت استعماری بریتانیا، در قرون گذشته تصریح شده بود.
شرکت کنندگان در این راهپیمایی که از سوی گروه های مدنی فعال درزمینهٔ حقوق سیاه پوستان آفریقایی تبار و کارائیب تبار ازجمله "مجلس ملی مردم آفریکن " و " جنبش راستافاری " انگلیس، برنامه ریزی شده بود، همچنین خواستار گسترش کارزار "غرامت" برای مردم آفریقا شدند.
فعالان "کارزار غرامت" ازجمله "مجلس ملی مردم آفریکن " بر این باورند به رغم گذشته سالیان دراز، استعمار کنندگان بر اساس حقوق بین الملل، باید به قربانیان دوران استعمار غرامت پرداخت کنند.
مجلس ملی مردم آفریکن، در همین راستا خواهان تقویت نهادهای مربوط به مردم آفریقا و تشکیل یک پارلمان واحد برای کلیه مردم این قاره است.
یکی از شرکت کنندگان در این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: روز رهایی بردگان تنها یک روز جشن برای بازماندگان بردگان دیروز نیست، بلکه یاد آورد درد و رنج هایی است که میلیون ها نفر در طی قرون متمادی متحمل شدند.
وی اضافه کرد: روز غرامت " بخشی از میراث ما سیاه پوستان است که تلاش می کنیم آن را زنده نگه داشته و تقویتش کنیم .
در این راهپیمایی که سبب بسته شدن شماری از خیابان های مرکزی شهر لندن شده بود، گروه های مختلف سیاه پوست ازجمله کسانی که پدرانشان توسط بریتانیایی ها در کشورهای مختلف آفریقایی و حوزه کارائیب به بردگی کشیده بودند، حضور داشتند.
این راهپیمایی به دلیل مخالفت شدید نیروی پلیس انگلیس در برابر پارلمان متوقف شد و اجازه تجمع به راهپیمایی کنندگان در برابر ساختمان نخست وزیری داده نشد.
در اول آگوست (اوت) سال 1833 میلادی دولت بریتانیا، با تصویب قانون "رهایی بردگان" به طور رسمی ، به بیش از 400 سال برده داری در تمام مستعمراتش پایان داد. اگرچه لغو برده داری در قاره آفریقا حداقل 30 سال بعد ازاین تاریخ به اجرا درآمد.
دولت فرانسه نیز در روز 27 آوریل سال 1848 میلادی قانون لغو فوری بردگی در مستعمرات این کشور به تصویب رساند و به دنبال آن ، 250 هزار برده سیاه پوست یا دورگه که در مستعمرات فرانسه به استثمار کشیده شده بودند حداقل در ظاهر از رنج بردگی نجات یافتند.
اما در کشور آمریکا به رغم صدور اعلامیه لغو برده داری توسط آبراهام لینکلن ، استثمار از سیاه پوستان آفریقایی در این کشور تا حدود سال 1928 میلادی رسما به اجرا درنیامد.
اروپام**4**1552
11/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]